-
'αναμένεται να κατατεθεί από στιγμή σε στιγμή σε κάποιο νομοσχέδιο ή κάποιο σχετικό άρθρο να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το ΥΠΟΙΚ'
Χρονοδιάγραμμα πάντως δεν υπάρχει. Ελπίζω να εφαρμοστεί εντός του μήνα.
-
Κάτω από 50 g/km μόνο τα plug in hybrid.
-
Εχει καποιος καποια νεοτερη ενημερωση πως οι αντιπροσωπείες αντιμετωπίζουν το θεμα; Ακρα του ταφου σιωπη!
-
Εχει καποιος καποια νεοτερη ενημερωση πως οι αντιπροσωπείες αντιμετωπίζουν το θεμα; Ακρα του ταφου σιωπη!
τώρα με τον κορονοϊο σιγά μη κάθεται κανείς να ασχολείται με τα τέλη.
-
Αν και δεν υπάρχει καμία σχέση του υπουργείου υγείας με αυτό των συγκοινωνιών είναι και ο Έβρος στην μέση και κάτι προφανώς το καθυστερεί.Το θέμα είναι να το καθυστερεί απλά και όχι να το αναβάλει.Ενα αγκάθι σε όλο αυτό είναι και η έλλειψη ενημέρωσης.
-
spirosta wrote:
τώρα με τον κορονοϊο σιγά μη κάθεται κανείς να ασχολείται με τα τέλη.
+1
ποιος θα αγορασει αμαξια με τετοιο προβλημα τωρα?
-
Γιατι , εχουν και τα αμαξια κορονοϊό ?
-
Ελπίζω στα νομοσχέδια που θα περάσουν τώρα για τα μέτρα υγείας να πετάξουν κάπου και την τροπολογία για τα τέλη, όπως δηλαδή είχαν κάνει και με την παράταση του NEDC για 31.12.2020 που το έβαλαν σφήνα στο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ.
Όχι τίποτα, έρχεται και το αυτοκίνητο την επόμενη εβδομάδα και οι φήμες που είχαν βγει υποδεικνύουν ένα συμπαθητικό όφελος ...
-
Με αυτό το θέμα ρε παιδιά έχουμε καμία ενημέρωση? Κατά καιρούς βλέπω να το συζητάνε σαν 'νέο' θέμα από εδώ και από εκεί αλλά όταν ανοίγω την πηγή βλέπω τα ίδια που λένε από το 2019. Δεν βλέπω να βιάζονται πάντως σε αυτό το θέμα, ενώ κάτι άλλα μια χαρά τα περνάνε χωρίς να πάρεις χαμπάρι!
-
hountalas, αν γίνει κάτι θα είναι για τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in. Εκεί έχουν στρέψει πλέον τις ενέργειές τους. Στα υπόλοιπα πολύ δύσκολα πρόκειται να αλλάξει κάτι.
-
Χμμ το τυρανάνε οι άτιμοι όσο δεν πάει μου φαίνεται. Στην κλίμακα των 17.000 αν αγοράσεις αμάξι , ντάξ δεν θα δεις τρομερά ποσά σε μείωση αλλά ίσως θα μπορείς να προσθέσεις έξτρα χωρίς να φύγεις υπερβολικά ψηλά. Τουλάχιστον στην περίπτωση μου, γιαυτό και περιμένω μπας και.
-
Εχουμε καποια πληροφορια οτι τις επομενες μερες βγαινει το ΦΕΚ για τον νεο τροπο υπολογισμου του τελους ταξινομησης? Πχ μετα το σκαλοπατι των 25Κ οπου ο φορος γινεται 32%, το 32% θα αφορα το ποσο ΜΟΝΟ μετα τις 25.000. Και αν ναι το ΦΕΚ θα περιλαμβανει και την αλλαγη του τροπου υπολογισμου του τελους κυκλοφοριας βασει WLTP ?
-
Καμία πληροφορία, τουλάχιστον εγώ. Ξέρω ότι έχει ψηφιστεί (έτσι μου είπε η εκτελωνίστρια μου), αλλά αναμένουν πότε θα βγεί το ΦΕΚ για να ισχύσει και επίσημα. Μου λέει 'από μέρα σε μέρα', αλλά ούτε αυτή ξέρει, μου είπε 'μπορεί να βγεί αύριο ή σε 1 μήνα, κανείς δεν ξέρει ακόμα'. Ήθελα να ξέρω, για να δώ πότε θα φέρω αυτοκίνητο από Ε.Ε που θέλω, αλλά δεν μπορεί να μου πει με σιγουριά, οπότε απλά θα φέρω όποτε βρώ.
-
Το έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει βγει το ΦΕΚ δεν στέκει , γιατί οι ψηφισμένοι νόμοι δημοσιεύονται στο σάιτ της Βουλής και παίρνουν ΦΕΚ σε 2-3 μέρες .
Εδώ όμως δεν πρόκειται περί νόμου , αλλά περί υπουργικής απόφασης η οποία εκδίδεται χωρίς ψήφιση . Αρα δεν έχει ψηφιστεί κάτι . Απλά το μαγειρεύουν ακόμα .
-
O νεος τροπος εχει ανακοινωθει εδω και μηνες, το θυμαμαι. Τωρα ηταν νομος, υπουργικη αποφαση που θα βγει δεν προσεξα. Ο πωλητης μου ειπε οτι ειναι να δημοσιευτει το ΦΕΚ μεχρι τις 22/6 , γι αυτο και μου καθυστερει τον εκτελωνισμο στην παραγγελια μου (δεν εχει παρει χρηματα, ουτε μου ζητα) , ωστε να επωφεληθω απο τον νεο τροπο υπολογισμου. Αλλα δεν βλεπω να ακουγεται τπτ. Απο την αλλη ομως οντως ολες οι μαρκες εχουν προσφορες στα ετοιμοπαραδοτα... Το θεμα ειναι να περιμενω καμια βδομαδα ακομα (περιμενω λογω covid 3 μηνες παραπανω) και αν περιμενω μηπως μαζι με το νεο τροπο ταξινομησης , βγουν κ τα νεα τελη κυκλοφοριας οπου ανεβαινουν κατα πολυ, οποτε εξανεμιστει μεσα σε 3-4χρονια κ οτι κερδισω σημερα...?
-
O νεος τροπος εχει ανακοινωθει εδω και μηνες, το θυμαμαι. Τωρα ηταν νομος, υπουργικη αποφαση που θα βγει δεν προσεξα. Ο πωλητης μου ειπε οτι ειναι να δημοσιευτει το ΦΕΚ μεχρι τις 22/6 , γι αυτο και μου καθυστερει τον εκτελωνισμο στην παραγγελια μου (δεν εχει παρει χρηματα, ουτε μου ζητα) , ωστε να επωφεληθω απο τον νεο τροπο υπολογισμου. Αλλα δεν βλεπω να ακουγεται τπτ. Απο την αλλη ομως οντως ολες οι μαρκες εχουν προσφορες στα ετοιμοπαραδοτα... Το θεμα ειναι να περιμενω καμια βδομαδα ακομα (περιμενω λογω covid 3 μηνες παραπανω) και αν περιμενω μηπως μαζι με το νεο τροπο ταξινομησης , βγουν κ τα νεα τελη κυκλοφοριας οπου ανεβαινουν κατα πολυ, οποτε εξανεμιστει μεσα σε 3-4χρονια κ οτι κερδισω σημερα...?
Και εγώ περίμενα , περίμενα, περίμενα μπας και αλλάξουν αυτά τα ττ επιτέλους αλλά τελικά πήγα και έκλεισα αυτοκίνητο και ησύχασα. Λογικά όταν θα μου έρθει (3,5 μήνες περίπου) η τιμή θα υπολογιστεί με τα τέλη που θα ισχύουν τότε έτσι? Μικρή διαφορά θα έχω αλλά ότι είναι μείον ας έρθει. Το κακό θα ήταν σε περίπτωση που θέλει να προσθέσει εξοπλισμό κάποιος και τώρα δεν τον συμφέρει λόγω σκαλοπατιών.
-
Εισαι ο Κωστας απο Γιαννενα με το 106 και την Αλφα 145 ?
Τα νεα τελη κυκλοφοριας θα εφαρμοστουν απο το 2021. Ετσι ειχαν πει.
-
kostserb wrote:
Εισαι ο Κωστας απο Γιαννενα με το 106 και την Αλφα 145 ?
Τα νεα τελη κυκλοφοριας θα εφαρμοστουν απο το 2021. Ετσι ειχαν πει.
Oχι δεν ειμαι
Και εγω για τα τελη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ειχα ακουσει αρχες του 21 η παραταση. Αλλα απο την μια πηρε το ματι μου εδω στο φορουμ σχολιο για 7/2020 και απο την αλλη σκεφτηκα μην το συνδυασουν μαζι με τα νεα τελη ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ που αναμενονται αυτες τις μερες -
Δεν εχει ακουστει κατι για πριν το 2021, για τα τελη κυκλοφοριας. Τα τελη ταξινομησης ειναι στο φλου.Απο οτι ειχα υπολογισει λιγο δυσκολο να εφαρμοστουν πριν τον Σεμπτεμβριο φετος. Προσωπικη μου αποψη αυτο το τελευταιο
-
Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, μόνο 'πληροφορίες' υπήρχαν, και ακούγονται περίπου ένα χρόνο ότι θα ισχύσουν. Λογικά γίνονται ακόμη μαγειρέματα.
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας (πάλι γίνονται μαγειρέματα) θα ανακοινωθούν για το 2021, αλλά υπάρχει μία μικρή περίπτωση λόγω Covid, να ανακοινωθούν το 2021, και να ισχύσουν από το 22.
Νέα τέλη ταξινόμησης