-
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Για τις αντιπροσωπείες που αναφέρθηκαν δεν έχω ρωτήσει ακόμα αλλά πέρσι που αγόρασε ο αδερφός μου ένα toyota corolla το έβρισκε παντού όσο και στο σιτε της toyota. Αυτό για την ηχομόνωση το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν ήξερε σε ποια έκδοση την βελτίωσαν. Πάντως νέο αμάξι θα πάρω από το νέο χρόνο οπότε μέχρι τότε θα έχουν έρθει στην Ελλάδα kia niro και yaris cross που είτε θα είναι υποψήφια προς αγορά είτε ελπίζω σε μια μείωση στο chr xD
-
Καλησπέρα έχω ένα chr 2016 2 τοχρονια οποίο από τα 80χλμ εμφανίζει έναν ήχο σαν ελαφρύ ασταθές σφύριγμα μέχρι και την ανώτατη ταχύτητα έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο;
-
Καλησπέρα έχω ένα chr 2016 2 τοχρονια οποίο από τα 80χλμ εμφανίζει έναν ήχο σαν ελαφρύ ασταθές σφύριγμα μέχρι και την ανώτατη ταχύτητα έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο;
Αν και δεν αποτελώ το κατάλληλο δείγμα (2.0lt, 2020 2Κ χλμ), δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο. Αν θες μπες στο CHR owners club greece στο φαcebook μπας και το έχει παρατηρήσει κανείς. Εϊναι πολύ ενεργό forum.
-
800χλμ Εθνικής (Αθήνα - Φιλιππιάδα και πίσω) 125-130 χλμ/ώρα 3 άτομα full αποσκευές + μπαγκαζιέρα στην οροφή : ~6.5λίτρα / 100χλμ
450χλμ επαρχιακής οδού 3 άτομα χωρίς αποσκευές και μπαγκαζιέρα: ~5λίτρα/ 100χλμ
Επικαιροποιώ το νήμα με το τελευταίο ταξίδι μας:
1,850 χλμ με μέση κατανάλωση 5.9λίτρα / 100 χλμ σπασμένα ως ακολούθως (όχι απολύτως ακριβείς μετρήσεις but you get the picture):
400 χλμ Εθνική Οδός με 125 μέση ωριαία, 3 άτομα full αποσκευές + μπαγκαζιέρα στην οροφή : ~6.5λίτρα / 100χλμ
1,000 χλμ επαρχιακής οδού 3 άτομα χωρίς αποσκευές και μπαγκαζιέρα: ~4.8 λίτρα/ 100χλμ
450 χλμ Εθνική Οδός με 130 μέση ωριαία, 3 άτομα full αποσκευές + μπαγκαζιέρα στην οροφή : ~7.3 λίτρα / 100χλμ
Κατεβαίνοντας τον Τύμπανο (κατηφόρα για πάνω από 15') είδα για πρώτη φορά την μπαταρία γεμάτη η οποία και έμεινε έτσι για αρκετή ώρα.
Γενικά full ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο!
-
πραγματι, αν και δεν συμπαθω το μη τετρακινητο της υποθεσης, ειναι εξαιρετικα χαμηλη. αντιστοιχα το βιτ 1.4 χωρις απο πανω τπτ, μονο 1 ατομο, αλλα με χωματινα λαστιχα, μου εδωσε στο ταξιδι αστραπη αθηνα-ναυπακτος και πισω, 233 χιλιομετρα, 8.5. και μαλιστα με μικροτερη μεση, στα 119 μολις. και να σκεφτεις ειχα και το ε-πας οποτε δεν εκοψα πολυ διοδια, πλην ενος που ειχε κολλησει ενα αμαξι στη γεφυρα, και η κινηση και τα φαναρια απο καβαλας μεσα-εξω ηρθαν σχετικα ευνοικα μεχρι το σπιτι. άντε και κανενα 5λεπτο ακινησιας καθε φορα στη ναυπακτο στα εργα στο λιμανι μπρος-πισω.
ερωτηση, εχει ανταπτιβ? και αν ναι μεχρι ποσα max km/h επιτρεπει ρυθμιση? εχω απογοητευτει απο του βιτ τα 160 και δεν το χρησιμοποιω πλεον....
