-
Και να το πληρώνεις Χ 2 (πετρέλαιο) ή Χ 3 (βενζίνη)...
-
Και να το πληρώνεις Χ 2 (πετρέλαιο) ή Χ 3 (βενζίνη)...
έτσι ακριβώς
-
- το Kamiq CNG έχει ήδη clima και full led στον βασικό εξοπλισμό. Οπότε, μόνο το adaptive μένει να προσθέσει ο φίλος Yem. Με δεδομένο ότι έχει βάλει ταβάνι τα 25 χιλιάρικα κι ότι το Kamiq είναι στα 20, δε βλέπω να υπάρχει πρόβλημα στον σωστό επιπλέον εξοπλισμό. Ο μόνος λόγος για να μην το επιλέξει είναι αν θέλει οπωσδήποτε αυτόματο κιβώτιο ή αν το οδηγήσει και του φανεί πολύ αργό.
Full led το kamiq CNG ?
Εισαι σιγουρος?
-
Ναι full led παντού ακόμα και στα φλας ακόμα και στην ambition η style έχει δυναμικά φλας! Δεν έχω ταβάνι τα 25κ αλλά 19-21κ
-
Cng αυτοκίνητο με 9 λίτρα βενζίνης,δεν πας πουθενά.
Το puma είναι κουκλί και ειδικά στην έκδοση st line x αλλά' πολλά τα λεφτά Άρη' και ειδικά αυτό το mild hybrid με κάνει σκεπτικό ως προς την μακροζωία του όλου συστήματος.
Περισσότερο ως gimmick μου κάνει.
-
Αν και έχω ανοίξει άλλο ποστ , θα πω ότι ο προβληματισμός μου με το cng είναι αυτός ακριβός ΄¨ ότι εγώ κινούμε κατά 90% στην πόλη για το υπόλοιπο 10% θα πρέπει να 'ανεχτώ' τις ποιο αργές προσπεράσεις ή να πάρω κάτι που θα το 'κουβαλάω' 90% στην πόλη για να γουστάρω μιά φορά τον χρόνο που θα βγω επαρχία?
Να μείνουμε στο Skoda Kamiq τα 10-20 (δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι) παραπάνω άλογα του diesel μπορεί να σου σώσουν τη ζωή και δεν θέλουν πολύ παραπάνω φαγητό από το cng.
Η επιλογή είναι προσωπική!!!
Να έχει ο καθένας μας όμως ληγμένο ότι αυτή η επιλογή έχει συνέπειες!!! Και να τις υπομένει
π.χ.αυτός που θα προτιμήσει τα λιγότερα άλογα για περισσότερο εξοπλισμό ή οικονομία
-
φορτωμένος στην Αθηνών Κορίνθου ανεβαίνοντας για Κακιά Σκάλα από Πάχη ή θα κάτσει στην άκρη και θα βλέπει το κοντέρ να πέφτει από τα 120 στα 80 ή θα κατεβάσεις σε 3η και 5000στρ/λεπτό για να μείνει στα 120.
-
σε επαρχιακό δρόμο θα κάθεται στην άκρη και δεν κολλά πίσω από την νταλίκα (που δεν μπορεί να περάσει) αφήνοντας χώρο στους άλλους να το κάνουν με ασφάλεια (μην τους αναγκάσει να τους περάσουν και τους 2 μαζί!!!)
-
όταν αλλάζει λωρίδα για να περάσει κάποιον που πάει με 80 και βλέπει στη λωρίδα που πάει να μπει τον άλλον να έρχεται πιο γρήγορα, να μην το κάνει αν δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα ενοχλήσει αυτόν που έρχεται.
Βάζεις κάτω το που θα κινείσαι, σε τι συνθήκες, τα οικονομικά μεγέθη κατανάλωσης, τα must που βάζεις στον εξοπλισμό και επιλέγεις.
Υ.Γ. μη μας πει μετά ανεβαίνοντας προς Αρτεμίσιο δεν πάει βήμα και αναγκάζονται να βγουν αριστερά οι νταλίκες για να τον περάσουν και γίνεται ένα χάος πίσω. Γιατί κάποιος συμφορουμίτης που θα είναι στο χάος πίσω θα τον βάλει στο νήμα https://forum.4troxoi.gr/node/77983
Υ.Γ.2 μπορεί να το χοντραίνω λίγο, αλλά σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις που επειδή ο άλλος θέλει να κάνει οικονομία θέτει και τον ίδιο και όλους τους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο.
