Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4
    • 1
    • 2
    • 115
    • 116
    • 117
    • 118
    • 119
    • 123
    • 124
    • 117 / 124
    Αντίλογος
    39
    2480
    30456
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • bekiaris
      bekiaris last edited by

      Μηνύματα της «Καθημερινής» για τα κυβερνητικά «πανηγύρια» με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

      Μάρτυρες ενός επικοινωνιακού «παράδοξου» γίναμε τις τελευταίες ημέρες, βλέποντας τα στελέχη της ΝΔ να πανηγυρίζουν επειδή αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις εννέα βουλευτών τους, παρά το γεγονός ότι άλλοι τέσσερις βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • bekiaris
        bekiaris last edited by

        Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία με 26,8%, ξεκάθαρα 2ος ο Τσίπρας – Ανεβαίνει ο Σαμαράς, δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ με Δούρου

        Η τελευταία δημοσκόπηση της Interview πριν από τη θερινή περίοδο καταγράφει τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,8%, εξασφαλίζοντας προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου κόμματος.

        Η εικόνα της δεύτερης θέσης φαίνεται πλέον να έχει σταθεροποιηθεί, καθώς η ΕΛ.Α.Σ. συγκεντρώνει ποσοστό 15,8%, αφήνοντας πίσω της το ΠΑΣΟΚ με διαφορά 5,7 μονάδων. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πιέζεται μόνο από τη μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά βλέπει και την Ελληνική Λύση να μειώνει αισθητά την απόσταση, καθώς καταγράφει 8,9%, μόλις 1,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το 10,1% του ΠΑΣΟΚ.

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • piliourits
          piliourits last edited by

          Η Κυβέρνηση ΔΕΝ επιδίδεται στην επικοινωνία!

          Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

          1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • fanis75
            fanis75 moderator last edited by

            Για να βοηθήσω στις επόμενες εκλογές - όπως σωστά λεει και ο Κρούζερ, οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος!

            76c00785-7187-425b-92e9-c86163b42a8f-image.png

            We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

            I gatoz 2 Replies Last reply Reply Quote 4
            • I
              ilias-a @fanis75 last edited by

              @fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

              Για να βοηθήσω στις επόμενες εκλογές - όπως σωστά λεει και ο Κρούζερ, οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος!

              Φτιαχνω ποπ-κορν και παγωνω μπυρες, ευτυχως ειμαι στο σπιτι οποτε αλκοτεστ γιοκ.😁

              1 Reply Last reply Reply Quote 4
              • bekiaris
                bekiaris last edited by

                Σκάει νέα «βόμβα» με σκάνδαλο διασπάθισης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα

                Και γιατί το «πανηγυράκι» είναι για τα μπάζα και γιατί δείχνουν εντελώς άσχετοι. Δείχνουν ότι «δεν ξέρουν πού πατούν και πού πηγαίνουν», που έλεγε ο μακαρίτης ο Νιόνιος, καθώς είμαστε στη μουσικολογία.

                Προς ενημέρωση, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η έρευνα για μείζον σκάνδαλο διασπάθισης ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα.

                Πάντως, ασφαλείς πηγές βεβαιώνουν ότι, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, έρχονται κατηγορητήρια που φτάνουν μέχρι και την «εγκληματική οργάνωση».

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • bekiaris
                  bekiaris last edited by

                  η κυβέρνηση ακόμα μια φορά, σκόπιμα υποβαθμίζει υπηρεσίες, τις μετατρέπει σε ζημιογόνες και τις πουλάει τζάμπα σε ξένα συμφέροντα... αυτή ειναι η ανάπτυξη του Μητσοτάκη!!!

