-
@dettol said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
Nα υπενθυμισω @criuser οτι degradation και battery health ειναι διαφορετικα πραγματα. Αλλα ξεχασα, δεν ασχολεισαι με ηλεκτρικα

Δεν ξέρει από αυτά και δεν ασχολείται και με τέτοια. Του φτάνει το ότι Σε τριο βγήκε πρώτο σε αυτονομία πραγματική σε σχέση με την δηλωμένη και 1ο στον τάρανδο!! Τι δεν καταλαβαίνεις!?!?!

-
Ισχύει, ο Ιταλός λέει ότι υπάρχουν πιστοποιητικά αντιπροσωπείας
Το άλλο το κουλό, που ανά 12.500 χλμ θέλουν σέρβις;
-
Τον 1ο χρόνο χάνουν αρκετό.
Το 5% νορμαλ, το 7% ακραίο, μπας και είναι λάθος του διαγνωστικού.Επίσης λόγω φτήνιας, το ισετρίο δεν έχει buffer* οπότε δεν υπάρχει λίπος έξτρα να το προσθέσει το BMS και να σας κρύψει το degradation.
Χαλαρώστε αδέρφια, δεν είναι πρόβλημα.
Θέλετε να σας βρω γκρίνιες για τέσλα με 5% στο 1ο έτος; Να ψάξω; (κάτι θυμάμαι)*εδιτ: έχει buffer, 0.2kWh σύμφωνα με το evdb, καταξοδεύτηκαν

-
Στους 6 μήνες (12.500 χλμ) λέει 4%
Νορμάλ;
-
Ναι ρε συ, νορμαλ.
ισετρίο αγόρασαν, όχι πορσε καγιεν να κλαίνε τα λεφτά τους.Κακώς σε τέτοια αυτοκίνητα δίνουν τέτοιες πληροφορίες, είναι ένα φτηνιάρικο αυτοκίνητο, το παίρνεις για να κάνεις την δουλειά σου. Κάθεται τώρα ο άλλος που πήρε αερόψυκτο χρέπι με ψίχουλα, και αγχώνεται με το αν έχει χάσει 2 ή 5%.
Το θέμα είναι να μην χαλάει.Θα προτιμούσε να το πληρώσει 1Κ παραπάνω και να του είχαν βάλει 4kWh buffer που θα το προσθέσει στον πρώτο χρόνο στην χωρητικότητα;
(δεν αμφισβητώ οτι το ισετρίο είναι χρέπι τεχνολογικά)
-
Κοίτα, αυτός που το αγόρασε προφανώς και δεν είχε χρήματα για κάτι καλύτερο, οπότε θα κλαίει σίγουρα τα λεφτά του. Αν έτρεχε το χρήμα από τα μπατζάκια του σίγουρα θα αγόραζε κάτι καλύτερο.
Ας ελπίσουμε να τους καλύψουν τα 8 χρόνια της εγγύησης της μπαταρίας
-
@jousis said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
Θέλετε να σας βρω γκρίνιες για τέσλα με 5% στο 1ο έτος; Να ψάξω; (κάτι θυμάμαι)
ναι, αλλα σε nmc μπαταριες. Σε lfp δεν εχω ακουσει τετοια πραγματα.
-
Κοίτα, αυτός που το αγόρασε προφανώς και δεν είχε χρήματα για κάτι καλύτερο, οπότε θα κλαίει σίγουρα τα λεφτά του
Eγώ που αγόρασα samsung 3ης κατηγορίας δεν κλαίω τα λεφτά μου επειδή δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το iphone σου.
Γιατί αυτό είχα δυνατότητα κ ανάγκη, αυτό πήρα.Εσύ που έχεις router των 80 ευρώ δεν κλαις τα λεφτά σου που δεν είναι τόσο καλός όσο τον δικό μου των 500ευρώ γιατί αυτόν είχες ανάγκη/δυνατότητα και αυτόν πήρες.
κτλ κτλ.Καταλαβαίνω οτι η μπαταρία είναι ένα άγχος και χάνει εμβέλεια οπότε τσούζει και για αυτό έπρεπε όλα να έχουν λίπος (buffer).
Αυτό είναι μια χαζομάρα της σιτροέν που θα την πληρώσει. Αν είχαν βάλει 2kWh buffer τώρα ο BMS θα του έδειχνε 99% υγεία (δεν ξέρω τί/πως μετράει, υποθέτω) και όλα καλά.
Άλλη μια αποτυχια του μάρκετιν.
Δεν θα πέσει ποτέ στο 70% η μπαταρία του ισετρίο (ποντάρω).@dettol LFP χάνουν στην αρχή. Μετά είναι (πιο) βράχος. Δεν θυμάμαι ακριβώς καμπύλες με παράμετρο μόνο τον χρόνο (λίγα χλμ).
edit: 1 τυχαίο, θα βρούμε κ άλλα αν ψάξουμε, αλλά δεν παίζει ρόλο. Κακώς ασχολούμαστε με τέτοια ψιλά. Οι σημερινές μπαταρίες είναι αυτό που είναι. Χάνουν. Και οι αερόψυκτες στην Ελλάδα είναι no-no απο εμένα. -
@jousis said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
edit: 1 τυχαίο, θα βρούμε κ άλλα αν ψάξουμε, αλλά δεν παίζει ρόλο. Κακώς ασχολούμαστε με τέτοια ψιλά. Οι σημερινές μπαταρίες είναι αυτό που είναι. Χάνουν. Και οι αερόψυκτες στην Ελλάδα είναι no-no απο εμένα.
αυτος ειναι βλακας, διοτι νομιζει οτι εχει degradation βασει του guess-o-meter. Του εξηγουν οτι για να δει αν πραγματικα εχει μειωση χωρητικοτητας θα πρεπει να παει στο service menu και να κανει health test. Επισης του αναφερουν οτι πιθανοτατα δεν εχει γινει calibration του bms με 0-100% φορτιση.
-
Δεν θα ασχοληθώ με τα των μπαταριών γιατί δεν τα καταλαβαίνω και δεν θέλω να τα καταλάβω βάζοντας έναν μπελά στο κεφάλι μου την στιγμή που τώρα ξεκινάω και φεύγω για 700-800 χλμ και γεμίζω σε 3 λεπτά.
Το ε Σε 3 θα κριθεί με βάση την τιμή του, όχι με βάση τα θέλω του καθενός, ή τις κινεζιές που δεν τις ξέρει η μάνα τους, γιατί διάβασα κάτι που την έπεσαν σε ένα σχολιαστή που είπε να δούμε την αξιοπιστία των Κινέζων.
Ξεχάσανε για το κάθισμα του οδηγού που ξεκόλλησε στο εμτζι 4 ή που έμενε στην ανηφόρα επειδή ψόφαγε η μπαταρία και ο κινητήρας δεν μπορούσε να κινήσει το αμάξι εμ τζι το σουβ.
Το 3 στην Γαλλία με την μικρή μπαταρία ξεκινάει μετά τις επιδοτήσεις με 12995. Στην μεσαία έκδοση είναι στα 17000 με την κανονική.
Εδώ έχουμε την μεσαία έκδοση με την μικρή μπαταρία στα 17900 μετά την επιδότηση των 3000.
https://www.citroen.gr/models/ë-C3.html
Αρα οι συγκρίσεις γίνονται με αυτά που πληρώνεις.
Τα τογιότα που έχουν πάμφθηνο εσωτερικό επιπέδου αυτοκινήτου των 10000 που μυρίζει άσχημα κιόλας, τα εκθειάζετε ως άσπαστα και οικονομικά και ας κάνουν 5000 παραπάνω το Κορόλα κρός στην βασική με τον 1,8 από την πιο πλούσια έκδοση του 3 αιρκρος το οποίο είναι πιο άνετο, έχει μεγάλους χώρους, ταξιδεύει καλύτερα στον ανοικτό δρόμο, είναι πιο γρήγορο και η εσωτερική του ποιότητα αν δεν είναι ένα κλικ πιο πάνω από το Κορόλα Κρος είναι ανάλογη και χάνει μόνο στην κατανάλωση της κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και στην αξιοπιστία.
Αν βάλουν και εδώ ο Συγγελίδης την εγγύηση των 8 χρόνων / 150000 χλμ που έχουν στην κεντρική Ευρώπη, για ποιο λόγο να ασχοληθείς με το τογιότα αν δεν σου αρέσει ο ήχος του σιβιτι ?
Είπαμε γράφω το πρωί και το βράδυ στο φόρουμ, οπότε οι απαντήσεις θα είναι συγκεντρωτικές για τα σχόλια που γράφετε εσείς οι εργαζόμενοι εν ώρα εργασίας...

