-
iceman7 wrote:
αν έχεις κασέρι και θες να το πετάξεις στο δρόμο μαζί με τους ΜΑΟ ΜΑΟ δικαίωμα σου. Αγόρασε !
Γιατί στο leasing δεν δίνεις λεφτά, στο χαρίζουν? Απλά τα δίνεις με τον μήνα....στο τέλος των 48 μηνών έχεις πετάξει πιο πολλά λεφτά στο δρόμο! Μιλάμε για ιδιώτη πάντα...όχι Ε.Ε.
Αναλογα την περιπτωση και το μοντέλο, οπου ακόμα και ως ιδιωτης οριακά είσαι...
Για ΕΕ παντα ωφελημένος βγαίνεις αλλά πάντα το οποιο οφελός σου εξαρταται από τα ευρηματα ενός ελέγχου! Θελει μέτρο στο τι βαζεις.
Προσωπικά μεγαλο οικογενειακό αμαξι δεν θα το επαιρνα ως ΕΕ με λησινγκ.....
-
Και αυτό εξαρτάται από τι ΕΕ είσαι αν οι τζίροι σου βγάζουν μάτι ε είσαι επίφοβος. Αν μιλάμε για νορμάλ τζίρους εκεί δλδ που είναι το πέλαγος των ΕΕ παίζεις με σχετική ασφάλεια....
-
Και αυτό εξαρτάται από τι ΕΕ είσαι αν οι τζίροι σου βγάζουν μάτι ε είσαι επίφοβος. Αν μιλάμε για νορμάλ τζίρους εκεί δλδ που είναι το πέλαγος των ΕΕ παίζεις με σχετική ασφάλεια....
Το θέμα αν ελεγχθείς θα είναι να αποδειξεις την παραγωγικότητα της δαπάνης!
Το αν έχεις νορμάλ τζίρους με λίγα έξοδα και υψηλό συντελεστη κέρδους και ετσι δεν κινδυνεύεις με ελεγχο ειναι άλλη ιστορία αλλά και πάλι ανοιχτος εισαι! Αν επαιζε ακόμα η αυτοπεραίωση ή μπλέξεις με αναμορφώσεις κατι θα γινόταν ....
-
Καλησπερα σε ολους.
Επειδη σκεφτομαι συντομα να παρω αυτοκινητο οσοι μπορουν να βοηθησουν θα ηταν τελειο για εμενα...
Μου αρεσουν τα συγκεκριμενα 3 αυτοκινητα..:
1) A1 Sportback advanced 30 TFSI (2019)
2) BMW 1 seires 118i (2019)
3) Peugeot 208 (2019)
Τι θα διαλεγατε και γιατι ?
Παρολου που διαφερουν σε ολα τα στοιχεια τους, η ερωτησή μου ειναι η εξής:
ΑΓΟΡΑ ή LEASING....????
Τι με συμφερει πιο πολυ, Να αγορασω καποιο απο τα 3 αυτοκινητα πληρωνοντας με δοσεις (ομως) στην ιδια την εταιρεία ή να κανω το ιδιο με το Leasing για 4 χρονια χωρις τα υπολοιπα εξοδα που χρειαζονται και να εχω το κεφαλι μου ησυχο (μιας και ειναι πληρωμενα και ασφαλισμενα με το Leasing).?
Υ.Γ. Να προσθεσω επισης οτι στην περιπτωση του Leasing δεν εχω προβλημα αν σε καθε 4 χρονια παρω καποιο νεο αυτοκινητο. Ισα ισα που θα εχω νεοτερο...!!!
Δεν με ενδιαφερει δηλαδη να κρατησω ενα αυτοκινητο για πολλα χρονια. Αλλωστε ποσο θα ζησουμε....? Οτι προλαβουμε να απολαυσουμε καλο ειναι...
Οποιος μπορει να μου πει καποια γνωμη τον ευχαριστω εκ των προτερων....
-
Μεταξύ των τριών, το 208 είναι μια κατηγορία κάτω. Απλώς δεν συγκρίνεται με τα άλλα δύο.
Μεταξύ Α3 και 118, εφόσον οι τιμές είναι κοντά (που δεν θα είναι γιατί το Α3 ξεστοκαρεται λόγω αλλαγής μοντέλου) σαφώς και θα διάλεγα την 118! Είναι και καινούριο μοντέλο και έχει στην έκδοση Sportline ένα πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού σε εξαιρετική (για premium) τιμή!
-
Καλημέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά Το Α3 που το βρήκες?
Εγώ μίλησα για το Audi Α1 - Bmw 1 και το Peugeot 208.....!!!
Και επίσης τι με συμφέρει αγορά ή leasing ?
-
118 ειναι μια κατηγορια πανω και συνολικα πολυ καλυτερο αμαξι απο τα αλλα που αναφερεις.
Τι χρηση κανεις? Ποσα χμ τον χρονο? Αγορα θα γινει με χρηματοδοτηση?
Ο ποιο οικομομικος τροπος ειναι αν εχεις χρηματα μετρητα και το αγορασεις με ολα τα χρηματα μπροστα.