-
Ασε μας ρε συ...,που δεν πεφτεις απο τα 160 χλμ/ωρα.
Να σε φοβομαστε δηλαδη, μακρια απο vitara s, ολοι δεξια λωριδα γρηγορα.
-
Τα λάστιχα και μόνο παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση.
Καλύτερη αεροδυναμική επίσης, και όλα τα υπόλοιπα.
-
ερωτηση, εχει ανταπτιβ? και αν ναι μεχρι ποσα max km/h επιτρεπει ρυθμιση? εχω απογοητευτει απο του βιτ τα 160 και δεν το χρησιμοποιω πλεον....
Έχει αλλά δεν το έχω πολυ-χρησιμοποιήσει. Θα σε γελάσω για την μέγιστη ταχύτητα εμπλοκής...
-
Νέος κάτοχος chr c-cih 2000cc.εδω και μια εβδομάδα .Ενώ έχω ενεργοποίηση την υπηρεσία MYT και έχω της ενδείξεις στο κινητό μου δεν μπορώ να περάσω την ID του συστήματος πολυμέσων.Παρακαλω την βοήθεια σας τη μπορεί να πηγαίνει στραβά.. .
-
Χρήστο καλοταξιδο !
Πήρες ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο στην διλιτρη έκδοση του που αποτελεί απαγορευμένο καρπό για τους περισσότερους και το πρώτο σου ποστ είναι λες και έκανες αγορά smartphone και ψαχνεσαι με τις νέες ρυθμίσεις του.
Βρε γράψε οδηγικές εντυπώσεις για το εργαλείο , κόστος, χρώμα , βάλε και μερικές φωτογραφίες να γουστάρουμε. Είμαι σίγουρος πως οι κάτοχοι νέων Toyota θα σε βοηθήσουν με τα μπλιμπλικια αλλά εδώ προέχει το αυτοκινητιστικό κομμάτι!
Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι πάνω από όλα!
-
@xrhstos1969 Καλοτάξιδο!!!
Πήρες ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο στην διλιτρη έκδοση του που αποτελεί απαγορευμένο καρπό για τους περισσότερους και το πρώτο σου ποστ είναι λες και έκανες αγορά smartphone και ψαχνεσαι με τις νέες ρυθμίσεις του.
Σωστός. αλλά
Βρε γράψε οδηγικές εντυπώσεις για το εργαλείο , κόστος, χρώμα , βάλε και μερικές φωτογραφίες να γουστάρουμε. Είμαι σίγουρος πως οι κάτοχοι νέων Toyota θα σε βοηθήσουν με τα μπλιμπλικια αλλά εδώ προέχει το αυτοκινητιστικό κομμάτι!
Κάτσε να κάνει χιλιόμετρα να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για το αμάξι (αν το πήγε αντιπροσωπεία - σπίτι και σπίτι - δουλειά την επόμενη τι οδηγικές εντυπώσεις να έχει για ένα αμάξι με 180 άλογα? κάτσε να το βγάλει σε κανένα ανοιχτό δρόμο), για να κάνει ολοκληρωμένο review και μετά εμείς να καθόμαστε να διαβάζουμε και να λέμε 'ωραίος ο xrhstos1969'
-
Χρήστο καλοταξιδο !
Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι πάνω από όλα!
Τη να σας πω ρε παιδιά για την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου , προέρχομαι από αμάξι εικοσαετίας,τεχνολογικά θέματα ασφαλείας νομίζω πως ς έχει ξεφύγει ,το έχω μια εβδομάδα περίπου ,προς το παρών όταν είμαι δίπλα η μες στο αυτοκίνητο έχω ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο,
(αλήθεια δεν μπορώ να κλείσω το στόμα μου ,σαν χαζοχαρούμενο παιδάκι που πήρε ενα ακριβό πανέμορφο παιχνίδι.) όταν το οδηγώ έχω παρατήρηση ότι μου αποσπούν την προσοχή οι οθόνες με της πολλές τους πληροφορίες τα λαμπάκια στους καθρέπτες οι ήχοι από τους αισθητήρες ..
Προς το παρών βγάζω το άχτι μου στης ανηφορικές διαδρομές με μεγάλες κλήσης που μου έτρωγαν τη ζωή στης καθημερινές διαδρομές από και προς την άνω Ηλιούπολη οπου μένω ,το αμάξι δεν κολάι πουθενά μου δίνη την εντύπωση ότι οδηγώ μηχανή μεγάλων κυβικών.
Προγραμματίζω το συντομότερο δυνατών βόλτα προς Χαλκίδα .για να δοκιμάσω της ταξιδιώτικες άνεσης του αυτοκινήτου,
Τέλος ευχαριστώ για της ευχές που μου δώσατε..
..................................
ΌΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ..................
-
Καλοτάξιδο ! Η αίσθηση του νέου μετά από αμάξι 20ετίας πρέπει να είναι εκπληκτικό συναίσθημα.. Βγάλτο μερικές νυχτερινές μακρινές βόλτες να το απολαύσεις τώρα που είναι η αρχή
-
Ενα απο τα ωραιοτερα posts των τελευταιων ημερων. Αυτο σημαινει αυτοκινηση. Καλοταξιδο και ατρακσριστο. Να το χαρεις.
-
Συγχαρητήρια για μια εξαιρετική αγορά!!
-
Νέος κάτοχος chr c-cih 2000cc.εδω και μια εβδομάδα .Ενώ έχω ενεργοποίηση την υπηρεσία MYT και έχω της ενδείξεις στο κινητό μου δεν μπορώ να περάσω την ID του συστήματος πολυμέσων.Παρακαλω την βοήθεια σας τη μπορεί να πηγαίνει στραβά.. .
Καλοτάξιδο με πολλά, οικονομικά και ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι!
Το Orange Special edition φαντάζομαι πήρες (αν κρίνω από τα λαμπάκια που λες ότι ανάβουν στους καθρέπτες, Blind Spot Monitor).
Θα σου πρότεινα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να πας από την αντιπροσωπεία να στο ρυθμίσουν αυτοί.
Το είχα κάνει και εγώ παλαιότερα και δεν νομίζω γενικά ότι προσφέρει κάτι.
Μπες αν θες στο C-HR owners club greece στο FB, πολύ ενεργό forum και θα σε βοηθήσουν άμεσα τα μέλη στις όποιες απορίες σου.
-
Πριν περίπου 1 χρόνο(παρά 10 μέρες) πήραμε με leasing στην οικογένεια ένα chr, με σκοπό να το οδηγάει κατά βάση η πεθερά μου στη Χαλκιδική. Εγώ απλά το παρέλαβα(σαν ιδιοκτήτης της εταιρείας), του έκανα και 2-3 βόλτες στην αρχή και μετά το οδηγούσα μέχρι κανένα s/m τα ΣΚ όταν βαριόμουνα να βγάλω το ντάτσουν από το γκαράζ.
Στο ενδιάμεσο αγόρασα και για τη σύζυγο(δεν χωρούσε και άλλο leasing) ένα corolla hybrid, οπότε δεν παίζει να είχα το είχα οδηγήσει για πάνω από 10χλμ σύνολο το τελευταίο 3μηνο. Χρειάστηκε να αφήσω όμως στο χωριό το ντάτσουν, και πήρα εγώ το chr.... Και εδώ αρχίζει το θέμα....
Χθες έκανα καμιά 50χλμ σε ανοιχτό δρόμο και όταν γύρισα σπίτι οι μπαταρίες ήταν γεμάτες πλην 1 μπάρας. Το βάζω σήμερα το πρωί και έχει μόνο 2 μπάρες. Και ξεκινάω να γυρίσω Θεσσαλονίκη( μια σταθερή διαδρομή )και βλέπω ότι κατά βάση κινούμε με τον κινητήρα με ελάχιστη συμμετοχή της μπαταρίας. Σε διαδρομή που με το corolla κινούμε με τις ίδιες ταχύτητες και με χρήση αποκλειστηκά της μπαταρίας στο 40+% της διαδρομής. Βλέπω κατανάλωση στο 4,9 ενώ με το corolla είμαι στο 3,5....
Δηλαδή έχω άμεση σύγκριση με τον ίδιο κινητήρα, με τεράστια απόκλιση λειτουργίας κινητήρα-μπαταρίας. Αύριο θα πάρω στην τογιότα να ρωτήσω τι να κάνω, και κατά βάση να ελέγξουν την μπαταρία.
Πόσο γρήγορα μπορεί να πέσουν οι μπαταρίες;
υ.γ. ευτυχώς που έχω ιδιόκτητο το corolla, σε σχέση με το chr. Άσχετα με το όποιο πρόβλημα στη μπαταρία, είναι πολύ καλύτερο στο δρόμο.
-
Μου ακούγεται περίεργο υπό την προϋπόθεση πως παραμένουν όμοιες/παρόμοιες οι υπόλοιπες μεταβλητές, όπως βάρος, θερμοκρασία, πρόγραμμα και ταχύτητα. Σίγουρα το chr θα καίει παραπάνω, 3.8 έναντι 3.4 του corolla, αλλά διαφορά της τάξης του 40% μου φαίνεται υπερβολική. Αν μπορείς, όταν έχεις νεώτερα, γράψε τι έγινε.
-
υ.γ. ευτυχώς που έχω ιδιόκτητο το corolla, σε σχέση με το chr. Άσχετα με το όποιο πρόβλημα στη μπαταρία, είναι πολύ καλύτερο στο δρόμο.
Ενημέρωσέ μας τι θα σου πει η αντιπροσωπεία.
Σε ποια θέματα είναι καλύτερο το Corolla, γιατι είχα την εντύπωση ότι ουσιαστικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο (ίδια πλατφόρμα), απλά το C-HR είναι λιγο πιο ψηλό και λίγο πιο άνετο. ΔΕΝ έχω οδηγήσει όμως την Corolla και θέλω.
-
Πήγα το πρωί αντιπροσωπεία...
Το corolla θα καίει λιγότερο, γιατί έχει άλλη λειτουργία. Το chr είναι προ f/l. Το corolla έχει eco,normal,sport mode, ενώ το chr δεν έχει ρυθμίσεις. Πάνω από τα 50χλμ/ώρα απενεργοποιείται το ev mode στο chr.
Για την άδεια μπαταρία(σήμερα το πρωί ήταν εκεί που την άφησα εχθές), μου είπαν ότι μπορεί να είναι πλασματική η φόρτιση. Γιατί μετράει και την μπαταρία εκκίνησης. Να το κοιτάξω για κανένα 10ήμερο και αν το κάνει και άλλο πρωινό, τότε θα κλείσω ραντεβού για έλεγχο μπαταρίας. Κανένα 10 ήμερο θα το έχω ούτως ή αλλιώς οπότε θα ελέγξω.
Τώρα συγκρίσεις.... Το chr είναι σίγουρα λιγότερο αποδοτικό στο θέμα μπαταρίας. Έχει χειρότερο cruise control. Ανεβάζει περισσότερες στροφές(=πιο θορυβώδες) σε συνθήκες cruising για να πιάσει την ταχύτητα που έβαλες. Γέρνει περισσότερο στις στροφές(αναμενόμενο) και έχει χειρότερο τιμόνι σε απόκριση και ακρίβεια(αναγνωρίσιμο ακόμά και από τη σύζυγο).
Μεγαλύτερο και πιο βολικό χώρο αποσκευών(χωράει 2 βαλίτσες ξαπλωμένες), ενώ το corolla όχι. Και γλιτώνεις σίγουρα χτυπήματα από λακκούβες γιατί το corolla είναι πολύ χαμηλό.
Θέμα παιδιά+αμάξι. To chr έχει περισσότερο χώρο πίσω, και βάζεις πιο εύκολα τα παιδιά στα καθισματάκια. Αλλά τί να το κάνεις, όταν δεν μπορούν να δούνε έξω και η γκρίνια πάει σύννεφο.....
Γενικά λοιπόν, θα ήθελα να έχω τους λίγο μεγαλύτερους χώρους του chr στο σουλούπι του corolla. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα 2, δαγκωτό corolla.
Toyota C-HR 2016