                  Σκάνδαλο στα ΕΛΤΑ : “Έφαγαν 250 εκατ.€ και έκλεισαν 1000 καταστήματα ”

                  Όπως είπε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια , μόνο από Ευρωπαϊκά κονδύλια, φαγώθηκαν 250 εκατ. στα ΕΛΤΑ και αντί να αναπτυχθεί ο Οργανισμός , βρίσκεται σε φάση οριστικής διάλυσης , αφού οι Διοικήσεις του με υπευθυνότητα της Κυβέρνησης έχουν κλείσει περίπου 1.000 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • bekiaris
                    bekiaris last edited by

                    Deutsche Bank: Η Αθήνα τελευταία σε ποιότητα ζωής – Τιμές Νέας Υόρκης και μισθοί Βαλκανίων

                    Στην τελευταία θέση μεταξύ των 50 ισχυρότερων οικονομικών μητροπόλεων του κόσμου κατατάσσεται η Αθήνα ως προς την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Mapping the World’s Prices 2026» της Deutsche Bank.

                    Η μελέτη καταγράφει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας δεν είναι μόνο οι χαμηλές αποδοχές, αλλά κυρίως η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους μισθούς και στο ολοένα αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • bekiaris
                      bekiaris last edited by

                      Η σιωπή για την Κύπρο

                      Την ώρα που τελούνταν το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του 1974, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η υπουργός Πολιτισμού βρίσκονταν στα Ιωάννινα εγκαινιάζοντας αναστηλωμένα οθωμανικά μνημεία. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε τυπικά και διεκπεραιωτικά. Κανείς κορυφαίος υπουργός δεν έδωσε το παρών. Ούτε καν μια κυπριακή σημαία δεν υπήρχε έξω από τη Μητρόπολη για να θυμίζει τον λόγο της τελετής...

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • bekiaris
                        bekiaris last edited by

                        Ραγδαία αύξηση των πτυχιούχων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα

                        Η διαρροή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από την Ελλάδα λαμβάνει εκ νέου ανησυχητικές διαστάσεις, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των τελευταίων ετών για μαζικό επαναπατρισμό. Το 2025 καταγράφηκε ρεκόρ αναζήτησης εργασίας εκτός συνόρων, με σχεδόν 14.000 περισσότερους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να μεταναστεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 12,1%.

                        J 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • J
                          Johnny 0 Banned @bekiaris last edited by Johnny 0

                          @bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

                          Ραγδαία αύξηση των πτυχιούχων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα

                          Η διαρροή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από την Ελλάδα λαμβάνει εκ νέου ανησυχητικές διαστάσεις, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των τελευταίων ετών για μαζικό επαναπατρισμό. Το 2025 καταγράφηκε ρεκόρ αναζήτησης εργασίας εκτός συνόρων, με σχεδόν 14.000 περισσότερους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να μεταναστεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 12,1%.

                          Σε ένα άρθρο για τις στρατιωτικές σχολές, στις οποίες δεν πάει κόσμος έγραψα ότι η χώρα με αφορμή την κρίση ισοπέδωσε τις αμοιβές των πτυχιούχων (γιατροί, μηχανικοί, αξιωματικοί κλπ). Πετάχτηκε λοιπόν μια από τις γνωστές σοβιετικού τύπου διάνοιες που έχει η χώρα, να απαντήσει ότι σπούδασες τσάμπα άρα άμα σου αρέσει αλλιώς φέρε το πτυχίο πίσω και τράβα να κόψεις ελιές. Προφανώς οι Γερμανοί που έχουν κρατικά πανεπιστήμια , και δίνουν 3,5k πρώτη αμοιβή στο μηχανικό και το γιατρό είναι χαζοι, δεν ήξεραν να τον κατεβάσουν στο χιλιάρικο όπως εδώ να τον περνάει και ο ντελιβερας και να μη μπορεί να ζήσει...

                          R 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • A
                            andya3 last edited by

                            @lap σου έχω ένα δωράκι για την επιστροφή σου στο forum. Θεώρησέ το κάτι σαν καλωσόρισμα! 😊

                            Πόσο κόστισε τελικά το «Τσοβόλα δώσ' τα όλα»;

                            Όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το 1981, παρέλαβε μια χώρα φτωχή αλλά με νοικοκυρεμένο χρέος. Όταν την παρέδωσε το 1989, παρέδωσε μια χώρα με διπλάσιους δημοσίους υπαλλήλους και τριπλάσιο χρέος. Το ερώτημα δεν είναι αν υπήρξε κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι ποιος την πλήρωσε.

