-
Έχει κανά 2 χρόνια που η Autoglym που για εμένα έχει ίσως το καλύτερο τεχνητό δέρμα (δεν είναι δέρμα, είναι άλλο υλικό) στεγνώματος το Aqua Dry παρουσίασε το Instadry. Αυτό έγινε σε συνεργασία με ένα Άγγλο που φτιάχνει πολύ καλά προιόντα σφουγγαρίσματος και το αποτέλεσμα ήταν το Instadry να είναι περισσότερο απορροφητικό.
Το άλλο είναι πως είναι ένα προιόν που έχει και μικροίνες. Δεν είναι τόσο μαλακό από όσο διαβάζω σε ξένα φόρουμς, δεν είναι όμως και επικίνδυνο για το βερνίκι. Φυσικά πάντα μα πάντα, αυτό που παίζει ρόλο είναι ο τρόπος χρήσης.
Αν κάποιος είναι βάρβαρος όσο και απαλό αν είναι ένα προιόν σκουπίσματος του αυτοκινήτου, θα καταφέρει να κάνει ζημιά στο βερνίκι.
Είπα να το ψάξω αυτό το καινούργιο Instadry. Όπως πάντα πρώτα επισκέφθηκα το αγαπημένου μου Άγγλου Detailer Forensic Detailing Channel για να δω τη γνώμη του.
Έβγαλα τα συμπεράσματά μου, ήθελα όμως να τα επιβεβαίωσω και πάντα θέλω όσες μπορώ περισσότερες δοκιμές προιόντων ακόμη και αν έχω σχηματίσει μια άποψη.
Έχει έναν ερασιτέχνη detailer Άγγλο (η Autoglym είναι Αγγλική εταιρία) ο οποίος παρουσίαζε το προιόν. Μια χαρά είπα μέσα μου.
Εγώ περίμενα να δω πόσο καλά σκουπίζει το δέρμα. Σε πολλές πασουσιάσεις, ο παρουσιαστής κρατάει στο χέρι του το προιόν που παρουσιάζει προς δοκιμή.
Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το κράτημα γινόταν άγαρμπα. Δηλαδή μόνον που δεν το έχωσε στη μούρη του θεατή του βίντεο. Με παραξένεψε.
Ενώ περίμενα να δω ένα αυτοκίνητο πλυμένο και ποσο καλά αν το βρέξεις απορροφά το εν λόγω δέρμα το νερό, βλέπω να παρουσιάζει με πάλι άγαρμπο τρόπο το σαμπουάν της Autoglym που χρησιμοποιεί.
Μετά έβαλε το εν λόγω σαμπουάν σε κουβά της Autoglym.
Και κουβά της Autoglym; Αλλά επειδή είναι Αγγλική εταιρία, το θεώρησα λογικό γιατί θα είναι στην τιμή φθηνότερος από άλλους επώνυμους και εκείνους. Η Autoglym είναι στις κορυφαίες εταιρίες.
Αλλά συγνώμη, γιατί να πρέπει να δω να πλένει το αυτοκίνητο; Όρεξη είχα!!! Το βίντεο έγραφε στον τίτλο για το δέρμα. Ωραία. Το πλύσιμο γιατί να το δω;
Τεσπα. Σε fast motion έδειξε που έπλενε το αυτοκίνητο με την Autoglym το σαμπουάν και ήρθε η ώρα να δείξει και το δέρμα πόσο καλά απορροφά.
Την ψυχή μου έβγαλε.
Είπε πως είναι εξαιρετικό. Λέω και εγώ, εντάξει είναι ανάλογα με την κρίση του καθενός. Ο forsein είπε τα θετικά και τα αρνητικά. Ωραίος.
Αυτός βρήκε μόνον θετικά...Δεκτό. Κανένα πρόβλημα. Μπορεί και εγώ αν το πιάσω στα χέρια μου να το βρω εξαιρετικό.
Λεω γιατί το κάνω συχνά, κάτσε ρε να δω τα σχόλια.
Και βλέπω το παρακάτω σχόλιο:
@AutoglymUK
6 months ago
Glad you like it, it is certainly a favourite of ours at AG HQ too.Όπα!! Η Autoglym βρήκε αυτόν τον αρχάριο detailer χαμηλής επισκεψημότητας; Και ανοιχτά τον ευχαρίστησε; Για ένα προιόν που στο Amazon.uk δεν μπορώ να πω πως ενθουσίασε πάρα πολύ τους απλούς χρήστες. Το Aqua Dry έχει πολύ περισσότερους ευχαριστημένους.
Επίσης τον ευχαρίστησε που χρησιμοποιήσε και τον σαμπουάν της.
Εντάξει. Δεν είναι αθώοι οι καιροί μας. Φεύγω από τον συγκεκριμένο.
Μιλώ πλέον γενικά. Έχει γινει στο παρελθόν με πάρα πολύ γνωστό detailer θέμα όπου εμφανίστηκε να θέλει να παζαρέψει με κορυφαία εταιρία προιόντων detailing στο πόσα θα του δίνει αν τα εμφανίζει με καλό σχολιασμό. Χάθηκε ο εξαιρετικός detailer (έχω μάθει πολλά από αυτόν, Αμερικάνος είναι) και είχε ανοίξει το θέμα κατά πόσο αντικειμενικές είναι οι κριτικές όσων παρουσιάζουν προιόντα.
Από προσωπική μου εμπειρία, 2 στους 10 να πούνε αντικειμενικά την γνώμη τους. Παλιότερα, γιατί από τον κορονοιό και μετά πέσανε όλα, που το detailing ήταν στο φόρτε του, έπεφταν πολλά λεφτά σε αυτού του είδους το μάρκετινκ. Παίρνεις ένα προιόν που συνήθως στο στέλνει η εταιρία και λες τη γνώμη σου.
Στα ψιλά γράμματα καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο δοκιμαστής. Πετάει κάποιες λέξεις, όχι προτάσεις, κλειδιά.
Τέλος πάντων. Προσοχή σε ότι βλέπει κάποιος. Να δει και άλλα βίντεο, να μπει στο Amazon com και uk και να διαβάσει και εκεί κριτικές.
Μιας και είπα για Amazon.com. Εκεί πρώτο σε πωλήσεις, ή από τα πρώτα είναι το σαμπουάν των χημικών τύπων το CG Mr Pink. Χαμός σε πωλήσεις. Χαμός σε πολύ καλές κριτικές από απλούς αγοραστές.
Σε δοκιμή σαμπουάν αυτοκινήτου, που έκαναν 3 πολύ καλοί Detailers, και οι 3 το βγάλανε τελευταίο.
Κάποιος θα πει, σημασία έχει τι λένε οι ειδικοί. Ναι. Αρκεί να μιλάνε αντικειμενικά. Τότε έχει αξία το τι λένε.
Αλλιώς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Δε γίνεται το Megs Gold σαμπουάν να μην το έχουν στις πρώτες θέσεις, που άσχετα από τις πολύ καλές πωλήσεις, έχει ανανεώσει και τη φόρμουλα.
Δε μπορεί να βρίσκεις το Mr Pink πως δεν είναι slick. Δε γίνεται!!! Το σαμπουάν αυτό, 7 στους 10 που το αγοράζουν το βάζουν σε αφροποιητή και κάνουν αφρό πρόπλησης και βλέπεις το σαμπουάν πόσο καλά γλυστράει στο βερνίκι.
Η CG δεν είδα ποτέ να δίνει σε διάφορους προιόντα της για δοκιμή. Δλδ δεν κυνηγάει να προβάλει τα προιόντα της από δοκιμαστές που τους προμηθεύει με ότι παράγει. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που βγάλανε το Mr Pink τελευταίο.
Ενώ η CarPro που δίνει όλη τη γκάμα της για δοκιμές το Reset της βγαίνει από τα καλύτερα. Και είναι σύμφωνα και με τους χρήστες του. Όμως ο μόνος που επικρίνει κάποια προιόντα της Carpro είναι ο forsenic.
Οι 9 για το Descale λένε εξαιρετικό, ο forsenic λέει γιατί διστάζει και που. Είναι βλάκας; Είναι άπειρος; Όχι. Το φοβάται μήπως είναι πολύ δυνατό και επικρίνει την Carpro για κάτι που μας τυρανάει εδώ και χρόνια. Οι οδηγίες της είναι για τα πανηγύρια.
Ο forsenic το λέει και το δείχνει στα dilution rate της που πρέπει να μαντέψεις τις αναλογίες. Το ίδιο πρόβλημα είπε και στην Αμερική πως έχει και ένας, ένας στους 10 detailer. Με το Capro Ech2o. Στις οδηγίες ψάχνεσαι. Επίσης ενώ το έχουμε για rinsless wash, η carpro το παραδέχτηκε αφού όλοι το είχαμε για rinsless. Η carpro το είχε για waterless wash.
Μέρα με τη νύχτα. Γύναμε τμήμα εξέλιξης και δοκιμής του carpro και για άλλη χρήση στην οποία ανταποκρίνεται πολύ καλά σαν rinseless wash.
Η ειρωνία είναι πως βγήκε και προωθήθηκε σαν waterless wash μέχρι που κάποιοι είδανε πως είναι και slik και thick εξαιρετικό και το δοκίμασαν για rinsless wash και δώσανε το σύρμα και για τους υπόλοιπους να το χρησιμοποιήσουμε σαν τέτοιο.
Η Carpro τελευταία το πρότεινε για rinseless wash.....
Στο descale τα λέει ο forsenic έχουν λάθος αναλογίες για αφροποιητή και ψεκαστήρα. Το αντίστροφο από αυτό που γράφουν πρέπει να γίνει. Δλδ 10ml στον ψεκαστήρα και 100ml στον αφροποιητή. Η εταιρία τα δίνει ανάποδα......
Πάντα κατά τη δική μου άποψη. Μπορεί και να κάνω λάθος. Για να μην μου λέει κανένας σε άκουσα και κάηκα.
Μην με ακούς. Λέω τη γνώμη μου και όχι "κάνε αυτό και εκείνο". Εσύ αποφασίζεις. Απλά πράγματα. -
Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος πλυσίματος του αυτοκινήτου και ξεκούραστος είναι το rinsless wash.
Κορυφαία είναι το ONR και το RW Rapid Wash της Koch Chemie. Όπως εξαιρετικό είναι και το Capro Exh2o.
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως βγαίνει οικονομικό. Επίσης το ONR και το Ech2o αλλά περισσότερο το ONR μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για άλλες εργασίες. Για καθαρισμό στα τζάμια, για καθαρισμό της ταπετσαρίας, του ταμπλό. Είναι πολύ καλό σαν Quick Detailer και Clay Lube για πηλό τεχνητό ή φυσικό.
Οι αραιώσεις μεγάλες. Για rinsless wash είναι στο 260 προς 1. Εξαιρετικά οικονομικό.
Αυτό που παραδέχονται οι περισσότεροι είναι πως η τεχνολογία πίσω από αυτά τα προιόντα τα έχει καταστήσει κατά πολύ ασφαλή. Δε θα προκαλέσουν εύκολα γρατζουνιές. Όμως χρειάζεται σωστή τεχνική.
Υπάρχει και όριο. Αν είναι πολύ βρώμικο το αυτοκίνητο, καλύτερα σε touchless wash. Το Touchless wash είναι το ποιο ασφαλές πλύσιμο.
Ο Αφρός Πρόπλυσης αρχικά θα πάρει τις πολλές βρωμιές. Οπότε θα απομείνει ελαφριά βρωμιά.
Όμως ο αφρός πρόπλυσης θα πρέπει να είναι καλός. Δηλαδή των εταιριών: BiltHamber, CarPro, Koch Chemie για Ευρώπη. Της Autoglym για εμένα είναι αδύναμοι. Με ουδέτερο Ph, δε θα βγάλει τη δύσκολη βρωμιά. Οπότε πάμε σε 9 μέχρι 12Ph. Ανάλογα με το πόσο βαθύ καθαρισμό θέλουμε να κάνουμε.
Το Rinsless Wash θεωρητικά δεν είναι για βαθύ καθαρισμό. Όμως μπορεί να γίνει βαθύς καθαρισμός και με R.W. Αρκεί να συνδιαστεί σωστά, ένα ποιοτικό A.P.C. με ένα R.W. προιόν.
Ένα άλλο πολύ καλό του R.W. είναι πως δεν αφήνει τα γνωστά water spots. Είναι μεγάλος εχθρός στο πλύσιμο το Water Spot, γιατί τα άλατα αν μείνουν στο βερνίκι και ψηθούν μακροπρόθεσμα μπορεί να το φάνε.
Η τεχνική του R.W. Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο. Θέλει ένα πράγμα. Απαλό πλύσιμο. Απαλή εφαρμογή του Wash Mitt στο χρώμα. Αρχικά καλό ψέκασμα και λίγο αναμονή για να δράσει το R.W. προιόν και κατόπιν, βουτάμε το σφουγγάρι μικροινών στον κουβά με το νερό και το R.W. προιόν, υγρό. Το ONR.
Το στραγγίζουμε όχι εντελώς και απαλά το μετακινούμε στη βρωμιά. Θα βάλω βίντεο.
Αν δούμε πως είναι πολύ βρώμικο το σφουγγάρι, επανάληψη. Κατόπιν αφού τελειώσουμε το κομμάτι π.χ. το καπό, την πόρτα, με μια πετσέτα μικροίνας καθαρίζουμε την επιφάνεια. Εκεί στην πετσέτα θα δούμε αν έχει μείνει βρωμιά ή αν δεν έχει μείνει. Αν δεν έχει μείνει τότε το πλύσιμο έχει γίνει πολύ σωστά.
Θα το συνεχίσω.
Youtube Video -
Ένας τρόπος πλυσίματος με RW προιόν είναι με σφουγγάρι μικροινών. Ένας άλλος, λέγεται Gary Dean αν θυμάμαι η μέθοδος, είναι να πάρει κάποιος καμιά 8 πετσέτες μικροίνας να τις βουτήξει στο μίγμα νερού και ONR και να πλύνει το αυτοκίνητο.
Δεν τον προτιμώ αυτόν τον τρόπο. Είναι με μεγάλο κόστος. Το Onr και τα παρόμοια προιόντα δεν κάνει βαθύ καθαρισμό όπώς θα έκανε ένα κάπως δυνατό σαμπουάν αυτοκινήτου.
Πρόσφατα, έριξε αυτήν τη λασποβροχή. Δεν είναι ενδεδειγμένο να πλήνεις με τέτοια βρωμιά το αμάξι με Onr. Δοκίμασα κάτι βάση της κοινής λογικής. Έκανα ένα μείγμα Surfx HD που είναι APC της Bilt Hamber σε αναλογία, 3% με νερό. Δλδ στα 1000ml νερό έβαλα 30ml που είναι μια χαρά για μέτρια βρωμιά.
Με ένα απλό ψεκαστήρι στο οποίο εκεί έκανα το μείγμα ψέκασα το καπό. Είδα τη βρωμιά να διαλύετε.
Μπορώ να πω και άλλον τρόπο φθηνότερο. Ακόμη και αν το σαμπούαν είναι ουδέτερο, μπορεί να βάλει κάποιος 30ml στο λίτρο με νερό και να δουλέψει αυτό το μείγμα στο καπό που είναι λερωμένο. Μπορεί να μην βγάλει τη βρωμιά, όμως θα την μαλακώσει.
Στην περίπτωση του μείγματος με APC δεν πρέπει το μείγμα να στεγνώσει στο καπό. Πρέπει να ξεπλυθεί καλά.
Δεν το ξέπλυνα. Ψέκασα καλά το καπό με Onr. Οπότε το νερό του μείγματος με το Onr, εξουδετέρωσε τα αλκάλια του APC. Μετά προχώρησα σε πλύσιμο με μια βρωμιά μαλακή και λιγότερη λόγω του APC.
Οπότε αυτός ο τρόπος πλυσίματος είναι μια εναλλακτική λύση αν υπάρχει μεσαία βρωμιά στο αυτοκίνητο.
Το βίντεο δείχνει περίπου όσα γράφω.
Youtube Video -
Στο RW πλύσιμο μπορείς να έχεις και ένα ψεκαστό κερί και μετά τον καθαρισμό, να ψεκάσεις με το κερί, την επιφάνεια που καθάρισες και να την σκουπίσεις προφανώς, οπότε κάνεις και κέρωμα στο αυτοκίνητο.
Όμως, μεγάλη προσοχή θέλει, στο να περάσεις κερί σε πάστα. Προσωπικά προτημώ, όταν εφαρμόζω το Soft99 12months να είναι όσο γίνεται καλύτερα η επιφάνεια του αυτοκινήτου.
Το καλύτερο και για κερί σε πάστα ή για ψεκαστό, να είναι περασμένη με ένα Paint Cleaner αν όχι και με έναν πηλό πριν την εφαρμογή του Paint Cleaner για να φύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό η βρωμιά που έχει κολλήσει στο βερνίκι ή και εισχωρήσει στους πόρους του το γνωστό Trafic Film.
Επαναλαμβάνω. Το T.F. είναι βρωμιά από υποπροιόντα πετρελαίου που ΔΕΝ είναι υδατοδυαλιτά. Δλδ δεν μπορεί ένα σαμπουάν αυτοκινήτου να διαλύσει αυτό το T.F. Μπορεί να κάνει δουλειά όχι όμως 100% ένα σαμπουάν με δυνατό PH 12 με 13.
Θα γράψω στο επόμενο πως αφαιρούμε το TF.
Με δεδομένο πως το RW δεν αφαιρεί το TF προσωπικά ΔΕΝ χρησιμοποιώ κερί σε paste. Ο λόγος είναι απλός. Το Paste Wax, Sealant κολάει στο βερνίκι μέχρι να στεγνώσει. Κολλάει καλύτερα από το ψεκαστό κερί. ΓΙα αυτό και σκουπίζεται δυσκολότερα.
Με το σφουγγάρι επίσης εφαρμόζουμε μεγαλύτερη πίεση για να το απλώσουμε στο βερνίκι από ότι με το Spray Wax που με μια πετσέτα μικροίνας πανεύκολα το απλώνουμε.
Αυτή η παραπάνω πίεση που ασκούμε στο σφουγγάρι, μπορεί να κάνει το σφουγγάρι να πάρει μαζί του και TF και για αυτό βλέπουμε να απλώνουμε το paste wax με πεντακάθαρο της Megs προσωπικά σφουγγαράκι και μετά το άπλωμα να είναι το σφουγγαράκι, βρώμικο. Μαυρισμένο.
Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει καθαριστεί το βερνίκι και υπάρχει πάνω του κολλημένο T.F. Αυτό όταν απλώνουμε το κερί σε πάστα, με το που κολλάει στο σφουγγαράκι και εμείς δεν το ξέρουμε και συνεχίζουμε το άπλωμα του κεριού, στην ουσία, γρατζουνάμε το βερνίκι.
Το σφουγγαράκι λειτουργεί σαν ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο. Μπορεί να είναι μικρο γρατζουνιες, micro scratches. Μπορεί και ποιο ορατές. Για αυτό ψεκαστό κερί για να μην υπάρχουν περιπέτειες.
Προσοχή γιατί στο youtube τα υπερτονίζουν. Αν κολλήσει στο σφουγγαράκι trafic film και μαυρίσει βασικά σταματάς τα πάντα. Καθαρίζει όσο άπλωσες και κάνεις βαθύ καθαρισμό στο βερνίκι για να φύγει το T.F.
Στο youtube σου λένε πως το βρώμικο σφουγγαράκι θα σου γεμίσει γρατζουνιές το βερνίκι.
Λοιπόν, τεκμηριωμένα θα απαντήσω και βάση λογικής και όχι πρόκλησης τρόμου.
Για να δημιουργήσει αυτό το σφουγγαράκι που δεν πήρες χαμπάρι πως μαύρισε γρατζουνιές. Θα πρέπει να έχεις παχύ T.F., θα πρέπει να βερνίκι σου να είναι από μαλακό μέχρι πολύ μαλακό.
Όμως προσοχή, αυτό το βερνίκι δε θα γρατζουνιστεί εύκολα μόνον από το βρώμικο σφουγγαράκι. Και από το σκούπισμα με μια λίγο σκληρή πετσέτα και από την χρήση πυλού με πολύ λιπαντικο θα γρατζουνιστεί.
Δλδ αν το βερνίκι σου, είναι μαλακό, δε θα το κάνεις γρατζουνιές μόνον του βρώμικου σφουγγαριού με TF.
Αν είναι μεσαίο με σκληρό, πιθανόν να δημιουργηθούν κάποιες μικρογρατζουνιές. Δεν τις πιάνει εύκολα το μάτι.
Οπότε φυσικά το σταματάς το κερί σε πάστα, όπως παραπάνω έγραψα . Αν το βερνίκι είναι μαλακό, ΔΕ θα γρατζουνιστεί μόνον από το πέρασμα κεριού σε πάστα χωρίς να έχει προηγηθεί βαθύς καθαρισμός του βερνικιού.
Βασικά RW να το κάνεις με λίγη σκόνη, πάλι θα έχεις θέμα. Μην τρομοκρατίστε. Και το θέμα όταν λέω, μικρογρατσουνιές. Εκτός αν πας σαν κανίβαλος και μακάρι να βρω το βίντεο ενός Detailer για τα πανυγήρια που πήγε να μας μάθει πως να κάνουμε RW στο Youtube και κόντευ να κάνει μπράτσα από το πάτημα πάνω στο βερνίκι.
Αφού από κάτω του γράφαμε. Αυτά που δείχνεις είναι πως ΝΑ ΜΗΝ κάνεις RW.
Οπότε, αν η τεχνική πλυσίματος RW είναι σωστή, σε μαλακό βερνίκι, θα υπάρχουν λίγες αν υπάρξουν γρατσουνιές.
Το βασικό. Το μαλακό βερνίκι από τη φύση του είναι ευαίσθητο στη δημιουργία γρατσουνιών.
Απλό. Γιατί να εφαρμόσει η εταιρία μαλακό βερνίκι που παλιότερα οι Ιαπωνέζικες εταιρίες το έκαναν. Ο ένας είναι πως εύκολα γρατσουνιέται και εύκολα επαναφέρεται με το γυάλισμα. Ο δεύτερο πιστεύω πως είναι το κόστος. Νομίζω πως όσο σκληραίνει το βερνίκι αυξάνεται το κόστος του. -
Σε μαλακό βερνίκι, προσωπικά, θα το σκεφτόμουν σοβαρά, να περάσω κεραμική για να σκληρήνω την επιφάνεια. Πάνω από το μαλακό βερνίκι θα περούσε η σκληρή κεραμική. Όσο διαρκούσε η κεραμική θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Βέβαια παίζει ρόλο και αν το είχα το αυτοκίνητο προσεγμένο σε κλειστό γκαράζ. Αλλιώς.
Τα βασικά μόνον. Εκτός αν είσαι μερακλής και πας για περισσότερα στην περιποίηση.
Τα βασικά: ένα απλό με από τον Alie που έχω, με 4 ευρώ ένα σφουγγάρι μικροίνας, ένα καλό σαμπουάν 22 ευρώ το Gold της Megs αλλά παίρνεις 1,8lt ή της Autoglym που πάει στα 14 περίπου, ή της Sonax Extreme Snow Foam που κάνει φοβερό και σε διάρκεια και ποσότητα αφρό με ένα καπάκι, πλένεις και ζάντες και περισσεύει, με 16 ευρώ που το λιτρο θα σου κρατήσει όσο 5 λίτρα από άλλα σαμπουάν.
Ένα Quick Detailer για καμιά βρωμιά από περιτώματα πουλιών. Ένα δεν ξέρω ο καθένας ας επιλέξει (εγώ επιλέγω της Megs, έχει και η Autoglym και η K2 αν τη λένε έτσι) προστατευτικό για το ταμπλό. Για σκούπισμα μετα το πλύσιμο αν βαριέμαι και είμαι σίγουρος πως ξέπλυνα καλά το αυτοκίνητο το σκουπίζω με Autoglym Aqua Dry μου φαίνεται λέγεται, το κίτρινο όχι το γκρί που κάνει 18 ευρώ και το έχω 10 χρόνια. Εξαιρετικό. Πολύ απαλό. Μόνον χα εδώ την πατάνε πάρα πολλοί.
Ποτέ μα ποτέ ΔΕΝ περνάμε drying aid αν είναι να το σκουπίσουμε με δέρμα, φυσικό ή συνθετικό. Απλό αλλά όχι κατανοητό γιατί το λέω σε γνωστούς μου και είναι σαν να τους λέω να το κάνουν. Το στεγανωτικό κερί, μπαίνει πολύ καλά στο δέρμα και ΔΕΝ βγαίνει ενταλώς όπως στην μικροίνα με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει κατά πολύ τις απορροφητικές του ιδιότητες. Για εμένα αν πολύ ζεστό νερό δεν σώσει την κατάσταση, δεν είναι για σκούπισμα από πλύσιμο.
Το έχεις για τα πλαστικά του εσωτερικού.
Αυτά παίρνεις για απλό πλύσιμο. Περνάς και ένα ψεκαστό κερί. Έληξε. Το καλό σαμπούαν που προτείνω το Gold Conditioner είναι γιατί ένα 8 με 9 Ph που δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικό αλλά απο την άλλη πολύ καλό για να φεύγει αρκετη δύσκολη βρωμιά. 8 χρόνια το δουεύω αν και δουλεύω και το Snow Foam σαν σαμπουάν.
Α και για τζάμια; Με 6 μέχρι 11 ευρώ έχει το Skroutz ισοπροπυλική αλκόολη. Είναι δυνατός διαλύτης. Σε 1000ml ας μπούνε 10ml. Θα τα κάνει τα τζάμια μια χαρά. Όχι την ισοπροπυλική σε πλαστικά. Μπορεί να τα ασπρίσει. Αλλά για τζάμια είναι μανούλα. Γλυτώνεις και ένα 10άευρω. Πάρε και καμιά πετσέτα μικροίνας για το εσωτερικό. Οι ζάντες στεγνώνουν και μόνες. -
Δλδ η περιποίηση αυτοκινήτου για να χαρακτήριστεί ως τέτοια για εμένα δε χρειάζεται να αγοράσεις μισό κατάστημα.
Θέλει σωστή ενημέρωση, σωστή εφαρμογή. Αν πλύνεις το αμάξι από κάτω προς τα επάνω.......Προκαλείς την τύχη σου. Εκεί πολλοί το χάνουν. Στην κακη εφαρμογή.
Πάει ο άλλος και με λίγο ήλιο και μπόλικη συννεφιά και πλένει αυτοκίνητο. Έχει έστω και λίγο ήλιο; Δεν πλένεις βερνίκι. Πλύνε λάστιχα και ζάντες. Με λίγο ήλιο.
Αλλιώς τπτ. Γιατί και ο λίγος ήλιος θα σου την κάνει κάπου τη νεροκηλίδα. Τέτοια λάθη γίνονται.....
Μετά πάμε στο διαδίκτυο και αρχίζουμε τις μαγειρικές που προτείνουν. Νερό με λευκό ξύδι. Μπορεί το ξύδι να διαλύσει τα άλατα. Θα γίνει η σωστή αναλογία; Είναι η σωστή αναλογία αυτή που προτείνει το site η το βίντεο στο Youtube.
Το βερνίκι ένα λάθος να γίνει θα θολώσει. Μετά θέλει μάλλον αλοιφαδόρο.
Πάρε ένα Koch Chemie 12 euro κάνει για φρέσκιες νεροκιλήδες να σου κάνει τη δουλειά.
Έχε και ένα Quick Detailer σε ένα περίτωμα πουλιού. Βάλε πρώτα ένα σφουγάρι βρεγμένο να μαλακώσει το περίτωμα. Και με το Quick Detailer που έχει καλή λιπαντικότητα την βγάζεις τη βρωμιά του πουλιού.
Πάει ο άλλος καμικάζι. Βρέχει την χαρτοπετσέτα και πολέμαει ξεραμένη κουτσουλιά να βγάλει και φταίει το χρώμα που γρατσουνίστηκε. Εκείνος δεν φταίει......
Έχω και έχω δει εξυπνάδες και έχω ακούσει δικαιολογίες..... -
Ανέφερα στο προηγούμενό μου μνμ το Koch Chemie.
Αυτό είναι εξαιρετικό και για τα τζάμια οπότε αν θέλετε δεν αγοράζετε ισοποπυλική αλκόολη. Είναι ελαφρώς όξινο (για αυτό διαβάζουμε τα Data Sheets, SDS για να ξέρουμε τι αγοράζουμε) και είναι εξαιρετικό ακόμη και για ένα πέρασμα μετά το πλύσιμο.
Δείτε τώρα πως ο αμαθής κόσμος, κάνει και τους υπόλοιπους σαν τα μούτρα του, να μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός.
Το FSE το χρησιμοποιών 10 χρόνια. Να είναι καλά ο Πλάτωνας, εξαιρετικός Detailer, έχει το Eshop Autostar και ότι προιόν πουλάει, χώρια που είναι από αναγνωρισμένες εταιρίες αποδίδει. Δεν πάνε τα λεφτά σου στο βρόντο.
Πριν δέκα χρόνια ποιος ήξερε γενικά την Koch Chemie; Οι ψαγμένοι με το car detailing. Είχα κάτι νεροκιλήδες, μιλάω μαζί του, μου λέει, αυτό αν είναι φρέσκες και όχι ψημένες.
Μου το στέλνει και αντίο οι κιλήδες. Επειδή μύριζει κάπως και σαν έντονα το φοβήθηκα και μετά από κάθε χρήση, όπου το ψέκαζα περνούσα το μέρος με ένα βρεγμένο πανί μικροίνας και μετά το σκούπιζα.
Βλέπω στον Forsenic Detailing που είναι για εμένα Κορυφή στα όσα παρουσιάζει και λέει. Βλέπω να παρουσιάζει το FSE (το FSE το παρουσίασε πριν 10 χρόνια και πριν ένα χρόνο το πήραν χαμπάρι οι άλλοι Detailers).
Το ψέκαζε και το σκούπιζε. Τπτ άλλο. Του στέλνω μνμ. Μόνον σκούπισμα; Mate μου λέει μόνον αυτό.
Δεν καθόμουν στα αυγά μου και στέλνω στην Koch Chemie email για τον θα πρέπει να το ξεπλένω με νερό.
Εξαιρετικό το Support τους ο άνθρωπος που εξυπηρετούσε αγαπάει την Ελλάδα και μου είπε πως όχι μόνον για βερνίκι που ΔΕΝ θέλει ξέπλυμα αλλά και για τζάμια να το δοκιμάσω. Το κάνω και έμεινα κόκκαλο.
Όλα αυτά πριν 10 χρόνια.
Μπαίνω προχθές να δω στο Skroutz.gr τιμή για το FSE και κανένα σχόλιο.
Κοιτάξτε γιατί η Αμάθεια, ή Ημιμάθεια κάνει κακό.
Πετάει ένας στα σχόλια πως το αραιώνει με 50% νερό!!!
Δλδ ανοίγει το μπουκάλι, το αδειάζει 500ml FSE σε 500ml Νερό!! Δλδ το αποδυναμώνει. Αυτός ο Έξυπνος αύριο σε νεροκιλήδα θα γράψει πως το FSE ΔΕΝ είναι καλό. Χωρίς να έχει γράψει την εξυπνάδα του πως το χρησιμοποιήσε σε αραίωση 50%.
Καταλάβατε πως βγαίνουν κάποια καταξιωμένα προιόντα από κάποιους πως δεν κάνουν δουλειά;
Βλέπω από κάτω και άλλος!!!! Ναι λέει είναι καλό αραιωμένο με νερό.
Ζαλίστηκα. Στέλνω στον Forsenic μνμ, του λέω ρε συ, μπας και βγήκε νέα φόρμουλα στο FSE ποιο δυνατή και πρέπει να το αραιώνουμε με νερό; Εμένα οι οδηγίες που έχω δε λέει για αραίωση. Πες μου τι συμβαίνει.
Μου απάντησε, τπτ. Παντού υπάρχουν οι σωστοί και οι λάθος χρήστες των προιόντων. Μην το αραιώνεις.
Μακάρι να ήξερα, αυτός που έγραψε και επηρρέασε και άλλος γιατί και άλλοι γράφουν για αραίωση με νερό, που βρήκε αυτήν την ιδέα!!!
Θα το διαβάσει η Koch Και θα ψάχνει στα τεφτέρια της αν έχει βγάλει οδηγία για αραίωση.
Γράφουν διάφορα. Εσείς διαβάζετε τις οδηγίες και βλέπετε να μην ταιριάζουν.
Ένα email στην εταιρία: Carpro, Autoglym, Meguiar, Autofiness, Sonax, Chemical Guys (σηκώνουν και χαβαλές, είναι απίστευτοι, τους λέω Chemical Childs δεν καταλαβαίνουν τπτ, και εκείνοι στο χαβαλέ) έχω ανταλλάξει αλληλογραφία σε όλη τη διάρκεια των 15 ετών που ασχολούμαι.
Όλες αυτές οι εταιρίες με εξαίρεση την Autoglym που είναι λίγο 3 λέξεις και αν στείλεις για διευκρύνηση, απαντάνε πάλι με τις ίδιες 3 λέξεις, όλες οι άλλες εταιρίες, είναι TOP στην εξυπηρέτηση. Όπως και η Bilt Hamber απαντάει με μια πρόταση και ότι κατάλαβες.
Η Valet Pro που έχει αραιώσει εξαιρετική. Φοβερή στο Support της.
Στείλτε email. Αν το πήρατε από μαγαζί Detailer που να ξέρει τη δουλειά του, ο Πλάτωνας ζωγραφίζει σε ότι αυτοκίνητο κάνει, κορυφή, θα σου εξηγήσει όλες τις απορίες. -
Από τον Πλάτωνα (Autostar.gr αν θυμάμαι καλά είναι το eshop του, τεσπα Autostar αν χτυπήσει κάποιος στο Google θα το βρει), πήρα την πρώτη μου πετσέτα μικροίνας. Πριν 15 χρόνια.
Του λέω στο τηλέφωνο θέλω αυτήν την πετσέτα που έχεις στο μαγαζί. Δεν είπε πάρτην. Μου λέει για τι δουλειά τη θες; Για σκούπισμα από πλύσιμο. Λέει αυτή δεν είναι για στέγνωμα. Πάρε αυτή. Θυμάμαι που του λέω μόνο μία; Τι αυτοκίνητο έχεις; Αυτό. Μια χαρά είσαι με μία. Δεν είπε, πάρε 2. Τον θεωρώ αν και δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά, έντιμο και Επαγγελματία. Εξαιρετική εμπειρία είχα, εξαιρετικό σχόλιο θα κάνω.
Αστέρι αυτή η πετσέ που μου έδωσε. Μία έφτανε.
Πες του για τη δουλειά τη θες. Νομίζω έτσι πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας που ξέρει τη δουλειά του.
Ψάρακλας εγώ. Εϊδα μια πετσέτα, μεγάλη λέω αυτή ωραία είναι lol. Ηταν ωραία. Μια χαρά κριτήριο. Να είναι καλά ο άνθρωπος. Απαλή, βούτυρο, απορροφητική.
Αν ξέρεις τι θες, θα πεις αυτό και αυτό για αυτή και αυτή τη δουλειά. Αλλά να ξέρεις τι θέλεις. Όχι να ξέρεις στο περίπου. Να ξέρεις κανονικά πως αυτό που παίρνεις θα κάνει τη δουλειά σου.
Γλυτώνεις χρήματα και κόπο. Γιατί θα το εφαρμόσεις και θα σου φταίει το προιόν ενώ είναι για άλλη χρήση.
Και δείτε λίγο και στα Φύλλα Δεδομένων. Data Sheets. Δε χρειάζεται όλα να τα δείτε. Εκεί που λέει πόσο PH έχει. Απλά πράγματα. Μην πάρετε κανένα σαμπουάν δυνατό και μετά το πλύσιμο φύγει το κερί και σας φταίει το κερί που δεν άντεξε πολύ ενώ πήρατε σαμπουάν που είναι για βαθύ καθαρισμό.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Σχετικά με τις πετσέτες μικροίνας οι καλύτερες είναι αυτές που βγάζει το ηλεκτρονικό κατάστημα, Γερμανικό, το lupus.de. Βαμβάκι στην απαλότητα και αντοχή; Απίστευτη. Πριν 12 χρόνια αγόραζα από εκεί. Ποτέ δεν το μετάνιωσα. Του Lupus πετσέτες. Σταμάτησε για πολλά χρόνια να στέλνει Ελλάδα και τώρα ξαναστέλνει. Πριν δύο μήνες που είχα δει έστλνε.
Όπως έχει και ένα άλλο, με detailers, Γερμανικό, που ξέρουν τι πουλάνε και για κάθε τι που πουλάνε, λένε, την γνώμη τους, βασισμένη στο Detailing που κάνουν με το συγκεκριμένο προιόν.
Πάντα βάζουν και καραμέλες στις αγορές που κάνω. Μεταφορικά; Όσο και αν είναι το βάρος, flat 10 ευρώ με δωρεάν πάνω από τα 75 ευρώ.
Τι;;;; Να φτάσουμε στην Ελλάδα τα 10 ευρώ αν παραγγείλουμε τπτ 15 κιλά; Με μεταφορική θα το στείλουν. Σε άλλη διάσταση είναι στο εξωτερικό. Σε όλα.
Και αγορά μέσω Paypal.
Δεν είσαι ευχαριστημένος στου δίνει το κατάστημα την δυνατότητα να το αμφισβητήσεις. Κυνηγάω Ελλάδα και Εξωτερικό όταν δεν αγοράζω από τα Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.de που δε ρωτάνε, σου λένε με δικά τους έξοδα να πάρουν το προιόν, κυνηγάω καταστήματα που να έχουν Paypall.
Μέχρι τώρα ότι αγόρασα από το εξωτερικό, 20 χρόνια κάνω αγορές, 2 με 3 φορές να το έστειλα πίσω. Και πάντα ευγενέστατα, το δέχονται και τα λεφτά στο λογαριασμό στην τράπεζα αμέσως με την παραλάβη.
Στην Ελλάδα πολλοί σου βγάζουν την ψυχή.
Χώρια που αγόρασα γρύλο 30 ευρώ από κατάστημα χωρίς να υπάρχει πραγματικά......Στην Ελλάδα.....
Είμαστε έτη φωτός πίσω. Λίγοι είναι οι Top. Το Κέντρο Βίδας, είναι Top. Δεκαπέντε χρόνια καμία φορά δεν είχα θέμα. Μια φορά ξέχασα να παραλάβω την παραγγελία, επικοινωνήσανε, τους είπα επαναποστολή και να πληρώσω.
Αρνήθηκαν Εμείς λένε. Δε χρειάζεται εσείς. Ταχύτατοι. Ευγενέστατοι. Τα πάντα. Αυτούς θα τους αναφέρω. Και να κοιτάτε και τα αστεράκια στην Αξιολόγηση στο Google. Βοηθάει πολύ.
Πάντα ότι γράφω δεν αποτελεί προτροπή. Λέω τι κάνω εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αναλάβω την ευθύνη αν το κάνει άλλος. Μπορεί να κάνει τσαπατσούλικα. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο καθένας. Οπότε λέω τι κάνω για εμένα. Μην έχουμε παρεξηγήσεις. Απλά πράγματα. -
Λάθη που γίνονται στις μίξεις.
1προς3 πόσο ποσότητα από το χ προιόν και πόσο νερό;
Πολλοί διαιρούν το 1 με το 3 επί 1000= 330 ml προιόν και 670 νερό. Εντελώς λάθος.1προ 3 σημαίνει τέσσερα μέρη = δλδ 1000 διά 4 = 250ml
Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στο λάθος των 330ml και των σωστών 250ml.Στα μεγάλα νούμερα είναι μικρές οι διαφορές.
-
Θέλω να βγάλω χρώμα σε μανό οποτε θέλω προτάσεις από οπουδήποτε με online παραγγελία
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θέλω να βγάλω χρώμα σε μανό οποτε θέλω προτάσεις από οπουδήποτε με online παραγγελία
Εγώ από το ebay αγοράζω συνήθως με τον κωδικό του χρώματος.
-
Moυ ήρθε παπάκι μες τα μαύρα χάλια.
Δεν έχω πιεστικό. Το έκανα δώρο σε έναν που τεσπα. Η αχαριστία να είναι καλά. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετιθέντος. Ε; Δεν πειράζει. Υγεία να έχει.
Τρελαμένος ο πιτσιρικάς. Κάνε κάτι να γυαλίζει. Πεθαμένο το χρώμα στα πλαστικά του, τα πλαστικά λάσπη εποχής χειμώνα. Κολλημένη.
Κάτσε να μαθαίνεις. Να σε πληρώσω. Ρε κάτσε να μαθαίνεις. Βαριότανε.
Σε ένα ψεκαστήρι, 40 ml Chemical Guys Citrus Wash Gloss. 12,6 Ph. Λίγο δυναμίτης.
Σαπουνάδα στον κουβά με Extreme Snow Foam Sonax.
Το ψεκαστήρι είναι του λίτρου.
Τα 12,6 ph τα δοκίμασα στην αποθήκη σε κολλημένη νικοτίνη σε βερνίκι και έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες.
Ψέκασμα πάνω στη λάσπα. Δεν κάνει αφρό. Όμως επειδή είναι και για snow foam, κολάει καλά. Την έκανε τη λάσπη αλοιφή. Βαθύς καθαρισμός.
Πέρασμα με σφουγγάρι ότι να είναι γιατί το χρώμα ήταν θαμπό. Αφού το ξέπλυνα με νερό μόνον, ψέκασμα του CG στο σφουγγάρι. Έγινε καλός έτσι ας πούμε αφρός και ξανά πέρασμα με το σφουγγάρι παντού. Όποτε χρειαζόταν ψέκαζα στο σφουγγάρι ή και στις ζάντες στα πλαστικά κλπ.
Αστέρι από road film κλπ.
Το γυάλισμα lol. Με σπρέι με βερνίκι lol. Δεν πιάνει. Θέλει ξύσιμο το παλιό χρώμα, νέο χρώμα με σκληρηντή και ελαστικοποιητή στο αστάρι δύσκολα για εμένα. Το πλαστικό, είναι παλούκι στο βάψιμο. Καμία σχέση με τη λαμαρίνα.
Το πλαστικό έχει μεγάλη ελαστικότητα. Οπότε η μπογιά παίζει δεν είναι άκαμπτη. Είναι εύκαμπτη λόγω της ευκαμψίας του πλαστικού. Πρέπει να είναι σαν λάστιχο η μπογιά. Πολύ χονδρικά τα γράφω. Γιατί αυτό την ενισχύουν με ελαστικοποιητές και σκληρηντές και πρέπει να είσαι μάστορας με αρ....ια.
Τεσπα. Πως να του το γυαλίσω;
Πριν 20 χρόνια, πέτυχα ένα αλάνι και μου είπε. Που ζούμε....Πριν 20 χρόνια έκανε 10 ευρώ. Τώρα 25 ευρώ.
Για πλαστικά πεθαμένα, όχι για καλά, είναι μια χαρά. Μένει και καιρό.
https://www.dmshop.gr/product/silikoni-lipantiko-raptomichanis-denol-1l/
Η συγκεκριμένη σιλικόνη είναι μόνον για πλαστικά που δε θα βαφτούν ξανά. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.
ΔΕΝ είναι για καλά πλαστικά.
Στο παπάκι τα πλαστικά ήταν το χρώμα δλδ ήταν....Μαύρα χάλια. Οπότε με αυτήν τη σιλικόνη έκατσε μια χαρά η γυαλάδα.
Και πάλι. Μη μου πει κανένας πως τον έκαψα. ΔΕΝ είναι για πλαστικά που θα βαφτούν ή που είναι σε καλή κατάσταση. Έληξε.
Ότι γράφω είναι για εμένα. Όποιος δοκιμάσει, με ευθύνη του.
Μπορεί τα πλαστικά να ήταν καμένα από τον ήλιο. Το χρώμα....θαμπό. Βερνίκι δεν υπήρχε. Γιατί να μην πλυθεί καλά; Γιατί; Αν μπορείς και είναι τεζαρισμένο το χρώμα, βάλε λίγο υγρό πιάτων να δυναμώσει το σαμπουάν αυτοκινήτου και θα γίνει πεντακάθαρο.
Δε θα γυαλίζει. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Περνάω και την παραπάνω σιλικόνη που με βγάζει ένα μήνα και ας βρέξει και κύριος.
Του το έκανα και του είπα. Σε μια βδομάδα περνάς να μου πεις εντυπώσεις και να δω αν θέλει να περαστεί ξανά. Πέρασε το παλικαράκι. Πρώτο. Οκ. Όταν θελήσεις τον είπα πέρνα να το κάνεις εσύ ένα πλυσιματάκι θα του περάσεις και τη σιλικόνη του και φεύγεις άρχοντας.
Ότι χρειαστεί θα σου πω τι και πως. Να εκεί στις ζαντούλες που είναι πένα, με ένα APC με μεγάλη αραίωση και με ένα πινέλο τις έκανε κούκλα.
Στα λάστιχα τπτ.. Στις μηχανής τα ελαστικά τπτ για να γυαλίσουν. ΔΕΝ είναι αυτοκινήτου.
Απλά πράγματα. Δείτε και στη συσκευασία. Γράφει: ΟΧΙ για ελαστικά μοτοσυκλέτας. Τουλάχιστον όσα έχω δουλέψει γυαλιστικά για ελαστικά αυτοκινήτων.
Με ένα σαμπουάν αυτοκινήτου, σαπούνισμα στα ελαστικά της moto ξέβγαλμα, ΟΛΑ αυτά σε ΣΚΙΑ και τέλειωσες. -
Ο ήλιος βαράει.
Υπάρχει ένας που προτιμώ τρόπος προστασίας καινούργιων είτε θολωμένων φαναριών.
Ούτε αλοιφές προστασίας φαναριών ούτε τπτ. Δεν έχουν δυναμη οι αλοιφές προστασίας των φαναριών να αντέξουν:- Την αλκαλικότητα των σαμπουάν αυτοκινήτου
- Την UV του καλοκαιρινού ηλίου
Οπότε χρειάζεται προστασία που θα αντέχει στα αλκαλικά σαμπουάν.
Θα αντέχει στις UV ακτινοβολίες.
Καθαρισμός φαναριού:
Με αλοιφή για φανάρια
Με υγρό γυαλόχαρτο. Όχι με ξερού. Θα το κάνει το φανάρι μαύρα χάλια.Τι να προτιμήσει κάποιος την αλοιφή γυαλίσματος ή το ντουκόχαρτο:
- Ανάλογα με το πόσο θολό είναι το φανάρι.
- Ανάλογα με το πόσο σωστή δουλειά θέλει να κάνει.
Αν είναι θολωμένο το φανάρι και δεν επαναφέρεται με την αλοιφή για φανάρια;
Μία λύση. Το ντουκόχαρτο.
Τι νούμερα ντουκόχαρτο θα χρησιμοποιηθούν;Όλα παιζουν ρόλο ανάλογα με το φανάρι.
Τι χρειάζεται; Τεχνική. Πάνω από όλα.
-
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ο ήλιος βαράει.
Ούτε αλοιφές προστασίας φαναριών ούτε τπτ. Δεν έχουν δυναμη οι αλοιφές προστασίας των φαναριών να αντέξουν:- Την αλκαλικότητα των σαμπουάν αυτοκινήτου
Καθαρισμός φαναριού:
Με αλοιφή για φανάρια
Με υγρό γυαλόχαρτο. Όχι με ξερού. Θα το κάνει το φανάρι μαύρα χάλια.Τι να προτιμήσει κάποιος την αλοιφή γυαλίσματος ή το ντουκόχαρτο:
Τι νούμερα ντουκόχαρτο θα χρησιμοποιηθούν;Όλα παιζουν ρόλο ανάλογα με το φανάρι.
Εγώ με αυτήν την αλοιφή και απλό πέρασμα με πανί μικροϊνών έφυγε κιντρινίλα και ξεθάμπωμα 20ετίας σε corolla, 15ετίας σε polo και είναι μια χαρά ακόμα μετά από 2-3 μήνες. Ούτε ντουκόχαρτα, ούτε αλοιφαδόροι.
-
Θέλω την βοήθειά σας. Καλοκαίρι και κοτσιλιές που "καίγονται" με την μία και "καίνε" το χρώμα του αυτοκινήτου. Το έπλυνα, αλλά έχουν μείνει 2 σημεία που φαίνεται. Με τι το διορθώνουμε τώρα;
-
@babisstinson said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Θέλω την βοήθειά σας. Καλοκαίρι και κοτσιλιές που "καίγονται" με την μία και "καίνε" το χρώμα του αυτοκινήτου. Το έπλυνα, αλλά έχουν μείνει 2 σημεία που φαίνεται. Με τι το διορθώνουμε τώρα;
Ας το στον ήλιο,θα εξαφανιστεί.
Ή με πιστολάκι μαλλιών.
Δεν κάνω πλάκα..
-
@nikonino said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ο ήλιος βαράει.
Καθαρισμός φαναριού:
Με αλοιφή για φανάρια
Εγώ με αυτήν την αλοιφή και απλό πέρασμα με πανί μικροϊνών έφυγε κιντρινίλα και ξεθάμπωμα 20ετίας σε corolla, 15ετίας σε polo και είναι μια χαρά ακόμα μετά από 2-3 μήνες. Ούτε ντουκόχαρτα, ούτε αλοιφαδόροι.
Δεν είναι όλα τα φανάρια με ίδιας ποιότητας πλαστικό όμως. Τα δικά μου χωρίς να το έχω σε γκαράζ κλειστό, κάθε 3 μήνες θολώνουν.
-
@fhcc said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@babisstinson said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ή με πιστολάκι μαλλιών.
Δεν κάνω πλάκα..
Δλδ τι γίνεται με τη θερμότητα; Ξέρω θα μου πεις πως φεύγει η θολούρα.
Με ποια διαδικασία φεύγει να ξέρω για να μην κάνω ζημιά στο βερνίκι. -
Ή με πιστολάκι μαλλιών.
Δεν κάνω πλάκα..
Με ποια διαδικασία φεύγει να ξέρω για να μην κάνω ζημιά στο βερνίκι.Αν έχει μείνει πολύ καιρό η κουτσουλιά και έχει κάνει μεγάλη ζημιά, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε.
Αλλιώς δουλεύει μια χαρά, πρέπει να έχει και σχετικά βίντεο στο YouTube.
-
Ή με πιστολάκι μαλλιών.
Δεν κάνω πλάκα..
Με ποια διαδικασία φεύγει να ξέρω για να μην κάνω ζημιά στο βερνίκι.Αν έχει μείνει πολύ καιρό η κουτσουλιά και έχει κάνει μεγάλη ζημιά, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε.
Αλλιώς δουλεύει μια χαρά, πρέπει να έχει και σχετικά βίντεο στο YouTube.
Πρώτη φορά το ακούω. Το καλοκαίρι το καπό καίει. Η κουτσουλιά γιατί μένει; Φρέσκια κουτσουλιά το καλοκαίρι βλέπω στα αυτοκίνητα να μένει.
Στο utube όχι πως δεν έχει και σωστά βίντεο. Αλλά να ξεθαμπώσω με wd40 έστω και ελαφρώς θαμπωμένο πλασικό φανάρι δεν τα κατάφερα.
Ούτε με οδοντόκρεμα που αν και έχει λειαντικά abrasives δεν κατάφεραν να μου βγάλουν τη θαμπάδα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