-
@criuser said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
Αν βάλουν και εδώ ο Συγγελίδης την εγγύηση των 8 χρόνων / 150000 χλμ που έχουν στην κεντρική Ευρώπη, για ποιο λόγο να ασχοληθείς με το τογιότα αν δεν σου αρέσει ο ήχος του σιβιτι ?
Εφόσον οι ευρωπαίοι έχουν τόσο εμπιστοσύνη στα μπραντς τους, να βάλουν 10χρόνια, όχι 8.
Μέχρι να βάλουν όμως, να μην τους χαϊδεύουμε προτείνω.Μέχρι τότε, καλά κάνουν και παίρνουν τογιότα.
Μπορεί να παθαίνουν κατάθλιψη κάθε φορά που τα οδηγούν αλλά δεν έχουν λεφτά για πέταμα. -
Καλά για να πάρεις τογιότα πρέπει να έχεις και θέμα με τα μάτια και την ακοή.
-
@criuser said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
Καλά για να πάρεις τογιότα πρέπει να έχεις και θέμα με τα μάτια και την ακοή.
Εντωμεταξύ τα νέα Σιτροέν δεν βλέπονται (τα μικρά τουλάχιστον). Ειδικά τα 3αρια ειναι σαν κουτιά με ρόδες, καμία σχεδίαση, χάρη ή ομορφιά. Πολύ πιο όμορφο το προηγούμενο.
-
@criuser said in Citroen C3 / e-C3 (2024):.
criu, εδώ και 1μησι χρόνο λες ότι ΘΑ βάλει ο Σ την εγγύηση 8 έτη,αλλά τελικά έχουμε μείνει στο ΑΝ.
Κάτι θα ξέρει (ή φοβάται
) ο Σ για να μην το κάνει.. -
@panormus772 said in Citroen C3 / e-C3 (2024):
criu, εδώ και 1μησι χρόνο λες ότι ΘΑ βάλει ο Σ την εγγύηση 8 έτη,αλλά τελικά έχουμε μείνει στο ΑΝ.
Κάτι θα ξέρει (ή φοβάται
) ο Σ για να μην το κάνει..Απλό ειναι: αφού πουλάει στα θύματα (εεε στους έξυπνους καταναλωτές ήθελα να πω και στις leasing βασικά), γιατι να αυξήσει την εγγύηση? Όταν δει να πέφτουν οι πωλήσεις, τότε θα προσφέρει την αυξημένη εγγύηση.
Citroen C3 / e-C3 (2024)