                            1. Το Χρέος: Από 27% σε 67% σε 8 χρόνια
                            Το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν στο 27,2% του ΑΕΠ, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Το 1989 είχε φτάσει στο 66,6%. Δεν ήταν «κακοδιαχείριση», ήταν μοντέλο. Δανειζόμασταν σε δραχμές και σε συνάλλαγμα για να χρηματοδοτήσουμε τρέχουσες δαπάνες, μισθούς και επιδοτήσεις, όχι επενδύσεις. Τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα της ΕΟΚ, δισεκατομμύρια σε σημερινά ευρώ, αντί να πάνε σε εργοστάσια και υποδομές, έγιναν ΑΤΑ και συντάξεις.

                            2. Ο Πληθωρισμός: Ο πιο άδικος φόρος
                            Το 1981 ο πληθωρισμός ήταν 24,5%. Το 1985, μετά από δύο υποτιμήσεις της δραχμής, 19,3%. Το 1989, 13,7%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ό,τι έδινε η ΑΤΑ με το ένα χέρι, το έπαιρνε πίσω η ακρίβεια με το άλλο. Ο μισθωτός έπαιρνε αύξηση 20% και έχανε 24% αγοραστική δύναμη. Ήταν η τέλεια αυταπάτη αναδιανομής. Ο μόνος που κέρδιζε ήταν το κράτος, που ξεφούσκωνε το χρέος του εις βάρος των αποταμιεύσεων των πολιτών.

                            3. Το Κράτος-Εργοδότης: 230.000 νέες θέσεις σε 8 χρόνια
                            Από περίπου 650.000 υπαλλήλους το 1981 φτάσαμε κοντά στους 880.000 το 1989. Χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς αξιολόγηση, με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα. Κάθε διορισμός ήταν μια ψήφος διαρκείας. Κάθε ΔΕΚΟ που «κοινωνικοποιήθηκε» έγινε ζημιογόνα μέσα σε δύο χρόνια και επιδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό.

                            Και εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Ήταν αναδιανομή πλούτου ή αναδιανομή χρέους στις επόμενες γενιές;
                            Γιατί ο πλούτος για να αναδιανεμηθεί πρέπει πρώτα να παραχθεί. Τη δεκαετία του '80 η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 6%, οι επενδύσεις καθηλώθηκαν και 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν από τον έλεγχο τιμών και τον υπερσυνδικαλισμό.

                            Δεν μοιράσαμε τα κέρδη. Μοιράσαμε τα δανεικά. Και τον λογαριασμό τον πληρώνουμε από το 2010 μέχρι σήμερα.

                            Αν το ΠΑΣΟΚ του '80 είχε κάνει τη μισή φιλελεύθερη μεταρρύθμιση που έκανε η Ισπανία του Φελίπε Γκονζάλες την ίδια περίοδο, με τα ίδια ευρωπαϊκά λεφτά, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν Ισπανία. Αντί για αυτό διαλέξαμε να γίνουμε Αργεντινή με ευρωπαϊκή επιδότηση.

                            Ουίνστον Τσόρτσιλ: Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στα οποία θα “δουλέψει” ο σοσιαλισμός: στον παράδεισο, όπου δεν είναι απαραίτητος και στην κόλαση, όπου ήδη τον έχουν.

                            bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • L
                              lap Banned last edited by lap

                              Εχω απαντήσει στο σχετικό θέμα αλλά μάλλον έχεις ξεχάσει τις συζητήσεις .

                              Εχω γράψει με ντοκουμέντα (εδωσα και λινκς από τα ιστορικά έγγραφα που είναι ελεύθερα προς ανάγνωση και μπόρεσα και τα βρήκα) οδηγίες και την προτροπή της επιτροπής της τότε ΕΟΚ από τα τέλη της δεκαετίας του 70 σε ένα σχέδιο αυξημένης καταναλωτικής δαπάνης της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να ρυθμιστεί κάπως η πρόωρη μας ένταξη στην ΕΟΚ. Οπως επίσης για την διαδικασία είσπραξης των λεγόμενων πακέτων

                              Εχω γράψει πως το χρεος εάν δεν το μελετήσεις με τους αντίστοιχους πολλαπλασιαστές που ενεργοποιεί στους ισολογισμούς της χώρας είναι δείκτης για ανίδεους που δεν κατανοούν βασικά αξιώματα.

