Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
    4. Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
    • 1
    • 2
    • 122
    • 123
    • 124
    • 125
    • 126
    • 129
    • 130
    • 124 / 130
    Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
    53
    2584
    62587
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • piliourits
      piliourits @lap last edited by

@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Αυτοί έχουν φτωχούς φίλους;

Όχι, πούλησαν ο,τι ακίνητο κληρονόμησαν σε ισραηλινούς, και τα χουν κονομησει.

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • C
        criuser last edited by

Μπα μην το λες.

Αυτοί δεν αγοράζουν εύκολα. Είναι δυνατοί στο Παζάρι.

Κάτι από πρώην και νυν σοσιαλΗστικές χώρες είναι οι καλύτεροι πελάτες που έχουν άπλα...😊

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
        Εμαθα...

• katafractos17
          katafractos17 last edited by katafractos17

Ελλάδα 2.0

Ελλάδα των δύο ταχυτήτων: Βίλες 24.000 ευρώ τη νύχτα ενώ οι εργαζόμενοι «κόβουν» μέρες από τις διακοπές

Ε ναι, όταν ο κοσμάκης θέλει για μια τσάντα με πέντε πράγματα στο σούπερ μάρκετ 70€, πως να πάει διακοπές και που;
          Θα πάει αυτός που έχει το σούπερ μάρκετ, που έχει κάνει καρτέλ με τους υπόλοιπους που έχουν σούπερ μάρκετ και που όλοι μαζί είναι παρέα και φίλοι με αυτούς που μας κυβερνάνε.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
          • C
            criuser last edited by

Ανοησίες και φτηνός λαικισμός από ξεφτίλες ΑΡΔ.

24000 για 20 άτομα, δηλαδή 1200 την νύχτα το άτομο για να έχεις 5 -10 άτομα να σε φροντίζουν.

Το δεύτερο με λιγότερες παροχές έχει 500 ευρώ το άτομο η νύχτα.

Το τρίτο μόλις 375.

Δηλαδή δεν υπήρχαν πάντα τα 5στερα ?

Δεν υπάρχουν οι Μερσέντες ?

Πολύ σοσιαλισμό βλέπω τελευταία, ειδικά όταν βλέπουμε και αμάξια των 40-50-60000.

Σήμερα φίλος με κόρη εκπαιδευτικό παντρεμένη με εκπαιδευτικό με ρώτησε πως μπορεί να πάρει σπίτι.

Του είπα για μτχ και έψαχνε πως θα βρει την προκαταβολή ώστε να μην χρειάζεται να δίνουν πάνω από 800 δόση.

Να μια περίπτωση που θα μπορούσε το κράτος να βοηθήσει.

Σε ζεύγος ΔΥ να μπορούν να πάρουν δάνειο το 100 % της αξίας του σπιτιού, αφού είναι σίγουρο δάνειο και να επιδοτεί ένα μέρος των τόκων.

Δεν μου αρέσει καθόλου ο λαϊκισμός.

Εμαθα...

J katafractos17 2 Replies Last reply Reply Quote 2
            • J
              jousis @criuser last edited by

@criuser said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Το τρίτο μόλις 375.

375 δίνεις σήμερα σε best western στην saint michel και δεν έχεις καν room service. Δεν είναι τα λεφτά το θέμα.

Απλά χτυπάει άσχημα στην μύκονο γιατί πλέον τα νησιά είναι απλησίαστα για τον Έλληνα.
              Εσύ όταν πήγαινες έβρισκες με 50ευρώ (ή οκές, ότι είχατε) δωμάτιο, τώρα και να θέλει καποιος δεν μπορεί (τον χειμώνα κλεινουν).

I 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • C
                criuser last edited by

Εγώ στην Μύκονο έχω πάει 2 φορές πριν 30 χρόνια με χρήση ενός τάιμσερινγκ που είχα.

Και μία φορά στην Σαντορίνη πριν 22 χρόνια.

Δεν καίγομαι να το παίξω Τούνη όπως κάποιοι άλλοι εδώ μέσα...😀

Εμαθα...

• J
                  jousis last edited by jousis

Αυτό λέμε.
                  Οτι εμείς πήγαμε.
                  Εσυ με timeshare, εγώ με ένα backpack σώβρακα και δωματιάκι φτηνό.

