-
Καλά δεν ελπίζω σε εντελώς άδειες αλλά όχι και ένας πάνω στον άλλο λες και είσαι Χαλκιδική και δε βρίσκεις που να βάλεις ομπρέλα
-
Πήγα Λευκάδα για λίγες μέρες. Σαν γενική εντύπωση όμορφο νησί, καταπράσινο και ανεπτυγμένο.
Έχουν χτίσει παντού και συνεχίζουν να χτίζουν παντού! Κυρίως φτιάχνουν βίλες, όπως τα ονομάζουν. Είναι ιδιωτικές πολυτελείς κατοικίες με δική τους πισίνα. Κυρίως σε ψηλά σημεία, πλαγιές βουνών, με θέα από κάτω το Ιόνιο. Ο πλούτος στο νησί ξεχειλίζει, δεν ξέρω όμως πόσο επωφελούνται οι ντόπιοι ή αν υπάρχουν ξένοι "επενδυτές".
Οι γνωστές δυτικές παραλίες Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμοί εξαιρετικής ομορφιάς με κρυστάλινα νερά. Πρέπει να πας νωρίς όμως αλλιώς δε βρίσκεις να παρκάρεις. Και το παρκάρισμα παντού επί πληρωμή, δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στις παραλίες.
Οι ανατολικές παραλίες δεν λένε κάτι ιδιαίτερο, αλλά υπάρχουν ωραία παραθαλλάσια τουριστικά χωριά με κορυφαίο το Νυδρί. Που ανταγωνίζεται στα ίσια την πόλη της Λευκάδας σε κόσμο και τουριστική ανάπτυξη.
Οι τιμές ακριβές, κυρίως στο φαγητό. Και για σουβλάκια να καθόσουνα, ήθελες 20€/άτομο! Στη διαμονή υπήρχαν επιλογές για όλα τα βαλάντια. Όσο απομακρυνόσουν από τη θάλασσα και πήγαινες προς το εσωτερικό του νησιού, έπεφταν οι τιμές.
Επισκέπτες καλής ποιότητας, ακόμα και οι Βαλκάνιοι με μεγάλα Γερμανικά premium έσκαγαν μύτη. Καμία σχέση με τους γυφτο-Άγγλους που γεμίζουν τη Ζάκυνθο, πολύ πιο κυριλέ και ήσυχη η κατάσταση στη Λευκάδα.
Με προτροπή ντόπιων επισκέφτηκα και την Πρέβεζα και τις παραλίες της. Σε απόσταση μόλις 1/2 ώρα με το αυτοκίνητο μεταφέρεσαι σε άλλο κόσμο, καμία σχέση με τη Λευκάδα.
Τεράστιες παραλίες με αμμουδιές, χωρίς πολυκοσμία, οι ξαπλώστρες δωρεάν, οι τιμές παντού πολύ χαμηλότερες.
Για όποιον δεν αγαπά την πολυκοσμία και θέλει να μειώσει το κόστος, η καλύτερη επιλογή είναι να μείνει στην περοοχή της Πρέβεζας και να κάνει κάποιες ημερήσιες εκδρομές στη Λευκάδα. Αν γύρναγε ο χρόνος πίσω κι εγώ αυτό θα έκανα.
-
@andya3 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Οι τιμές ακριβές, κυρίως στο φαγητό. Και για σουβλάκια να καθόσουνα, ήθελες 20€/άτομο! Στη διαμονή υπήρχαν επιλογές για όλα τα βαλάντια. Όσο απομακρυνόσουν από τη θάλασσα και πήγαινες προς το εσωτερικό του νησιού, έπεφταν οι τιμές.
Αυτό είναι κανόνας. Στα χωριουδάκια συνήθως τρως καλύτερα και φθηνότερα και ειδικά στη Λευκάδα, επειδή είναι και σε υψόμετρο, έχεις και θέα/ανοιχτωσιά. Κάτι μαγειρευτά ακόμα τα θυμάμαι

Επισκέπτες καλής ποιότητας, ακόμα και οι Βαλκάνιοι με μεγάλα Γερμανικά premium έσκαγαν μύτη. Καμία σχέση με τους γυφτο-Άγγλους που γεμίζουν τη Ζάκυνθο, πολύ πιο κυριλέ και ήσυχη η κατάσταση στη Λευκάδα.
Επίσης αρκετοί Ιταλοί, οι οποίοι έρχονται σκαφάτοι.
Στη Ζάκυνθο το πρόβλημα με τους Άγγλους περιορίζονταν μόνο στο Λαγανά, τουλάχιστον όταν πήγα εγώ. Δε τους συνάντησα πουθενά αλλού στο νησί. -
Προσοχή αν κάνετε το 'μένω πρέβεζα - παω ημερήσιες λευκάδα' γιατί το έχουν σκεφτεί πάρα πολλοί εδώ και χρόνια και ο δρόμος από/προς έχει μια -ας πούμε- συμφόρηση τις ώρες/ημέρες αιχμής.
Ξεκλέψτε 4-5 ημέρες Ιούνιο να πάτε λευκάδα να χορτάσετε και αύγουστο πρέβεζα που δεν γεμίζουν οι παραλίες ποτέ.
-
@jousis said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Προσοχή αν κάνετε το 'μένω πρέβεζα - παω ημερήσιες λευκάδα' γιατί το έχουν σκεφτεί πάρα πολλοί εδώ και χρόνια και ο δρόμος από/προς έχει μια -ας πούμε- συμφόρηση τις ώρες/ημέρες αιχμής.
Ξεκλέψτε 4-5 ημέρες Ιούνιο να πάτε λευκάδα να χορτάσετε και αύγουστο πρέβεζα που δεν γεμίζουν οι παραλίες ποτέ.
Γενικά, το off peak είναι εξαιρετικό τόσο από άποψη κόστους όσο και εμπειρίας. Είτε αφορά διακοπές είτε μετακίνηση ακόμα και εντός Αθήνας (αν και για τους δρόμους ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχουν ώρες off peak πλέον). Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι αυτήν τη δυνατότητα.
-
@dettol said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι αυτήν τη δυνατότητα.
λαπ εσυ;

