-
Στο εταιρικό yaris diesel πέρυσι γέμισα σε ΕΚΟ εθνική. Μετά από το 10λεπτο μου άναψε check engine και γύρισα όπως όπως Αθήνα χωρίς οδική σερνώμενος δεξιά. 450 ευρώ έβγαλε κουστούμι το συνεργείο για καθαρισμό dpf είπε.
Να πώ την αλήθεια αν το αμάξι ήταν δικό μου θα είχα πάρει και επιπλέον γνώμες όμως επειδή το χρειαζόμουν άμεσα για τη δουλειά το άφησα εκεί και το πήρα μετά απο τρείς μέρες έτοιμο. Ήταν το πρώτο αμάξι που μου έτυχε ζημιά (μάλλον) από το καύσιμο..
-
Μια φορά μου άναψε ένδειξη κινητήρα αυτοκίνητο λόγω καυσίμου κι αυτό ήταν στο Ίμπιζα από βενζίνη.λιγους μήνες πριν συνάδελφοι που έβαλαν βενζίνη από το ίδιο πρατηριο έβγαλαν προβλημα στην τρόμπα
Μπορει και να ήταν τυχαίο αλλά θα ήθελα να πω οτι το πρατηριο ειναι το Ελιν Καραμανλή με Μαρτίου μιας και οι συμπτώσεις καμιά φορά δεν είναι τόσο τυχαίες.
Στις τελευταίες βόλτες με το Ίμπιζα κατάλαβα ότι το αμάξι δεν τραβαει.οταν φουλαρα για τελευταία φορά το προβλημα μειώθηκε μέχρι που εξαφανίστηκε.βενζίνη είχα βάλει σε διαφορετικά shell της ίδιας όμως εταιρειας.ακόμα μια συμπτωση...
προβλημα προσωπικα μόνο σε βενζίνη είδα.πετρελαιο είχα για μια δεκαετία, πριν το σημερινό,προβλημα δεν μου βγήκε ποτε.σε αυτοκίνητα εταιρείας μας έχει βγάλει προβληματα το πετρελαιο αλλά ο λόγος δεν ήταν το καυσίμο αλλά η κακή χρήση του πετρελαιοκινητήρα, αφού το οδηγάμε μόνο στην πολη με παρα πολλα σταματα ξεκινα
Το μόνο 'προβλημα' που βγήκε σε δικό μου αυτοκίνητο ειναι πως είχα μεινει από πετρελαιο στο ρεζερβουάρ και μετά χρειάστηκε μια ώρα περιπου για εξαέρωση.κατι που δεν θα χρειαστεί ποτε σε βενζινοκινητο.ήμουν μικρός τότε (24) και αμαθος(σε κάποια πραγματα ειμαι ακομα).τουλάχιστον εκείνη την μέρα έμαθα κάτι
-
Αντί να κατακρίνουμε κινητήρες και καύσιμα, θα έπρεπε σε αυτή τη χώρα επιτέλους να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Δεν φταίει το θύμα!
Εδώ πρατήρια που κλείνουν ΕΠΙΣΗΜΑ από το κράτος και δεν τα ανακοινώνουν, πρέπει να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για αυτά τα πράγματα, δεν είναι μόνο αντιεπαγγελματικο, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και μάλιστα πολύ σοβαρή παρανομία που προκαλεί κόστος οικολογικό, χάνει το κράτος έσοδα - άρα κατά όλων μας, μπορεί να προκληθούν σοβαρά θέματα υγείας (η καύση τυχαίων χημικών μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξική και καρκινογόνα) και σοβαρές ζημιές στους κινητήρες.
Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και στην Ελληνική πραγματικότητα έχει περάσει κάπως σαν φυσιολογικό εθιμοτυπικό και μέρος των παραδόσεων της χώρας μας..
