Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν πρέπει να γλιστρούσε πολύ, αλλιώς με το αυτόματο δεν σταματάς στο χιόνι ή πάγο - πρέπει να βάλεις Ν. Οι πίσω ρόδες συνεχίζουν να σπρώχνουν το αυτοκίνητο με τις μπροστινές μπλοκαρισμένες.
Μου αρέσουν πολύ τα αυτόματα αυτοκίνητα, ιδίως σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Κοιτα δεν γλυστρησε πολυ, αλλα δεν ετρεχα και πολυ !
Οσο αφορα το Ν καλυτερα ειναι να αποφευγετε σε τετοιες περιπτωσεις. Παντα να υπαρχει ταχυτητα μεσα ακομα και στο αυτοματο. Ισως φανει παραξενο αλλα η L με φρεναρει παρα πολυ και κατεβενω χιονι/παγο με απλο τσιμπιμα του φρενου και παλι αν χρειαστει και αυτο !!
Τωρα αν κατεβενω κατηφορα καλυτερα να εχω L απο οτι Ν για να εχω επιπλεον επιβραδυνση μεσω της μηχανης που βοηθαει στον καλυτερο ελεγχο του αυτοκινητου αλλα και να διατηρηθουν τα φρενα κρυα. Το ιδιο αφορα και την οπισθεν, ειναι προτιμοτερο να βαζω R απο το να βαλω Ν
Πιστευω οτι αυτο συμβαινει (δεν ειμαι 100% σιγουρος) γιατι σαν μονιμο τετρακινητο οταν εχω καποια ταχυτητα L,2,D,R εκτος του Ν περνουν ολες οι ροδες κινηση. Ενω οταν ειναι στο Ν γυρνουν ελευθερα. (Αν κανω λαθος διορθωστε με)
Ειχα και στο μυαλο μου την αρχη που λεει οτι πρεπει να φρεναρεις το αμαξι με ταχυτητα μεσα και οχι στο νεκρο. Το αποτελεσμα ειναι πιο αμεσο και εχεις καλυτερο ελεγχο.