2 στα 3 καλοκαιρια τελευταια χρονια που επρεπε να παρουμε αναγκαστικα αδεια αυγουστο πηγαμε πρεβεζα και δεν εχω κανενα παραπονο. Ακομα και 15αυγουστο ειχες απειρες επιλογες.
Πρωι θες με γερους; μεσημερι με πιπινια; απογευμα με οικογενειες; ελευθερες; ξαπλωστρες; οτι θες. -
@jousis said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι αυτήν τη δυνατότητα.
λαπ εσυ;

2 στα 3 καλοκαιρια τελευταια χρονια που επρεπε να παρουμε αναγκαστικα αδεια αυγουστο πηγαμε πρεβεζα και δεν εχω κανενα παραπονο. Ακομα και 15αυγουστο ειχες απειρες επιλογες.
Πρωι θες με γερους; μεσημερι με πιπινια; απογευμα με οικογενειες; ελευθερες; ξαπλωστρες; οτι θες.Ιδανικά, δεν θέλω κανέναν από αυτούς και όσο γίνεται λιγότερους ανθρώπους τριγύρω μου.
-
εντός Αθήνας (αν και για τους δρόμους ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχουν ώρες off peak πλέον).
Εγώ φέτος νομίζω πως ήταν ο πιο γεμάτος Αύγουστος που έχω δει ποτέ στην Αθήνα.
Όχι πηξιμο αλλά όχι άδειοι δρόμοι όπως παλιά, εκτός από το βράδυ που δεν βγαίνει κάνεις πλέον , με εξαίρεση την Χαλανδραρα που ακόμη βγαίνουν και τρώνε και πίνουν αρκετοί μέχρι τη μια - δύο το πρωί.
Παραλιακή γεμάτη νέους σχεδόν όλη μέρα και στην Μαρίνα Φλοίσβου δεν πέφτει καρφίτσα, ανατολικά όλοι στα εξοχικά τους , το κέντρο έχει πολυ κόσμο από τουρίστες, τα mall επίσης γεμάτα κάθε μέρα λες και είναι ΣΚ.
Μόνο Κηφισιά, Ψυχικό, Φιλοθέη είναι άδεια και κλειστά σπίτια που έχουν ακόμη φράγκα.
-
@vagkirk said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Εγώ φέτος νομίζω πως ήταν ο πιο γεμάτος Αύγουστος που έχω δει ποτέ στην Αθήνα.
Εδώ κέντρο, οι ντόπιοι έχουν φύγει την προηγούμενη κ κυρίως αυτήν την εβδομάδα, άδειασαν τα πάντα, έκλεισαν τα μαγαζιά, μόνο τουρίστες. Νέκρα.
Σαν σύνολο η αθήνα, θα έλεγα οτι άδειασε πλέον πιο απλωτά. Ξεκίνησαν απο Ιούλιο μισοι μισοι.Δεν έχω δει διαφορά τα τελευταία 15 χρόνια+. Η 'αδεια' αθήνα ήταν στα 80ς/90ς.
Παραλιακή πάμε όλοι, τί να κάνουμε, να μην κάνουμε μια βολτούλα;

@dettol πρέβεζα και πάλι πρεβεζα και ξανά πρεβεζα. Προπερσι τον αυγουστο δεν εβλεπα ανθρωπο στα 100μ. Αν πας και λιγο πιο πρωι με δροσουλα με τα γεροντια, χλίδα. Αλλά κ μετά έχεις τεράστιες παραλίες. Έχει και φορτιστές. Πας και στα βουνά εκδρομές. Λατρεύω πρεβεζα.
-
Εμείς φέτος πήγαμε για 2 μέρες στην Ελαφόνησο και 7 μέρες στα Κύθηρα
Η Ελαφόνησος είναι ΟΚ για 2 μέρες αλλά σχετικά ακριβή.
Οι τιμές είναι πάνω από τις μέσες τιμές Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου
Δεν ξετρελάθηκα σε καμία περίπτωση αλλά ήταν ευκαιρία φέτος που κατεβήκαμε Λακωνία (Νεάπολη και Γύθειο). Δεν νομίζω πως θα ξαναπάωΤα Κύθηρα τα λατρεύω και πάω όσο συχνά μπορώ, υπάρχει διαθέσιμο σπίτι εκεί οπότε είναι δέλεαρ
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)