                              Το να αυξήσεις το χρέος στον ισολογισμό ενώ ταυτόχρονα ενισχύεις λογαριασμούς και κλάδους με σημαντικούς πολλαπλασιαστές, που θεωρούνται αναπτυξιακοί για την περίοδο που συζητούμε τέλη 70 τέλη του 80, είναι εν τέλη θετικό.

                              Οπότε πρέπει να δούμε τι έγινε και πως.

                              Γενικότερα στην οικονομία όλα είναι δυναμικά. Όλα περνούν από φάσεις και κύκλους. Χωρίς να εξετάσουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες το να αναφέρουμε ονομαστικά ποσοστά είναι ερασιτεχνική ανάλυση. Εκεινη την περίοδο η καταναλωτική δαπάνη θεωρήθηκε αναγκαία για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

                              Εχω γράψει στις συζητήσεις μας και για την ανικανότητα του εγχώριου κεφαλαίου να μπορέσει να προετοιμαστεί για το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων. Όταν για παράδειγμα έβλεπες τους δείκτες επανεπενδύσεων κερδών σε κεφαλαιουχικο εξοπλισμό να είνα ισοσκελισμένοι ή και ελαφρώς υψηλότεροι των αποσβέσεων, αντιλαμβάνεσαι πως πριν καν το ΠΑΣΟΚ η διάρθρωση της οικονομίας άλλαζε. Παρέδιδαν τις επιχειρήσεις τους, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πριν καν την ένταξη στην ΕΟΚ και το 81.

                              Αυτά τα άρθρα είναι τόσο απλοποιημένα και ειλικρινά χωρίς καμία εγκυκλοπαιδική γνώση για τον αναγνώστη παρά μονάχα ως click bait.
                              Ελάχιστο ποσοστό πληρώναμε από τα χρέη αυτά εάν αναλογιστείς τους πολλαπλασιαστές σε μια σειρά κλάδους και κωδικούς των ισολογισμών. Είναι απλά ονομαστικά νούμερα χωρίς εκ βάθος μελέτη.

                              Προφανώς δεν τα έκαναν όλα σωστά και ως ένα σημείο χρησιμοποίησαν τον λαικισμο, αλλα μην είμαστε και μπετοβλακες. Ας υπάρχει ένα επίπεδο διανόησης στις συζητήσεις μας.

                              1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • bekiaris
                                bekiaris @andya3 last edited by bekiaris

                                @andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

                                @lap σου έχω ένα δωράκι για την επιστροφή σου στο forum. Θεώρησέ το κάτι σαν καλωσόρισμα! 😊

                                Πόσο κόστισε τελικά το «Τσοβόλα δώσ' τα όλα»;

                                Όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το 1981, παρέλαβε μια χώρα φτωχή αλλά με νοικοκυρεμένο χρέος. Όταν την παρέδωσε το 1989, παρέδωσε μια χώρα με διπλάσιους δημοσίους υπαλλήλους και τριπλάσιο χρέος. Το ερώτημα δεν είναι αν υπήρξε κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι ποιος την πλήρωσε.

                                1. Το Χρέος: Από 27% σε 67% σε 8 χρόνια

                                σκόπιμα αποκρύπτεις την ευθύνη του βούδα της Ραφήνας, καθώς εκει ακουμπάει την παράταξη σου. Για την σημερινή κατάντια, δεν φταίει μονο το Πασόκ, αλλά και η ΝΔ, για να μην ξεχνιόμαστε, απο το 2004 που βγήκε στις εκλογές, διόριζε μόνιμα δημόσιους υπαλλήλους και αύξανε το εξωτερικό χρέος, μέχρι που έσκασε η κρίση του 2008, και εκει προφανώς, επειδή κατάλαβε οτι δεν μπορεί να σώσει το καράβι, πέταξε την καυτή πατάτα τον βλάκα τον Γιωργάκη, ο οποίος φρόντισε απευθείας να σταματήσει την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη (απο τα καλά του Κωστάκη, φαντάσου να υπήρχε σήμερα) και να εξυπηρετήσει τα παγκόσμια κεφάλαια που καταλήστεψαν την χώρα (βλέπε PSI).