-
-
Το χοντραίνεις πολύ, 'ζωγραφίζοντας' εικόνες καταστροφής! Μιλάμε για ένα σχετικά ελαφρύ αυτοκίνητο με επαρκή ροπή.
-
Το χοντραίνεις πολύ, 'ζωγραφίζοντας' εικόνες καταστροφής! Μιλάμε για ένα σχετικά ελαφρύ αυτοκίνητο με επαρκή ροπή.
Το είπα ότι μπορεί να το χοντραίνω, αλλά δεν έχεις δει αμάξια με τα 2πλα άλογα από το δικό σου να πηγαίνουν σε ρυθμούς που ενοχλούν - γίνονται επικίνδυνα??? Αυτές τις εικόνες καταστροφής δεν τις έχεις ζήσει???
Τι στο διάολο μόνο σε εμένα τυχαίνουν??? και όχι σπάνια μαλιστα Στο πέρα δώθε στη δουλειά από Κατεχάκη (από Μεσογείων μέχρι Ηλιούπολη το πρωί και το ανάποδο το απόγευμα) τουλάχιστον 3-4 φορές αυτές οι 'ζωγραφιές'
Το ότι ένα αμάξι έχει τα χαρακτηριστικά (την δύναμη και τη ροπή) για να κινηθεί με ασφάλεια, δεν σημαίνει ότι ο οδηγός του τα χρησιμοποιεί.
Και στην τελική γιατί να ζορίζει το cng με τα 95 άλογα στα 120 και 4000στρ/λεπτό ενώ το diesel με τα 115 (τόσα δεν βγάζει???) θα έχει 3000 (τυχαίο παράδειγμα οι στροφές, δεν ξέρω την κλιμάκωση του κιβωτίου)
-
Και στην τελική γιατί να ζορίζει το cng με τα 95 άλογα στα 120 και 4000στρ/λεπτό ενώ το diesel με τα 115 (τόσα δεν βγάζει???) θα έχει 3000 (τυχαίο παράδειγμα οι στροφές, δεν ξέρω την κλιμάκωση του κιβωτίου)
2000rpm στα 120kmh το diesel 7dsg και έχει δύναμη από κει και πανω
Πούπουλο δεν το λες το καμικ αντίθετα ειναι ένα στιβαρό αμάξωμα. Τα 95 άλογα είναι όντως λίγα. Πριν το καμικ είχα και ένα swift 2016 με τα 93 95 δε θυμάμαι πόσα ακριβώς έβγαζε το 1200αρι μοτεράκι που ενώ στη πόλη ήταν μια χαρά στο Αρτεμίσιο κολώνε. Φυσικά δεν είχα απαιτήσεις από το αμάξι αλλά ούτως ή άλλως δεν το κυνηγάω. Σε κάθε περίπτωση τα 95 σε τέτοιο αμάξωμα είναι λιγα
-
nickthetrib wrote:
2000rpm στα 120kmh το diesel 7dsg και έχει δύναμη από κει και πανω
Πούπουλο δεν το λες το καμικ αντίθετα ειναι ένα στιβαρό αμάξωμα. Τα 95 άλογα είναι όντως λίγα. Σε κάθε περίπτωση τα 95 σε τέτοιο αμάξωμα είναι λιγα
90 hp έχει το cng Kamiq (95 είναι το βενζίνης). Βέβαια, είναι τουρμπάτα άλογα κι όχι ατμοσφαιρικά, αλλά και πάλι κι εγώ τα θεωρώ λίγα -ειδικά σε ταξίδι με a/c,φορτωμένος- για τέτοιο αμάξωμα.
-
Cng αυτοκίνητο με 9 λίτρα βενζίνης,δεν πας πουθενά.
Το puma είναι κουκλί και ειδικά στην έκδοση st line x αλλά' πολλά τα λεφτά Άρη' και ειδικά αυτό το mild hybrid με κάνει σκεπτικό ως προς την μακροζωία του όλου συστήματος.
Περισσότερο ως gimmick μου κάνει.
επειδή δεν το λες εσύ να πω εγώ, πως αυτή είναι μια γνώμη τωρινού χρήστη cng, που είναι/ήταν και ιδιοκτήτης και οδηγός όλων των ειδών αυτοκινήτων, πολύ δυνατών sedan, μεγάλων, μικρών, ατμοσφαιρικών, τούρμπο, ντηζελ κλπ.
Παρ' όλα αυτά, αν κάποιος είναι σίγουρος πως θέλει 'αμάξι για την πόλη' και την Αττική, αν κινείται κοντά σε πρατήρια cng δεν θα χει πρόβλημα (με τα σημερινά δεδομένα). Και πως η βενζίνη του Kamiq είναι μόνο μια ρεζέρβα ~80 χιλιομέτρων, αντε 100χλμ. αν ρισκάρεις να μείνεις ή να φθειρεις την αντλία. Εγώ ήμουν ζεστός για cng, αλλά όταν τα υπολόγισα για ρεαλιστικό σενάριο χρήσης, αποφάσισα πετρέλαιο. Και το Kamiq το βρίσκω καλή αγορά, αλλά δε νομίζω πως είναι ο κατάλληλος ρόλος του να κινείται 90% στη πόλη (κανένα μεγαλούτσικο crossover δεν έχει και πολύ νόημα για 90% πόλη, κάτι σαν το ignis μου φαίνεται καλύτερο αν πρέπει σώνει και καλά να είναι SUVοειδές. Και το Panda το απόλυτο cng πόλης, ή ένα ibiza. )
-
Έχω κάνει ταξίδι με Seat Arona CNG φίλου και ξέρω και τι μου έχει μεταφέρει ο ίδιος: το αυτοκίνητο ταξιδεύει για πλάκα με 140 σταθερά (με ac), ενώ το κάνει και με 160 αλλά ο κάτοχος το αποφεύγει, γιατί είναι παράνομο, ανασφαλές και ψεκάζει ΚΑΙ βενζίνη. Μιλάμε για 1-1,5 λίτρο για την απόσταση Πειραιάς-Λαμία.
Τώρα, προφανώς σε κάποιες ορισμένες περιπτώσεις, το 20 ίππων παραπάνω πετρέλαιο θα είναι πιο άνετο. Αλλά αντίστοιχα πιο άνετο θα είναι και το βενζίνης των 150 ίππων. Οπότε ακύρωσε το πετρέλαιο και πήγαινε κατευθείαν στα 150 άλογα. Ή πολύ απλά, αξιοποίησε την κριτική ικανότητα που σου έχει δώσει ο Θεός και φίλτραρε τις ανακρίβειες και τις υπερβολές που γράφονται εδώ μέσα. Πήγαινε να τα οδηγήσεις και κρίνε αν είναι επαρκές ή επικίνδυνο. Ιδανικά, πάρ' το για κάμποσες ώρες, φούλαρέ το και πετάξου στο εξοχικό. Έτσι θα δεις αν μπορεί να ταξιδεύει με 140 και 150 σταθερά, ξαναφούλαρε στο τέλος της διαδρομής για να καραφλιάσεις με το πόσο οικονομικό είναι και μετά αποφασίζεις.
-
Έχω την εντύπωση πως το αέριο στην Ελλάδα είναι πιο δεσμευτικό και από το ρεύμα. Στην χειρότερη, μια πρίζα θα βρεις παντού όπου και αν πας. Το αέριο αν πεις να πας μια εκδρομή και δεν έχει κοντά πρατήριο τι θα κάνεις; Θα σταματάς κάθε 50Km να 'γεμίζεις' το 9λίτρο ρεζερβουάρ; Τα 9 λίτρα του ομίλου VAG είναι αστείο νούμερο. Στο Drive επίσης ανέφεραν, πως ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι και σχετικά ψόφιος χαμηλά, οπότε δεν ξέρω πόσο ευκολοδήγητο θα είναι και στην κίνηση μέσα στην πόλη.
-
Ποιες είναι οι ανακρίβειες που γράφτηκαν ;
-
Το είπα ότι μπορεί να το χοντραίνω, αλλά δεν έχεις δει αμάξια με τα 2πλα άλογα από το δικό σου να πηγαίνουν σε ρυθμούς που ενοχλούν - γίνονται επικίνδυνα??? Αυτές τις εικόνες καταστροφής δεν τις έχεις ζήσει???
Τι στο διάολο μόνο σε εμένα τυχαίνουν??? και όχι σπάνια μαλιστα Στο πέρα δώθε στη δουλειά από Κατεχάκη (από Μεσογείων μέχρι Ηλιούπολη το πρωί και το ανάποδο το απόγευμα) τουλάχιστον 3-4 φορές αυτές οι 'ζωγραφιές'
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες , όλα θέλουν μια σκέψη και ένα ζύγισμα! ΌΜΩΣ Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το ότι σε καθυστερούν άλλοι οδηγοί στην Κατεχάκι ??δλδ με πόσα πας στην Κατεχάκη που σε πάνε τρένο? Και μην νομίζεις ότι όλοι οδηγάμε με το ίδιο στυλ ώταν πάω βόλτα με τα παιδιά μέσα στο αμάξι πάω βόλτα όχι κόντρα ! Στην τελική μέτρα το ίδιο δρομολόγιο ( 200-300χιλιομέτρων ) 5 φορές , στις 4 πήγαινε τάπες στις στροφές και στην 1 κυρία η διαφορά σου θα είναι 30' max ποιο γρήγορα με όλα τα ρίσκα πάνω σου !Φιλικά.
-
Έχω την εντύπωση πως το αέριο στην Ελλάδα είναι πιο δεσμευτικό και από το ρεύμα. Στην χειρότερη, μια πρίζα θα βρεις παντού όπου και αν πας. Το αέριο αν πεις να πας μια εκδρομή και δεν έχει κοντά πρατήριο τι θα κάνεις; Θα σταματάς κάθε 50Km να 'γεμίζεις' το 9λίτρο ρεζερβουάρ; Τα 9 λίτρα του ομίλου VAG είναι αστείο νούμερο. Στο Drive επίσης ανέφεραν, πως ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι και σχετικά ψόφιος χαμηλά, οπότε δεν ξέρω πόσο ευκολοδήγητο θα είναι και στην κίνηση μέσα στην πόλη.
9 λίτρα όμως είναι 100 χλμ, όχι 50 κι επίσης φουλάρεις σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ με το ηλεκτρικό θέλεις πολλές ώρες.
-
axel12p wrote:
9 λίτρα όμως είναι 100 χλμ, όχι 50 κι επίσης φουλάρεις σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ με το ηλεκτρικό θέλεις πολλές ώρες.
Πολύ σωστά!
Επιπλέον, έχουμε πει πολλές φορές ότι το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων βενζίνης δεν είναι παραξενιά της VAG, αλλά το όριο για να θεωρείται ένα αυτοκίνητο μονού καυσίμου βάσει της νομοθεσίας.
Τέλος, στον υπολογισμό της αυτονομίας πρέπει στα 100+ Km με βενζίνη να προστεθούν και τα 300-350 Km με αέριο. Οπότε η τελική πραγματική αυτονομία των 400-450 Km είναι ανώτερη του 99% των ηλεκτρικών...
-
...και περίπου η μισή ενός diesel..
-
axel12p wrote:
Αυτή είναι η διαφορά του θεωρητικού με το πρακτικό. 9 λίτρα ΔΕΝ είναι με ασφάλεια 100χλμ στην καθημερινότητα. 9 λίτρα είναι η συνηθισμένη ποσότητα που έχουν όλα τα ντεπόζιτα όταν ανάψει λαμπάκι... με τη διαφορά ότι για να εμβαπτίζεται και να μη φθείρεται η αντλία χρειάζονται ας πούμε τουλάχιστον κάνα δυο λίτρα, οπότε πάμε στα 7λτ... τα οποία θα έχεις στα σίγουρα, ΜΟΝΟ εφόσον είχες προνοήσει να φουλάρεις ακριβώς στην εκκίνηση του ταξιδιού (δηλαδή μπαίνεις σε πρατήριο ΚΑΘΕ φορά που ξεκινάς ταξίδι, για να βάλεις από 3 ως 8€ βενζίνη). Βέβαια δεν μπορείς να ξέρεις ΠΟΣΟ ακριβώς βενζίνη έχεις, γιατί σε στάθμη 7-8 λίτρων δεν υπάρχει καμία ακρίβεια στη μέτρηση, υπάρχει απλά 'λαμπάκι'... και δεν νομίζω να έχεις δεύτερο 'λαμπάκι' για όταν τελειώσει το πρώτο 'λαμπάκι'... επίσης σε ένα τούρμπο χιλιάρι βενζίνης, μπορεί να καις 5μιση λίτρα στα 100χλμ αν πηγαίνεις χαλαρά στην εθνική με 100χαω, μπορεί να καις 10-11λτ φορτωμένος σε επαρχιακή ανηφόρα με κλιματισμό... οπότε χρειάζεσαι κι ένα πιλότο συνοδηγό να κάνει τους υπολογισμούς στο κεφάλι του, ή πρακτικά να σταματάς το πολύ ανά 50 λεπτά οδήγησης, ΑΝ υπάρχει διαθέσιμο πρατήριο, για να βάλεις 8€ βενζίνη...
Για να μην κάθομαι και γράφω επανειλημμένα όλες αυτές τις αυτονόητες λεπτομέρειες, έπρεπε οι εταιρείες απλά να λένε ότι 'όταν ανάψει λαμπάκι, έχεις ρεζέρβα βενζίνης'.
Και να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι θα κάνει 350-400χλμ με αέριο, και μετά έχει και 200-250χλμ βενζίνης, απλά γιατί ΔΕΝ ισχύει, είναι ψέματα. Στην πραγματικότητα έχει το πολύ 300χλμ αερίου και 'όσο πάει ένα λαμπάκι'.
-
Στο Arona, από το οποίο έχω προσωπική εμπειρία, έχει κανονική ένδειξη βενζίνης ΚΑΙ ένδειξη αυτονομίας βενζίνης. Μια χαρά μπορείς να γνωρίζεις πού βρίσκεται η στάθμη σου και πόσα χιλιόμετρα έχεις ακόμα.
Τα έχουμε γράψει πολλές φορές: το φυσικό αέριο είναι απίστευτη ευλογία για όποιον βολεύεται με τα υπάρχοντα πρατήρια και μπορεί να γίνει κατάρα σε όποιον το αγοράσει παρασυρμένος από την οικονομία αλλά δεν τον βολεύουν τα πρατήρια.
Ο φίλος μου, που με άκουσε και πήρε το Arona, έχει αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του. 30 χιλιάδες χιλιόμετρα σε ένα χρόνο και κάτι, σχεδόν όλα εκδρομές. Κάθε Σαββατοκύριακο παίρνει τους δρόμους και με ευγνωμονεί.
Αντίθετα, ο πεθερός μου που το λιγουρεύεται (μαθαίνοντας για τα 3,1-3,5 ευρώ στα 100 του φίλου μου) έχει φάει πόρτα. Τον έχω αποτρέψει όσο δεν πάει. Είναι πολύ αγχώδης, απ' εκείνους που πάνε να φουλάρουν όταν το ντεπόζιτο πέσει στο 1/4. Για έναν τέτοιο οδηγό (και με δεδομένο ότι περνάει σημαντικό χρόνο σε νησί, χωρίς φυσικό αέριο), θα ήταν μαρτύριο.
Ένα πρόβλημα των μοντέλων του Ομίλου είναι ότι δεν έχουν κουμπί επιλογής καυσίμου. Ενώ τα Fiat έχουν, καθώς και φυσιολογικά ντεπόζιτα. Γιατί είναι αυτό πρόβλημα; Άντε και πηγαίνω μια εκδρομή ή σε έναν γάμο στην Πελοπόννησο, που δεν έχει πρατήρια. Θα καταναλώσω όλο μου το φυσικό αέριο στο πήγαινε κι όταν έρθειη ώρα να επιστρέψω, στα άγρια μεσάνυχτα, θα πρέπει να βρίσκω πρατήρια που να διανυκτερεύουν ή να έχουν αυτόματο πωλητή. Κάθε 100κάτι χιλιόμετρα. Βάσανο. Ενώ αν μπορούσα να επιλέξω καύσιμο, θα πήγαινα ημέρα με τη βενζίνη και θα επέστρεφα ξένοιαστος.
Skoda Kamiq