-
-
Συγκριτική δοκιμή: Geely Starray EM-i vs BYD Sealion 5 DM-i
https://forum.4troxoi.gr/post/11000404676

-
-
Στο σημερινό video δοκιμάζουμε το νέο Geely Starray EM-i. Ένα Plug-in Hybrid οικογενειακό SUV που έρχεται να γεφυρώσει δύο κόσμους, προσφέροντας την αθόρυβη μετακίνηση ενός ηλεκτρικού στην πόλη και την απόλυτη ελευθερία ενός εξελιγμένου θερμικού συνόλου στα ταξίδια.
Highlights της δοκιμής:
Σχεδίαση: Μινιμαλιστική και εκλεπτυσμένη αισθητική με high-tech LED φωτιστική υπογραφή που ισορροπεί ανάμεσα στην αεροδυναμική και την επιβλητική παρουσία.
Εσωτερικό: Καθηλωτική ποιότητα υλικών με ψηφιακό οικοσύστημα Flyme, οθόνη 15,6 ιντσών και ηχοσύστημα Flyme Sound 1.000 Watt.
Οδική συμπεριφορά: Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που λειτουργεί σαν «μαγικό χαλί» στους ελληνικούς δρόμους και κορυφαία ποιότητα κύλισης.
Χώροι: Αρχοντική άνεση για τους πίσω επιβάτες με εντελώς επίπεδο πάτωμα και χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 2.067 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.
Quick Stats:
Συνδυαστική ισχύς: 262 hp (Ηλεκτροκινητήρας 218 hp).
Ηλεκτρική αυτονομία: 83 - 90 χλμ. (πραγματική).
Συνολική αυτονομία: 950+ χιλιόμετρα.
Ταχυφόρτιση DC (10-80% σε 20 λεπτά).
-
-
Έβαλα στο abrp για υπολογισμό Aθήνα-Λάρισα (348km) με το EX2 (40άρα μπαταρία) και μου έβγαλε με μία 10-15min. φόρτιση στη Σούρπη, 3h34min συνολική διάρκεια διαδρομής (έχω βάλει να φτάνει με 8% στη Λάρισα), αντί για 3h.19min χωρίς στάση.
Το ακόμη πιο απίστευτο, είναι πως βγάζει συνολικές kwh κατανάλωσης 44.9 με μέση κατανάλωση 12.9kwh/100km !!
Με μ.ω.τ. 97km/h, κατανάλωση <13kwh/100km δεν το έχω ξαναδεί! Έχει πέσει τόσο έξω το abrp ή είναι όντως τόσο οικονομικό το EX2 ?
-

