Ετυχε να γνωρίζω έναν από τους έντιμους έμπορους μτχ . Είναι έντιμος επειδή δουλεύει για χόμπι , γιατί πρέπει να κάνει κάποια δουλειά . Είναι ιδιόκτητο το μαγαζί του και έχει απ΄ ευθείας επαφή με τις χώρες εισαγωγής .
Μου έλεγε ότι τους είχε κάνει επίσκεψη στο παρελθόν μεγαλόσχημος ξύστης , που τους είπε , θέλω και οι άλλοι του κυκλώματος , 5000 ανά αμάξι και δεν πληρώνετε τίποτα στο κράτος.
Ο δικός μου που έχει μεγάλη περιουσία , προφανώς δεν τσίμπησε , αλλά πολλοί στην γύρω περιοχή και αλλού τσίμπησαν και έκαναν αρκετές χιλιάδες δουλίτσες τέτοιου τύπου.
Τον ξύστη τον έπιασαν , τους εμπόρους , οι περισσότεροι έπαιρναν μέτρα να μην φαίνονται , αλλά έχουν ακόμα δίκες σε εκκρεμότητα.
Οι αγοραστές έχουν θέμα , αφού όλα γίνονταν στο όνομα τους με εξουσιοδότηση .
Δεν ξεχνάμε όμως ότι οι αγοραστές δημιουργούν και συντηρούν τα λαμόγια σε κάθε επάγγελμα . Γιατί το παίζουν έξυπνοι και γίνονται θύματα από τους άλλους που είναι επαγγελματίες και άρα πιο έξυπνοι από αυτούς...
Καθότι όπως λέει και το ρητό , στην πτνα , πτανιές δεν κάνεις...
Το κακό όμως είναι ότι αυτή η κατάσταση είχε διαλύσει τις τιμές των δικών μας μτχ. Γιατί εσύ είχες το αμάξι σου σε άριστη κατάσταση με τα σέρβις κλπ και στο σύγκριναν με τα σαπάκια και ήθελαν να στο πάρουν πιο φτηνά από αυτά.
Ετσι κατέληγες να το σκοτώσεις στους εμπόρους ή να το κρατήσεις.
Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει αυτά , αφού όλοι το διπλοσκέπτονται με τα μτχ. εισαγωγής.