-
οι συνέπειες της κρίσης είναι αυτές δυστηχώς...αν και εγώ αγοράζω μόνο στοκ γιατι δεν θέλω να μπλέξω με τον εφιάλτη π.χ μιας τετράμηνης αναμονής που μπορεί να γίνουν πολλά όπως να βγεί πιο καλή έκδοση,να πέσει κατακόρυφα η τιμή του ,να το μετανοιώσω κτλπ κτλπ ,ένα αμάξι το ψάχνω καλά πριν το πάρω και πιο πολύ κάτω απο το καπό,ελπίζω να βρεις το δίκιο σου,απορώ γιατί δεν πήρες το εκθεσιακό από την στιγμή που βρήκες αυτό που θες,στα τελωνεία νομίζεις οτι δεν υπάρχει κόσμος που κοιτάει τα αυτοκίνητα?οι αποθηκάριοι?από την αποθήκη στον χώρο παραλαβής κάποιος το φέρνει..η' στα μέσα μεταφοράς όταν τα φέρνουν εδώ πέρα μόνα τους έρχονται?η τα πάνε τσουλόντας ?η ζελατίνες που λες μπαίνουν σε 2 λεπτά και σου το πασάρουν όπως θέλουν,μέχρι κ ζελατίνη στο τιμόνι και στον λεβίε ταχυτήτων σου βάζουν σε ένα λεπτό,σε μένα έτσι κάνουν εκεί που το πάω για service...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Για μένα πάλι η μόνη λύση είναι η παραγγελία. Είτε μιλάμε για αυτοκίνητο 10.000€ είτε 100.000€. Περιμένεις λίγο παραπάνω αλλά 1ον παίρνεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θες και που σου χρειάζεται και 2ον γλιτώνεις τις όποιες μαϊμουδιές του όποιου 'πονηρού' αντιπροσώπου. Δεν νομίζω ότι η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι τόσο άμεση ανάγκη (εκτός αν μιλάμε για επαγγελματικό) ώστε να μην μπορούμε να περιμένουμε 2-4 μήνες (στις περισσότερες περιπτώσεις).+1000
Μιας και δεν παίρνεις κάθε μέρα καινούργιο αυτοκίνητο θεωρώ γλυκιά την αναμονή μέχρι να έρθει αυτό ακριβώς που έχεις διαλέξει εσύ και όχι κάποιος άλλος . Δεν είναι ωραίο να κάνουμε από την αρχή συμβιβασμούς αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.
Σε αντιπροσωπία του γέρακα υπάλληλος προσπαθούσε να με πείσει οτι το χρώμα της μιτο είναι το άσπρο με 18αρες γιατι έτσι λέει θα βγεί και η gta...
και οτι η ηλιοροφή σου ψήνει το κεφάλι και αυξάνει τις στρεβλώσεις του αμαξώματος... λες και κατεβήκαμε από τπτ βουνά...περνάει ο καιρός και το καράβι απο την ιτάλία έρχεται
-
Δε λες καλυτερα απο το διαστημα??Να ειναι γαλαξιακη αποσταση!
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Μία ερώτηση μια που (δυστυχώς) την έπαθε ο φίλος μας!!!Ο αριθμός VIN τι είναι? (Κάτι σαν το S/N????)
Και όταν μου τον δώσουν πως μαθαίνω πότε κατασκευάστηκε? Παίρνω κάπου τηλέφωνο?Τέλος του μήνα περιμένω και εγώ το Bravaki μου γι'αυτό!!!
Vehicle Indendification Number. Ειναι ενας συνθετος αριθμος/γραμματα που περιεχει τον σειριακο αριθμο του αυτοκινητου (τα τελευταια ψηφεια), το model year, το εργοστασιο προελευσης και ισως να εχει και την εβδομαδα κατασκευης (δεν ειμαι σιγουρος). Βαση νομου πρεπει να φαινεται στο κατω αριστερο μερος του παμπριζ. Ρωτας στα κεντρικα της εταιρειας (customer service) και σου λενε τα παντα για το αυτοκινητο (χρωμα, ημερομηνια κατασκευης, χιλιομετρα, service history). Αν δεν το κανουν στην Ελλαδα τοτε παρε τηλεφωνο στην Αγγλια ή στην Αμερικη και θα σου πουνε ολες τις λεπτομερειες.
-
Μιλώντας για αυτοκίνητα που περιμένουν μετά το εργοστάσιο ή σε τελωνεία κάτω από τον ήλιο και την σκόνη ...
Η BMW:
Στη Κίνα δε τα Golf που παραγουν κάθονται και σε παλέτες ...
-
Πήγαινε και σε 2-3 εταιρίες logistics στην Μάντρα Αττικής να δεις και έλα πες μας! Ονόματα δεν λέμε....υπολήψεις δεν θίγουμε! Και όλα τα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω και τον όποιον κάγκουρα υπάλληλο να έχει στη διάθεσή του αχανείς αλάνες και 100δες αυτοκίνητα να σκοτώνει την ώρα του!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πήγαινε και σε 2-3 εταιρίες logistics στην Μάντρα Αττικής να δεις και έλα πες μας! Ονόματα δεν λέμε....υπολήψεις δεν θίγουμε! Και όλα τα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω και τον όποιον κάγκουρα υπάλληλο να έχει στη διάθεσή του αχανείς αλάνες και 100δες αυτοκίνητα να σκοτώνει την ώρα του!Δεν αμφιβάλω ... τα εχω δει να πατανε σε χώμα με χόρτα, σε αλάνες με νταλίκες δίπλα να πηγαινοέρχονται, να έχουν σηκώσει σύννεφα σκόνης και η μόνη προστασία τους να είναι κάποια λευκά αυτοκόλλητα που καλύπτουν πόρτες, καπό και οροφή, κάτι σαν αυτά:
Πόση αξία έχει μια κουκούλα για κάθε αυτοκίνητο -έστω και με χρέωση- να ξέρεις ότι το αμάξι σου από το εργοστάσιο έως στα χέρια σου έχει τουλάχιστον προστατευθεί από καιρούς, σκόνες κλπ ... -
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Όντως ξέρω τι θα προσέξω στο επόμενο.... Αν υπάρχει ετοιμοπαράδωτο, να μην είναι πάνω από μια μέρα στην μάντρα τους, αλλιώς να μου παραγγείλουν άλλο, και στην παράδοση να έχω μαζί μηχανικό, δικηγόρο και εισαγγελέα....
Μέχρι τώρα μου το παίζουν Κινέζοι (ή μήπως Κορεάτες?) - μίλησα και με κάποιον κύριο στην Ελευσίνα στα κεντρικά και μου έλεγε οτι να ναι.... Οτι και καλά τα λάστοιχα δεν έχουν ημερομηνία λήξης, οτι το αμάξι είναι και καλά καινούριο μετά από 1,5 χρόνο στον ήλιο, και οτι η εταιρία τους είναι η μόνη που έχει ετοιμοπαράδοτα (Κακό αυτό, γιατί μένουν 1-2 χρόνια στην μάντρα πριν τα πουλήσουν, του απάντησα).
Περιμένω μια επίσημη απάντηση στην συνάντηση που θα έχω με τον Γενικό Διευθυντή, και αν δεν μου το αλλάξει θα προχωρήσω νομικά, σε εφημερίδες, περιοδικά, κανάλια, και θα στείλω και μια αναλυτική επιστολή στην Κορέα στα κεντρικά....
Χαχαχα...άκου 'τα λάστιχα δεν έχουν ημερομηνία λήξης!!!' Χαχαχα... θα μας τρελάνουν! Τί είπε ο 'τραμπάκουλας'
Ελεος! Προχώρα το κανονικά φίλε και κάνε τους όσο ρόμπα μπορείς! Αν λένε τέτοια πράγματα είναι άσχετοι και επικίνδυνοι! Φαντάσου τί θα έχουν δώσει σε τίποτα 'νέους' οδηγούς ή σε 'κοπελίτσες' που δεν γνωρίζουν από αυτά!!! Κρίμα...γιατί πριν 10 χρόνια είχα πάρει και εγώ Hyundai (Coupe FX)... και από αυτά που είχα μέχρι και το σημερινό μου αυτοκίνητο... ήταν αυτό που με είχε αφήσει περισσότερο ευχαριστημένο!Ναι δεν σου κάνω πλάκα. Και αυτό το έλεγε ο υπεύθυνος εκεί της Hyundai.... Μου έλεγε οτι τα λάστοιχα δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα φάρμακα έχουν....
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, οτι άλλος στη θέση μου θα το είχε πάει και δεν καταλάβαινε τίποτα, και αυτό έχει σίγουρα γίνει αρκετές φορές....