                                μην παίζεις συνέχεια το παιχνίδι της ΝΔ...

                                1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • L
                                  lap Banned last edited by lap

                                  Ασχολησου με το σήμερα Andy. Μιλάμε για στραγάλια κυριολεκτικά…..όσα έγινα το 80.

                                  Αυτό που έπρεπε να κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ ήταν η αδυναμία του να ενισχύσει την παραγωγικότητα της οικονομίας κάτι που εκ των πραγμάτων λόγω των στενών πλαισίων της ΕΟΚ και του προσχεδίου λειτουργίας οδηγούσε σε αυξήσεις άνω αυτής.

                                  Όλα τα άλλα ήταν αναμενόμενα και τα επραξαν ολες οι χωρίς της Ευρώπης.

                                  Μην συγκρίνουμε την Ισπανία με σύνορα την Γαλλία και την Αγγλία.

                                  Εμείς ήμασταν απομονωμένοι εδώ κάτω. Έχουμε τώρα κάποιες ευκαιρίες με την διεύρυνση της Ευρώπης.

                                  Εκεί να εστιάσεις την κριτική σου.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • A
                                    andya3 last edited by

                                    Το παρελθόν γύρε δίνει μαθήματα για το παρόν. Κυρίως όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματά τους.

                                    Τον κρατισμό τον είδαμε. Δεν θα πω σοσιαλισμό, γιατί δεν θέλω να κομματικοποιήσω την κουβέντα. Η πολιτική διαχείριση της οικονομίας και της χώρας με επίκεντρο το κράτος μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

                                    Πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, πιο φιλελεύθερο. Με το κράτος σε άλλο ρόλο. Να απελευθερωθούν οι επιχειρηματικά υγιείς και καινοτόμες δυνάμεις της χώρας, μακριά από τη βρώμα, τη δυσωδία και την ανικανότητα του κράτους. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

                                    Ουίνστον Τσόρτσιλ: Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στα οποία θα “δουλέψει” ο σοσιαλισμός: στον παράδεισο, όπου δεν είναι απαραίτητος και στην κόλαση, όπου ήδη τον έχουν.

                                    bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                    • bekiaris
                                      bekiaris @andya3 last edited by

                                      @andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

                                      Πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, πιο φιλελεύθερο. Με το κράτος σε άλλο ρόλο. Να απελευθερωθούν οι επιχειρηματικά υγιείς και καινοτόμες δυνάμεις της χώρας, μακριά από τη βρώμα, τη δυσωδία και την ανικανότητα του κράτους. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

                                      οποτε πρέπει να φύγει η ΝΔ που έφαγε ολο το ταμείο ανάκαμψης σε κομματόσκυλα και με σημαδεμένους διαγωνισμούς κάποιων λίγων κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων και να έρθουν νέες πολιτικές δυνάμεις. Ποια νέα πολιτικα πρόσωπα προτείνεις εναντίων στον κρατισμό της ΝΔ και του Πασοκ?

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • L
                                        lap Banned last edited by lap

                                        Μα και η σοσιαλιστική προσέγγιση στην οικονομία προήλθε από μαθήματα του παρελθόντος και των πιο ‘’φιλελεύθερων’’ τρόπων ανάπτυξης της οικονομίας. Και πιο πριν επικράτησε φτώχεια στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, δεν υπήρχε η λεγόμενη μεσαία τάξη. Για αυτό και η συντηρητική παράταξη υποτάχθηκε σε σοσιαλιστικές πολιτικές και δημοσια αγαθά, διότι πριν η ζωή ήταν δεκάδες φορές χειρότερη για τον απλό και φτωχό πολίτη. Δεν είχε ούτε παιδεία για τα παιδιά του ούτε κοινωνικό κράτος ούτε υγεία. Πέθαιναν σαν το σκυλί στο αμπέλι και δούλευαν σαν σύγχρονοι σκλάβοι χωρίς δικαιώματα για μια παράγκα. Η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 81.

                                        Δεν επιβλήθηκε ο σοσιαλισμός στην Ευρώπη , ψηφίστηκε δημοκρατικά ενώ προσπαθούσαν να τον ανακόψουν. Προφανώς αυτοί που τον ψήφισαν κάτι επιθυμούσαν να αλλάξει στη ζωή τους.

                                        Τα παιδιά του λαού και ιδιαίτερα στην επαρχία ήταν εργάτες από τα 12 έτη τους ακόμη και εάν είχαν πνευματικές ικανότητες.Μετά το 70 αλλά και το 81 τα παιδιά του λαού μπορούν να γίνουν ακόμα και διεθνείς επιστήμονες χάριν των δημοσίων ανώτατων σπουδών τους ακόμα και εάν είναι φτωχοί. Αυτό είναι μια σοσιαλιστική πολιτική που την υπηρέτησε και η κεντροδεξιά.

                                        Το γεγονός αυτό δηλαδή της λεγόμενης κοινωνικής κινητικότητας μαζί και με τη δημιουργία της μεσαίας τάξης, αφού πλέον τα βασικά αγαθά προσφέρονται σε τιμή κόστους και όχι τιμές καρτέλ και κερδών, οδήγησε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής πολλών ευρωπαϊκών κοινωνιών σε σημείο που ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε τέτοια ραγδαία βελτίωση της ζωής.

                                        Και εσύ προτείνεις τι;;; Την κατάργηση των πολιτικών αυτών;

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • zithos
                                          zithos last edited by

                                          Να προσθέσουμε επιπλέον στα ορθά που έγραψε ο lap ότι με τον μανδύα της προοδευτικής αριστεράς μπορείς να κάνεις πράγματα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου που δεν θα το τολμούσε το ας πούμε συντηρητικό κόμμα όχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργού αλλά παντού. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το πρώτο διδάξαντα με το περίφημο δεν δικαιούστε να ομιλείτε, τα ίδια ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας 100 χρόνια, την εκτόξευση του ΕΝΦΙΑ, τα στημένα δημοψηφίσματα και πολλά άλλα.

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • A
                                            andya3 last edited by

                                            Δεν έχει σημασία τι προτείνω εγώ ή τι φαντασιώνεσαι εσύ Γύρε, αλλά τι λέει η πράξη.

                                            Οι χώρες που δημιουργήθηκε μεγάλη μεσαία τάξη είναι κυρίως οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη και η Ιαπωνία. Η ανάπτυξή τους στηρίχτηκε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και την ελεύθερη αγορά. Τον ανταγωνισμό τις επενδύσεις και την καινοτομία.

                                            Το κράτος στις χώρες αυτές συνέβαλε και ήταν αρωγός στην οικονομική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και πήρε το δίκαιο μερίδιο που του αναλογούσε για να κάνει κοινωνική πολιτική.

                                            Στην Ελλάδα πως βοήθησε το κράτος να παραχθεί πλούτος για να έχει το δικαίωμα να ζητάει το μερίδιό του; Μιζέρια και φτώχεια μοιράζει, χρεοκοπίες, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρους ότι μπορεί το αρπάζει κι όποιος επιβιώσει.

                                            Ουίνστον Τσόρτσιλ: Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στα οποία θα “δουλέψει” ο σοσιαλισμός: στον παράδεισο, όπου δεν είναι απαραίτητος και στην κόλαση, όπου ήδη τον έχουν.

                                            bekiaris L 2 Replies Last reply Reply Quote 3
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 115
                                            • 116
                                            • 117
                                            • 118
                                            • 119
                                            • 123
                                            • 124
                                            • 117 / 124
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr