-
Σύμφωνα με τα συμβάντα, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε για την οικονομική κατάσταση της χώρας και σε ένα μεγάλο ποσοστό καλά να πάθει γιατί δεν έκανε λίγα κακά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε και αυτός τη μνημονιακή του πολιτική.
Έμεινε η ΝΔ να φαίνεται πως θα βάλει τάξη. Περαστικά μας. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ρε συ σεττε!
Γράψε μας τώρα τον ορισμό του πρόσφυγα! Χωρίς να τον ψάξεις!
Γράψε όλα τα εδάφια του άρθρου που τον ορίζει! Καθώς και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτόν
Να είσαι ντόμπρος και να μην το ψάξεις
Μετά τον ορισμό, γράψε όλες τις αποφάσεις του ΣΤΕ για τ θέμα, και όλες τις αποφάσεις της ΕΕ
Τίποτα δεν γνωρίζεις για το θέμα αυτό, και είσαι και φανατικά σίγουρος ότι τα διεθνή δικαιώματα δεν εφαρμόζονται πουθενά και ότι κάποιοι δεν είναι πρόσφυγες
Θα δεις ότι δεν έχεις ιδέα για όσα γράφεις!
Που τα διαβάζεις αυτά που γράφεις;
Δεν έχει νόημα καμιά αναφορά μου στο ποιος μπορεί να αποκληθεί πρόσφυγας, καθώς δεν έχει καμία σημασία. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί που μπαίνουν δεν είναι τέτοιοι... Σχετικά με το ΣΤΕ, το συγκεκριμένο όργανο, θα πρέπει να σταλεί για μακροχρόνιες διακοπές σε νησιά της (πολύ) άγονης γραμμής, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υπηρεσία του στη πατρίδα... Στα υπόλοιπα μέτρα που ανέφερα, έχεις να βρεις κάποιο ψεγάδι; Κλείσιμο συνόρων, μπλοκάρισμα εμβασμάτων, διακοπή διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων κλπ;
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@sette said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ο Κυριάκος δεν είναι δράκος. Είναι ένας τύπος που κατάφερε στη πρώτη του δουλειά στη θυγατρική της Εθνικής (πρόσληψη φυσικά λόγω εμπειρίας και ικανοτήτων...), Iven( διορισμός επί Σημίτη, γιατί ως γνωστόν αυτά περί πολιτικής αντιπαλότητας απευθύνονται σε γρόθους) να κατηγορηθεί ότι υπέδειξε τότε την ένταξη εταιρειών σε πρόγραμμα ενίσχυσης «νεοφυών επιχειρήσεων» της ΕΕ, από τις οποίες καμία δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές... Η εταιρεία που διοικούσε τελικά τέθηκε σε εκκαθάριση και η Εθνική Τράπεζα υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα ποσά των επιδοτήσεων. Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι έλεγχοι έγιναν μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Καραμανλή και ήταν νεοδημοκράτες εκείνοι που παρέπεμψαν την υπόθεση στον εισαγγελέα (βλ. ενδεικτικά: «Ανοιχτοί λογαριασμοί του Κ. Μητσοτάκη με τη Δικαιοσύνη», εφ. «Τα Νέα», 13.10.2008 και «Στη Βουλή οδεύει ο “φάκελος” Κυρ. Μητσοτάκη», εφ. «Καθημερινή», 14.10.2008). Ακολούθησε εισαγγελική πρόταση άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά στις 14.1.2009 η Βουλή -όπως συνηθιζόταν εκείνη την περίοδο- την απέρριψε... Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλα σκάνδαλα (βλέπε μίζενς)...
Bαρυ βιογραφικο
Γι'αυτό άλλωστε και η βαριά η ... του τσολιά που μας κερνάει τόσα χρόνια...
