-
Δε μας βαζεις και τις μεσες τιμες καταναλωσεις...
Παντως για τις ταχυτητες που αναφερεις με cc 120 χαω δε μου φαινονται και τοσο εντυπωσιακα τα νουμερα .Ισως στον ανοιχτο δρομο η αεροδυναμικη να παιζει ρολο...
Αν δεν κανω κατι λαθος. -
Καλημέρα. Μέση κατανάλωση 6,7 λ/100. Πιστεύω ότι για την κατηγορία του δεν είναι καθόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι με 1 'ατομο και πράγματα στο πορτμπαγκάζ περνάς τους 2 τόννους.
-
Οι εντυπωσιακες καταναλωσεις συνεχιζονται. Ο 1.2 tsi τις τελευταιες μερες δινει ρεστα!
Βριλησσια-Πανεπιστημιουπολη σε ωρα αιχμης σημερα το πρωι, με 2-3 βολτες απο στενακια μεσα στα Βριλησσια-Χαλανδρι...Καταναλωση 6,2 λτ/100 χλμ !!
-
εμενα χθες το βραδυ στο trip ελεγε 6.3! και οχι και με πολυ οικονομικη οδηγηση! (punto 1.2 fire)
-
fiat 500 1.2 τα τελευταία 1500 km (ξεχνάω να μηδενίσω τον χλμετρητή) στο trip μου έβγαλε μέση 5.3 lt ... ημιαστική χρήση και ήρεμη οδήγηση.
-
Θεσσαλονικη-Αθηνα με GOLF V 1.4 TSI 140 HP (με 130000 χλμ.) με το cruise control στα 130, 3 ατομα με αρκετες αποσκευες, καταναλωση 7,4l/100km. Η μετρηση εχει επαναληφθει πανω απο 50 φορες με ελαχιστη αποκλιση (
-
honda civic type -r ep3 , στοκ μηχανικά με πρόγραμμα για 100άρα , το οποίο δεν έχει γίνει φυσικά για μείωση κατανάλωσης ...
κατανάλωση σε ταξίδι από Αθήνα - Β Εύβοια με τη μισή διαδρομή σε εθνική , την άλλη μισή στο βουνό. Επιστροφή και στη συνέχεια διαδρομές εντός Αττικής προς Παραλιακή με μέτρια κίνηση .
Περίπου 3.500 -4000 rpm σταθερά . Ελάχιστα vtec . Ταχύτητες κοντά στα 120+ km/h εθνική και γενικά σβέλτα κινούμενος στο βουνό
Κατανάλωση 8.47 lt/100 Km 473 χλμ με 40.06 λίτρα 100άρας .Εντός πόλης υπό πίεση η κατανάλωση είναι αλλού όμως.
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Opel corsa D 1.4 '07
β) λάστιχα 185/65R15 βάρος 1050kg (νομίζω)
γ) 1364 cc - 90hpΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση 7.03lt/100km σε 5.5 χρόνια μετρήσεων
ε) Ελάχιστη κατανάλωση 5.2lt/100km σε διαδρομή 220km
στ) Μέγιστη κατανάλωση 10.85lt/100km
ζ) Ταξίδι 6.1lt/100km
η) Πόλη 8lt/100kmΣυνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; NAI
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; ΜΟΝΟΣ
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 50-50Πρόσφατα έκανα εγκατάσταση υγραερίου και έκανα τη διαδρομή Πάτρα-Ιωαννινα-Θεσαλονίκη-Δραμα-Ιωαννινα-Πατρα 1434km, 90% εθνική, 10% εντος περίπου.
Με χρήση βενζίνης το κόστος υπολογίζεται σε 153 ευρώ (από παλιότερες μετρήσεις), με υγραέριο στα 87 ευρώ ή γύρω στα 95 αν ληφθεί υπόψη και το κόστος συντήρησης και η ελάχιστη δαπάνη βενζίνης στα διανυθέντα χιλιόμετρα. Συνολική οικονομία 153-95 = 58 ευρώ ή 37.9% συνολικό όφελος σε εθνική αλλά φρόντιζα να βρω τα φθηνότερα LPG πρατήρια στη διαδρομή. Εντός πόλης το όφελος πέφτει κάτω από 30%. Η αύξηση κατανάλωσης του υγραερίου υπολογίστηκε στο 14%. -
Σημερα το πρωι, απο Βριλησσια εκδρομουλα στην Ελευσινα, πηγαινε-ελα απο Αττικη οδο.
Cruise control στα 95 συνεχως στην Αττικη οδο. Μεση καταναλωση 5,0 λτ/100 χλμ για ολη τη διαδρομη...
28 χιλιομετρα χ2 = 56 χιλιομετρα αποσταση.Seat Ibiza 1.2 tsi.
-
Καλησπερα
Avensis 1600 vvti 2002 μοντ.Δεν εχω παραπονο, εκανα 1560κμ εκ των οποιων τα 1020κμ ταξιδι κερκυρα-θεσ/κη με ταχυτητες απο 120 σε ευθειες εως 150 σε κατηφορες..και τα υπολοιπα 540 κινηση στην πολη.Αρχικος μηδενισμος στην μετρηση στο trip.Σημερινη ενδειξη 1540 km,6.4l/100km. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Σημερα το πρωι, απο Βριλησσια εκδρομουλα στην Ελευσινα, πηγαινε-ελα απο Αττικη οδο.
Cruise control στα 95 συνεχως στην Αττικη οδο. Μεση καταναλωση 5,0 λτ/100 χλμ για ολη τη διαδρομη...
28 χιλιομετρα χ2 = 56 χιλιομετρα αποσταση.Seat Ibiza 1.2 tsi.
Εχεις γκομενα φιλοσοφικαρια;
-
[ρουφιανος mode on] έχει έχει[ρουφιανος mode off]
-
Για να πηγαινει μονο με 95 σιγουρα...
-
aveo diesel me 120 - 130 κμ stin athinwn lamias μεση καταναλωση 4.8 .με 110 κμ σταθερα 4.2.
-
το πιο εντυπωσιακο ομως με τον κινητηρα αυτον ειναι οτι γενικως και να τον ζορισεις με ταχυτητες 150-170 δεν θα δεις πανω απο 6.5 λιτρα!!!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εχεις γκομενα φιλοσοφικαρια;
Aγαπαμε φιλοσοφικη... Και η φιλοσοφικη μας αγαπαει...
Για να πηγαινει μονο με 95 σιγουρα...
Ειπα να γραψω ρεκορ καταναλωσης γιατι συνηθως στην εθνικη κανω γυρω στο 9,0-9,5...
-
Επανειλημμένα.
Έχω την εντύπωση ότι είναι αδύνατο να έχει κανείς την ίδια κατανάλωση στην κίνηση με σταμάτα ξεκίνα και στον ανοιχτό δρόμο, μάλλον το trip computer έχει την ακρίβεια του... ταχύμετρου.
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
aveo diesel me 120 - 130 κμ stin athinwn lamias μεση καταναλωση 4.8 .με 110 κμ σταθερα 4.2.5-τάχυτο ή 6-τάχυτο ;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επανειλημμένα.
Έχω την εντύπωση ότι είναι αδύνατο να έχει κανείς την ίδια κατανάλωση στην κίνηση με σταμάτα ξεκίνα και στον ανοιχτό δρόμο, μάλλον το trip computer έχει την ακρίβεια του... ταχύμετρου.
νομιζω δεν με καταλαβες...δεν μιλησα ποτε για σταματα ξεκινα..αθηνων λαμιας για εμενα δεν ειναι αυτο π εσυ καταλαβες μιας κ εγω μενω στη λαμια και κινουμαι μεταξυ λαμιας κ καμενων βουρλων,
πιστεψε με την εχω τσεκαρει κ με τον κλασσικο τροπο την καταναλωση
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
aveo diesel me 120 - 130 κμ stin athinwn lamias μεση καταναλωση 4.8 .με 110 κμ σταθερα 4.2.
5-τάχυτο ή 6-τάχυτο ;
εξαταχυτο φιλε μου ...
Έρευνα Κατανάλωσης