Αυτό όμως πλέον είναι απαγορευτικό για ένα νέο παιδί, δεν βλέπεις ένα πρόβλημα που πολλά παιδιά δεν μπορούν να πάνε σε 2-3-4 νησιά της χώρας τους όταν ταυτόχρονα βουλιάζουν απο υπερτουρισμό;

Δεν μπορούν να πάρουν σπίτι, δεν μπορούν να μαζέψουν κομπόδεμα, (κτλ μην ξεκινησω κ αλλο οφτοπικ), δεν είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί αυτό;

Δεν καίγομαι να το παίξω Τούνη όπως κάποιοι άλλοι εδώ μέσα...😀

δεν ξερω αν το πες για εμενα, αλλα εχω να δω νησί 10 χρόνια. Στην εξωτική καλαμάτα και την μαγευτική μάνη πάω, αλλα δεν παιζει ρολο, δεν ειμαι απο τους φτωχους νεους, μην κλαιγομαι. Απλα επιλεγω να μην τα σκασω στα νησια.
                  (η φωτό απο σαντορινη ηταν καταχειμωνο που ειχα παει για δουλεια 😁 )

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                  • I
                    ilias-a @jousis last edited by

@jousis said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Απλά χτυπάει άσχημα στην μύκονο γιατί πλέον τα νησιά είναι απλησίαστα για τον Έλληνα.
                    Εσύ όταν πήγαινες έβρισκες με 50ευρώ (ή οκές, ότι είχατε) δωμάτιο, τώρα και να θέλει καποιος δεν μπορεί (τον χειμώνα κλεινουν).

Στις υπολοιπες χωρες θεωρεις οτι στην αντιστοιχη τους Μυκονο μπορει να παει ο ντοπιος μεσσαιας ταξης?
                    Οπου πατουν το ποδι τους αυτοι με τις ασυλληπτες περιουσιες, παρεα τους τη μαζα δεν τη θελουν. Λαθος μεγα μεν, αλλα πραγματικοτητα.

J 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • J
                      jousis @ilias-a last edited by jousis

@ilias-a said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Στις υπολοιπες χωρες θεωρεις οτι στην αντιστοιχη τους Μυκονο μπορει να παει ο ντοπιος μεσσαιας ταξης?
                      Οπου πατουν το ποδι τους αυτοι με τις ασυλληπτες περιουσιες, παρεα τους τη μαζα δεν τη θελουν. Λαθος μεγα μεν, αλλα πραγματικοτητα.

Δεν διαφωνώ, σωστά.
                      Απλά να πω -επειδή ξέρω καλά ελλάδα και 2-3 χώρες μόνο ακόμα- οτι στην ελλάδα εχει στραγγαλιστεί η μεσαια ταξη πολυ περισσότερο. Είναι σαν να μην υπαρχει πλεον.
                      Μόνο αυτό.

Αλλά όπως είπες δεν ειναι θεμα κουλη η κοιμισμενου γιγαντα πασοκου, είναι θέμα ΟΛΩΝ μας (και αυτων που εχουν τα σπιτια βεβαια).

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • katafractos17
                        katafractos17 @criuser last edited by katafractos17

@criuser said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Ανοησίες και φτηνός λαικισμός από ξεφτίλες ΑΡΔ.
                        24000 για 20 άτομα, δηλαδή 1200 την νύχτα το άτομο για να έχεις 5 -10 άτομα να σε φροντίζουν.
                        Το δεύτερο με λιγότερες παροχές έχει 500 ευρώ το άτομο η νύχτα.
                        Το τρίτο μόλις 375.
                        Δεν υπάρχουν οι Μερσέντες ?
                        Πολύ σοσιαλισμό βλέπω τελευταία, ειδικά όταν βλέπουμε και αμάξια των 40-50-60000.

Δηλαδή τα 500€ ή τα 375€ το άτομο για μια διανυκτέρευση έσενα σου φαίνονται ψίχουλα;
                        Αλήθεια τώρα;
                        Και κάθεσαι ακόμη με το σεΤρίο;

Ναι φυσικά υπάρχουν Μερσεντές και πάντα υπήρχαν 5στερα, αλλά εδώ μιλάμε για τιμές που ξεφεύγουν πλέον και από τα 5στερα και για τεράστιες διαφορές οι οποίες αμβλύνονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε χρόνο που περνάει και δεν έχουν σχέση με τα παραδείγματα που έδωσες.

Έλα τώρα, όταν δεν μας αρέσει κάτι το βαφτίζουμε λαϊκισμό. Είναι η εύκολη απάντηση.
                        Η ακρίβεια έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει φτάσει να είναι η προτελευταία στην Ευρώπη (περνάμε τους Βούλγαρους που είναι τελευταίοι, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη) κι εσύ πιστεύεις ότι όλοι οι Έλληνες τρώνε με χρυσά κουτάλια;

Μία μέση τιμή σήμερα για ένα αξιοπρεπές τετράκλινο δωμάτιο είναι στα 150€.
                        Μια τετραμελής οικογένεια λοιπόν θέλει για επτά ημέρες διακοπές όλες όλες:
                        150€ x 6 διανυκτερεύσεις: 900€

20€ το άτομο φαγητό στην καλύτερη.
                        Άρα 80€ το μεσημέρι και 80€ το βράδυ.
                        Οπότε:
                        160€ x 7 ημέρες: 1.120€

Παραλία, πρωινό, καφέδες, σνακ ή παγωτά ή αναψυκτικά/χυμούς για τα παιδιά, κτλ, να πούμε 20€ την ημέρα;
                        20€ x 7 ημέρες: 140€

Βενζίνη;
                        Να βάλουμε συνολικά 100€ γιατί έχει diesel και καίει λίγο;

Και καμία 50άρα € διόδια.

Για όλα αυτά λοιπόν χρειάζεται 2.310€ για επτά ημέρες ημέρες διακοπές. Όχι για κάτι παραπάνω.
                        Δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσο είναι δύο βασικοί μισθοί.
                        Ακόμη και αν ρίξουμε το μπάτζετ στους δύο βασικούς μισθούς και φυσικά συμπεριλαμβάνοντας και το επίδομα αδείας, πάλι θα γυρίσουν σπίτι τους και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν να πληρώσουν τα έξοδα του υπόλοιπου μήνα και τις υποχρεώσεις.
                        Και φυσικά μιλάμε να εργάζονται και οι δύο γονείς και όχι μόνο ο ένας που ήταν κάποια στιγμή μέσα στην κρίση στόχος αυτών που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνάν.

Φαντάσου σε όλα αυτά να χρειαστεί να προσθέσουμε και ακτοπλοϊκά.

Μη μου λες λοιπόν για Σοσιαλισμούς και κουραφέξαλα.
                        Και φυσικά μη μου πεις ότι έβαλα πολλά και ότι θα μπορούσαν πχ να μαγειρεύουν και να μην τρώνε έξω, γιατί μιλάμε για κανονικές διακοπές και όχι για μεσοβέζικες όπου είσαι αναγκασμένος να κάνεις πράγματα που δεν σε ξεκουράζουν ή να κάνεις αναγκαστική δίαιτα και να τρως μια φορά την ημέρα όλη όλη γιατί δε βγαίνει.
                        Δε μιλάμε να πας στο εξοχικό σου πχ και να κάτσεις όσο θέλεις, οπότε ναι εκεί θα μαγειρέψεις.
                        Μιλάμε για 7 ψωροημέρες στις 365.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                        • L
                          lap last edited by lap

Το πρόβλημα με τους κληρονόμους είναι ότι δεν έχουν τα ….. παντελόνια να πουν ότι απλά είναι η εξαίρεση. Πρέπει να πείσουν ότι όλοι οι άλλοι είναι εξαίρεση και κλαψες

Και έτσι φτάνουμε στα 5000 ευρω/μηνα 30 ετών παιδιά με μια τριετία στην πλάτης τους, μόλις 380 ευρώ το άτομο η βραδιά και άλλα τέτοια ευφάνταστα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • D
                            dettol last edited by

Μερικες παρατηρησεις, που θελω να πιστευω στερουνται πολιτικων παρωπιδων

• οσοι εχουμε γεννηθει εως την δεκαετια του '80, θεωρουμε οτι οι διακοπαρες ειναι ενα αναφαιρετο δικαιωμα ανεξαρτητως οικονομικης δυναμης. Σορρυ, αλλα δεν ειναι. Μαλιστα θα ελεγα οτι ο ελληνας ακομα καλα κρατει, διοτι λιγο τα εξοχικα, λιγο τα χωρια, υπαρχει οδος διαφυγης
                            • οταν ομως εχει κανεις στο μυαλο του οτι διακοπες = αραχτος στο νησι, μιλκο/ζαμπονοτυροπιτες για πρωινο, ταβερνακι το μεσημερι, ταβερνακι το βραδυ, μετα κανα ποτακι και ισως και καμμια κρεπα/κρουασαν για αφτερ, τοτε θα ερθει αμεσα αντιμετωπος με την σκληρη πραγματικοτητα.
                            • οι μισθωτοι εχουν μεγαλο αριθμο ημερων διακοπων, τις οποιες ειναι σχεδον αδυνατο, βασει των μισθων τους (ακομα και αν αυτοι ειναι υψηλοι) να τους περασουν στα "κλασσικα"μερη διακοπων που εχουμε στο μυαλο μας. Οικονομικα απλα δεν βγαινει
                            • στην μετα covid εποχη, εχει παρατηρηθει μια τεραστια αυξηση του τουρισμου. Αυτο σημαινει οτι ο ελληνας καταναλωτης "ανταγωνιζεται" στους τουριστικους προορισμους ενα σωρο ξενους, οι οποιοι οπως γνωριζουμε, εχουν μεγαλυτερη οικονομικη ανεση κατα μεσο ορο απο εμας. Απο τη στιγμη που οι υποδομες των νησιων και των ελληνικων τουριστικων προορισμων ειναι περιορισμενες και πεπερασμενες, ειναι σιγουρο οτι θα μας "σπρωξουν εξω". Οι ελληνες που αντεχουν ειναι οι υψηλοτερες οικονομικες ταξεις που αντεχουν να ανταγωνιστουν τα ξενα πορτοφολια.
                            • σε συνεχεια του προηγουμενου, οι ελληνες που διαχειριζονται το τουριστικο προιον (ξενοδοχοι, εστιατορες κτλπ), βλεπουν οτι υπαρχει διαθεση απο τους πελατες τους να πληρωσουν, επομενως δεν δισταζουν να αυξανουν συνεχως τις τιμες. Προφανως και χτυπαει ασχημα αυτο σε εμας τους ντοπιους, αλλα δεν υπαρχει ηθικη σε αυτο το θεμα. Απλα αυτη ειναι η κατασταση
                            • προσωπικα, δεν θεωρω οτι το ελληνικο τουριστικο προϊον αξιζει τις τιμες στις οποιες εχει φτασει αυτην τη στιγμη, ειδικα κατα τον μηνα αυγουστο. Πανακριβα ολα και χαμος απο κοσμο παντου. Οποιος εχει τη δυνατοτητα, ας παει ιουνιο ή σεπτεμβριο, που ειναι πολυ πιο ανθρωπινα (και πιο φτηνα).
                            • καλοκαιρινες διακοπες δεν σημαινει μονο αμμουδια, παραλια και φρεντο εσπρεσσο στο μπιτσομπαρο. Υπαρχουν και αλλα μερη να χαλαρωσει κανεις, τοσο στην ελλαδα οσο και στον υπολοιπο κοσμο.
                            • με την γκρινια δεν πετυχαινετε απολυτως τιποτα. Δεν εχετε δυναμη να επηρεασετε αυτην την κατασταση. Απλα ψαξτε εναλλακτικες λυσεις και σορρυ κιολας, αλλα δεν εγινε και τιποτα να φατε ενα γευμα στο δωματιο, ψωνιζοντας απο το σουπερμαρκετ ψωμακι, τυρακι, ζαμπονακι και κανενα ψητο κοτοπουλο. Το εχουμε κανει οικογενειακως παρα πολλες φορες, τοσο στην ελλαδα οσο και στο εξωτερικο και δεν νιωσαμε οτι κουραζομαστε ή οτι ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου.
                            J katafractos17 2 Replies Last reply Reply Quote 5
                            • L
                              lap last edited by

f9c0e98a-0145-4680-aed9-6d21bde6388b-image.jpeg

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                                lap last edited by lap

Οι παρωπίδες σου στερούνται επαφής με την πραγματικότητα @dettol μου.

Ίσως έχεις άλλα βιώματα, δεν ξέρω.

Έχεις κάνει ποτέ μισθωτός ή εργάζεσαι σε ότι σου δόθηκε;
                                Έχεις τον φόβο απόλυσης οπότε να πρέπει να αποταμίευσης ένα ποσό για την οικογένεια σου για να δεις πως θα κινηθείς ή δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθείς ή να απολύσεις τον εαυτό σου;

Έχεις πληρώσει ενοίκιο το 80% του μισθού σου και με τον άλλο μισθό να πρέπει να αποταμιεύσεις για διακοπές συν όλα τα απαραίτητα έξοδα μιας οικογένειας ή ζεις σε κληρονομιά ;

Αντί να δοξάζετε για όσα σας έδωσε η ζωή και καλώς σας τα έδωσε, δεν έχω κανέναν φθόνο όπως με κατηγορούσε κάποιος άλλος αντίστοιχος, γιατί βγαίνετε και επικρίνετε το μοναδικό εργαλείο που έχει ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται, δηλαδή την διαμαρτυρία λέγοντας τους πως γκρινιάζουν και πως δεν πρέπει ΟΥΤΕ αυτό να κάνουν;

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την στάση. Ειλικρινά το λέω.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • D
                                  dettol @lap last edited by dettol

@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Δεν έχετε καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Οι παρωπίδες σου στερούνται επαφής με την πραγματικότητα @dettol

Έχεις κάνει ποτέ μισθωτός ή εργάζεσαι σε ότι σου δόθηκε;
                                  Έχεις τον φόβο απόλυσης οπότε να πρέπει να αποταμίευσης ένα ποσό για την οικογένεια σου ή δνε υπάρχει περίπτωση να απολύσεις τον εαυτό σου;

Έχεις πληρώσει ενοίκιο το 80% του μισθού σου και με τον άλλο μισθό να πρέπει να αποταμιεύσεις για διακοπές συν όλα τα απαραίτητα έξοδα μιας οικογένειας ή ζεις σε κληρονομιά ;

Αντί να δοξάζετε για όσα σας έδωσε η ζωή και καλώς σας τα έδωσε, δεν έχω κανέναν φθόνο όπως με κατηγορούσε κάποιος άλλος αντίστοιχος, γιατί βγαίνετε και επικρίνετε το μοναδικό εργαλείο που έχει ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται, δηλαδή την διαμαρτυρία λέγοντας τους πως γκρινιάζουν;;

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την στάση

Εγω ανεφερα μερικα πραγματα, χωρις να κανω επιθεση σε κανεναν. Αν θες ομως να το παμε ετσι ωραια προσωπικα, να απαντησω αλλη μια ερωτηση.

• ειχα ή θα εχω ποτε 1 μηνα διακοπες ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ;
                                  • ΟΧΙ

τραβα να δεις αν ερχομαι λαπη και τις γκρινιες και τα παραπονα σε ανθρωπους που δεν εχουν ιδεα τι παιζει εκει εξω. Τα μικροσκοπικα βιολια αλλου...

εδιτ: διορθωση. Το καλοκαιρινο επιδομα αδεια ειναι μονο +50%. Το χριστουγεννιατικο ειναι +100%.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                  • L
                                    lap last edited by lap

Δηλαδή δεν πας διακοπές dettol ?

Δεν είναι επι προσωπικου. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου. Σε θεωρώ και πολύ έξυπνο ανθρώπο. Αλλά όπως έχω ξαναπεί όταν συζητούμε ένα θέμα είμαι της αριστοτελικής διαλεκτικής. Δηλαδή θεωρώ σωστό να αναφερθούν τα βιώματα αυτού που ισχυρίζεται κάτι.

Αν εγώ πω ότι δεν είναι ακριβά τα ενοίκια, θα πρέπει να πω ότι έχω ιδιόκτητο σπίτι. Αυτό.

Ειδάλλως η δήλωση μου δεν έχει καμία σημασία

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• J
                                      jousis @dettol last edited by

@dettol said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

οσοι εχουμε γεννηθει εως την δεκαετια του '80, θεωρουμε οτι οι διακοπαρες ειναι ενα αναφαιρετο δικαιωμα ανεξαρτητως οικονομικης δυναμης. Σορρυ, αλλα δεν ειναι. Μαλιστα θα ελεγα οτι ο ελληνας ακομα καλα κρατει, διοτι λιγο τα εξοχικα, λιγο τα χωρια, υπαρχει οδος διαφυγης

Σαν ανάλγητος καπιταλιστής (αφού αυτό έχουμε τώρα, δεν είμαι και κορόιδο) θα σου πω οτι όχι μονο οι διακοπες αραχτός θα έπρεπε να είναι βασικό θεμελιώδες δικαίωμα αλλά εάν δεν κάνουν αραχτοί διακοπές δεν είναι μετά αρκούντως αποδοτικοί.
                                      Εξαιρούνται δουλειές γαλέρες.

Οι διακοπες το καλοκαιρι επισης ειναι αναγκαιες γιατι δυστυχως η ευτυχως παραλυει το συστημα και κλεινουμε αναγκαστικα. Δεν αλλάζει ευκολα αυτο.

Τώρα, οι διακοπες στην μυκονο, οχι δεν ειναι, αλλα η ψυχολογία του 'δεν μπορω να παω σε κανενα νησι πλεον' επηρεάζει αρνητικά (καλα, δεν ειμαι και ψυχολογος).

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ λιγο πολυ και απο φέτος το γυρίζω σε χιονι/βουνο προσωπικά. fk greek summer, δεν αξίζει.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • D
                                        dettol @jousis last edited by dettol

@jousis said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

@dettol said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

οσοι εχουμε γεννηθει εως την δεκαετια του '80, θεωρουμε οτι οι διακοπαρες ειναι ενα αναφαιρετο δικαιωμα ανεξαρτητως οικονομικης δυναμης. Σορρυ, αλλα δεν ειναι. Μαλιστα θα ελεγα οτι ο ελληνας ακομα καλα κρατει, διοτι λιγο τα εξοχικα, λιγο τα χωρια, υπαρχει οδος διαφυγης

Σαν ανάλγητος καπιταλιστής (αφού αυτό έχουμε τώρα, δεν είμαι και κορόιδο) θα σου πω οτι όχι μονο οι διακοπες αραχτός θα έπρεπε να είναι βασικό θεμελιώδες δικαίωμα αλλά εάν δεν κάνουν αραχτοί διακοπές δεν είναι μετά αρκούντως αποδοτικοί.
                                        Εξαιρούνται δουλειές γαλέρες.

Οι διακοπες το καλοκαιρι επισης ειναι αναγκαιες γιατι δυστυχως η ευτυχως παραλυει το συστημα και κλεινουμε αναγκαστικα. Δεν αλλάζει ευκολα αυτο.

Τώρα, οι διακοπες στην μυκονο, οχι δεν ειναι, αλλα η ψυχολογία του 'δεν μπορω να παω σε κανενα νησι πλεον' επηρεάζει αρνητικά (καλα, δεν ειμαι και ψυχολογος).

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ λιγο πολυ και απο φέτος το γυρίζω σε χιονι/βουνο προσωπικά. fk greek summer, δεν αξίζει.

εχουμε υπογραψει καποια συμβαση με το κρατος ή με οποιονδηποτε αλλο οτι διακοπες σημαινει θα παμε σε νησι;
                                        Διακοπες σημαινει διακοπη απο την εργασια, δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ αλλο.

Προφανως και ειναι ενοχλητικη η χυδαια προβολη πλουτου (πραγματικου ή αεριτζιδικου), αλλα αυτο δεν συμβαινει μονο στις διακοπες αλλα παντου γυρω μας. Προφανως, τα social media το μεγενθυνουν αυτο το ζητημα.

J 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                        • L
                                          lap last edited by

Dettol χεσε τα νησιά. Εδώ οι μισοί έλληνες δεν πάνε διακοπές. Ποια νησιά;;;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • L
                                            lap last edited by lap

Η ακρίβεια αλλάζει και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ, το 50% των Ελλήνων δεν προγραμματίζει διακοπές το καλοκαίρι του 2026, ενώ όσοι τελικά φύγουν αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις: εξοχικά, σπίτια φίλων και συγγενών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, ηπειρωτικούς παραθαλάσσιους προορισμούς και μαγείρεμα στο σπίτι.

https://www.huffingtonpost.gr/kinonia/diakopes-otan-oi-misoi-ellines-dilonoun-oti-den-tha-pane-fetos-diakopes-oi-enallaktikes-den-einai-pia-moda-einai-anagki/

Σκέψου να διαβάσουν αυτά που έγραψες αυτο το 50%.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 122
                                            • 123
                                            • 124
                                            • 125
                                            • 126
                                            • 129