Όσο για το τελευταίο που λές, επειδή στην οικογένεια έχουμε και ένα ACCENT από το 2006, και είμαστε ΠΟΛΥ ευχαριστημένοι, να ξεκαθαρίσουμε οτι τα αυτοκίνητα της εταιρίας είναι πολύ αξιόπιστα και γι'αυτό και επέλεξα κι εγώ Hyundai, και αυτό δεν έχει να κάνει με αυτό που μου κάνανε οι εδώ αντιπρόσωποι της εταιρίας...
Κρίμα για την ταλαιπωρία σου και μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες για να βρεις το δίκιο σου. Πάντως για τα ελαστικά έχουν δίκιο. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες λήξεως για ελαστικά. Καμία εταιρία δεν δίνει ούτε υπάρχει σχετική τοπική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας το καταθέσει με στοιχεία.
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Χαχαχα...άκου 'τα λάστιχα δεν έχουν ημερομηνία λήξης!!!' Χαχαχα... θα μας τρελάνουν! Τί είπε ο 'τραμπάκουλας'
Που γραφει την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ το λαστιχο??
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Που γραφει την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ το λαστιχο??
Θα το ξεμονταρεις θα το παρεις απο την εσωτερικη πλευρα 3 μοιρες αριστερα 5 μοιρες δεξια 5 δακτυλα μπροστα 3 πισω μετα τρια δακτυλα αριστερα 10 δεξια και συγχαρητηρια δε βρηκες τιποτα!!!!
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Περιμένω μια επίσημη απάντηση στην συνάντηση που θα έχω με τον Γενικό Διευθυντή, και αν δεν μου το αλλάξει θα προχωρήσω νομικά, σε εφημερίδες, περιοδικά, κανάλια, και θα στείλω και μια αναλυτική επιστολή στην Κορέα στα κεντρικά....
Τους εχεις κανει εξωδικο ή αρκεισαι μονο στα λογια και στις επιστολες??
Καλο θα ειναι στη συναντηση να πας με το δικηγορο σου.
Αρκουντως χρησιμο οσο και... ψαρωτικο!!!Επισης περα απο τα καναλια (σιγα μην ασχοληθουν δηλ.) και τα λοιπα ΜΜΕ (διαφημισεις βαζει η Χιουνταϊ) υπαρχει και η ΓΓ Καταναλωτη και ο Συνηγορος του Καταναλωτη.
Εχουν ενημερωθει??-
Περιμένω αύριο την έκθεση του μηχανικού που μου έχει ζητήσει ο δικηγόρος για να κάνει την αγωγή.
-
Οχι ακόμα. Περιμένω πρώτα την αρνητική απάντηση της Hyundai στο αίτημα αντικατάστασης, για να κάνω περεταίρω κινήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της εταιρίας με την ανάδειξη του θέματος. Γιατί αν μου το αλλάξουν δεν υπάρχει λόγος....
...
Στη Hyundai και στην ΛΑΜΔΑ μου το παίζουν..... Κορεάτες, και μου λένε οτι το αυτοκίνητο είναι καινούριο βάση του νόμου. Μάλιστα περιφανεύονται που είναι η μόνη εταιρία που έχει απόθεμα. ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ???Δυστυχώς πήγες στον χειρότερο dealer της Hyundai...
Έχω εμπειρίες δικές μου.
Οι άνθρωποι είναι τόσο ξεφτίλες που δεν δέχονται να κάνουν ανταλλαγές με Hyundai. Τα απαξιώνουν εντελώς. Είναι επιεικώς γελοίοι.Προτείνω να απευθυνθείς στο ίδιο τον Δάβαρη καθώς και στον Μητρόπουλο στο ΙΛΙΟΝ. Πάρε τηλέφωνο ή πήγαινε από εκεί, μίλα με τον Γιώργο τον Σιαραβά στο συνεργείο και ζήτα του βοήθεια και την άποψή του.
Θα σε βοηθήσει πραγματικά.
Εμένα πάντως με βοήθησε...
Το διαπίστωσα κι εγώ, δυστυχώς. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πουλάνε - αυτό μου είπανε κίολας όταν τους ανέφερα το θέμα, και η απάντηση τους ήταν οτι .... έχουμε νομικό τμήμα που ασχολείται με αυτά...
Για μένα πάλι η μόνη λύση είναι η παραγγελία. Είτε μιλάμε για αυτοκίνητο 10.000€ είτε 100.000€. Περιμένεις λίγο παραπάνω αλλά 1ον παίρνεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θες και που σου χρειάζεται και 2ον γλιτώνεις τις όποιες μαϊμουδιές του όποιου 'πονηρού' αντιπροσώπου. Δεν νομίζω ότι η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι τόσο άμεση ανάγκη (εκτός αν μιλάμε για επαγγελματικό) ώστε να μην μπορούμε να περιμένουμε 2-4 μήνες (στις περισσότερες περιπτώσεις).
Συμφωνώ 100%. Κι εγώ 1000 φορές να περίμενα 1-2 μήνες και να είχα ολοκαίνουριο, παρά αυτό το χάλι. Ξέρεις αν έχω το δικαίωμα να παραγγείλω νέο, ακόμα και αν η εταιρία έχει στοκ αυτό που θέλω?
Κρίμα για την ταλαιπωρία σου και μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες για να βρεις το δίκιο σου. Πάντως για τα ελαστικά έχουν δίκιο. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες λήξεως για ελαστικά. Καμία εταιρία δεν δίνει ούτε υπάρχει σχετική τοπική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ας το καταθέσει με στοιχεία.
Μπορεί να μην έχει, αλλά εγώ π.χ. όταν άλλαξα στο παλιό μου Ι.Χ. λάστοιχα, και ρώτησα πότε πρέπει να γίνει η επόμενη αλλαγή, μου είπαν σε 100.000ΚΜ ή σε 3 χρόνια.
Βέβαια η φθορά των ελαστικών, είδικά όταν αυτά είναι εκτεθιμένα για 2 χρόνια περίπου σε όλες τις καιρικές συνθήκες -κυρίως στον ήλιο 15 ώρες ημερησίως το καλοκαίρι και στις υψηλές θερμοκρασίες- είναι μεγάλη.
Ακόμη και τα.... φάρμακα (που μου ανέφεραν) που έχουν μια ημερομηνία λήξης, αυτή ισχύει μόνο αν αυτά διατηρηθούν στη σκιά και σε συγκεκριμένες συνθήκες....
-
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μιλώντας για αυτοκίνητα που περιμένουν μετά το εργοστάσιο ή σε τελωνεία κάτω από τον ήλιο και την σκόνη ...
Η BMW:
Στη Κίνα δε τα Golf που παραγουν κάθονται και σε παλέτες ...
αυτες οι φωτο της bmw ειναι παρμεμενες απο ελληνικο τελωνειο?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τα προβλήματα που έχεις πάντως δεν έχουν σχέση με το έαν ήταν στο παρκαρισμένο στο τελωνίο ή σε έκθεση αλλα με την πολύ κακή ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου οχήματος.Συγνώμη αλλά αυτό, που ακριβώς το στηρίζεις; Όλος ο ελληνικός και διεθνής τύπος εκθειάζουν το συγκεκριμένο μοντέλο για την ποιότητα κατασκευής του σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά πολύ περισσότερο σε σχέση με τα παλίοτερα μοντέλα της εταιρίας.
Sorry και για το offtopic -
Ο χρήστης HammerHead έγραψε:
Τα προβλήματα που έχεις πάντως δεν έχουν σχέση με το έαν ήταν στο παρκαρισμένο στο τελωνίο ή σε έκθεση αλλα με την πολύ κακή ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου οχήματος.
Συγνώμη αλλά αυτό, που ακριβώς το στηρίζεις; Όλος ο ελληνικός και διεθνής τύπος εκθειάζουν το συγκεκριμένο μοντέλο για την ποιότητα κατασκευής του σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά πολύ περισσότερο σε σχέση με τα παλίοτερα μοντέλα της εταιρίας.
Sorry και για το offtopicΆλλο το συγκεκριμένο όχημα που είναι αυτό που του έτυχε και άλλο το συγκεκριμένο μοντέλο της εταιρείας που θα βγάλει μέχρι και εκατομμύρια διαφορετικά, απόλυτα συγκεκριμένα και αριθμημένα με ένα VIN το καθένα, οχήματα...
Η ποιότητα κατασκευής μπορεί να είναι πολύ καλή, όλα να είναι στη θέση τους και να εφαρμόσαν σωστά αλλά αν ο υποκατσκευαστής έχει στείλει κακοφτιαγμένα ανταλλακτικούλια.... πάπαλα... Για αυτό χρειάζεται ο έλεγχος ποιότητας που ελέγχει αν όλα όντως γίνανε όπως πρέπει. Βέβαια καλό θα ήταν να γινόταν αυτό, σωστά, και πριν την παράδοση του αυτοκινήτου στον πελάτη γιατί όπως φαίνεται στο ενδιάμεσο εργοστάσιο-πελάτης πολλά μπορούν να συμβούν (και λόγω νόμου του Murphy συμβαίνουν....)
...κι όσο για τις απόψεις του ελληνικού και διεθνή τύπου.... ειδικού και μη.... χρειάζεται να πω κάτι...; -
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Μπορεί να μην έχει, αλλά εγώ π.χ. όταν άλλαξα στο παλιό μου Ι.Χ. λάστοιχα, και ρώτησα πότε πρέπει να γίνει η επόμενη αλλαγή, μου είπαν σε 100.000ΚΜ ή σε 3 χρόνια.
100.000 km!!
Τί άλλο θα ακούσουμε Παναγία μου!
-
Ο χρήστης HammerHead έγραψε:
Τα προβλήματα που έχεις πάντως δεν έχουν σχέση με το έαν ήταν στο παρκαρισμένο στο τελωνίο ή σε έκθεση αλλα με την πολύ κακή ποιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου οχήματος.
Συγνώμη αλλά αυτό, που ακριβώς το στηρίζεις; Όλος ο ελληνικός και διεθνής τύπος εκθειάζουν το συγκεκριμένο μοντέλο για την ποιότητα κατασκευής του σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά πολύ περισσότερο σε σχέση με τα παλίοτερα μοντέλα της εταιρίας.
Sorry και για το offtopicΤι που το στηρίζω οτι το συγκριμένο αυτοκίνητο του ανθρώπου έχει προβλήματα ???
Φυσικά και έχει και γι' αυτό γκρίνιαζει εδώ για τα προβλήματα που έχει. Το πως γράφει ο τύπος τα άρθρα ειναι γνωστό... αλλά εγώ δεν μιλάω γενικά για το μοντέλο, αλλα για το συγκεκριμένο όχημα -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Sorry και για το offtopicΤι που το στηρίζω οτι το συγκριμένο αυτοκίνητο του ανθρώπου έχει προβλήματα ???
Φυσικά και έχει και γι' αυτό γκρίνιαζει εδώ για τα προβλήματα που έχει. Το πως γράφει ο τύπος τα άρθρα ειναι γνωστό... αλλά εγώ δεν μιλάω γενικά για το μοντέλο, αλλα για το συγκεκριμένο όχημαΤα μισά αμάξια στους Ελληνικούς δρόμους θα ήταν για πέταμα αν χαλούσαν από τον ήλιο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτες οι φωτο της bmw ειναι παρμεμενες απο ελληνικο τελωνειο?Όχι, σε αεροδρόμιο στην Καλιφόρνια.
Την συγκεκριμένη φωτο την είχα δει σε περιοδικό για την πληθώρα απούλητων αυτοκινήτων λόγω κρίσης και την βρήκα και στο net εδώ: http://www.venturacountystar.com/news/2009/may/19/camarillo-airport-a-parking-lot-for-surplus/ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φυσικά και έχει και γι' αυτό γκρίνιαζει εδώ για τα προβλήματα που έχει. Το πως γράφει ο τύπος τα άρθρα ειναι γνωστό... αλλά εγώ δεν μιλάω γενικά για το μοντέλο, αλλα για το συγκεκριμένο όχημαΤα μισά αμάξια στους Ελληνικούς δρόμους θα ήταν για πέταμα αν χαλούσαν από τον ήλιο.
Γιατί, δεν είναι...;;;
100.000 km!!
Τί άλλο θα ακούσουμε Παναγία μου!
Αυτό ισχύει για τα απλά λάστιχα...Τα πχιοτικά, φτάνουν τις 200.000...!!!!!
-
χλμ μπορει να βγαλουν, αλλα σε 3+ χρονια και με 0 χλμ θα εχουν γινει πετρινα και θα θελουν πεταμα.
ενα κλειστο γκαραζ καπως μπορει να σωσει τη κατασταση , αλλα στα 3 χρονια τα λαστιχα συνηθως ειναι αρκετα σκληρα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ Hyundai i30 1,5 ΕΤΟΥΣ ΗΛΙΟΚΑΜΜΕΝΟ!