-
Ο Πήλιου σου είπε ότι οι 70άρηδες σταματάνε για άλλο λόγο , όχι για το αυτοκίνητο . Οπως και σηκώνονται την νύχτα 1-2-3 φορές κάποιοι .
Πάντως πέρα από την πλάκα επειδή τον τελευταίο καιρό κάναμε για δουλειά την διαδρομή Αθήνα - περίχωρα Αμφιλοχίας και επιστροφή μέσα σε 7 ώρες , με εργασία και ορθοστασία στο ενδιάμεσο και μόνο μισή ώρα για καφέ πριν ξεκινήσουμε για επιστροφή , με το αιρκρος πήγαμε και ήρθαμε χωρίς στάση , ενώ με το κάντρυμαν , πήγαμε χωρίς στάση γιατί είχαμε θέμα χρόνου και στην επιστροφή η στάση ήταν αναγκαία . Το είπαν και οι άλλοι 2 που δεν είναι γαλλόφιλοι . Το αντίθετο μάλιστα , ότι το ταξίδι με το αιρκρός ήταν πολύ πιο άνετο .
Εγώ προσωπικά το 4ωρο το τραβάω χωρίς στάση άνετα . Εχω τραβήξει και 6ωρα παλιότερα , όπως Αθήνα - Γιάννενα από Κατάρα πριν τους Α/Δ. Η κάτι 800-900 χλμ σε ένα απόγευμα από ή προς Ανκόνα από Μόναχο , Βιέννη , Λυόν .
Τα τελευταία δυστυχώς έχω μια δεκαετία να τα κάνω λόγω της κρίσης .
-
Κι εγώ έχω μια μικρή ευχάριστη έκπληξη απ το πόσο ξεκούραστα ταξιδεύει το Aircross στον αυτοκινητοδρομο, το αντίθετο περιμένει κανείς όταν βλέπει ένα στρουμπουλό ψηλό όγκο, αλλά βάζει κάτω πολλά αυτοκίνητα (κι εγώ είχα και ένα παράπονο απ το κάθισμα).
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν κάποιοι βρίσκουν 'Ζεν' στα χιλιόμετρα, είναι θέμα υγείας να σηκωθείς απ την καθιστή θέση κάθε 2ωρο περίπου, όπως και 'φυσιολογικός' ρυθμός ούρησης για ενήλικες άνδρες υποτίθεται δεν ξεπερνά το 3ωρο, ειδικά με καφέδες και ροφήματα.
-
Κι εγώ έχω μια μικρή ευχάριστη έκπληξη απ το πόσο ξεκούραστα ταξιδεύει το Aircross στον αυτοκινητοδρομο, το αντίθετο περιμένει κανείς όταν βλέπει ένα στρουμπουλό ψηλό όγκο, αλλά βάζει κάτω πολλά αυτοκίνητα (κι εγώ είχα και ένα παράπονο απ το κάθισμα).
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν κάποιοι βρίσκουν 'Ζεν' στα χιλιόμετρα, είναι θέμα υγείας να σηκωθείς απ την καθιστή θέση κάθε 2ωρο περίπου, όπως και 'φυσιολογικός' ρυθμός ούρησης για ενήλικες άνδρες υποτίθεται δεν ξεπερνά το 3ωρο, ειδικά με καφέδες και ροφήματα.
Χαχαχαα στο γραφει κ το αμαξι.προχτες νομιζω μου βγάλε ειδοποιηση στις 2 ωρες αντε καντε μια στάση για καφέ!!!!
-
Ετσι έχουν όλα ειδοποίηση , είναι στα συστήματα ασφαλείας. Πολλά όμως το είχαν εδώ και πολλά χρόνια , όπως ένα άουντι Α4 στέισον , που είχαμε νοικιάσει πριν 15 και πλέον χρόνια . Η πλάκα είναι ότι το Αουντι το είχε νοικιάσει ο κουμπάρος μου και εγώ είχα νοικιάσει μια Ε-κλας που δεν το είχε . Είχα όμως την τύχη να είμαι ο πρώτος της οδηγός αφού όταν την νοίκιασα είχε 18 μόλις χλμ . Της έκανα εγώ άλλα 3000 σε 10 μέρες . Είχε και νάβι με βελάκια χωρίς χάρτη σε μικρή οθόνη .