Δεν το πιστεύω.
Κάποιο λάθος έχουν κάνει.
(ref => @110km/h) -
-
αναφερει 68kwh μπαταρια, οποτε προφανως στη γερμανια ειναι διαθεσιμη η νεα εκδοση του ex5 (ή e-5 οπως το αναφερει ο thomas)
-
-
Ανακοινωθηκαν οι τιμες για την αγορα της Αυστραλίας του ex2 και τελικα ειναι πιο ακριβο απο το dolphin surf.
https://en.wikipedia.org/wiki/Geely_EX2
Εχει ομως μεγαλυτερη πλέον μπαταρία 47kwh και καλύτερη εμβέλεια 480km, συν ότι είναι βέβαια rwd. Λογικη τιμη για εδω θα ηταν τα 26κ χωρις την επιδότηση. Αν το δώσουν πάνω απο 26κ υπάρχει το πολυ καλό aion ut.
-
https://www.autoexpress.co.uk/geely/368740/new-geely-ex2-electric-supermini-dips-under-ps21000
Ξεκινησαν να ανακοινωνουν τιμές, απο 20κ στην Ιταλια για την μικρη μπαταρια, 23κ για την μεγαλη (47kwh 345km wltp), 25κ με 360 camera. Αν ερθει και εδω στα 23κ αγοραζεις με 20κ μετα την επιδότηση το πιο πληρες ev πολης. Θα ηθελα να εχει 60αρα μπαταρία και 200 hp αλλα οκ.
-
23K προ επιδότησης για τη μικρή μπαταρία δεν είναι πολύ δελεαστικό για το ευρύ κοινό, που θα προτιμήσει γυμνά γαλλόχρεπα από φουλ εξτρα κινέζο.
-
λογικες τιμες. Μακαρι να ερθει με τετοιες τιμες και εδω. Εχει δικιο ο dg79, αλλα ας υπαρχει επιλογη και ο καθενας ας διαλεξει οτι τον φωτισει ο θεος.
-
Τί έγινε, βρήκαν τα σκούρα οι κινέζοι και αποφάσισαν να μην χάνουν χρήμα (συν οι δασμοι) ;
Με 25 παίρνω το γ.το ίνστερ LR, σιγά μην κοιτάξω καν τον τζίλη
Το RWD δεν είναι πλεονέκτημα (σε αυτά). Θα μπορούσα να πω και μειονέκτημα αλλά με τόσα λίγα άλογα δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αδιάφορο.
Ωραία χρωματάκια ομως ο τζίλης.
-
@jousis said in Geely Forum:
Τί έγινε, βρήκαν τα σκούρα οι κινέζοι και αποφάσισαν να μην χάνουν χρήμα (συν οι δασμοι) ;
Με 25 παίρνω το γ.το ίνστερ LR, σιγά μην κοιτάξω καν τον τζίλη
Το RWD δεν είναι πλεονέκτημα (σε αυτά). Θα μπορούσα να πω και μειονέκτημα αλλά με τόσα λίγα άλογα δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αδιάφορο.
Ωραία χρωματάκια ομως ο τζίλης.
εχω χασει την εμπιστοσυνη μου στην hyundai/kia.
Αν και δεν εχω συναντησει προβλημα με το μπροσθιοκινητο δελφινι (ακομα και σε ζορικες ανηφορες που το εχω παει στην αθηνα), αλλα μου εχει μεινει ο φοβος απο το (μπροσθιοκινητο) τιγκουαν, επομενως θα πω οτι προτιμω τα οπισθοκινητα . Οχι για να κανω κωλιες αλλα για να μην εχω το αγχος του σπιναρισματος σε ανηφορες. -
Ναι οκ, όλα τα λεχτρικά θα κέρδιζαν με πίσω κίνηση σε αυτό αλλά με 110 άλογα, μικρό το κακό. Επίσης στα περισσότερα νέα κόβουν όλο κ πιο πολύ την αρχική ροπή, τα κάνουν πιο πολιτισμένα (δυστυχώς).
Επίσης τώρα είδα οτι είναι 4.1μ (κ όχι αντίπαλος του ίνστερ), με αυτές τις ρόδες έμοιαζε <4μ.
Πωπω, άθλιο σχέδιο, δεν έχει συνοχή, θα περνάς απο ταβέρνες στην κύμη και θα γυρνάνε το βλέμα τους αλλού. Κάτι πρέπει να κάνουν οι κινέζοι για αυτό, γρήγορα. -
Ναι οκ, όλα τα λεχτρικά θα κέρδιζαν με πίσω κίνηση σε αυτό αλλά με 110 άλογα, μικρό το κακό. Επίσης στα περισσότερα νέα κόβουν όλο κ πιο πολύ την αρχική ροπή, τα κάνουν πιο πολιτισμένα (δυστυχώς).
Επίσης τώρα είδα οτι είναι 4.1μ (κ όχι αντίπαλος του ίνστερ), με αυτές τις ρόδες έμοιαζε <4μ.
Πωπω, άθλιο σχέδιο, δεν έχει συνοχή, θα περνάς απο ταβέρνες στην κύμη και θα γυρνάνε το βλέμα τους αλλού. Κάτι πρέπει να κάνουν οι κινέζοι για αυτό, γρήγορα.ελληνας δεν σηκωνεται απο ταβερνα ακομα και σεισμος να γινει

-
@dg79 said in Geely Forum:
23K προ επιδότησης για τη μικρή μπαταρία....
Στα 23Κ η μεσαία έκδοση φοράει την μεγάλη μπαταρία 47kwh.
Το RWD δεν είναι πλεονέκτημα ...
Περισσότεροι χώροι μπρος, πίσω, καλύτερη ποιότητα κύλισης, μικρότερος κύκλος στροφής, frunk, drift στα χιόνια!
-
Το σχέδιο με μια δυο πινελιές "δείχνει"
Geely Forum