-
Εμφανησιακα εξωτερικά ακόμα είναι πιο όμορφη από τα υπόλοιπα. Μέσα οντως και οταν πρώτο βγήκε ηταν μέτρια.
Η διαφορα είναι ότι είναι σπορτιφ σε οδηγηση και την διαφορά σε χρήματα τα βάζεις βενζινη.
Αν κάνεις ταξίδια δες αν έχουν acc
-
Σίγουρα κάθε ένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, αυτό που με προβληματίζει στο Alfa Romeo είναι ότι το μοντέλο και η όλη όψη είναι η ίδια εδώ και 10+ χρόνια και το εσωτερικό του που είναι λίγο φτωχό.
Για αυτό σου είπα αποφάσισε τι θές από ένα αυτοκίνητο, τις προτεραιότητες σου και τα ζητούμενά σου. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα τα βρείς όλα σε ένα αυτοκίνητο και από τα 3 που λές είναι και τα 3 καλά αυτοκίνητα. Προσωπικά την Α class ούτε που θα την κοίταζα σε σχέση με τα άλλα 2, είναι υποδεέστερο αυτοκίνητο για εμένα.
Εν τέλει, πάρε αυτό που σου αρέσει...κακή επιλογή δνε θα κάνεις. Όσο για την εξιοπιστία, είναι λίγο λαχείο...απλά έχε υπόψη σου ότι το κόστος συτνήρησης των 2 Γεμρανικών είναι σαφώς μεγαλύτερο από την Ιταλίδα.
-
Στην bmw πρόσεχε λίγο τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου γιατί το πλήθος των φτωχών εκδόσεων leasing , είναι αρκετά άδειες (χάνει πολύ εμφανισιακά χωρίς τα LED φώτα , μέτρια καθίσματα στο εσωτερικό κ.λπ. ) και τα οδηγικά του χαρακτηριστικά αλλάζουν αρκετά αναλόγως της έκδοσης και των επιλογών σε ανάρτηση . Προσωπικά στην αλφα θα έκλεινα ( πολύ όμορφο εξωτερικό , αποδεδειγμένα αξιόπιστη τουλάχιστον στο πετρέλαιο, πλήθος επιλογών σε λογικές τιμές και χαμηλά χλμ ) αν και η bmw, υποχρεωτικά όμως με το γνωστό 'αστέρι' οκτατάχυτο κιβώτιο θα αποτελούσε δυνατό αντίπαλο καθώς τέτοιο κιβώτιο η άλφα δεν είχε.
-
τέτοιο κιβώτιο η άλφα δεν είχε.
Είχε όμως το πολύ καλό TCT:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-alfa-romeo-giulietta-16-jtdm-2-120-tct
-
Η αλήθεια είναι ότι μεταχειρισμένες Alfa Giulietta βρίσκω μπόλικες από το 2015 και μετά, bmw 116d βρίσκω πιο δύσκολα και έχω την υποψία ότι τα περισσότερα είναι leasing και θέλω να το αποφύγω. Α180 ξεφεύγει και ίσως την αφήσω στην άκρη γιατί και τα λεφτά είναι πολλά αλλά και γιατί δεν νομίζω να δικαιολογεί και πολύ τα χρήματα της σε σχέση με αλλά Mercedes.
Μίλησα και με μηχανικό που ήταν στην Alfa Romeo και μου είπε ότι ούτε τα ιταλικά εχουνε φτηνά σερβις σε σχέση πχ με ένα bmw.
Τώρα για τον κινητήρα της fiat μαθαίνω ότι είναι σκυλια όπως και της bmw αλλά κ ο Ρένο της Mercedes είναι αξιόπιστος αλλά χάνει σε δύναμη.
Σίγουρα όπως είπε και ένα παιδί παραπάνω κάτι γα χάσω κάτι θα κερδίσω, Γι αυτό και προσπαθώ να ξεψαχνίσω τα πάντα για να ξέρω ότι στο τέλος έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Αν κάποιος έχει οδηγική εμπειρία για την Ιταλίδα η το bmw116 η το Α180 ευχαρίστως να την ακούσω.
