Στο Arona, από το οποίο έχω προσωπική εμπειρία, έχει κανονική ένδειξη βενζίνης ΚΑΙ ένδειξη αυτονομίας βενζίνης. Μια χαρά μπορείς να γνωρίζεις πού βρίσκεται η στάθμη σου και πόσα χιλιόμετρα έχεις ακόμα.
Τα έχουμε γράψει πολλές φορές: το φυσικό αέριο είναι απίστευτη ευλογία για όποιον βολεύεται με τα υπάρχοντα πρατήρια και μπορεί να γίνει κατάρα σε όποιον το αγοράσει παρασυρμένος από την οικονομία αλλά δεν τον βολεύουν τα πρατήρια.
Ο φίλος μου, που με άκουσε και πήρε το Arona, έχει αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής του. 30 χιλιάδες χιλιόμετρα σε ένα χρόνο και κάτι, σχεδόν όλα εκδρομές. Κάθε Σαββατοκύριακο παίρνει τους δρόμους και με ευγνωμονεί.
Αντίθετα, ο πεθερός μου που το λιγουρεύεται (μαθαίνοντας για τα 3,1-3,5 ευρώ στα 100 του φίλου μου) έχει φάει πόρτα. Τον έχω αποτρέψει όσο δεν πάει. Είναι πολύ αγχώδης, απ' εκείνους που πάνε να φουλάρουν όταν το ντεπόζιτο πέσει στο 1/4. Για έναν τέτοιο οδηγό (και με δεδομένο ότι περνάει σημαντικό χρόνο σε νησί, χωρίς φυσικό αέριο), θα ήταν μαρτύριο.
Ένα πρόβλημα των μοντέλων του Ομίλου είναι ότι δεν έχουν κουμπί επιλογής καυσίμου. Ενώ τα Fiat έχουν, καθώς και φυσιολογικά ντεπόζιτα. Γιατί είναι αυτό πρόβλημα; Άντε και πηγαίνω μια εκδρομή ή σε έναν γάμο στην Πελοπόννησο, που δεν έχει πρατήρια. Θα καταναλώσω όλο μου το φυσικό αέριο στο πήγαινε κι όταν έρθειη ώρα να επιστρέψω, στα άγρια μεσάνυχτα, θα πρέπει να βρίσκω πρατήρια που να διανυκτερεύουν ή να έχουν αυτόματο πωλητή. Κάθε 100κάτι χιλιόμετρα. Βάσανο. Ενώ αν μπορούσα να επιλέξω καύσιμο, θα πήγαινα ημέρα με τη βενζίνη και θα επέστρεφα ξένοιαστος.