-
Ο Πήλιου σου είπε ότι οι 70άρηδες σταματάνε για άλλο λόγο , όχι για το αυτοκίνητο . Οπως και σηκώνονται την νύχτα 1-2-3 φορές κάποιοι .
Σε αυτόν τον λόγο αναφερόμουν κι εγώ. Δεν είναι όλοι κατουρλήδες...
-
Εφτασα τα 2000 χλμ με το ντήζελ .
Μια μικρή πρώτη εκτίμηση και μία σύγκριση με το αντίστοιχο βενζίνης .
Αρχικά για την κατανάλωση που είναι και η μεγάλη διαφορά τους .
Μέχρι τώρα συνήθως έβαζα βενζίνη και πετρέλαιο σε εταιρικό της Αβιν, συνήθως Τετάρτες η Παρασκευές που έχει κάτι μπόνους.
Προχτές Πέμπτη έπρεπε να γεμίσω και έβαλα σε σέλλ που έχει την προσφορά .
Κάθε φορά που βάζω πετρέλαιο , βασικά έχω βάλει 4 φορές μέχρι τώρα , βλέπω αύξηση στην αυτονομία .
Τώρα έχω κάνει 170 χλμ με το προχτεσινό γέμισμα και μου λέει 840 χλμ υπόλοιπη αυτονομία , άρα πλέον ακουμπήσαμε τα 1000 χλμ.
Θεωρώ ότι σε ταξίδι , σε χαμηλότερες θερμοκρασίες χωρίς κλιματισμό , τα 1000 χλμ θα τα έχει εύκολα .
Η μέση κατανάλωση είναι στα 5-5,2 λίτρα , αλλά θα πέφτει , αφού στο ταξίδι τα 4,6 είναι εύκολα .
Πρακτικά η διαφορά κατανάλωσης με την βενζίνη είναι 1,5-2 λίτρα και σε τιμή γύρω στα 4-4,5 ευρώ στα 100 χλμ.
Αρα η διαφορά τιμής αγοράς που είναι 1600 ευρώ , καλύπτεται σε 35-40000 χλμ.
Εχουμε βέβαια το θέμα εδώ με το ad blue και σαν υλικό , αλλά και την αστοχία του μπουκαλιού του , αλλά προφανώς η διαφορά κατανάλωσης για κάποιον που κάνει χλμ είναι πολύ μεγάλη.
Στο περπάτημα τα 80 επιπλέον κιλά που έχει στον κινητήρα , έχουν οδηγήσει σε λίγο πιο σκληρό στήσιμο από την βενζίνη.
Στα υπόλοιπα είναι ίδια .
Τώρα έχω λάστιχα δρόμου Μπριτζεστον , έναντι των Μ+Σ Χάνκουκ . Καλύτερα τα δρόμου , αλλά να τα δω στην συνέχεια γιατί στο φόρουμ της Γαλλίας γράφτηκαν παράπονα για την αντοχή τους .
Είδα και το facelift.
Ωραίο είναι . Τα νέα καθίσματα είναι αφράτα , αλλά είναι πιό μπάκετ και έτσι για πληθωρικούς ανθρώπους σαν εμένα δεν με εντυπωσίασαν.
Εδώ η διαφορά πλάτους του 3 αιρκρός από το νέο 4 κρος , παίζει τον ρόλο της στο φάρδος των καθισμάτων .
Την 9αρα οθόνη δεν την είδα ανοικτή , λογικά θα είναι καλύτερη .
-
Έξω από την ΩΜΕΓΑ (Αγία Παρασκευή) έχουν το facelift. Το πρωί πέρασα και το χάζεψα για λίγο. Γκρι μεταλλικό χρώμα, πολύ όμορφο. Έκδοση C series.
Κατά τα άλλα η μπροστινή σχεδίαση δεν είναι τελικά τόσο τραγική. Στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ άσχημο. Δεν είναι. Από κοντά θα έλεγα ότι μου άρεσε περισσότερο σε σύγκριση με το 'προηγούμενο'. Μου φάνηκε ποιο άγριο, περισσότερο επιθετικό. Ίσως παίζει ρόλο και το χρώμα. Ίσως σε ποιο ανοιχτό χρώμα (λευκό, ασημί, κόκκινο) να χαλάει η εικόνα.
Αλλά μέχρι εκεί όσο αφορά το facelift. Κατά τα άλλα δεν είδα κάτι που να το διαφοροποιεί σε σύγκριση με το προηγούμενο. Και εσωτερικά ίδιο μου φάνηκε. Μέσα φυσικά δεν μπήκα.
-
Το c series δεν διαφέρει εσωτερικά από το παλιό παρά μόνο στο χειρόφρενο σε κάτι ποτηροθηκες.
Η επόμενη ή σαιν έχει τα καθίσματα και την 9αρα οθόνη
-
Τιμές έχουν βγει;
-
Τιμές έχουν βγει;
Ναι κανονικά και έχει ενημερωθεί και η online διαμόρφωση.
-
25000 το δικό μας Πηλιου με λεντ νέα καθίσματα και 9αρα οθόνη και κάτι ψιλά όπως ξεκίνημα με κουμπί.
Γύρω στα 23900 η σαιν χωρίς κουμπί κάμερα αισθητήρα μπροστά γκρέιπ διχρωμία και τον απλό εσωτερικό καθρέφτη
-
Criu, έκανες διαμόρφωση και βγήκε 25.000; Γιατί ο 1.5 diesel αυτόματο, στον τιμοκατάλογο σταματάει στα 23.950 στη shine, δεν έχει shine pack.
Έχει αρκετά πραγματάκια παραπάνω η shine pack από την shine:
-Σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί
-Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
-Πίσω συρόμενα καθίσματα 2/3 & 1/3 & σκιάδια στα πίσω παράθυρα
-Eσωτερικός καθρέπτης ηλεκτροχρωμίου
-Κάμερα οπισθοπορείας & εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος
-Οροφή Bi-Ton
-Σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist
-Ζάντες αλουμινίου 17” Origami Diamond Cut (215/50 R17) (Ø 648 mm)
-
Δεν το γράφει , αλλά στο δελτίο τύπου που ανέβηκε σε όλα τα σάιτ , ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει και σάιν πάκ .
Έκδοση
1.2 PureTech 110 S&S Feel Pack€17.750
1.2 PureTech 110 S&S C-Series€18.500
1.2 PureTech 110 S&S Shine€19.550
1.2 PureTech 110 S&S Shine Pack €21.250
1.2 PureTech 130 S&S EAT C-Series€21.750
1.2 PureTech 130 S&S EAT Shine€22.300
1.2 PureTech 130 S&S EAT Shine Pack€23.500
1.5 BlueHDi 110 S&S Feel Pack€19.600
1.5 BlueHDi 110 S&S C-Series€20.400
1.5 BlueHDi 110 S&S Shine€21.400
1.5 BlueHDi 110 S&S Shine Pack€23.100
1.5 BlueHDi 120 EAT S&S C-Series€23.500
1.5 BlueHDi 120 S&S EAT Shine€23.950
1.5 BlueHDi 120 S&S EAT Shine Pack€25.150
-
Καλημέρα,
γιατί πρέπει κανείς να κάνει τουλάχιστον 20000Km το χρόνο για να αξίζει το diesel;
Ας πούμε εμείς κάνουμε περίπου 12000Km. Δεν αξίζει να αγοράσω το diesel με τη λογική της εξοικονόμισης χρημάτων από τα καύσιμα και της μεγαλύτερης αξιοπιστίας και ζωής του κινητήρα;
-
Για μένα αν κινείσαι σε ανοιχτούς δρόμους και δεν ταλαιπωρείς τον κινητήρα μέσα στην πόλη ΑΝΕΤΑ.
Για παράδειγμα μεταξύ 1.2 PureTech 110 S&S Shine Pack €21.250 και 1.5 BlueHDi 110 S&S Shine€21.400 διαλέγω ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ το 2ο.
-
Παλιά υπήρχε μια μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα στο ίδιο αμάξι με βενζίνη και πετρέλαιο, ήταν και λίγο φθηνότερα τα καύσιμα, οπότε τα 4-5 χιλιάρικα στην τιμή αγοράς, και παρα την οικονομία καυσίμου, χρειαζόταν είτε παρα πάρα πολλά χιλιόμετρα είτε κάποια χρόνια για να την αποσβέσεις.
Πλέον τα βενζινοκινητα με τα τούρμπο και τα direct injection ακριβυναν κι αυτά στα ίδια περίπου επίπεδα, οπότε αυτό με τα +20Κ χλμ το χρόνο δεν έχει ισχύ όπως πριν.
Αυτό που ισχύει, είναι αν πρόκειται να κινείται το αμάξι ΜΟΝΟ μικρές διαδρομές κάτω των 5 χιλιομέτρων μέσα στη πόλη χωρίς να βγαίνει σε ανοιχτό δρόμο, επιβαρύνεται η λειτουργία του ντίζελ επειδή αργεί να ζεσταθεί και έχει κι αυτό καταλύτη και φίλτρο σωματιδίων που μπουκώνει σε τέτοια χρήση. Αν δεν είναι αυτός ο βασικός του ρόλος και το ανοίγεις σε επαρχιακό δίκτυο ή εθνική που και που, ίσως είναι ακόμη πιο συμφέρον το ντίζελ πλέον, καθώς δεν υπάρχει σημαντική διαφορά τιμής να αποσβέσεις, όπως στο παράδειγμα αγοράς πιο πάνω.
-
Εγώ που είχα το αυτόματο βενζίνης και τώρα έχω το αυτόματο ντίζελ , η διαφορά κατανάλωσης είναι 1,5-2 λίτρα στα 100 ήτοι 4 ευρώ στα 100 χλμ. Αν κάνεις 12000 τον χρόνο θα κερδίζεις 480 τον χρόνο , ίσως και λίγο παραπάνω , εξαρτάται από το που κυκλοφορείς και πόσο πατάς το πόδι σου .
-
Εγώ που είχα το αυτόματο βενζίνης και τώρα έχω το αυτόματο ντίζελ , η διαφορά κατανάλωσης είναι 1,5-2 λίτρα στα 100 ήτοι 4 ευρώ στα 100 χλμ. Αν κάνεις 12000 τον χρόνο θα κερδίζεις 480 τον χρόνο , ίσως και λίγο παραπάνω , εξαρτάται από το που κυκλοφορείς και πόσο πατάς το πόδι σου .
Έτσι ακριβώς είναι και οι δικοί μου υπολογισμοί, ενώ συνήθως κερδίζεις και από τα τέλη κυκλοφορίας κάτι ψίχουλα!
Αυτό με τα 20.000χλμ το χρόνο δεν ισχύει, αφού γλυτώνεις από την αρχή που παίρνεις το αυτοκίνητο, απλά αν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα τότε η διαφορά με βενζίνη είναι τεράστια μετά (per year).
Από 12.000χλμ το χρόνο έχεις κάποιο αξιοσημείωτο κέρδος σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης, πόσο, και αν σε συμφέρει εσύ το ξέρεις.
-
criuser wrote:
Έτσι ακριβώς είναι και οι δικοί μου υπολογισμοί, ενώ συνήθως κερδίζεις και από τα τέλη κυκλοφορίας κάτι ψίχουλα!
Αυτό με τα 20.000χλμ το χρόνο δεν ισχύει, αφού γλυτώνεις από την αρχή που παίρνεις το αυτοκίνητο, απλά αν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα τότε η διαφορά με βενζίνη είναι τεράστια μετά (per year).
Από 12.000χλμ το χρόνο έχεις κάποιο αξιοσημείωτο κέρδος σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης, πόσο, και αν σε συμφέρει εσύ το ξέρεις.
ναι τα 12κ χλμ πιστευω ειναι το οριο πανω απο το οποιο αρχιζεις και καρπωνεσαι ουσιαστικο οφελος
Γενικα τα 20-30 ευρω εξοικονομησης το μηνα (φουλαρισμα βενζινη vs φουλαρισμα πετρελαιου) δεν τα θεωρω μεγαλη οικονομια
-
Dublin τι οικονομικές αναλύσεις ειναι αυτα που κάνεις; Καραφλιαζεις κόσμο.
Το τονίζεις πολλές φορές αυτό που λες και είναι λάθος.
Κέρδος ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ απο την πρώτη στιγμή, κέρδος θα είχες αν είχαν ίδια τιμή πώλησης. ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ.
Οποτε οι υπολογισμοί σου είναι ΛΑΘΟΣ.
Υπάρχει ένας ρυθμός (έτσι λέγεται) με διαφορετικό συντελεστή στο Diesel όπου μετά από κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα θα σου αποφέρει κέρδος στην τσεπη. Όχι από την πρώτη μέρα.
Citroen C3 Aircross 2018