-
@ektoras said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Στα Suzuki παρεμπιπτόντως το πρόβλημα είναι στο σημείο που ενώνονται οι 2 πόρτες στην κεντρική κολόνα ψηλά, έχω κάνει στο splash πατέντα, την οποία είχα κάνει και στο sx4, την είχα αναφέρει στην σελίδα του SX4, πριν μερικά χρόνια, που είχε λύσει για μένα το πρόβλημα.
Πολύ ενδιαφέρον!!!!!
Έχεις πρόχειρο το link;
-
@lap said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Στα Suzuki παρεμπιπτόντως το πρόβλημα είναι στο σημείο που ενώνονται οι 2 πόρτες στην κεντρική κολόνα ψηλά, έχω κάνει στο splash πατέντα, την οποία είχα κάνει και στο sx4, την είχα αναφέρει στην σελίδα του SX4, πριν μερικά χρόνια, που είχε λύσει για μένα το πρόβλημα.
Πολύ ενδιαφέρον!!!!!
Έχεις πρόχειρο το link;
https://forum.4troxoi.gr/topic/86285/node-86285/592?_=1674049374938
-
Πολύ ενδιαφέρον!!!!!
Έχεις πρόχειρο το link;
https://forum.4troxoi.gr/topic/86285/node-86285/592?_=1674049374938
Η φωτογραφία δεν ανοίγει, αν σου είναι εύκολο και την έχεις εύκαιρη θα ήταν ωραίο να το βάλεις. Χίλια ευχαριστώ για τον κόπο σου να το βρεις
-
@majnun said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Αναρωτιέμαι πόσο θα ανέβει και η τιμή με το επερχόμενο facelift.
Όταν βγήκε η τιμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αυτή τη στιγμή τη λες έως και καλή. Φοβάμαι θα ανέβει και αυτό ένα 5χίλιαρο.
Έρχεται fl; Πότε πρόλαβε.. πώς περνάνε τα χρόνια..
-
Γιατί στο 208; Και αυτό έρχεται το fl του.
Και ειλικρινά τι να αλλάξεις από αυτό ιδιαίτερα το allure. Είναι ακόμα το πιο σύγχρονο..
Η πανδημία μας αποδιοργάνωσε -
@dublin said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
@majnun said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Αναρωτιέμαι πόσο θα ανέβει και η τιμή με το επερχόμενο facelift.
Όταν βγήκε η τιμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αυτή τη στιγμή τη λες έως και καλή. Φοβάμαι θα ανέβει και αυτό ένα 5χίλιαρο.
Έρχεται fl; Πότε πρόλαβε.. πώς περνάνε τα χρόνια..
Ναι κάνανε μικροαλλαγές στους κινητήρες και κάτι ψιλολόγια απ' έξω
https://www.autoblog.gr/2023/01/12/h-honda-ananeonei-to-jazz-ehev-gia-tin-evropi/
-
Στα 38.800 km έβγαλε μήνυμα για προσεχές σέρβις.
Όπως έκανα και στα 20.000km πήγα για αλλαγή λαδιών και φίλτρων, άσχετα με την λογική του αυτοκινήτου και του σέρβις της Honda, που λένε ότι θα μπορούσα να γλιτώσω ένα σέρβις αφού αυτό κρίνει το αυτοκίνητο.Όταν πρωτοπήραμε το αυτοκίνητο είχα κάνει μία αναβάθμιση του infotainment μέσω του WiFi που διήρκεσε γύρω στα 20 λεπτά.
Πέρυσι το καλοκαίρι ζητούσε αναβάθμιση το GPS του αυτοκινήτου, την οποία έκανα μόνος μου, με διάρκεια γύρω στις 2,5 ώρες.
Τώρα στο σέρβις που έκανα στις 40.000 km, υπήρχε διαθέσιμη αναβάθμιση της κάμερας και αναβάθμιση του αυτοκινήτου γενικώς, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες του τι αναβαθμίζει.
Με αυτά που ακούω και διαβάζω, είχα ένα άγχος για την αναβάθμιση και κατά πόσο αυτή δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.
Για άλλη μια φορά τα στελέχη του Σαρακάκη, με την ηρεμία βουδιστή μοναχού, σου λένε Honda απέκτησες, μην ανησυχείς για τέτοια θέματα.Επί 3,5 ώρες που διήρκεσε η αναβάθμιση, έβγαζε στις οθόνες, του αυτοκινήτου, διάφορα μηνύματα των εργασιών που έκανε, χωρίς όμως να καταλαβαίνεις, το τι και πως.
Ευτυχώς, όπως επέμεναν οι βουδιστές, δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, αλλά φάνηκε κάποια βελτίωση στην γενική αίσθηση του αυτοκινήτου, η οποία δεν είναι ψευδαίσθηση.
Με πιο σημαντική την μεγαλύτερη άνεση με την οποία επιταχύνει.
Δεν ξέρω αν αυτή η αναβάθμιση είναι ίδια με την αναβάθμιση που έχει πάρει το FL μοντέλο, αλλά είναι όντως αισθητή, καθώς και η πιο έντονη αίσθηση φρεναρίσματος με την ίδια πίεση του φρένου.Στην Νέα Ζηλανδία που έκαναν αυτή την αναβάθμιση έχουν την ίδια αίσθηση οι κάτοχοι.
-
Τώρα στο σέρβις που έκανα στις 40.000 km, υπήρχε διαθέσιμη αναβάθμιση της κάμερας και αναβάθμιση του αυτοκινήτου
χαχαχαχα , σαν τα updates που κάνουμε στα λειτουργικά συστήματα!
Είναι να μην έχεις άγχος;;;
Δεν είναι μια αναβάθμιση του infotainment (που και πάλι ταλαιπωρία μεγάλη είναι στα αυτοκίνητα η διαδικασία μέχρι να κατέβει και να εγκατασταθεί)Και αν κάτι δηλαδή στραβώσει , κοπεί το ρεύμα ή κάτι δεν εγκατασταθεί σωστά να μην δουλεύει το αυτοκίνητο!
Κατα την διάρκεια της αναβάθμισης δούλευε το αυτοκίνητο, πως γίνεται πρακτικά;
Η νέα εποχή στην αυτοκίνηση , και μάλιστα μέσω ΟΤΑ όπως ακούω στα ηλεκτρικά!
Οι μάστορες πλέον θα είναι ΙΤ experts!-Μάστορα δεν κάνει τίποτα το αυτοκίνητο, τι κάνω ;
-Δοκιμασες να κάνεις uninstall/install την 23.02.011 ; Αν δεν δουλέψει πήγαινε στην παλιά 23.01.002 και βλέπουμε...Προβλέπω να αγοράζουμε στο μέλλον αυτοκίνητο με κριτήριο το λειτουργικό σύστημα της κάθε εταιρείας και την υποστήριξη / ευκολία / ασφάλεια που παρέχει!!!
-
Internet Security βάλατε, και VPN να μετράει μίλια αντί για χιλιόμετρα;
-
Όχι το δένουν με αλυσίδα το βράδυ από την ρόδα σε κάποιο κάγκελο.
Γενικώς @ektoras συναγερμό έχει από το εργοστάσιο;
-
@vagkirk said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Και αν κάτι δηλαδή στραβώσει , κοπεί το ρεύμα ή κάτι δεν εγκατασταθεί σωστά να μην δουλεύει το αυτοκίνητο!
Κατα την διάρκεια της αναβάθμισης δούλευε το αυτοκίνητο, πως γίνεται πρακτικά;
Ενεργοποιημένο το αυτοκίνητο (όχι ο κινητήρας), συνδεδεμένη η μπαταρία του αυτοκίνητου με φορτιστή και το ίδιο και το λαπτοπ.
Απλά δεν το πειράζαμε π.χ. να ανοίξουμε πόρτα, απλα το βλεπαμε, σε περίπτωση διακοπής της αναβάθμισης ???????
-
Γενικώς @ektoras συναγερμό έχει από το εργοστάσιο;
Ναι @lap έχει εργοστασιακό
-
Aπ'ότι βλέπω 2000+ ακριβότερο θα'ρθει το ανανεωμένο με 122hp, my24 crosstar..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/313937119-honda-jazzKι απ'ότι βλέπω στο τέλος της αγγελίας και η executive my24 λέει για 28.900 από 27.300 που έχει τώρα...
-
Ναι αλλά με τόσα λεφτά παίρνεις πραγματικό αμάξι…
-
@ektoras αν δεν κάνω λάθος έχεις ένα.
Πως είναι το παρμπρίζ απο μέσα όταν οδηγείς; Ισχύει αυτό που περιγράφει η honda για καλύτερη ορατότητα; Συγκριτικά με άλλα της κατηγορίας όντως δεν έχει κρυφές γωνιές;
Το είχα δει από κοντά στην έκθεση αλλά δεν το έκανα τεστ ντραιβ και έτσι δεν έχω εμπειρία.Τότε μου φάνηκε πανάκριβο, πλέον μου φαίνεται απλά τσιμπημενο και με αποδεκτό κόστος.
Μετά τόσο καιρό υπάρχει κάτι που να μην σου αρέσει και κάτι που να ανακαλυψες πως σου αρέσει και δεν το είχες εντοπίσει στην αρχή;Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να γράψω και πολλά για το αυτοκίνητο, που αν αναφέρω τα θετικά, θα φανεί σαν διαφήμιση και για αρνητικά δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό.
Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούμε τρία άτομα, η κόρη μου νέα οδηγός, η γυναίκα μου και εγώ, τους τελευταίους 17 μήνες που το έχουμε στην κατοχή μας.
Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, θα πρέπει να γνωρίζει (αν είναι χρόνια οδηγός), ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι το αυτοκίνητο αυτό οδηγείται από κοινού από τον ίδιο μαζί με το λογισμικό του αυτοκινήτου.
Αν είναι νέος οδηγός, θα νιώσει από την αρχή, ότι με αυτό το όχημα μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου, σου δημιουργεί μια σιγουριά και ασφάλεια που θεωρείς ότι τελικά, σαν νέος οδηγός, αυτά που ενδεχομένως άκουγες δεν ισχύουν.
Οπτικά ίσως ξενίζει αυτούς που θέλουν κάτι που να τρομάζει ή κάτι που να δείχνει ότι είσαι επιτυχημένος.
Πολλοί αισθητικά το παρομοιάζουν με κάποιο ον με τεχνητή νοημοσύνη και δεν έχουν άδικο.
Έχει χώρους τουλάχιστον 1-2 κατηγορίες επάνω, τεχνολογία που είναι στην κορυφή αυτή την στιγμή, ποιότητα που μετά από 37.500 km εκπλήσσει, άνεση στην οδήγηση, κορυφαία ορατότητα, καθισματάρες, όλοι όσοι το δοκίμασαν τα εκθειάζουν, ανάρτηση εξαιρετικά άνετη χωρίς θορύβους και το βασικότερο, ότι όλα δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα, άψογα.
Η βαφή δεν έχει καμιά σχέση με τα Suzuki που είχα και έχω.
Έχει βερνίκι, όπου υπάρχει γυμνό μέταλο, ακόμα και στο χώρο του κινητήρα και δεν κάνει σημάδια από πέτρες, θυμίζει βαφή vag.Πέρα από την ασφάλεια, την άνεση, την ευχαρίστηση που σου δίνει όταν το οδηγείς, είτε σε μποτιλιάρισμα είτε σε ανοιχτό δρόμο, ακόμα και σε απαιτητικές διαδρομές είναι εκεί, με την ίδια άνεση, ησυχία και ασφάλεια.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου είχαμε κατέβει στην Εύβοια για μια ευχάριστη υποχρέωση, στην επιστροφή μετά την Χαλκίδα, ανεβήκαμε την γνωστή ανάβαση για Θήβα. Δεν του έλειπε δύναμη, δεν γλίστρησε πουθενά, το τιμόνι άμεσο (2,3 στροφές) και το βασικότερο ότι όσο και να το πιέσεις εκείνο συνεχίζει χωρίς διαμαρτυρίες, να δουλεύει απρόσκοπτα.
Αυτό που εκπλήσσει τους πάντες που θα ταξιδέψουν μαζί του, είναι η ησυχία, η άνεση και η πολύ υψηλή αίσθηση ποιότητας και προσοχής στην λεπτομέρεια.
> Αν κάτι του λείπει, είναι το φως στα σκιάδια, βασικά στις γυναίκες, και ένα αμορτισέρακι στο ντουλαπάκι, για να ανοίγει πιο εντυπωσιακά.
Τώρα στο κομμάτι της οικονομίας, ναι είναι εξαιρετικά οικονομικό, σε όλες τις διαδρομές, αλλά είναι το τελευταίο που θα σε εντυπωσιάσει, είναι το κερασάκι στην τούρτα, όλων των προηγούμενων.
Α ρε Suzuki, μπορεί να έχεις βαφή μισής στρώσης (και πολύ λέω) αλλά φως στα σκιά σκιάδια έχεις!
-
Ένα χέρι χρώμα το περνάς και μετά.
Φωτάκι στα σκιάδια πως να βάλεις; -
To ανανεωμένο jazz hybrid (έκδοση advance sport) σε δοκιμή στην Ιταλία:
Πέρα από τα κλασσικά για τις εξωτ. και εσωτ. διαφορές, επικεντρώνεται σε 4 διαφορετικά (θετικά) χαρακτηριστικά από το προηγούμενο μοντέλο α) το καλύτερο τιμόνι αισθητικά,αλλά και σαν χειρισμό β) λίγο πιο άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού,καλύτερες επιδόσεις-ρεπρίζ γ) στην επιτάχυνση ανέβηκε ο "κόφτης",πιο σπορτίφ οι "αλλαγές" του ecvt (χωρίς να θέλει να φανεί "ιερόσυλος" λέει πως δίνει μια μικρή ηχητική αίσθηση από vtec δ) και το κυριότερο,πως σε σύγκριση με το προηγούμενο που είχε περισσότερη ακαμψία στον μπροστινό άξονα (γι αυτό και αρκετοί κάτοχοι παραπονούνται για πιο γρήγορη φθορά των εμπρόσθιων ελαστικών) και με άφημα γκαζιού αλάφρωνε -όχι επικίνδυνα,αλλά αισθητά- το πίσω μέρος, τώρα οι μηχανικοί της Honda μείωσαν την στιβαρότητα κατά 8% στον μπροστά άξονα και "σκλήρυναν" κατά 20% τον πίσω, χωρίς όμως να θυσιάσουν ιδιαίτερα την άνεση ακόμη και σ'αυτήν την έκδοση advance sport.
Συμπερασματικά, έγινε ένα πιο ενδιαφέρον οδηγικά αμάξι,χωρίς να χάσει τον βασικό χαρακτήρα του.
-
Το έχω ξαναπεί. Αν κάποιος έχει την οικονομική άνεση.
Το καλύτερο δεύτερο αυτοκίνητο για οικογένεια ή πρώτο αυτοκίνητο για ένα κορίτσι . -
Προσωπικά, το θεωρώ άχαρο, άχρωμο, άγευστο αυτοκίνητο (και πανάκριβο).
-
@bill_hsd said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Προσωπικά, το θεωρώ άχαρο, άχρωμο, άγευστο αυτοκίνητο (και πανάκριβο).
Hyundai i20 και ας μην είναι υβριδικό, του βάζεις βενζίνη από τη διαφορά τιμής σε σχέση με το Honda και πατάς το γκάζι δίχως μιζέριες και τύψεις.
Honda Jazz 2020 Hybrid