-
Το γνωστο και εως σταμπωτο τσιμεντο....
-
Μπορείς να βάλεις και αυτό . Χωρίς μπετόν , πάνω σε άμμο μπετού .
-
Εγώ από αυτά δε γνωρίζω, αλλά ρώτησα τους μπαρμπάδες που γνωρίζουν και τελικά όλα με πλέγμα είναι τα ήδη υπάρχοντα και τα νέα έτσι θα είναι. θα δώ τις λύσεις που προτείνατε.
@Cruiser έχουμε ήδη τέτοια και φαντάσου θα τα ξηλώσουμε να τα βάλουμε σε άλλο σημείο. Υπηρετήσανε καλά αλλά έχει αρκετά κενά που κάνει λάσπη οπότε θα πάμε στη λύση που συζητάμε.
Στην όλη δουλειά να πώ ότι θα βάλω και μια νέα βρύση πλησίον του γκαράζ και θα κουνήσουμε κάποια μπέκ που ποτίζουν. Θα ανεβάσω φωτογραφίες να έχετε εικόνα.. Ευχαριστώ
-
Πρόσεχε μόνο ότι βάλεις να μην γλιστράει με νερό ιδιαίτερα. Στην πολυκατοικία των γονιών μου έχει ένα κοκκινωπό, σαγρέ υλικό που όταν πέσει νερό (σε συνδυασμό με την κλίση) φεύγεις για πλάκα. Έχει σπάσει εκεί το πόδι της η μητέρα μου και έχω πέσει 2-3 φορές εγώ (προσέχοντας).
-
Για αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου σε οικοδομή 25ετίας στο Χαλάνδρι τι μάρκα/τύπο προτείνουμε? Έχει συρόμενα χωνευτά τζάμι+παντζούρι ανοίγματος περί το 1,25 έκαστο, παλιά σειρά 150 με διπλό τζαμιλίκι της πλάκας. Στα καινούργια θέλουμε να μπει ΚΑΙ σίτα. Χρώμα λευκό, να έχει διπλό τζάμι της προκοπής, να μην κάνει υγροποιήσεις στο πλαίσιο γύρω γύρω, και να μην μας πουπουλομαδήσουνε.
-
Σειρά 150 το 1995 ? Μήπως είναι 35 ετών ? Για να βάλεις τριπλό οδηγό θέλεις 14 εκατοστά κενό . Αντε 11-12 αν υπάρχουν στενές σειρές . Από εκεί θα ξεκινήσεις . Να βάλεις ενεργειακό τζάμι έχει μικρή διαφορά τιμής .
Για μένα οι μάρκες είναι παρόμοιες έως ίδιες . Ο τοποθετητής έχει ίσως μεγαλύτερη σημασία , για τα μικρουλικά , ράουλα , πόμολα , κλειδαριές και άφτερ ΄σειλς σέρβις , όπως λέμε στα ελληνικά ...
-
Είναι του 1991 για την ακρίβεια.Και είναι η συγγενική σειρά της 150, αυτή που έπαιρνε και διπλό τζάμι στον ίδιο οδηγό και στο ίδιο παντζούρι με την 150. Έχω 13 με 13,5 εκ. κενό.
-
Θα συμφωνήσω με τον cruiser. 1ο ρόλο παίζει αυτός που θα στα φτιάξει. μέχρι την alumil (αν θυμάμαι καλά) είχα πάρει τηλ. και τους ρώτησα αν αυτοί που προτείνουν στο site τους είναι σωστοί, εννοώντας ότι μας προφυλάσσει η ίδια η εταιρεία απο κακοτεχνία και μου είπαν όχι. Βρες μάστορα με συστάσεις και καλά υλικά (όπως προείπαν και στα περιφερειακά).
-
Η σωστή δουλειά στα μονωτικά τζάμια είναι στο αλουμινένιο πλαίσιο να μπεί ταινία διπλής όψεως η οποία να είναι πολή καλής ποιότητας ( είναι 4mm πλάτος ) πχ να είναι 3Μ ή Teza ή άλλη επώνυμη, μέσα στο πλαίσιο να έχουν μπεί πυριτικά άλατα για την απορρόφηση της υγρασίας κατά την συγκόλληση με την θερμοπλαστική μαύρη κόλλα, το υλικό αυτό είναι Butil, η κόλλα από μόνη της δεν μπορεί να συγκρατήσει τα τζάμια στο πλαίσιο για πολύ καιρό αν δεν έχει μπεί στο πλαίσιο η αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως που τα συγκρατεί στο πλαίσιο, το πλαίσιο είναι ειδικής διαμόρφωσης με τρύποες προς το εσωτερικό των τζαμιών, οπότε με τους κραδασμούς όταν σύρονται δημιουργούνται ρωγμές μεταξύ τζαμιού και πλαισίου και εισχωρεί υγρασία.
Αυτά από έναν εκπαιδευμένο σε Γερμανία και Ελβετία το 1980 με πολλές επισκέψεις στα εργοστάσια γιατί είχαμε αναλάβει και τις αντίσοιχες αντιπροσωπείες, όπου μαζί με τον κουμπάρο μου φέραμε την τεχνολογία και τα μηχανήματα + υλικά στην χώρα, μέχρι τότε μονωτικά τζάμια έφτιαχνε μόνο ο Βλαβιανός με σιλικόνη η οποία ήθελε 24 ώρες να πολυμεριστεί για να μπορέσουν να μετακινηθούν τα τζάμια προϋποθέτοντας τεράστιο χώρο παραγωγής, σε αντίθεση με την συγκόλληση του πλαισίου με την ταινία και το Butil το τζάμι το σήκωνες αμέσως από τον πάγκο και το έβαζες όρθιο στην άκρη.
Έίχα κάνει τότε δεκάδες εγκαταστάσεις μηχανημάτων Butil, πλυντηρίων, τραπεζιών αυτόματης κοπής τζαμιών, κλπ και έχω εγκαταλείψει πολλά χρόνια τον χώρο έτσι υποθέτω ότι τα πράγματα σε μηχανήματα και υλικά θα έχουν εξελιχθεί όπως και οι σειρές στα αλουμίνια που έχουν πλέον και θερμοδιακοπές κλπ, αλλά τα βασικά ισχύουν ακόμα, ειδικά στην σωστή εφαρμογή και στα ποιοτικά υλικά, όπως και για την ηχομόνωση τα τζάμια πρέπει να είναι διαφορετικού πάχους, πχ το έξωτερικό 5mm και το εσωτερικό 4mm για να μην δημιουργείται συντονισμός των τζαμιών σε μια συγκεκριμένη συχνότητα αν είναι ίδιου πάχους, το διαφορετικό πάχος λειτουργεί σαν κατωδιαβατό φίλτρο συχνοτήτων, στην Ελβετία πχ τα τζάμια ήταν τριπλά για ακόμα καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση.
-
Εγώ είχα βάλει τέτοια αλουμίνια το 1988 . Ηταν μοντέρνα για την εποχή και είχαν αντικαταστήσει την σειρά 700 που ήταν αλουμινί ή καφέ χρώμα . Η 150 βαφόταν σε ραλ χρώματα . Αλλά γρήγορα μετά το 1991 βγήκαν οι νέες σειρές . Στα 13,5 χωράει και σίτα . Υπάρχουν διάφορες σειρές που λέγονται αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων .
-
@dstou, εμείς μετά από σύσταση 2 διαφορετικών μηχανικών με τους αλουμινάδες τους προσανατολιζόμαστε προς **Αλουμιλ **SMARTIA S350. Η άλλη σειρά που είχε συζητηθεί ήταν **EUROPA 6000 HYBRID **
Αυτά για αντικατάσταση αλουμινενων κουφωματων '67, στο διαμερισμα που συζητούσαμε για Α/Θ και με την απαιτηση για χωνευτη σίτα (εμας ομως με ρολά πατζουρια, αλλά βγαινουν και συρώμενα ) -
Τα europa γενικά είναι ακριβά αλλά δίνουν και εγγύηση.
Αλλά όπως ειπώθηκε ήδη, ψάξε πρώτα για εγκαταστάτη σωστό. Έμενα σε διαμέρισμα του 07 και τα αλουμίνια ήταν όλα χάλια! Οι γωνίες όλες στραβοκομμένες, κουνιόντουσαν πέρα δώθε, έμπαζαν αέρα, γίνονταν μούσκεμα (όσο και αν άνοιγα) και έπιαναν μούχλα περιμετρικά, χάλια μιλάμε. Σε επόμενο διαμέρισμα (παλιό) πήρα 5-6 προσφορές και πάλι δεν μπορούσα να επιλέξω. Τρομερές διαφορές τιμής ακόμα και στην ίδια μάρκα. Όπως σου είπε ο cruiser (που συμφωνώ απόλυτα στο θέμα), οι εταιρείες βγάζουν ειδικά μοντέλα για αντικατάσταση. Εγώ κοιτούσα με σειρά προτεραιότητας: εγκαταστάτη, περιφερειακά, μάρκα αλουμινίου (διελάσεις). Οι τελευταίες δίνονται σε 6μετρα κομμάτια. Όλα τα υπόλοιπα τα δημιουργεί ο κατασκευαστής.
-
Υπάρχει κάποια λύση για τις γρατζουνισμένες κεραμικές εστίες (Pitsos Pyrolyse) ;
Μήπως γίνεται γιάλυσμα με αλοιφή χρώματος; Πάμε σε καινούργιες; Θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι άλλο;
Διαβασα και αυτό https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/γδαρσίματα-στην-κεραμική-εστία-αποτε/ και κάποια διαφορά την έκανε ήδη ...
-
Επίσης σε πολυκατοικία 1998 ψάχνουμε να βελτιώσουμε την θερμομόνωση (είναι και το μικροκλίμα εδώ με πολύ υγρασία) και σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τα βορινά κουφώματα. ... πως βρίσκει κανείς σωστό εγκαταστάτη;
-
Υπάρχει κάποια λύση για τις γρατζουνισμένες κεραμικές εστίες (Pitsos Pyrolyse) ;
Μήπως γίνεται γιάλυσμα με αλοιφή χρώματος; Πάμε σε καινούργιες; Θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι άλλο;
Διαβασα και αυτό https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/γδαρσίματα-στην-κεραμική-εστία-αποτε/ και κάποια διαφορά την έκανε ήδη ...
επισης αν τελικά καταφύγει κανείς σε καινούργιες εστίες θα γρατσουνιστούν πάλι το ίδιο εύκολα ;
-
Επίσης σε πολυκατοικία 1998 ψάχνουμε να βελτιώσουμε την θερμομόνωση (είναι και το μικροκλίμα εδώ με πολύ υγρασία) και σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τα βορινά κουφώματα. ... πως βρίσκει κανείς σωστό εγκαταστάτη;
Προσωπικά το θεωρώ από τα πιο δύσκολα θέματα! Μόνο αν έχεις κάποιον που να έβαλε και να είναι ευχαριστημένος αλλά να δεις από κοντά τη δουλειά του. Γίνονται τρομερές κακοτεχνίες και οι ίδιοι δεν διαφέρουν πολύ από όλων των τύπων τα μαστόρια. Οι μεγάλες εταιρίες δίνουν μόνο τις διελάσεις και η κατασκευή καθώς και τα περιφερειακά (μην τα υποτιμάς) πάνε στον εγκαταστάτη.
Του 98 λες. Δεν έχει 2πλά τζάμια; Περιοχή;
-
Μελίσσια είναι και έχει ήδη δίπλα τζάμια.
-
Επίσης σε πολυκατοικία 1998 ψάχνουμε να βελτιώσουμε την θερμομόνωση (είναι και το μικροκλίμα εδώ με πολύ υγρασία) και σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τα βορινά κουφώματα. ... πως βρίσκει κανείς σωστό εγκαταστάτη;
Χωρίς να έχω εικόνα της συγκεκριμένης περίπτωσης, μου φαίνεται πολύ πιθανό να χρειάζεται κατά προτεραιότητα βελτίωση η θερμομόνωση των βορινών τοίχων (θερμοπρόσοψη) και μετά η αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα προφίλ και ενεργειακά τζάμια.
-
Χάλασε η σχάρα της ντουζιέρας η οποία ντουζιέρα είναι μέρος του πατώματος με χτιστό τοιχάκι περιμετρικά, και πήρα νέα, αλλα πως τη στερεώνεις. Με κόλλα πλακιδίων ; Με αρμοστοκο ; Από το μαγαζί μου έδωσαν ένα υλικό σαν σιλικόνη σε σωληνάριο, αλλά έφυγε με το νερό.
-
Βιντατζ..
Ετσι θα έκαναν οι ιαπωνες, θα κρατούσαν στοιχεία της εποχής του του κτηρίου. Και σιγά το μηχανημα που θα το χρησιμοποιείς συχνά.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]