-
Ωραίο συγκριτικό στο Car που βγήκε σήμερα: Captur υγραέριο εναντίον Kamiq φυσικό αέριο, αμφότερα εργοστασιακά. Παρ' ότι ίδιου βάρους, με το Captur να έχει 10 άλογα και 1 κιλό ροπής παραπάνω, το Skoda είναι 0,8' ταχύτερο στο 0-100 κι έχει ένα κλικ υψηλότερη τελική. Το Renault καίει 8,1 λίτρα υγραερίου, δηλαδή με σημερινές τιμές μιλάμε για 5,5 ευρώ στα 100. Ποσό που μπορεί να πέσει κάτω από τα 5, αν η τιμή καυσίμου πέσει στα 0,60-0,65 που ήταν πριν κάνα τρίμηνο.
Το Skoda μετρήθηκε στα 5,4 λίτρα, ήτοι κάπου στα 4,5 ευρώ τα 100. Δεδομένου και το πολύ μικρού ντεπόζιτου βενζίνης (9 λίτρα μόλις), φαίνεται ότι αν συνυπολογίσουμε και τις φορές που το Skoda θα χρειαστεί να κινηθεί με βενζίνη (πράγμα μάλλον απίθανο να συμβεί στο Captur με τη διάδοση πρατηρίων με υγραέριο), το Kamiq θα κινείται με μεγαλύτερο κόστος. Εκτός πια κι αν κάποιος μένει δίπλα σε πρατήριο κι οι διαδρομές του είναι πολύ συγκεκριμένες, όλες κοντά σε πρατήρια ΦΑ. Δεν είναι το πιο πιθανό, αλλά έχει συμβεί σε φίλο που μετά από προτροπή μου επέλεξε Seat Arona CNG και κάνει 30Κ ετησίως, καίγοντας ελάχιστη μπιζνίνα.
Η τιμή αγοράς δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Το περιοδικό σημειώνει ότι με παρόμοιο εξοπλισμό, οι τιμές είναι αντίστοιχες. Όμως, υπάρχει μια φτωχή εισαγωγική έκδοση για το Captur, που σημαίνει ότι όποιος πάει για την απολύτως φθηνότερη έκδοση, θα γλιτώσει 2 χιλιάρικα έναντι του Kamiq.
Αυτά τα ολίγα διαβάζοντας τους πίνακες και τις λεζάντες, δεν έχω κοιτάξει ακόμα το κείμενο. 12 σελίδες συκριτικό, πολύ χορταστικό πράγματι.
Δεν το έχω διαβάσει ακόμα! Βέβαια από πριν θα σου πω σε καθαρά αστική χρήση με το captur είμαι στα 9λ/100χλμ και έχω πέσει και σε 7,8 /100 , να είμαι μόνιμα στα 8λ/100χλμ με μόνο αστική χρήση το βρίσκω δύσκολο ΕΚΤΟΣ και αν δεν το έχω μάθει ακόμα το αυτοκίνητο και το ταλαιπωρώ !
Και στα χρήματα οι τοπ προσφερόμενες εκδόσεις Dynamic -Ambition είχαν 1000ε παραπάνω στο Captur αλλά η ambition είναι η 2 έκδοση και όχι η 1 , απλά βάζω αυτή γιατί η style πήγαινε νομίζω +2κ και το μόνο που έπαιρνες και άξιζε ήταν το virtual cockpit το οποίο δεν μπαίνει στο cng!
Σε ποιό τεύχος ? Το βρίσκουμε και σε ηλεκτρονική μορφή?
-
Είναι το τρέχον Car. Κυκλοφόρησε με το Πρώτο Θέμα, λογικά τώρα θα πωλείται αυτόνομα στο περίπτερο.
-
-
Εδω και λίγα ετη υπάρχει η τεχνική λύση για την χρήση ακόμα ισχυρότερων συστημάτων mild hybrids. Όλα δείχνουν σε ενίσχυση των μπαταριων τους στο πολύ κοντινό μέλλον.
-
Με την σημερινή απόδοση των mild hybrids μπορούμε να δούμε πως αποτελούν πιο οικονομική και προσιτή λύση για μείωση των co2 ανά χιλιόμετρο από τα πλήρως υβριδικα!!!!
Οι μέση μείωση της τρίτης στήλης είναι σε μικτο κύκλο και οχι σε αστικο κύκλο.
Στο μέλλον έρχεται πολύ αποδοτικοτερη εφαρμογή των mild hybrids.
-
Lap, το επόμενο βήμα είναι ΉΔΗ τα ηλεκτρικά, το ενδιάμεσο το ζούμε αυτή τη στιγμή. Τα mild hybrid άργησαν καμιά 5ετια τουλάχιστον.
Αφού η Toyota έβγαζε υβριδικά, το mild θα μπορούσε να υπάρξει πιο πριν.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι κατά, αλλά σίγουρα δεν είναι η μεγάλη επανάσταση που παρουσιάζεις, τα ηλεκτρικά είναι και το ξέρουν όλοι.
-
Δεν το παρουσιάζω ως επανάσταση αλλά ως η πιο έξυπνη πρακτική εφαρμογή προς το παρόν. Απλα κάποια μέλη που θέλουν να με χλευασουν αναφερουν αυτό. Σε κάθε ποστ αναφέρω πως είναι ενδιαμεση κατάσταση.
Το βασικό προτέρημα ειναι το κόστος κατασκευής και κτήσης. Αυτό θεωρώ πως ειναι το στοίχημα για το ενδιάμεσο στάδιο πριν τα ηλεκτρικά.
Οταν θέλεις να αλλάξεις την περιβάλλοντικη ρυπανση αυτό θα γίνει μόνο αν υιοθετηθεί ως εγχείρημα από όλους μας. Οπότε το να προσφέρεις έως 20% μείωση των co2 μέσα σε αστικο περιβάλλον και με ταυτόχρονο μηδενισμό κάποιων τοξικών ρύπων που παρουσιάζουν κάποιοι ντίζελ είναι ένα μεγάλο βήμα προς το καλύτερο.
Πως θα πείσεις να κάνει κάποιος τέτοια απορρύπανση αν δεν του το προσφέρεις φθηνά και εύκολα;
Αυτο λοιπόν είναι το στοίχημα των mild hybrids.
Να πω εδώ πως σε μελετες και επίσημες δηλώσεις κατασκεαυστων αυτή η μόδα των suv έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του co2 και των υπολοίπων ρύπων παρα τις νέες τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης λόγω των μεγάλων όγκων, βαρών και κακών αεροδυναμικων. Οδηγούμαστε σε diesel κινητήρες για να κάνουν μια κάποια οικονομία και τελικά επιβαρύνουμε και με άλλους σοβαρους ρυπους.
Οποτε εκεί έρχομαι και υποστηριζω και εγω αλλά και άλλοι πως αν δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη το suv είναι λάθος αγορα. Για αυτο ο συνδιασμος χαμηλου βαρους, και mild hybrid είναι ο ιδανικότερος και ο πιο ρεαλιστικός. Φυσικά δεν αποκλείω και τα lpg αυτοκινητα.
Στα επί προσωπικού για να ενημερώσω κάθε περίεργο, στο μικρό ιαπωνικο έδιναν ως δώρο το σύστημα mild hybrid. Εγώ full led και acc ήθελα και αυτοί με το ζορι μου έδωσαν mild hybrid. Μάλιστα το ανέλυα επί πόση ώρα μαζί τους και ρωτουσα γιατί μου το επιβάλουν και άλλα τέτοια. Φοβόμουν μη γίνω beta tester.
Απο εκεί κατάλαβα το μεγαλείο αυτής της τεχνολογίας. Δεν είναι μόνο η σχετικά μικρή μείωση των ρύπων, είναι ο συνδιασμος της με ελαφρά οχήματα λόγω της μικρων μπαταριων και κυριως φθηνά στην κτήση. Δηλαδη, μου την έδωσαν ΔΩΡΕΑΝ και έχω πλεον έως και 20% μικροτερη καταναλωση αρα και ρυπους στην πολη, χωρίς μάλιστα να το επιδιώκω επί τουτου.
Ως τεχνολογία την ήξερα από παλια αλλά μόνο στα χαρτιά. Για την ιστορία από το 2015 το baleno προσέφερε mild hybrid σύστημα!!! Τώρα οι υπόλοιποι ξύπνησαν.
-
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μακρινό βήμα που δεν το βλέπω να ολοκληρώνεται σύντομα και όταν θα ολοκληρωθεί η έννοια της αυτοκίνησης και κυρίως η ιδιοκτησία του ΙΧ αυτοκινήτου δεν θα είναι αυτή που ξέρουμε/ξέραμε.
Ο λόγος είναι απλός , ΔΕΝ υπάρχουν εργοστάσια μπαταριών που να στηρίξουν με την παραγωγή τους την αντικατάσταση των συμβατικών αυτοκινήτων σε αναλογία 1:1 και ταυτόχρονα τις ανάγκες για ΙΧ των νέων αγοραστών σε Κίνα Ινδία κλπ
και για τα αποθέματα λιθίου δεν είμαι σίγουρος
δείτε άγχος οι Βρετανοί μη πάρουν τα αποθέματα λιθίου οι Κινέζοι
Παρατηρείστε επίσης ότι όλοι πλην Tesla πουλάνε φούμαρα ,όλο παρουσιάσεις κάνουν των καινούργιων ηλεκτρικών τους αλλά όλο και κάποιο πρόβλημα προμηθευτών /λογισμικού πάει πίσω την παραγωγή και στο τέλος σου βάζουν και μια τιμή που αποτρέπει την παραγγελία , πιστεύω ότι το κάνουν επίτηδες δεν μπορούν να παράξουν μαζικά αυτό που διαφημίζουν και δεν θέλουν μαζικές παραγγελίες .
Φυσικά ακόμη και αν γινόταν κάποιο θαύμα, το σύστημα παραγωγής ενέργειας δεν μπορεί να στηρίξει την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αν γίνουν τόσα πολλά όσα τα συμβατικά , το είχε πει και ο πρόεδρος της Toyota . Είμαι σίγουρος ότι ούτε οι κοινωνίες, κυβερνήσεις ,πολιτικοί θέλουν να συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο ιδιοκτησίας ΙΧ.
Έχω πειστεί ότι (δυστυχώς ή ευτυχώς) πάμε καρφί σε μια κοινωνία που η ιδιοκτησία του συμβατικού ΙΧ αυτοκινήτου με πρόφαση τους ρύπους θα διωχθεί , η πλειοψηφία θα βλέπει ηλεκτρικό μέσω πλατφορμών κοινοκτημοσύνης και οι οι λίγοι έχοντες και κατέχοντες θα κυκλοφορούν με ηλεκτρικά Tesla Remac Porsche του 0-100 σε 2 ''.
Το ξέρω δεν το πιστεύεται αλλά δείτε με τι ασχολείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων με το πιο πολύτιμο όνομα και κέρδη φουλ αυτή την στιγμή
23 Φεβ 2021 έγιναν τα εγκαίνια ...to create a city built for happiness
https://www.woven-city.global/
Σου λέει η Toyota αφού δεν θα αγοράζει κανείς αυτοκίνητα ας το γυρίσω στις πόλεις ! Αυτόν που έφτιαχνε υβριδικά πριν 20 χρόνια -και όλοι γελούσαν - να τον παρακολουθείτε για να δείτε 20 χρόνια μπροστά ...happiness!
-
Έχω πειστεί ότι (δυστυχώς ή ευτυχώς) πάμε καρφί σε μια κοινωνία που η ιδιοκτησία του συμβατικού ΙΧ αυτοκινήτου με πρόφαση τους ρύπους θα διωχθεί , η πλειοψηφία θα βλέπει ηλεκτρικό μέσω πλατφορμών κοινοκτημοσύνης και οι οι λίγοι έχοντες και κατέχοντες θα κυκλοφορούν με ηλεκτρικά Tesla Remac Porsche του 0-100 σε 2 ''.
