Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
    • 1
    • 2
    • 307
    • 308
    • 309
    • 310
    • 311
    • 311 / 311
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    107
    6202
    273441
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sarantism last edited by

Έχει κανά 2 χρόνια που η Autoglym που για εμένα έχει ίσως το καλύτερο τεχνητό δέρμα (δεν είναι δέρμα, είναι άλλο υλικό) στεγνώματος το Aqua Dry παρουσίασε το Instadry. Αυτό έγινε σε συνεργασία με ένα Άγγλο που φτιάχνει πολύ καλά προιόντα σφουγγαρίσματος και το αποτέλεσμα ήταν το Instadry να είναι περισσότερο απορροφητικό.
      Το άλλο είναι πως είναι ένα προιόν που έχει και μικροίνες. Δεν είναι τόσο μαλακό από όσο διαβάζω σε ξένα φόρουμς, δεν είναι όμως και επικίνδυνο για το βερνίκι. Φυσικά πάντα μα πάντα, αυτό που παίζει ρόλο είναι ο τρόπος χρήσης.
      Αν κάποιος είναι βάρβαρος όσο και απαλό αν είναι ένα προιόν σκουπίσματος του αυτοκινήτου, θα καταφέρει να κάνει ζημιά στο βερνίκι.
      Είπα να το ψάξω αυτό το καινούργιο Instadry. Όπως πάντα πρώτα επισκέφθηκα το αγαπημένου μου Άγγλου Detailer Forensic Detailing Channel για να δω τη γνώμη του.
      Έβγαλα τα συμπεράσματά μου, ήθελα όμως να τα επιβεβαίωσω και πάντα θέλω όσες μπορώ περισσότερες δοκιμές προιόντων ακόμη και αν έχω σχηματίσει μια άποψη.
      Έχει έναν ερασιτέχνη detailer Άγγλο (η Autoglym είναι Αγγλική εταιρία) ο οποίος παρουσίαζε το προιόν. Μια χαρά είπα μέσα μου.
      Εγώ περίμενα να δω πόσο καλά σκουπίζει το δέρμα. Σε πολλές πασουσιάσεις, ο παρουσιαστής κρατάει στο χέρι του το προιόν που παρουσιάζει προς δοκιμή.
      Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το κράτημα γινόταν άγαρμπα. Δηλαδή μόνον που δεν το έχωσε στη μούρη του θεατή του βίντεο. Με παραξένεψε.
      Ενώ περίμενα να δω ένα αυτοκίνητο πλυμένο και ποσο καλά αν το βρέξεις απορροφά το εν λόγω δέρμα το νερό, βλέπω να παρουσιάζει με πάλι άγαρμπο τρόπο το σαμπουάν της Autoglym που χρησιμοποιεί.
      Μετά έβαλε το εν λόγω σαμπουάν σε κουβά της Autoglym.
      Και κουβά της Autoglym; Αλλά επειδή είναι Αγγλική εταιρία, το θεώρησα λογικό γιατί θα είναι στην τιμή φθηνότερος από άλλους επώνυμους και εκείνους. Η Autoglym είναι στις κορυφαίες εταιρίες.
      Αλλά συγνώμη, γιατί να πρέπει να δω να πλένει το αυτοκίνητο; Όρεξη είχα!!! Το βίντεο έγραφε στον τίτλο για το δέρμα. Ωραία. Το πλύσιμο γιατί να το δω;
      Τεσπα. Σε fast motion έδειξε που έπλενε το αυτοκίνητο με την Autoglym το σαμπουάν και ήρθε η ώρα να δείξει και το δέρμα πόσο καλά απορροφά.
      Την ψυχή μου έβγαλε.
      Είπε πως είναι εξαιρετικό. Λέω και εγώ, εντάξει είναι ανάλογα με την κρίση του καθενός. Ο forsein είπε τα θετικά και τα αρνητικά. Ωραίος.
      Αυτός βρήκε μόνον θετικά...Δεκτό. Κανένα πρόβλημα. Μπορεί και εγώ αν το πιάσω στα χέρια μου να το βρω εξαιρετικό.
      Λεω γιατί το κάνω συχνά, κάτσε ρε να δω τα σχόλια.
      Και βλέπω το παρακάτω σχόλιο:
      @AutoglymUK
      6 months ago
      Glad you like it, it is certainly a favourite of ours at AG HQ too.

Όπα!! Η Autoglym βρήκε αυτόν τον αρχάριο detailer χαμηλής επισκεψημότητας; Και ανοιχτά τον ευχαρίστησε; Για ένα προιόν που στο Amazon.uk δεν μπορώ να πω πως ενθουσίασε πάρα πολύ τους απλούς χρήστες. Το Aqua Dry έχει πολύ περισσότερους ευχαριστημένους.
      Επίσης τον ευχαρίστησε που χρησιμοποιήσε και τον σαμπουάν της.
      Εντάξει. Δεν είναι αθώοι οι καιροί μας. Φεύγω από τον συγκεκριμένο.
      Μιλώ πλέον γενικά. Έχει γινει στο παρελθόν με πάρα πολύ γνωστό detailer θέμα όπου εμφανίστηκε να θέλει να παζαρέψει με κορυφαία εταιρία προιόντων detailing στο πόσα θα του δίνει αν τα εμφανίζει με καλό σχολιασμό. Χάθηκε ο εξαιρετικός detailer (έχω μάθει πολλά από αυτόν, Αμερικάνος είναι) και είχε ανοίξει το θέμα κατά πόσο αντικειμενικές είναι οι κριτικές όσων παρουσιάζουν προιόντα.
      Από προσωπική μου εμπειρία, 2 στους 10 να πούνε αντικειμενικά την γνώμη τους. Παλιότερα, γιατί από τον κορονοιό και μετά πέσανε όλα, που το detailing ήταν στο φόρτε του, έπεφταν πολλά λεφτά σε αυτού του είδους το μάρκετινκ. Παίρνεις ένα προιόν που συνήθως στο στέλνει η εταιρία και λες τη γνώμη σου.
      Στα ψιλά γράμματα καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο δοκιμαστής. Πετάει κάποιες λέξεις, όχι προτάσεις, κλειδιά.
      Τέλος πάντων. Προσοχή σε ότι βλέπει κάποιος. Να δει και άλλα βίντεο, να μπει στο Amazon com και uk και να διαβάσει και εκεί κριτικές.
      Μιας και είπα για Amazon.com. Εκεί πρώτο σε πωλήσεις, ή από τα πρώτα είναι το σαμπουάν των χημικών τύπων το CG Mr Pink. Χαμός σε πωλήσεις. Χαμός σε πολύ καλές κριτικές από απλούς αγοραστές.
      Σε δοκιμή σαμπουάν αυτοκινήτου, που έκαναν 3 πολύ καλοί Detailers, και οι 3 το βγάλανε τελευταίο.
      Κάποιος θα πει, σημασία έχει τι λένε οι ειδικοί. Ναι. Αρκεί να μιλάνε αντικειμενικά. Τότε έχει αξία το τι λένε.
      Αλλιώς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
      Δε γίνεται το Megs Gold σαμπουάν να μην το έχουν στις πρώτες θέσεις, που άσχετα από τις πολύ καλές πωλήσεις, έχει ανανεώσει και τη φόρμουλα.
      Δε μπορεί να βρίσκεις το Mr Pink πως δεν είναι slick. Δε γίνεται!!! Το σαμπουάν αυτό, 7 στους 10 που το αγοράζουν το βάζουν σε αφροποιητή και κάνουν αφρό πρόπλησης και βλέπεις το σαμπουάν πόσο καλά γλυστράει στο βερνίκι.
      Η CG δεν είδα ποτέ να δίνει σε διάφορους προιόντα της για δοκιμή. Δλδ δεν κυνηγάει να προβάλει τα προιόντα της από δοκιμαστές που τους προμηθεύει με ότι παράγει. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που βγάλανε το Mr Pink τελευταίο.
      Ενώ η CarPro που δίνει όλη τη γκάμα της για δοκιμές το Reset της βγαίνει από τα καλύτερα. Και είναι σύμφωνα και με τους χρήστες του. Όμως ο μόνος που επικρίνει κάποια προιόντα της Carpro είναι ο forsenic.
      Οι 9 για το Descale λένε εξαιρετικό, ο forsenic λέει γιατί διστάζει και που. Είναι βλάκας; Είναι άπειρος; Όχι. Το φοβάται μήπως είναι πολύ δυνατό και επικρίνει την Carpro για κάτι που μας τυρανάει εδώ και χρόνια. Οι οδηγίες της είναι για τα πανηγύρια.
      Ο forsenic το λέει και το δείχνει στα dilution rate της που πρέπει να μαντέψεις τις αναλογίες. Το ίδιο πρόβλημα είπε και στην Αμερική πως έχει και ένας, ένας στους 10 detailer. Με το Capro Ech2o. Στις οδηγίες ψάχνεσαι. Επίσης ενώ το έχουμε για rinsless wash, η carpro το παραδέχτηκε αφού όλοι το είχαμε για rinsless. Η carpro το είχε για waterless wash.
      Μέρα με τη νύχτα. Γύναμε τμήμα εξέλιξης και δοκιμής του carpro και για άλλη χρήση στην οποία ανταποκρίνεται πολύ καλά σαν rinseless wash.
      Η ειρωνία είναι πως βγήκε και προωθήθηκε σαν waterless wash μέχρι που κάποιοι είδανε πως είναι και slik και thick εξαιρετικό και το δοκίμασαν για rinsless wash και δώσανε το σύρμα και για τους υπόλοιπους να το χρησιμοποιήσουμε σαν τέτοιο.
      Η Carpro τελευταία το πρότεινε για rinseless wash.....
      Στο descale τα λέει ο forsenic έχουν λάθος αναλογίες για αφροποιητή και ψεκαστήρα. Το αντίστροφο από αυτό που γράφουν πρέπει να γίνει. Δλδ 10ml στον ψεκαστήρα και 100ml στον αφροποιητή. Η εταιρία τα δίνει ανάποδα......
      Πάντα κατά τη δική μου άποψη. Μπορεί και να κάνω λάθος. Για να μην μου λέει κανένας σε άκουσα και κάηκα.
      Μην με ακούς. Λέω τη γνώμη μου και όχι "κάνε αυτό και εκείνο". Εσύ αποφασίζεις. Απλά πράγματα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sarantism last edited by

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος πλυσίματος του αυτοκινήτου και ξεκούραστος είναι το rinsless wash.
        Κορυφαία είναι το ONR και το RW Rapid Wash της Koch Chemie. Όπως εξαιρετικό είναι και το Capro Exh2o.
        Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως βγαίνει οικονομικό. Επίσης το ONR και το Ech2o αλλά περισσότερο το ONR μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για άλλες εργασίες. Για καθαρισμό στα τζάμια, για καθαρισμό της ταπετσαρίας, του ταμπλό. Είναι πολύ καλό σαν Quick Detailer και Clay Lube για πηλό τεχνητό ή φυσικό.
        Οι αραιώσεις μεγάλες. Για rinsless wash είναι στο 260 προς 1. Εξαιρετικά οικονομικό.
        Αυτό που παραδέχονται οι περισσότεροι είναι πως η τεχνολογία πίσω από αυτά τα προιόντα τα έχει καταστήσει κατά πολύ ασφαλή. Δε θα προκαλέσουν εύκολα γρατζουνιές. Όμως χρειάζεται σωστή τεχνική.
        Υπάρχει και όριο. Αν είναι πολύ βρώμικο το αυτοκίνητο, καλύτερα σε touchless wash. Το Touchless wash είναι το ποιο ασφαλές πλύσιμο.
        Ο Αφρός Πρόπλυσης αρχικά θα πάρει τις πολλές βρωμιές. Οπότε θα απομείνει ελαφριά βρωμιά.
        Όμως ο αφρός πρόπλυσης θα πρέπει να είναι καλός. Δηλαδή των εταιριών: BiltHamber, CarPro, Koch Chemie για Ευρώπη. Της Autoglym για εμένα είναι αδύναμοι. Με ουδέτερο Ph, δε θα βγάλει τη δύσκολη βρωμιά. Οπότε πάμε σε 9 μέχρι 12Ph. Ανάλογα με το πόσο βαθύ καθαρισμό θέλουμε να κάνουμε.
        Το Rinsless Wash θεωρητικά δεν είναι για βαθύ καθαρισμό. Όμως μπορεί να γίνει βαθύς καθαρισμός και με R.W. Αρκεί να συνδιαστεί σωστά, ένα ποιοτικό A.P.C. με ένα R.W. προιόν.
        Ένα άλλο πολύ καλό του R.W. είναι πως δεν αφήνει τα γνωστά water spots. Είναι μεγάλος εχθρός στο πλύσιμο το Water Spot, γιατί τα άλατα αν μείνουν στο βερνίκι και ψηθούν μακροπρόθεσμα μπορεί να το φάνε.
        Η τεχνική του R.W. Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο. Θέλει ένα πράγμα. Απαλό πλύσιμο. Απαλή εφαρμογή του Wash Mitt στο χρώμα. Αρχικά καλό ψέκασμα και λίγο αναμονή για να δράσει το R.W. προιόν και κατόπιν, βουτάμε το σφουγγάρι μικροινών στον κουβά με το νερό και το R.W. προιόν, υγρό. Το ONR.
        Το στραγγίζουμε όχι εντελώς και απαλά το μετακινούμε στη βρωμιά. Θα βάλω βίντεο.
        Αν δούμε πως είναι πολύ βρώμικο το σφουγγάρι, επανάληψη. Κατόπιν αφού τελειώσουμε το κομμάτι π.χ. το καπό, την πόρτα, με μια πετσέτα μικροίνας καθαρίζουμε την επιφάνεια. Εκεί στην πετσέτα θα δούμε αν έχει μείνει βρωμιά ή αν δεν έχει μείνει. Αν δεν έχει μείνει τότε το πλύσιμο έχει γίνει πολύ σωστά.
        Θα το συνεχίσω.
        Youtube Video

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • S
          sarantism last edited by

Ένας τρόπος πλυσίματος με RW προιόν είναι με σφουγγάρι μικροινών. Ένας άλλος, λέγεται Gary Dean αν θυμάμαι η μέθοδος, είναι να πάρει κάποιος καμιά 8 πετσέτες μικροίνας να τις βουτήξει στο μίγμα νερού και ONR και να πλύνει το αυτοκίνητο.
          Δεν τον προτιμώ αυτόν τον τρόπο. Είναι με μεγάλο κόστος. Το Onr και τα παρόμοια προιόντα δεν κάνει βαθύ καθαρισμό όπώς θα έκανε ένα κάπως δυνατό σαμπουάν αυτοκινήτου.
          Πρόσφατα, έριξε αυτήν τη λασποβροχή. Δεν είναι ενδεδειγμένο να πλήνεις με τέτοια βρωμιά το αμάξι με Onr. Δοκίμασα κάτι βάση της κοινής λογικής. Έκανα ένα μείγμα Surfx HD που είναι APC της Bilt Hamber σε αναλογία, 3% με νερό. Δλδ στα 1000ml νερό έβαλα 30ml που είναι μια χαρά για μέτρια βρωμιά.
          Με ένα απλό ψεκαστήρι στο οποίο εκεί έκανα το μείγμα ψέκασα το καπό. Είδα τη βρωμιά να διαλύετε.
          Μπορώ να πω και άλλον τρόπο φθηνότερο. Ακόμη και αν το σαμπούαν είναι ουδέτερο, μπορεί να βάλει κάποιος 30ml στο λίτρο με νερό και να δουλέψει αυτό το μείγμα στο καπό που είναι λερωμένο. Μπορεί να μην βγάλει τη βρωμιά, όμως θα την μαλακώσει.
          Στην περίπτωση του μείγματος με APC δεν πρέπει το μείγμα να στεγνώσει στο καπό. Πρέπει να ξεπλυθεί καλά.
          Δεν το ξέπλυνα. Ψέκασα καλά το καπό με Onr. Οπότε το νερό του μείγματος με το Onr, εξουδετέρωσε τα αλκάλια του APC. Μετά προχώρησα σε πλύσιμο με μια βρωμιά μαλακή και λιγότερη λόγω του APC.
          Οπότε αυτός ο τρόπος πλυσίματος είναι μια εναλλακτική λύση αν υπάρχει μεσαία βρωμιά στο αυτοκίνητο.
          Το βίντεο δείχνει περίπου όσα γράφω.
          Youtube Video

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • First post
            Last post
          • 1
          • 2
          • 307
          • 308
          • 309
          • 310
          • 311