-
Την 116 f20 (σε βενζίνη, όχι πετρέλαιο) την είχα για 5 χρόνια. Εξαιρετικό αυτοκίνητο στον δρόμο, μόνο με το αυτόματο 8αρι, με το χειροκίνητο είναι χάλια (για εμένα). Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, σπορτίφ συμπεριφορά (ένα κλικ κάτω από την Άλφα) και γενικά ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, από τα καλύτερα στην κατηγορία του για εμένα. Και καλύτερη (για τα γούστα μου) από την Α180 που είχε κολλητός μου. Η Giuletta ακόμα καλυτερη στον δρόμο, αλλά υστερούσε για εμένα σε εξοπλισμό (είμαι γκατζετάκιας, την 166 την είχα φορτώσει με €10.000 έξτρα εξοπλισμό) και πολύ βασικό στο κιβώτιο. Την 116 την πήρα κατά 50% λόγω του κιβωτίου, το οποίο για εμένα από μόνο του ήταν λόγος αγοράς του αυτοκινήτου.
-
Με 200χλμ. Τη βδομάδα σε εθνική πας άνετα σε πετρέλαιο. Μάλλον το μερσεντές θα κοίταγε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι γυμνό μέσα. Η Τζούλιεττα είναι τσίρκο μέσα ο δε κινητήρας είναι τραχύς.
-
Τι εννοείς τσίρκο και τραχύς;
Α180 αν έπαιρνα θα κοιτούσα για βενζίνη, να κερδίσω λίγο σε δύναμη.
-
Ερώτημα αφορά επιλογή μεταξύ merc και alfa. Θεωρω ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2. Το ένα προσφέρει φρου φρου κι αρώματα αλλά άχρωμο οδηγικα και το άλλο το εντελώς αντίθετο. Είναι ατόπημα να τα συγκρίνεις.
-
Και το άλλο προσφέρει ένα πιο σύγχρονο ποιοτικό και εργονομικό εσωτερικό από το άλλο με ένα κινητήρα πετρελαίου σκυλί μαύρο, καλό ιnfotainement, και euroncap score, και το μεγαλύτερο πρεστίζ σε σήμα παγκοσμίως. Εξίσου ατόπημα είναι να βάζεις το ιταλικό σχέδιο του 2010 δίπλα του, ιδιαίτερα αν αυτό συνδυάζεται με τον παλιότερο πετρελαιοκινητήρα των 105 ημίονων , αλλά το κάνει.
Σεφιρομάν δες και το 116d. Εξίσου ατόπημα και αυτό, αλλά δέστο.
-
Καλημέρα, είμαι 27 εργένης και στην ουσία αυτό θα είναι το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο. Στην δουλειά που είμαι τώρα κάνω σίγουρα κάθε εβδομάδα 200 χιλιόμετρα σε εθνική συν ότι άλλες μετακινήσεις κάνω μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
κοιτάζω να πάρω ένα καλό αξιόπιστο νεανικό κ σχετικά γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο θα το κρατήσω τουλάχιστον μια 5ετια με 8ετια.
BMW 116d ήθελα εξ αρχής, απλά οι δικοί μου δεν θέλουνε πισωκίνητο, το εχουνε πάρει από φόβο ότι και καλά μια μέρα βροχερή η με πάγο στο δρόμο το αμαξι μπορεί να φύγει από την πόρεια του πιο εύκολα από ότι ένα με εμπρός κίνηση.
Γεροί να΄μαστε και όταν φτάσεις με το καλό 57 να την κοιτάξεις και την Α180 της τότε εποχής -ίσως έχει και κάθισμα που κάνει μασάζ. Τώρα κοίτα την giulietta ή την 116(την πισωκίνητη που λες). -Μπορεί και στα 57 πάλι αυτά να ξανακοιτάζεις με λίγη καλή τύχη...
-
Σεφιρομαν wrote:
Καλημέρα, είμαι 27 εργένης και στην ουσία αυτό θα είναι το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο. Στην δουλειά που είμαι τώρα κάνω σίγουρα κάθε εβδομάδα 200 χιλιόμετρα σε εθνική συν ότι άλλες μετακινήσεις κάνω μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
κοιτάζω να πάρω ένα καλό αξιόπιστο νεανικό κ σχετικά γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο θα το κρατήσω τουλάχιστον μια 5ετια με 8ετια.
BMW 116d ήθελα εξ αρχής, απλά οι δικοί μου δεν θέλουνε πισωκίνητο, το εχουνε πάρει από φόβο ότι και καλά μια μέρα βροχερή η με πάγο στο δρόμο το αμαξι μπορεί να φύγει από την πόρεια του πιο εύκολα από ότι ένα με εμπρός κίνηση.