Ληζινγκ ή χρηματοδοτηση εχει απο 4.9% μεχρι και 7%+ επιτοκια συν επιπλεουν φορους/εισφορες/εξοδα για τις εταιρειες που κανουν το ληζινγκ/ χρηματοδοτηση. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι οικονομικοτερο αφου πληρωνεις ενα σωρο εξτρα.
-
H 118 είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από τα άλλα 2, δεν συγκρίνεται. Οπότε ανάλογα με τα οικονομικά σου πράττεις.
-
Το αν και τι σε συμφέρει το ξέρεις ο ιδιος βάζοντας κάτω όλα τα οικονομικά δεδομένα.
Κόστος αγορας και χρήσης καθε οχήματος, διαθεσιμα χρήματα για αγορά μετρητοίς,ποσο καιρό θες να κρατήσεις το αυτοκίνητο κλπ.
Σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει και το leasing ακόμα και ως ιδιώτης. -
tzastin wrote:
118 ειναι μια κατηγορια πανω και συνολικα πολυ καλυτερο αμαξι απο τα αλλα που αναφερεις.
Ο ποιο οικομομικος τροπος ειναι αν εχεις χρηματα μετρητα και το αγορασεις με ολα τα χρηματα μπροστα.
Ληζινγκ ή χρηματοδοτηση εχει απο 4.9% μεχρι και 7%+ επιτοκια συν επιπλεουν φορους/εισφορες/εξοδα για τις εταιρειες που κανουν το ληζινγκ/ χρηματοδοτηση. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι οικονομικοτερο αφου πληρωνεις ενα σωρο εξτρα.
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η χρηση που μου με ρωτας ειναι οτι θελω ενα αυτοκινητο για την πολη κυριως και 5 - 6 φορες που πρεπει να πηγαινω απο Λαρισα μεχρι θεσσαλονικη που ειναι 300χλμ πηγαινε ελα. Πιστευω ανετα οτι το 20000 χλμ ειναι μια χαρα για εμενα. Απλα θελω να μου αρεσει το αυτοκινητο και επελεξα σε αυτα τα 3. Αν και κλεινω προς το BMW ή το Α1.
Οσο για τα χρηματα διαθετω περιπου 5.000 τωρα και τα υπολοιπα θα τα βαλω σε μηνιαιες δοσεις.
Απλα δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να κανω αγορα ή να κανω αυτο το Leasing.
Σκεφτομουνα πως με το Leasing θα εχω 1 αυτοκινητο που μου αρεσει για 4 χρονια που θα ειναι ολα πληρωμενα χωρις να ανησυχω ιδιαιτερα και μετα απο 4 χρονια αν θελω ξανακανω το ιδιο με ενα πιο νεο μοντελο που θα εχει βγει..
Απλα δεν εχω καποια εμπειρια με το leasing γιαυτο ρωταω την γνωμη σας.. Δεν ξερω αν κρυβει κατι το ανησυχητικο η επιλογη leasing....????
Αλλωστε μονος μου ειμαι δεν εχω οικογενεια και παιδια ωστε να εχω αλλα εξοδα. Μονο στην δουλεια και βολτες με φιλους...
Λοιπον...?????? Γνωμες...!!!!
-
Το Α3 το έβαλα εκ παραδρομής στη συζήτηση, αλλά καλά έκανα! Είναι ίδια κατηγορία με την 118 και σαφώς καλύτερη αγορά από το Α1 (άμα μπορείς να σε Α3 και μετά σε Α1 θα σε πιάσουν τα κλάματα). Κι επειδή ξεστοκάρουν τα Α3, έχει σε leasing την καλύτερη τιμή από όλα!
Αν πάντως μείνεις στα τρία που έγραψες, η 118 είναι παρασάγγες καλύτερο αυτοκίνητο! Αν μπει και το οικονομικό στη μέση, το Α3 είναι καλύτερη αγορά με leasing, αυτή τη στιγμή.
-
Aν δεν έχεις μετρητά και η μόνη λύση είναι δόσεις και η άλλη leasing τότε η δεύτερη επιλογή φαντάζει ιδανική. Δεν ξέρω στους υπολογισμούς σου τι βγαίνει, ίσως το Leasing λίγο πιο ακριβό αλλά και μόνο που δε θα είναι δικό σου είναι μεγάλη υπόθεση.
Και αυτό γιατί δε σε ενδιαφέρει αν θα πάθει το οτιδήποτε μιας και σε 4 χρόνια θα το ξεφορτωθείς χωρίς κόπο.
-
wantone wrote:
tzastin wrote:
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η χρηση που μου με ρωτας ειναι οτι θελω ενα αυτοκινητο για την πολη κυριως και 5 - 6 φορες που πρεπει να πηγαινω απο Λαρισα μεχρι θεσσαλονικη που ειναι 300χλμ πηγαινε ελα. Πιστευω ανετα οτι το 20000 χλμ ειναι μια χαρα για εμενα. Απλα θελω να μου αρεσει το αυτοκινητο και επελεξα σε αυτα τα 3. Αν και κλεινω προς το BMW ή το Α1.
Οσο για τα χρηματα διαθετω περιπου 5.000 τωρα και τα υπολοιπα θα τα βαλω σε μηνιαιες δοσεις.
Απλα δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να κανω αγορα ή να κανω αυτο το Leasing.
Σκεφτομουνα πως με το Leasing θα εχω 1 αυτοκινητο που μου αρεσει για 4 χρονια που θα ειναι ολα πληρωμενα χωρις να ανησυχω ιδιαιτερα και μετα απο 4 χρονια αν θελω ξανακανω το ιδιο με ενα πιο νεο μοντελο που θα εχει βγει..
Απλα δεν εχω καποια εμπειρια με το leasing γιαυτο ρωταω την γνωμη σας.. Δεν ξερω αν κρυβει κατι το ανησυχητικο η επιλογη leasing....????
Αλλωστε μονος μου ειμαι δεν εχω οικογενεια και παιδια ωστε να εχω αλλα εξοδα. Μονο στην δουλεια και βολτες με φιλους...
Λοιπον...?????? Γνωμες...!!!!
Σε αυτη την περιπτωση ρωτα τι χρηματοδοτικα προγραμματα εχει h BMW/Audi etc. και ποσες ειναι οι εξτρα χρεωσεις και δες τι σε συμφερει. Φυσικα μπορεις να παρεις και προσφορες απο εταιρειες ληζινγκ να δεις και εκει τι θελουν.
-
Πολλά συγχαρητήρια στο φίλο και εκπληκτικό manager Ανδρέα Ταπραντζή και στην AVIS
https://www.iefimerida.gr/ygeia/avis-horigos-kiniton-omadon-ygeias-gia-koronoio
-
Καλησπέρα, έχω ένα 116 2010 μοντελο το οποίο θα προσπαθήσω στο δυσκολο καιρό του κορωνοιού να σουτάρω, κ να αντικατάστήσω με vw id3 ηλεκτρικό (οταν βγει ) με leasing. Εχω ψάξει όλες τις παραμέτρους από αντίστοιχες προσφορές σε ηλεκτρικά πx e 208, Nissan leaf Κτλ. , γενικά πιστεύω οτι με το κόστος κίνησης (σε ρεύμα) κ μικρό ποσό για εγγύηση, συμφέρει, δεδομένο οτι οι μπαταρίες αυτή τη στιγμή θα χάσουν αξία καθώς η τεχνολογία τους είναι σε ανάπτυξη κ ουδείς γνωρίζει τι θα κυκλοφορεί σε 5 χρόνια.
-
Καλησπέρα, έχω ένα 116 2010 μοντελο το οποίο θα προσπαθήσω στο δυσκολο καιρό του κορωνοιού να σουτάρω,
Για δώσε πληροφορίες και πόσο σκέφτεσαι να το δώσεις.
-
Για δώσε πληροφορίες και πόσο σκέφτεσαι να το δώσεις.
Με 7κ θα το έδινα άνετα. 110.000 χιλιόμετρα, service μόνο αντιπροσωπεία με book service τα πάντα. Σε αρκετά καλή κατάσταση, σε κλειστό πάρκινγκ. Βασικά αν πουληθεί, θέλω να το δώσω όσο ειναι η προκαταβολή του leasing. Από οσο είδα hearz & lease plan έχουν αυτοκίνητα ηλεκτρικά σε αρκετά δελεαστικές τιμές. Επειδή εγώ θα προτιμούσα 5ετία, άκουσα οτι σε περίπτωση πενταετές συμβολαίου αντί 4ετίας μειώνεται κατά πολύ η εγγύση στο ίδιο μηνιαίο μίσθωμα? Αυτή τη στιγμή χαλάω 200 ευρώ το μήνα βενζίνη χωρίς service τέλη κ ασφάλεια (από τοτε που το αγόρασα καινούργια εχω πάντα μεικτή), το ρεύμα θα μου πάει Max 50 ευρώ, με θα έχω καινουργιο αυτοκίνητο χωρίς φοβίες κ μπελάδες στο κεφάλι μου...
-
Ως ιδιώτης θέλω μια χρονομίσθωση για 24 μήνες καθώς ενδεχομένως να φύγω εκτός Ελλάδας εν ενθέτω χρόνο. Έχει κάποιος καλές εμπειρίες από κάποια εταιρία;
Δοκίμασα AVIS, αλλά από τα στάδια των προσφορών ήδη δε μου γεμίζουν το μάτι οπότε δε θα συνεργαστώ μαζί τους. Υπάρχει κάποιος άλλος που να θεωρείτε αξιόπιστος, να δινει 24μηνο και να έχει ποικιλία οχημάτων;
-
Ως ιδιώτης θέλω μια χρονομίσθωση για 24 μήνες καθώς ενδεχομένως να φύγω εκτός Ελλάδας εν ενθέτω χρόνο. Έχει κάποιος καλές εμπειρίες από κάποια εταιρία;
εν ευθέτω χρόνω
-
οι ΄κυριλε΄ειναι οι executive lease, leaseplan, ald
το αν σε συμφερει ή οχι ομως ειναι μια αλλη υποθεση
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing