21 Quadra wrote:
wantone wrote:
21 Quadra wrote:
Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας
Νίτσε.
Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.
Σωκράτης
Eσυ τα εχεις λυσει;
Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.
Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.
Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.
Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμιΣυνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.
Επηδη εσυ μπορεις να ζησεις με θαλασσα, καθαρο αερα, χωρις πετρελαιο για θερμανση και μετακινηση και να τρως πατατες και ντοματες στον κηπο σου δεν σημαινει οτι η κοινωνια μπορει να ζησει με αυτον τον τροπο. Και αυτοι που ειναι πλουσιοι μην νομιζεις οτι εγιναν πλουσιοι με αυτες τις ιδεες.
Τετοιες αποψεις οτι μπορουμε να ζησουμε αρκει να ειμαστε καλι ψυχολογικα (δηλ δεν δουλευουμε αρκει να ειμαστε χαρουμενοι) θα καταληξουν την εξαφανιση της κοινωνιας μας. Πως θα αγορασουμε οπλα πχ για να κρατησουμε εξω απο την γη μας τις ορδες του Ερντογκαν?
Σε σοβαρες χωρες τυπου ΗΠΑ υπαρχει μια κοινωνικη/οικονομικη ελιτ που φροντιζει και για τα συμφεροντα της αλλα και τα συμφεροντα της χωρας τους.
Αγαπητέ, δεν ζω με θάλασσα και καθαρό αέρα, ζω και εργάζομαι στην Αγ.Παρασκευή, εργάζομαι από τα 13 μου, πληρώνω το πετρέλαιο μου, ούτε έχω κήπο και πληρώνω για τις ντομάτες μου τις πατάτες και ότι άλλο για την διατροφή μου, και αναπνέω τον ίδιο - καθαρό - αέρα με εσένα, και ούτε έχω λύσει τα οικονομικά μου θέματα ώστε να θεωρούμε πλούσιος, απλά έχω λογική, δεν σπεκουλάρω και δεν καταπίνω αμάσητα ότι μου πετάνε στα μούτρα τα ΜΜΕ και οι διάφορες περίεργες οργανώσεις που κρύβονται πίσω από οικονομικά, θρησκευτικά ή άλλα συμφέροντα.
Αναφέρεις συνεχώς την οικονομία λες και απευθύνεσαι σε 5χρονο, θέλεις να μου πεις ότι είδες διορατικά αυτό που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία νωρίτερα από κάθε άλλον και είπες να με ενημερώσεις εμένα τον παρακατιανό, τον ασήμαντο ?
Ναί ! η παγκόσμια οικονομία σείεται στα θεμέλια της γιατί η Δύση δεν κατάλαβε τίποτα από την προηγούμενη μεγάλη της περιπέτεια το 2008 και δεν έκλεισε τις τρύπες στο σύστημα της.
Ναί! η Αμερική ( η FED ) τύπωσε χρήμα, εθνικοποίησε μερικές επιχειρήσεις, άφησε άλλες τόσες να κλείσουν, έκλεισε και μερικούς στη φυλακή και έστειλε συστημένη την κρίση που προκάλεσαν τα δικά της golden boys στην Ευρώπη και έλυσε το πρόβλημα της.
Η Ευρώπη με τη σειρά της έστειλε τον λογαριασμό της κρίσης στα αδύναμα μέλη της ( Ελλάδα - Ιρλανδία - Πορτογαλία ) και γλύτωσε τις τράπεζες της και τα ισχυρά μέλη της, μοίρασε τον κίνδυνο και στους ιδιώτες ομολογιούχους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς - καλύτερα -.
Σήμερα με πρόβλεψη ύφεσης στην Ευρωπαϊκή οικονομία 5-10%, ο Κορονοϊός απλά παίζει τον ρόλο του επιταχυντή και όλες οι γνωστές παλιές λύσεις αντιμετώπισης της έχουν μπει στο χρονοντούλαπο γιατί δεν δουλεύουν.
Μιλάς με έναν ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έχει κάνει τρεις φορές το γύρο του πλανήτη, έχει ζήσει και συνεργαστεί σε Ιταλία, Γερμανία για 10 χρόνια και έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει άπειρες μηχανές συσκευασίας σε πολυεθνικές και μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, οπότε αυτά τα περί οικονομίας, κοπανιστού αέρα για ντομάτες, πατάτες και λοιπά αγαθά του μποστανιού αλλού, όχι σε μένα, μαζί μου θα μιλάς τεκμηριωμένα και όχι με θεωρίες καφενείου που μόνο γέλιο φέρνουν μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλιώς άστο και πάμε παρακάτω.