Γεροί να΄μαστε και όταν φτάσεις με το καλό 57 να την κοιτάξεις και την Α180 της τότε εποχής -ίσως έχει και κάθισμα που κάνει μασάζ. Τώρα κοίτα την giulietta ή την 116(την πισωκίνητη που λες). -Μπορεί και στα 57 πάλι αυτά να ξανακοιτάζεις με λίγη καλή τύχη...
Πάντως η giulietta είναι πάλι το καλύτερο από τα δύο.
-
Ανάμεσα σε Bmw 116d και Alfa Romeo Giulietta του 15-16 και μετά.... το Mercedes το εβγαλα από το παιχνίδι λόγω του υψηλού κόστους σε σχέση με αυτά που θα μου προσφέρει!
-
Ανάμεσα σε Bmw 116d και Alfa Romeo Giulietta του 15-16 και μετά.... το Mercedes το εβγαλα από το παιχνίδι λόγω του υψηλού κόστους σε σχέση με αυτά που θα μου προσφέρει!
Εξαρτάται. Σε ενδιαφέρει το αυτόματο (π.χ. εγώ δεν αγοράζω ξανά χειροκίνητο)? Εαν ναι, τότε BMW αφού το αυτόματό της είναι από μόνο του ικανός λόγος αγοράς του αυτοκινήτου. Εαν όχι, τότε Giuletta χωρίς 2η σκέψη, για πολλούς λόγους!
-
Για χειροκίνητο κοιτάω, το κόστος στο αυτόματο ανεβαίνει πολύ!
-
Τότε, για εμένα σαφώς Giuletta.
-
Εξαρτάται τι ζητάς από το αυτοκίνητο.
Στα 27 μου κι εγώ μάλλον Αλφα θα έπαιρνα γιατι ειναι πιο σπορ και σαν εμφάνιση αλλά κυρίως έχει το απόλυτο τιμόνι.
Σήμερα στα 38 μου όμως με οικογενεια και 2 παιδιά ειναι ψιλοαπαράδεκτη για τα κριτήρια που έχω τώρα.Σκληρή ανάρτηση, θόρυβος κύλισης, κινητήρα κλπ 'πρωτόγονα'. Είναι γενικά τραχύ αυτοκίνητο για τα δεδομένα του 2021.Δηλαδή εγώ ΣΗΜΕΡΑ και με τα δικά μου κριτήρια, θα έγερνα προς τη BMW αν ήμουν εργένης, διότι έχω φάει με το κουτάλι κουραστικά και σκληρά αυτοκίνητα.
ΑΛΛΑ ξαναλέω αν εισαι εργένης στα 27 παραμένει καλή επιλογή λόγω σπορ σχεδίου και οδηγικής συμπεριφοράς.
Αν την πάρεις συνειδητοποιημένα για αυτό που είναι, δηλαδή ένα καλοστημένο σπορ αυτοκίνητο, θα τη χαρείς.
-
Διαβάζω για θόρυβο κλπ και αναρωτιέμαι αν αναφέρεστε σε κάνένα Steyr 680... Στα πλαίσια του (σπορτίβ) ανταγωνισμού είναι και ο θόρυβος και η σκληρότητα της ανάρτησης της Giulietta.
-
+1 στον Realzeus.
Μπήκα να γράψω και εγώ το ίδιο.
Και η BMW και η Alfa είναι πολύ ωραία νεανικά σπορτιφ τετράπορτα.
Οδήγησε τα μήπως κάποιο σου κάνει κλικ. Ειδάλλως, αν σου αρέσουν εξίσου και τα 2, πάρε αυτό που βρίσκεις σε καλύτερη κατάσταση-πιο νέο-πιο φορωμένο με εξοπλισμό στη χαμηλότερη τιμή. Ευχάριστα διλήμματα.
-
Οδηγώ καθημερινά μια A 180D αυτόματη απο leasing της εταιρίας που εργάζομαι και ειλικρινά είναι το πιό βαρετό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει στην ζωή μου. Ενας κουβάς με ρόδες. Ακόμα και η παλιά C Class του πατέρα μου είναι κλάσεις ανώτερο αυτόκινητο. Alfa χωρίς συζήτηση.
Alfa Romeo Giulietta ή Mercedes- Benz A180