Ενώ συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις, νόμίζω οτι εδώ είσαι λάθος. Βασικά η μετακίνηση είναι έσοδα για όλα τα κράτη, είτε από φόρους στην αγορά οχημάτων, είτε στα πετρέλαια/βενζίνες, είτε μέσω θέσεων εργασίας σε επαγγέλματα για την συντήρηση /πώληση αυτοκινήτων. ΑΝ πάμε σε ένα μοντέλο κοινής χρήσης αυτοκινήτων με τα χ ψ προσχήματα, πάμε σε ένα μοντέλο λιγότερων οχημάτων αλλά με περισσότερα χιλιόμετρα. Αρα κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος πλην του τελικού πελάτη που είμαστε εμεις, κ ενδέχεται να κινούμαστε πιο φθηνά στο μέλλον με τις διάφορες όμως παραδοχές. Δεν βλέπω λογική να προωθείτε το συγκεκριμένο μοντέλο από αυτοκινητοβιομηχανίες/κυβερνήσεις κ σίγουρα δεν κόπτονται για τους ρύπους, απλά μάλλον βλέπουν οτι δεν πάει αλλο με την κατάσταση στον πλανήτη. Επίσης, η Toyota που επενδύει τόσα χρόνια στα υβριδικά, γιατί αντιμάχεται τόσο πολύ τα ηλεκτρικά? πρωτοπόρα στα υβριδικά, αλλά έμεινε εκεί, κ πολύ φοβάμαι οτι από τις αντιδράσεις τους φαίνεται οτι βλέπουν να χάνουν την πρωτοκαθεδρία.
-
Τα υβρίδια είναι η καλύτερη ασσίστ στα ηλεκτρικά, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους. Διότι, απλούστατα, ακόμα και στα πλέον προηγμένα κράτη, οι πλέον ευκατάστατοι οδηγοί, αδυνατούν αυτή τη στιγμή να κάνουν 100% τη δουλειά τους με ένα αμιγώς μπαταριάτο ηλεκτρικό. Κάτι που δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα, και που θα πάρει άλλα 5-10 χρόνια για να καλυφθεί όλη η γκάμα, κάτι που η παραγωγή ακόμη είναι μικρή, κάτι που δεν υπάρχουν παντού φορτιστές, κάτι που και εκεί που υπάρχουν είναι λίγοι και καθυστερείς στην φόρτιση, κάτι που το δίκτυο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι αδύναμο αυτή τη στιγμή να καλύψει μια γενικευμένη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που οι τιμές των ηλεκτρικών ιχ είναι ακόμη στα ύψη
-> πολύ σπάνια θα βρεις κάποιον κότοχο ηλεκτρικού ιχ να έχει μόνο ένα ιχ στην κατοχή του και αυτό να είναι τέτοιο.
Πράγμα πολύ σύνηθες στα συμβατικά ιχ. Και εκεί ακριβώς είναι η συνδρομή των υβριδικών, η οποία 'αγνοείται' από τους επηρμένους της ηλεκτροκίνησης: Σου δίνουν μια καλή οικονομία και μείωση των ρύπων, χωρίς να υπονομεύουν την ικανότητα κίνησή σου και χωρίς να σε ξεπαραδιάζουν, δίνοντας παράλληλα πολύτιμο χρόνο στην ηλεκτοκίνηση να αναπτυχθεί και να γιατρέψει τις παιδικές ασθένειές της.
-
Τα υβρίδια είναι η καλύτερη ασσίστ στα ηλεκτρικά, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους. Διότι, απλούστατα, ακόμα και στα πλέον προηγμένα κράτη, οι πλέον ευκατάστατοι οδηγοί, αδυνατούν αυτή τη στιγμή να κάνουν 100% τη δουλειά τους με ένα αμιγώς μπαταριάτο ηλεκτρικό.
100% σίγουρα δεν την κάνεις, αλλά αν την κάνεις στο 90%? πόσα ταξίδια κάνει ο μέσος Έλληνας μέσα στο έτος που δεν μπορεί να καλύψει με ένα ηλεκτρικό όχημα? ο κάτοικος της πόλης που σητν πράξη κάνει Max 3 ταξίδια το έτος, καλύπτεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλο αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν θελει κάποιος να αγοράσει, πχ αργή φόρτιση, χαμηλες ταχύτητες, ταλαιπωρία με τις φορτίσεις σε ταξίδια, υψηλό κόστος αγοράς... ως ιδιοκτήτης ηλεκτρικού κ μόνο (υπάρχει όμως οχημα του πατέρα μου/αδερφής ως backup) δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από αυτά που αναφέρεις, πέραν φυσικά του αγχους της αυτονομίας. Κ αν βάσει πλάνου πάω σε Id.3 Που σχεδιάζω σε λίγους μήνες, μιλάμε για μεγαλύτερες αυτονομίες που συνεχώς θα βελτιώννονται
-
Είμαι σαφής Μπεκιάρη, δεν την κάνεις 100% , πράγμα που είναι ο κανόνας με τα συμβατικά ιχ.
-
Η Toyota μάλλον είδε πως οι παραγωγές των 10άδων εκατομμυρίων αυτοκινήτων δεν θα υπάρχουν σε 10-20 χρόνια , εντωμεταξύ η Ιαπωνία έχει σύνταγμα που δεν της επιτρέπει 'εισβολές ' σε άλλες χώρες και με δωροδοκίες , πραξικοπήματα κλπ θα βρει μπροστά της τους μαιτρ Γερμανούς Άγγλους Αμερικάνους - φονιάδες των λαών - καμία ελπίδα
.
Οπότε το έριξε στο υδρογόνο να έχει μερίδιο στις νταλίκες τουλάχιστον , στις μπαταρίες solid state να πουλάει κανα Lexus στους 70άρηδες που θέλουν αξιοπιστία
και στα 'ειδικά' σπορ συμβατικά που θα μπορεί να πουλάει χωρίς πρόστιμο γιατί την βοηθάει ο χαμηλός μέσος όρος εκπομπών λόγω των εκατομμυρίων υβριδικών που παράγει , πραγματικά οχι ΘΑ...
Οι σχεδιασμός -κατασκευή πόλεων μοιάζει κάπως κουφό αλλά κάτι έχουν δει που εμείς δεν ...
-
Εχουν υπερπληθυσμό και πρόβλημα στέγης .
Ποιός είπε ότι οι Ελληνες κάνουν μόνο 3 ταξίδια τον χρόνο ? Μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχει εξοχικά , που σημαίνει ταξίδια ανά ΣΚ που θα είναι οριακά με το ηλεκτρικό .
Αν πάνε στην ίδια τιμή με τα συμβατικά , τότε θα πάει ο κόσμος σε αυτά . Μέχρι τότε παραμένουμε στα θερμικά .
-
Εχουν υπερπληθυσμό και πρόβλημα στέγης .
Ποιός είπε ότι οι Ελληνες κάνουν μόνο 3 ταξίδια τον χρόνο ? Μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχει εξοχικά , που σημαίνει ταξίδια ανά ΣΚ που θα είναι οριακά με το ηλεκτρικό .
Αν πάνε στην ίδια τιμή με τα συμβατικά , τότε θα πάει ο κόσμος σε αυτά . Μέχρι τότε παραμένουμε στα θερμικά .
Σωστά, έχετε δει πόσο κοστίζουν 30τετραγωνικά σπίτι στο Τόκυο;
Οι Έλληνες είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη με 2η κατοικία (είτε εξοχικό, είτε χωριό, είτε διαμέρισμα στην πόλη - όποια πόλη, άπειρα αυθαίρετα που θέλουν γκρέμισμα, αλλά υπάρχουν μέσα στα δάση και τους αιγιαλούς), εδώ την 1Μαγιά εν μέσω lockdown και είχε κίνηση στην εθνική και σε κάνα 2 σημεία κόλλησα, πριν το lockdown θυμάται κανείς τι γινόταν στις εξόδους για Ολυμπία/Μορέας και για Βόρεια Ελλάδα; ουρές χιλιάδων αυτοκινήτων.
Αν είναι να φύγεις για 2μισαήμερο και τη μία μέρα φορτίζεις, καλά κρασιά..μόνο πολύ πλούσιους, και όσους έχουν 2ο αποκλειστικά για γύρω - γύρω και κέντρο αφορά το θέμα αυτή τη στιγμή, και στη 2η περίτπωση, περιμένουμε τα φθηνά, δύσκολα θα φώσει 20.000 να πάρει Up ο άλλος για 2ο αφού μπορεί να πάρει με τα μισά λεφτά αυτή τη στιγμή. Αν πέσει στα 12-13, φυσικά θα γίνει θελκτικό.
Να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για Ευρώπη εδώ, η ηλεκτροκίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη (Ασία/Αφρική/Νότια Αμερική) είναι όνειρο θερινής νυχτός ακόμη! Στην Ευρώπη όμως, έχει αποφασιστεί το κοντινό μέλλον, αν το 2030-35 έχουν καταργηθεί οι πωλήσεις Μ.Ε.Κ, τότε τι συζητάμε για ενδιάμεσες και παρα-μεσες λύσεις;! The future is now.
Υπενθυμίζω εδώ για πολλοστή φορά, ότι όταν μιλάμε για κατάργηση πωλήσεων μιλάμε ΚΑΙ για υβριδικά, ΚΑΙ για plug in hybrid. Αυτά λένε τα σχέδια.
-
Αν κάτσεις να διαβάσεις κάποια σχέδια ανάπτυξης κάποιων κλάδων της οικονομιας και ενίσχυσης κτλ θα δεις ότι είναι σχέδια του 80 και ακόμα και σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Αντιστοίχως πιστεύω και στα ηλεκτρικά. Το ότι είναι σχέδιο δεν λέει κάτι. Αν δεν υπάρχουν τα γεγονότα που δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής οι κατασκευαστές λένε πως θα έχουμε για δεκαετίες ακόμα τους θερμικους μαζί με υβριδικα συστηματα. Και ότι ένα ποσοστό του 50% των αυτοκινητων να γίνουν ηλεκτρικά αρκεί για αλλαγή του περιβάλλοντος και μπορεί να το στηρίξει το σύστημα ηλεκτροδοτησης κτλ.... Οποτε πιθανότερο είναι να ξέρουν καλύτερα. Οψόμεθα βέβαια.
Βεβαια οι σκανδιναβοι είπαν πως θα έχουν μόνο ηλεκτρικά, το ιδιο έκαναν και με το ηλεκτρονικό χρήμα και το ξαναπήραν πίσω ή ζήτησαν να γυρίσουν πίσω όταν εφαρμοστηκε. Έχουν δηλαδή μια τάση να πρωτοπορούν έντονα και να δουν αν θα τους βγει....
-
Και επειδή είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν για τα mHEV και ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ιδέα τι σημαίνει και ποια είναι η διαφορά με τις υπόλοιπες υβριδικές τεχνολογίες και άρα λές είναι Hybrid το δικό μου και το πουλάς σαν ζεστό ψωμάκι (ακόμα). Σήμερα διάβαζα στην σελίδα του ΦΒ στο Puma Club και όυτε οι ιδιοκτήτες (εκτός 1-2) είχαν ιδέα τι πήραν, πως λειτουργεί και τι προσφέρει...μαύρα μεσάνυχτα!! Ο άλλος διάβασε ότι το μοτέρ είναι 16 ίππους και θεωρούσε ότι δίνει 16 επιπλέον άλογα (διάλεξε να μην διαβάσει την παράγραφο που αναφέρει ότι προσφέρει μόνο ροπή).
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά