-
Ρε Λαπ, δε φτάνει που είχε ' Πολύ πιάτο η Αμερική, ρε παιδιά! ' μας πας πίσω σε μαύρες θύμησες...
Ο πατριωτικός ακτιβισμός έχει και τα καλά του, που τα σκέφτομαι εδώ που μας έχουν τα μεμέτια σε στέρηση και μου τρέχουν τα σάλια!
Άλλωστε, στη γλώσσα που μας έδωσαν Ελληνική, όλες οι διδαχές του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και ολόκληρης της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας, των Νομπελιστών ποιητών μας, ακόμη κι αυτής της ίδιας της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, συνοψίζονται για τους αληθινά πατριώτες που θα αντισταθούν στην επέλαση των βάρβαρων, σε δύο λέξεις (καθώς, το Λακωνίζειν εστί Φιλοσοφείν):
'Kebab' & 'Amstel'
( αρέσκω, τα μάλα...)
-
Κοιτώντας και λίγο τα προηγούμενα, μια δυο παρατηρήσεις. Όχι, δεν ήταν η πλειοψηφία σε Αμερική
και Αυστραλία λαθρομετανάστες, ήταν μετανάστες που έφυγαν μετά από έλεγχο και με νόμιμες διαδικασίες
στην χώρα uποδοχής. Πως μπορείς άραγε να πας λαθρομετανάστης στην Αμερική και να είσαι και πλειοψηφία;
Άντε να ήταν ένα (μικρό) ποσοστό. Γενικώς υπάρχει μια σύγχιση. Συνδέουμε την μετανάστευση του 40 και του 50 όπου οι χώρες υποδοχής καθόρισαν το πόσους, ποιούς και πως θέλουν να πάρουν με αυτό που γίνεται σήμερα. Όπου βιαίως
(εμείς δεν ζητήσαμε), ένας μεγάλος όγκος μεταναστών θέλει να έλθει στην χώρα μας.Ας λάβουμε λοιπόν υπ όψιν ότι:
-
Άλλο πράγμα να έρθει ένα ποσοστό του γηγενούς πληθυσμού ως μετανάστης (σταδιακά, έγινε το '90 με τους ανατολικούς)
και άλλο να έρθει ένα ισόποσο 'μπλοκ' (όλο μαζί). Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια ομαλή ενσωμάτωση, στην δεύτερη αυτό είναι ουτοπία. Αν σε μια πολυκατοικία έχεις 9 ελληνικές οικογένειες και μία ξένη, η ξένη θα
ενσωματωθεί και θα ακολουθήσει -το δυνατόν- την κοινή κουλτούρα. Αν είναι μεμιάς 5 και 5, οι 5 θα
ζητήσουν να σεβαστείς την κουλτούρα τους. Κοινώς ναι, θα σου 'την πουν' αν ψήσεις λουκάνικα
μέσα στο ραμαζάνι τους (ακόμη και αν το κάνεις όχι για να προκαλέσεις αλλά γιατί έχεις
κάποια γιορτή). -
Γενικώς εδώ στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) δίνουμε μεγάλη σημασία στην αφεντιά μας,
στο πολιτικό μας σύστημα, στο democracy, στην δεξιά, την αριστερά κ.λ.π. Λυπάμαι, αλλά για πολύ κόσμο προς την
Ασία όλα αυτά είναι έννοιες άγνωστες και δεν δίνουν δεκάρα. Η θρησκεία παίζει πολύ σημαντικότερο
ρόλο στην ζωή τους απ' όσο φαντάζεται ο μέσος δυτικός χριστιανός. Και ένα παράδοξο: Μίλα σε έναν αριστερό
περί χριστιανισμού και θα σε γειώσει ('το παπαδαριό είναι για να κρατάει το πόπολο σε ύπνωση').
Μίλα του για καταπίεση θρησκευτικών δικαιωμάτων ενός μετανάστη μουσουλμάνου και είναι έτοιμος να σε
σφάξει στο γόνατο. -
Ο Τσαβούσογλου πριν λίγο καιρό έκανε κάποιες δηλώσεις που πέρασαν στο ντούκου. Ότι πυροβολούμε
μετανάστες και γενικώς τους καταπιέζουμε (καταπιέζουμε μουσουλμάνους δηλαδή...).
Καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι Τούρκοι δεν λένε ποτέ κάτι τυχαία,
ό,τι λένε συνήθως το εννοούν (εμείς το βαφτίζουμε 'δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση') και ότι
έχουν υπομονή και πολιτική ανεξαρτήτου κυβερνήσεων.
-
-
Οχι fiverg αλλο ειπα...
Τα στοιχεια δειχνουν οτι ενα μερος των ελληνων και τοτε και το 50 60 70 πηγαιναν με την μορφη ταξιδιώτη ή ναυτικου ή οτι αλλο ως λαθραιοι στην αμερικη. Χωρις να ζητησει η χωρα εξτρα προσωπικό, χωρις προσκληση, χωρις ιατρικές εξετασεις, χωρις τιποτα.
Δικοι μας ...ελληνες.
Μαλιστα τα εγγραφα τους δηλωνουν πως απο τους μη γειτονικους λαους, δηλαδη μεξικο, καναδα, κτλ οι ελληνες απο το 60 εως το 80 ηταν οι περισσοτεροι που προσπαθουσαν να μπουν παρανομα ως μεταναστες στην χωρα τους. Μετα ηταν οι κινεζοι και μετα ολοι οι αλλοι.
Επισης τα στοιχεια τους δειχνουν πως το 30, το 40 και λιγοτερο το 50 ηταν η πρωτη εθνοτική ομαδα στις κοινωνιες τους με τα περισσοτερα εγκληματα, κακουργηματα, οχι κλεψιες για να φανε λιγο ψωμι.
Η διαφορα απο την δευτερη εθνοτικη ομάδα αναφερουν οι πηγες πως ηταν τεραστια... δηλαδη ακουγες παντου για ελληνες τοτε σε καποιες κοινωνιες...
Εξου και ο ρατσισμος του τοτε.
Οι δικοι μας σουβλιζαν το Πασχα και οι εκει αμερικανοι παθεναν πολιτσμικο σοκ απο αυτη την συνηθεια μας.
Μετα πηραν τη πρωτη θεση οι ιταλοι κτλ αν δεν κανω λαθος.
Και η ιστορια ειναι γνωστη απο ταινιες.
Δηλαδη, και οι δικοι μας καλα κουμασια ηταν.. συνεπως το κακοποιο στοιχειο δεν εχει να κανει με το αν εισαι απογονος του Περικλη ή καποιου αλλου...εχει να κανει με τις συνθηκες εξαθλιωσης και την ιδια την προσωπικοτητα του ανθρωπου.
Οι δικοι μας εκει με το εισοδημα τους να ειναι πολυ δυνατο συγκριτικα με την υποτιμημενη δραχμολυλα....εστελναν χρηματα ως συναλλαγμα. 10.000 ελληνες (που δεν ηταν μονο 10.000) να εστελναν πισω στη πατριδα ντολλαρς ηταν σαν να επεφτε στην οικοναμια μας εισοδημα απο 100 με 150.000 επιπελον εργαζομενους...σε μκα ελλαδα των 6 εκ. κατοικων, και των 1,5 εκατ εργαζομενων. Επισης η χωρα απολαμβανε εισροη συναλλαγματος ενος σκληρου αποθεματικου νομισματος για τις δυσκολες στιγμες της χώρας.
Βεβαια αλλο αυτο και αλλο οι ακραιοι καποιων δογματων. Εκει οντως συμφωνω πως ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα και πρεπει η χωρα να προσεξει καπως...
-
δηλαδη δεν ειναι προσβλητικος εναντι των συνομιλητων ο εθνομηδενισμος αυτος?
-
H εν κρανίω τρικυμίες συνεχίζονται, όλα στο μίξερ με παιδικές δικαιολογίες για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, με σκέψεις χωρίς ειρμό και συνοχή, η κρυφή ? αριστερότητα σε όλο της το μεγαλείο με ασυναρτησίες και όπως πάντα σχεδόν, εκτός θέματος με πείσμα τροφίμων νηπιαγωγίου.
-
Πραγματικα εχω πεσςι απο τα συννεφα...
Και καλα καποιοι ειναι η μασκοτ του φορουμ...και η ηλικια λιγο....
Λεμε σε ολα ναι.
Αλλα σοβαροι ανθρωποι;;;;;;;;
-
Ποιος εθνομηδενισμος;;;;
Πας καλα;;;;;
Σε εμενα απευθυνεσε....
Λεω τα επισημα στοιχεια μια χωρας σε αντιθεση στον λόγο του οτι εμεις ημααταν παντα οι τιμιοι και σωστοι...να τα κρυψουμε;;;;;
Καποιοι απο τους δικους μας ηταν εξαιρετικοι ανθρωποι και με κανουν υπερηφανο ως ελληνα..και καποιοι ήταν εγκληματιες ιδιαιτερα τη δεκαετια του 30 και 40 και επειτα με τις επομενες γενιες επεφτε το νουμερο οπου περα της δευτερης γενιας ηταν στο ιδιο μεσο ορο της χωρας με ολους τους υπολοιπους και τους αμερικανους.
Συνεπως η εξαθλιωση τους οδηγουσε σε ανομίες, αλλοι ηταν κυνηγημενοι εδω στη χωρα μας ως κακοποια στοιχεια και εφευγαν εκει και πιστευαν οτι μπορουσαν αν κανουν οτι θελουν σε μια νεα χωρα
Εχεις μετρο του πατριωτισμου και εσυ γατε μου;;;
-
Καλα βρε Lap, πήγαν μερικοί μετανάστες στο USA, κάποιοι από αυτούς μπήκαν παράνομα και κάποιοι από αυτούς
ήταν κουμάσια-παραβατικοί. Ο πληθυσμός του USA τότε ήταν κάπου 100 εκ., πόσοι πήγαν και πόσοι ήταν
παραβατικοί λες να δημιούργησαν κανένα φοβερό πρόβλημα σε μια χώρα όπου μάλιστα πρώτα πυροβολάνε και μετά ρωτάνε;
Αυτό με τα σκυλιά που γράφεις μου φαίνεται αστικός μύθος διότι το σωστό και γνωστό ήταν
'απαγορεύονται τα σκυλιά και οι νέγροι' (στην Αμερική, όχι στην Αυστραλία).Αυτό τώρα πας να το συγκρίνεις με το τι θα γίνει εδώ αν φτάσουμε να έχουμε π.χ. 1 εκ. υπό συνθήκες αθλιότητας και όχι ενσωμάτωσης... Ουδεμία σχέση, τα γκέτο σε Γαλλία και Βέλγιο σου δείχνουν τον δρόμο.
Είδα ότο πρόσθεσες κάτι για τα αρνιά. Προ δεκαετίας συγγενείς στην Σουηδία βρέθηκαν σε σούβλισμα το Πάσχα και γείτονας κατήγγειλε τους οικοδεσπότες για προσβολή νεκρού ζώου. Ήρθε αστυνομία, είδε ότι τελικά δεν υπήρχε κάτι παράνομο και συνέχισαν. Για την Αμερική που αναφέρεις, αν είσαι σίγουρος ότι αν ήταν παράνομο το σούβλισμα θα τους μπουζουριάζανε στο πι και φι. Εδώ άραγε αν κάποιος μουσουλμάνος απαιτήσει από την γυναίκα του να φορέσει μπούργκα εμείς τι κάνουμε;
-
Ειστε σοβαροι ανθρωποι....δειτε τι εχω γραψει.
Δειτε τι εχω πει για τους προσφυγες και τι για τους μεταναστες..
Η απάντηση του τι εκαναν οι δικοι μας ηταν στα λεγομενα του ρενακια :
'Η καραμέλα με τους Έλληνες μετανάστες πρέπει να σταματήσει, οι Έλληνες πήγαν με χαρτιά και μπήκαν από την κύρια είσοδο στην όποια χώρα πήγαν, πήγαν επίσημα και με τη βούλα, ας μην μπερδεύουμε την ούτσα με την βούρτσα.'
Σας εδειξα με επισημα εγγραφα οτι δεν ισχυουν (ή καλύτερα εν μέρη) αυτα που λεει ο ρενακιας και οτι τα βγαζει απο το μυαλο του. Και οι έλληνες κάποτε ήταν λαθραιοι και εκαναν εγκληματα σε αλλες κοινωνιες.
Που ο ρενακιας αντι να μας δειξει μια πηγη που να υποστρηριζει απολυτα τα λεγομενα του, κατηγορει τους αλλους δυο φορες για τρικυμία εν κρανιω.
Μονο εγω το βλεπω ως οξυμωρο το γεγονος αυτό;;;
Μη λέτε πραγματα με μεγαλη σιγουρια χωρις να τα γνωριζετε...και δεν ειστε σοφοι επιεδη λετε κατι η αφεντιά σας... forum ειμαστε βαλτε στοιχεια ωστε να εχουμε μια κοινη βαση συζητησης.
-
Εγω θα φυγω..... απλα λυπαμαι....
Λυπαμαι για τους 4 τροχους....
@Pgs δεν εχεις καμία ιδεα του τι σημαινει 4τροχοι.... ηταν τελειως αντιθετο με τη σκεψη σου, οπως και καποιων άλλων σοφων εδω μέσα.
Αν διαβαζει ο ιδρυτης του .... κουραγιο με αυτους που εμπλεξε το forum ενος τετοιου ιστορικού περιοδικού.
Καληνυχτα....
-
Ποιος εθνομηδενισμος;;;;
αντιπαρερχομαι τα περι μασκώτ, που αν αλλωστε ισχυουν τα θεωρω και τιμη μου.
ομως μπηκα και διαβαζω μια συζητηση οπου εσυ αναλωνεσαι στο να αποδειξεις, και με μονομερη διερευνηση αν και δεν ειναι αυτο το ζητουμενο, οτι το εθνος των συνομιλητων σου ειναι το πιο ξεφτιλισμενο. μονο και μονο για να αποκτησεις επιχειρημα στο μεταναστευτικο. Αν εχεις αποψη επιλυσης, άποψη στο θέμα, δωσε τη χωρις προσπαθειες αποπλανησης, μεταφορας του κεντρου βαρους μεσω προσβολων και εντελει μπουρδας. δεν συμφωνω με την αποχωρηση, προτεινω συνεση.
-
Ίσως να το έχω ξαναγράψει.
Το 2004 έφυγα για Γερμανία. Σκοπός μου ήταν να μείνω μόνιμα.
Φυσικά έφυγα νόμιμα (μάλλον κακώς) με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Είχα βρει εργασία μέσω αγγελίας εδώ στην Ελλάδα που ζητούσε Μηχανικούς για Γερμανία. Δεν ήμουν ο μοναδικός. Πολλοί φύγαμε εκείνη την περίοδο.
Πρώτη μέρα στην εργασία, μπαίνω στην αίθουσα με τον Γερμανό προϊστάμενο. Γύρισαν όλοι οι Γερμανοί και με κοίταξαν μάλλον από απορία. Με σύστησε σε όλους. Κανείς δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα. Παγωμένο καλωσόρισμα, ούτε καν ένα χαμόγελο. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Εντύπωση όμως μου έκανε ένα κυριούλης (ετών 54) που ήταν ο μόνος που χαμογέλασε και με ρώτησε από ποια χώρα ήμουν. Ο άνθρωπος όμως ήταν φανερό ότι ήταν θλιμμένος και προβληματισμένος.
Επί μία βδομάδα ήταν με σκυμμένο κεφάλι στο γραφείο και περίμενε. Μετά από μία βδομάδα τον απέλυσαν τον ανθρωπάκο. Ο μετανάστης Μηχανικός πήρε τη θέση του με το 1/3 του Γερμανικού μισθού.
Ένιωσα τόσο άσχημα και τόσο άβολα που πλέον ντρεπόμουν να κάτσω και στο γραφείο. Με κοίταζαν όλοι οι Γερμανοί, όχι επειδή με μισούσαν ή επειδή ήθελαν το κακό μου, αλλά επειδή φοβόντουσαν ότι το ίδιο θα γίνει και με αυτούς. Και δυστυχώς έτσι έγινε για πολλούς, πάρα πολλούς. Άνεργοι μετά από πολλά χρόνια, με οικογένειες, παιδιά και κάποιοι και με εγγόνια.
Δυστυχώς το ίδιο έζησα και στην Αμερική. Ήρθαν οι 'άγριοι' για να διώξουν τους 'ήμερους'. Έξω οι (ακριβοί) Αμερικάνοι, μέσα οι φτηνοί Ευρωπαίοι, οι Ινδοί, οι Πακιστανοί, οι Ιρανοί μηχανικοί που τα κάνουν όλα και με ένα μαστίγιο κάνουν περισσότερα.
Αυτοί ήταν και οι βασικοί λόγοι που ήθελα να γυρίσω Ελλάδα.
Και τώρα ζούμε στην Ελλάδα ακριβώς το ίδιο. Αλλά αυτοί που έρχονται δεν βλέπω να έχουν τα ίδια συναισθήματα που είχα εγώ όταν 'άρπαζα' την θέση εργασίας ενός άλλου ανθρώπου. Ποιο πολύ βλέπω ότι στην Ελλάδα έχει έρθει ο νόμος της ζούγκλας.
Και δυστυχώς αυτό το βιώνω καθημερινά στους χώρους εργασιών που κινούμαι.
-
Ο ιδρυτής των 4τροχών καλή του ώρα μιας και αναφέρθηκε, τα ίδια και χειρότερα έγραφε από αυτά που γράφω εγώ στο Εν Λευκώ ήδη από το 1975 μέχρι που έφυγε από το περιοδικό. Οι ανιστόρητοι ( ο ένας ) καλά θα κάνουν να διαβάσουν λίγο την μεταναστευτική ιστορία των Ελλήνων και να πάψουν να δείχνουν την ενόχληση τους για τον Σύριζα και τα καμώματα του, να μην χάνουν την ψυχραιμία τους και να αποκτήσει ο λόγος τους ειρμό και σώμα.
Γιατί μέχρι τώρα όλα τα δεκάδες πόστ του είναι χωρίς έρμα σκέψης και κυρίως να μην δέχονται την παραποίηση και την ύβρη προς την πατρίδα και τους Έλληνες ακόμα και για αυτό το θέμα που τους ταϊζει η iefimerida, ένα κομματικό όργανο που κινείται στα χνάρια της Σοβιετικής Πράβδα και που πολύ υπερήφανα μιλάει για τους - βρωμοέλληνες - που έψαχναν τη γη της επαγγελίας, εκτός από ντροπή είναι μικρότητα και προσβολή μέλος του φόρουμ να παραποιεί την ιστορία στηριζόμενο σε μια πηγή και μάλιστα κομματική, μισαλλόδοξη και ανθελληνική.
Το ότι υπήρξε παραβατικότητα και εγκληματικότητα από την πλευρά των Ελλήνων είναι δεκτό σαν μια φυσιολογική πραγματικότητα γιατί και οι Έλληνες έχουν τα μειονεκτήματα τους, γιατί σε τόσα εκατομμύρια που μετανάστευσαν σίγουρα υπήρχαν και εγκληματικά στοιχεία, αλλά, εδώ δεν εξετάζουμε ποιοί είμαστε εμείς σαν μετανάστες τότε και τι κάναμε, αλλά τον τρόπο εισόδου στην Αμερική και αλλού.
Δεν πήδηξαν φράκτες και κάγκελα, δεν μπήκαν βράδυ, δεν κουβαλούσαν μαχαίρια και κουμπούρια, δεν είχαν ασθένειες, γιατί όσοι ήταν άρρωστοι κατόπιν εξετάσεων δεν πέρναγαν την πόρτα από το νησί Elis, τους έβαζαν σε καραντίνα και τους γυρνούσαν αμέσως στην Ελλάδα,
Αυτό είναι το θέμα που συζητάμε εδώ και όχι τι κάνανε τότε οι Έλληνες μετανάστες στις χώρες που πήγαν, ακόμα και οι ναυτικοί που μπήκαν παράνομα στην Αμερική ήταν ελάχιστοι και βρέθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και απελάθηκαν οι περισσότεροι καρφωμένοι στην μεταναστευτική υπηρεσία από τους συμπατριώτες τους Έλληνες, το έχει η φυλή μας το κάρφωμα.
Το 1968 πρωτόμπαρκος έκανα πίσω την τελευταία στιγμή όντας να την κοπανήσω στον Καναδά, παρόλο που με περίμενε στην προκυμαία φίλος του πατέρα μου, ξέρω λοιπόν τι λέω περισσότερα από το παλικαράκι που τα ξέρει όλα.γιατί στα καράβια εκείνα τα χρόνια οι συζητήσεις και οι ιστορίες από γνωστούς στα πληρώματα ήταν το καυτό θέμα όποτε το πλοίο πήγαινε στην Αμερική, την 1η φορά στην Αμερική δεν σε αφήνουν να βγείς από το καράβι για να μην την κοπανήσεις, εμένα με άφησαν την 2η φορά που πήγα και μετά όλες τις υπόλοιπες φορές δεν είχα κανένα πρόβλημα.
΄Ετσι η όποια προσπάθεια να πάει η μπάλα στην εξέδρα ανακατεύοντας ανόμοια πράγμα καταδείχνει ένα άτομο που στην έκθεση θα είχε βαθμό κάτω από την βάση, αφού ακόμα και σήμερα παρόλες τις σπουδές που μας λέει συχνά - πυκνά ότι έχει είναι σε κάθε πόστ εκτός θέματος τουλάχιστον στο 50% του πόστ που ανεβάζει γιατί συνήθως ξεφεύγει από το θέμα του.
Η όποια προσπάθεια εξομοίωσης των Ελλήνων μεταναστών με τις ορδές από λαθρομετανάστες που στέλενει η Τουρκία πέφτει στο κενό για πολλούς λόγους, οι Έλληνες ήταν Χριστιανοί και πήγαν επίσημα σε Χριστιανικές χώρες οπότε δεν υπάρχει η τεράστια διαφορά στο θρήσκευμα.
Η θρησκεία των Ελλήνων δεν δημιουργούσε το χάος που δημιουργεί η διαφορά μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Όλοι αυτοί, ακόμα και οι πρόσφυγες δεν έρχονται απευθείας από τις χώρες τους αλλά πό μια χώρα που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν κινδυνεύουν από βόμβες κλπ. άρα όλοι είναι παράνομοι με την νομική έννοια του όρου.
Δεν έρχονται με νόμιμο τρόπο αλλά παράνομα βασιζόμενοι στο διεθνές δίκαιο και στην συναισθηματική κατάσταση των Ελλήνων για τον άνθρωπο, παρότι η χώρα που τους στέλνει καταπατά καθημερινά το διεθνές δίκαιο σε πολλά επίπεδα και εργαλειοποιεί τοτς μετανάστες για τους δικούς της παράνομους γεωστρατηγικούς σκοπούς και επικαλείται το διεθνές δίκαιο μόνο όταν την συμφέρει,
Έρχονται γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα της συνθήκης Σένγκεν από την οποία είναι ευκολότερο να ζητήσουν άσυλο και να πάρουν κάρτα αναχώρησης, άσχετα αν οι άλλες χώρες έκλεισαν στη συνέχεια τα σύνορα τους καταπατώντας τις υπογραφές τους με την Ε.Ε.
Έρχονται γιατί ζητώντας άσυλο πέρνουν άμεσα και ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας τους χρήματα που αντιστοιχούν περίπου στον βασικό μισθό των Ελλήνων, χρήματα που δίνουν οι διάφοροι οργανισμοί στις ΜΚΟ, όποιος είδε το βίντεο που έβαλα χτές θα ξέρει τι λέω, υπάρχουν και άλλα πολλά, αλλά ένας σίγουρα δεν το είδε και με ρώτησε ειρωνικά και αφελέστατα αν γνωρίζω τι είναι ο πρόσφυγας, τι να πεις και τι να απαντήσεις σε ηλίθιες ερωτήσεις, όταν χάνεται η ψτχραιμία αυτά συμβαίνουν, γίνονται ηλίθιες ερωτήσεις που βέβαια δεν έχουν απαντήσεις.
Επίσης οι μετανάστες στην Αμερική δεν δημιούργησαν τις ασφυκτικές συνθήκες για τους ντόπιους πληθυσμούς όπως έχουν κάνει αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου, ούτε κινδύνευσε η Αμερική να έχει εθνικό πρόβλημα όπως έχουμε ήδη εδώ. Ας είμαστε λογικοί και ας μη ρίχνουμε νερό στον μύλο των ανθέλληνων που έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια τα τελευταία δέκα χρόνια γιατί έχουν οικονομικό ώφελος παρασύρωντας τους ανόητους και μη σκεπτόμενους πέρα από την μύτη τους για το τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την αριστερή πρεμούρα που κατέλαβε τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια.
Θεωρεί δε το άτομο αυτό ότι μόνο οι νέοι έχουν κρίση και δικαίωμα λόγου και οι μεγαλύτεροι είναι ξεκούτηδες, και δεν το λέει όχι από ευγένεια αλλά γιατί δεν έχει την τόλμη να το πει, αλλά η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της, κοιτάει πάντα των άλλων, έτσι είναι γιατί είμαστε και Έλληνες, κάθε Έλληνας και άλλη γνώμη για την τροφοδοσία του ΕΓΩ του και μόνο χωρίς σκέψη για συνέπειες λόγων και πράξεων, μας αρέσει να ακούμε τη φωνή μας και να διαβάζουμε τα γραπτά μας, και εγώ στο ίδιο τρυπάκι βρίσκομαι αλλά τουλάχιστον το αναγνωρίζω.
-
'Σας εδειξα με επισημα εγγραφα οτι δεν ισχυουν* (ή καλύτερα εν μέρη)** αυτα που λεει ο ρενακιας και οτι τα βγαζει απο το μυαλο του'*
Στο τέλος κι εσύ παραδέχεσαι ότι αυτά που γράφεις ισχύουν εν μέρη. Ναι, υπήρχαν και παράνομοι μετανάστες, ναι κάποιοι ήταν παραβατικοί. Αυτό σε τι αντικρούει την γενικότητα που σου γράφει ο Quadra? Βρίσκεις κάποια αντιστοιχία με την σημερινή δική μας κατάσταση όπου ΟΛΟΙ που δεν είναι πρόσφυγες είναι παράνομοι μετανάστες;
ΥΓ: Κανενα άρθρο του Καββαθα από την ΠΤΗΣΗ του 90 και του 00 έχεις διαβασει; Μπας και νομίζεις ότι ήταν αριστερός αλληλεγγυος;
-
Προς pgs και Lap. Οι αντιπαραθέσεις σας κούρασαν. Έχετε τιμωρηθεί ήδη με ποινές αποκλεισμού αλλά δεν φαίνεται να σας πτόησαν. Θα είναι κρίμα να αποκλειστείτε δια παντός, οπότε αν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, παρακαλώ ηρεμήσε ή αγνοείστε ο ένας τον άλλον.
-
Σας εχω αποστειλει e mail... αν μπορειτε δειτε το σας παρακαλω.
-
Παντως δεν εχει νοημα αν αποχωρησει ο αντιλογος
Με ποιον θα συζηταμε?
Με ποιον θα τσακωνομαστε?
Δεν θα εχει κ πολυ ενδιαφερον...
-
Ρε γατε, σοβαρος ανθρωπος εισαι....τι μου λες;;;;;;
Σε εχω πολυ ψηλα ως προσωπικοτητα και ωρες ωρες κατεβαινεις μονος σου ρε γαμωτο.
Εγω παραθεσα στοιχεια ως αντεπιχειρημα στο επιχειρημα του ρενακια....και αυτά λένε πως ΟΧΙ και οι ελληνες ηταν εγκληματιες δεν ηταν μονο καλοι νοικοκυραιοι.
Τα στοιχεια δεν λενε πως ηταν ΟΛΟΙ οι ελληνες αλλα ενα μερος τους....και μια περιοδο απο τους μεταναστες της χώρας, συμφωνα με τα στοιχεια τους, ηταν οι πιο βιαιοι. Καποιοι ηταν και λαθρομεταναστες. Και για τη χωρα τους απο τους πρωτους... αυτοι τα λενε οχι εγω.
Το εχω πει οτι υπηρχαν φοβερα προκομμενοι ανθρωποι και εφτιαξαν μια τοπ κλαςς μειονοτητα...σε ποσα ποστς μαλιστα αναφερω πως υπηρχαν και αλλοι ελληνες...οτι μαλιστα με προσβαλουν ως ελληνα τα λεγομενα των εκει ρατσιστών και θα εφερνα αντιλογο σε οποιον κατηγορουσε το λαο μου, αλλα ειναι η αληθεια οτι καποιοι απο εμας δεν ηταν και τα καλυτερα παιδια. Εγω φταιω που το αναφερω ή αυτοι που τα επραξαν;;;;
Θα τρελαθουμε δηλαδη.
Δηλαδη πρεπει σε καθε ποστ να λεω οτι αγαπω τη χωρα μου τους ελληνες συμπατριωτες μου ωστε να νιωθεις ανετα...και ετσι να παρω το οκ ωστε δεχτεις τα επιχειρηματα μου σε μκα συζητηση εδω στο forum;;;
Ειναι δεδομενα αυτά. Φυσικα και αγαπω παρα πολυ τη χωρα μου και τον τροπο ζωης τω ελληνων.
..αλλά εγω μιλησα και για τα αρνητικα των ελληνων, που ειναι παρομοια με αλλους λαους. ΑΥΤΟ ηταν το θεμα που προεκυψε
Αντιθετως, ο ρενακιας χωρις στοιχεια επικαλειται τη σοφια του για να μας πεισει στα περι μεταναστευτικου και να περασει με 'επιχειρημα' μια αποψη...μιας ανωτερης φυλης, που ποτε δεν εκανε λαθη και παρανομίες
Ποιος απο τους δυο θεωρεις οτι ειναι κοντα στην αληθεια;;
Οταν ενας λαος δεν βλεπει την αληθεια οδηγηται σε μυθους, εθνικισμό και ρατσισμό, γινεται περιγελος και χάνει την πραγματικη του δυναμη και προοδο.
Το ξαναπερασε η χωρα μας...και ειδαμε τα αποτελεσματα.
Καποιοι που μπορειται να αντιληφθηται το τι συμβαινει μου κανει μεγαλη εντυπωση το τι λετε. Εχει ξεφυγει καπως επικινδυνα η κατασταση...βγαινουν κρυμμενα συμπλεγματα στην επιφανεια.
Καμια μετριοπαθεια στα posts σας μέσα σε ενα όντως μετριοπαθες και πλουραλιστικό μεσο με αγαπη στην αληθεια, τις λεπτομερειες, τον ανθρωπισμό και την τεκμηριωση οπως οι 4τροχοι....
@fiverg ξαναδιαβασε τα posts μου...ρε βιαζεστε να απαντησετε μου φαινεται
Υ.γ Οχι φυσικά δεν εννοω εσενα ως μασκοτ.....αλλη ειναι η μασκοτ στο τοπικό.
Υ.γ1 Μπα την κανω....'μαυριζει' η οθονη μου. Βαλε και εσυ το λιθαρακι σου...δινεις θαρρος στους μπουρδολογους ως σοβαρο προσωπο. Αλλωστε στα γεραματα μπηκες στο κλαμπ πρεπει να γραψεις χιλιομετρα.
Υ.γ Ρενακια διαβασε τι εχω γραψει προσεκτικα και θα δεις τι λεω, παραληρεις τελειως
Και ΟΧΙ ρενακια εισαι τελειως εκτος 4 τροχων..μα τελειως..μη τρεφεις αυταπατες....οι 4τροχοι παντα ηταν της τεκμηρειωσης και της μετριοπαθειας, των τεχνικων στοιχειων, υπερ του ανθρωπισμού και κατα του φανατισμού.
Πετας συνεχομενα λαθη..διαβασε την συνθηκη του οηε το 51 και δες τι σημαινει προσφυγας και ποια τα κριτήρια του.... τα λες και με σιγουρια χιλιων καρδιναλιων..
Αυτο ειναι το προβλημα που αντιμετωπιζει η Ελλαδα στο προαφυγικό.
Διαβασε τη συνθηκη και θα δεις ποσα λαθη εχεις στα posts σου.
Διαβασε επισης τις υποχρεωσεις των χωρων που εχουν επικυρωσει τη συνθηκη.
Ειμαστε μελος της συνθηκης αυτής... πως επιτρεπεις στον εαυτο σου να λες πργματα που δεν ισχυουν ρε ρενακια μου ....απορω.
Τον χρόνο που σπαταλας να γραψεις παραγραφους με σοφιες ως θεσφατα σε καθε κοινωνικο θεμα, θα μπορουσες να διαβαζες καποια σοβαρη πηγη και να προσφερεις γνωση στον εαυτό σουκαι σε εμας εδω στο forum.
-
@pgs δικο σου ειναι το μαγαζι και διωχνεις οποιον θελεις; Μπορεις καλλιστα να μην απαντας αλλα φαινεται οτι το απολαμβανεις κ εσυ.
@quadra αυτο με τα επιδοματα σημερα ακουσα οτι το διεψευσαν. Και μαλλιστα ηταν επιχειρημα του βελλοπουλου, τον οποιο τον πηραν στο ψιλο.
-
Διάβασα σήμερα πως ο pgs είναι θύμα του Λαπ, και εγκαλεί τους διαχειριστές που τον εξισώνουν με το θύτη!!1!
Και πως καταμεσής της τρικυμίας εν κρανίω, υπάρχει μια νησίδα λογικής που λέει περίπου, πως οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες θαλασσοπνίγονται με σχέδιο κατ' εντολή του Σώρος που μισεί την Ορθοδοξία μας, για να περιμένουν το σύνθημα να ρίξουν το κάστρο από μέσα...
Θα κόψω το Netflix, γιατί κάτι Casa de papel και Altered Carbon, φαίνονται σαν απλοϊκά παιδικά παραμύθια πλέον...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2