piliourits wrote:
Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!
Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά (έσβησα μέρος του ποστ για οικονομία χώρου, αλλά συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες). Όμως με το τσιπάκι πλέον θα έχουν ΟΛΑ τα ιατρικά δεδομένα και θα μπορούν κατά το δοκούν να αναπροσαρμόζουν ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις. Θα μου πουν ξαφνικά στα 60 μου ότι επειδή ανέβασα χοληστερίνη (τυχαίο παράδειγμα) θα μου διπλασιάσουν τα ασφάλιστρα ή δεν με ασφαλίζουν καθόλου. Για να μην πάω σε ακραίες θεωρίες ελέγχου λειτουργιών μέσω του τσίπ.
Γενικά είμαι αντίθετος σε ό,τι επιβάλλεται μέσω του φόβου, γιατί σημαίνει ότι κάτι κρύβεται απο πίσω.
Παράδειγμα όντως τυχαίο και μη ακριβές. Αν ανεβάσεις χοληστερίνη και είσαι απο πριν ασφαλισμένος δεν μπορούν να σου κόψουν την ασφάλεια αφού δεν προυπήρχε ως νόσημα.
Τώρα αν υποθέσουμε ότι πας να σφαλιστείς στα 60 σου και αποκρύψεις ότι έχεις χοληστερίνη (και δεν έχεις 'τσιπακι' για να το βρουν) πολύ απλά αν παρουσιάσεις κάτι σχετικό στα επόμενα δύο έτη δεν θα σε καλύψουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα και χωρίς τσιπάκι.
Ακουσα πάντως την 'καραντίνα' σε Ταιβάν ή Χονγκ-Κόγκ. Φόραγες βραχιολάκι και όταν έφτανες σπίτι το 'αρχικοποιούσες' κάνοντας βόλτα στην περίμετρο του χώρου. Μετά την ενεργοποίηση, άμα το GPS σε έβρισκε παρά πέρα σε μπουζούριαζαν.
Άλλες κοινωνίες, άλλα ήθη. Εδώ υπογράφεις δήλωση ότι (και καλά) θα 'καραντινιαστείς' και κόβεις βόλτες (μέχρι χτες) όπου θέλεις. Αλλά δεν γίνονται όλα, ή ατομικές ελευθερίες θα έχεις ή μέγιστη ασφάλεια, η ευρώπη είναι στο πρώτο (ευτυχώς). Ας μην απορούμε λοιπόν που Ταιβανέζοι και λοιποί μάζεψαν την επιδημία γρήγορα και η ευρώπη υποφέρει, όλα έχουν καλή και κακή πλευρά.