-
Πώς ξέρεις πως ΟΛΟΙ δεν είναι πρόσφυγες! Τι ακραίο συμπέρασμα ήταν αυτό χωρίς καν να γνωρίζεις τους ορισμούς του τι εστι πρόσφυγας;
Ρε συ επιστήμονας είσαι! Πως γίνεται να πετάς στα σκουπίδια την εκπαίδευση και την ικανότητα της ανάλυση που προσφέρουν οι σπουδές χάριν του φανατισμού και μιας Ακροδεξιάς ιδεολογίας που πιθανόν την αναπαράγει κάποιος λιγότερο μορφωμένος από εσένα!
Δεν γνωρίζεις το θέμα και είσαι σίγουρος πως όλες οι αρχές και ελεγκτικοί μηχανισμοί συνωμοτούν κατά εσου που δεν γνωρίζεις το θέμα!
Δηλαδή όλοι αυτοί οι νομικοί που ορίζουν και ελέγχουν τις καταστάσεις των νομικών καθεστώτων είναι συνωμότες;;;;
Κατά ποιου;;; Εσου;;;
Σώσε τον εαυτό σου και το μυαλό σου από τον φανατισμό! Φιλική συμβουλή!
Πως ξέρεις ότι και εσύ κάποτε δεν θα είσαι πρόσφυγας;
-
Πώς ξέρεις πως ΟΛΟΙ δεν είναι! Τι ακραίο συμπέρασμα ήταν αυτό χωρίς καν να γνωρίζει τους ορισμούς!
Ρε συ επιστήμονας είσαι! Πως γίνεται να πετάς στα σκουπίδια την εκπαίδευση και την ικανότητα της ανάλυση που προσφέρουν οι σπουδές χάριν του φανατισμού και μιας Ακροδεξιάς ιδεολογίας που πιθανόν την αναπαράγει κάποιος λιγότερο μορφωμένος από εσένα
Η εκπαίδευση μου μου έχει μάθει ότι το γαμημενο το ραπανάκι δεν μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ανάλογα το καιρό, ούτε μπορεί να φυτρώνει όπου γουστάρει. Επίσης μου έχει μάθει πως το κώλο μου κάτω να χτυπάω, αν δεν το φυτέψω όταν πρέπει, όπως πρέπει και με τη φροντίδα που πρέπει, θα πάρω τα τρία του Καράμπελα. Η επιστήμη μου βλέπεις, βασίζεται σε δεδομένα που δεν αλλάζουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με το ποιος ασχολείται. Δεν νοιάζεται! Ο δικαιωματισμός και η μπίζνα αυτού (γιατί αυτά που αναφέρεις δεν είναι η επιστήμη της δικονομίας αλλά η 'επιστήμη' της παπάτζας), δεν είναι επιστήμη, οπότε δεν μπορεί και να αναλυθεί με απτά δεδομένα. Άρα είναι και εκτός πεδίου ενδιαφέροντος μου. Αν θέλω να μπω σε τέτοια 'ανάλυση', προτιμώ να προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω απέναντι στη κοπέλα μου. Το ίδιο χάσιμο χρόνου θα είναι, άσε που στη τελευταία περίπτωση θα έχω και τα τυχερά μου... Ξέρεις τι ακολουθεί τέτοια επιστημονική ανάλυση;

-
Ρε συ πως ξέρεις το τι ορίζει τον πρόσφυγα;
Σου ειπε ένας βλάκας ακροδεξιός αμόρφωτος ότι είναι η εμπόλεμη ζωή γιατί αυτό τον βόλευε εκείνη την στιγμή
ΠΟΤΕ δεν ήταν ΜΟΝΑΧΑ η εμπόλεμη ζώνη! Είναι ΚΑΙ η εμπόλεμη ζώνη! ΠΟΤΕ δεν ήταν η πρώτη γειτονική χώρα! Είναι όμως ΚΑΙ η πρώτη γειτονική χώρα!
Πολλά στοιχεία χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο ως πρόσφυγα τα οποία είναι απότοκο της ιστορικης ανάλυσης και καταγραφής μιας σειράς ανθρώπινων τραγωδιών που έχουν συμβεί στην σύγχρονη εποχή !
Τα οποία μπορούν να συμβούν και σε ΕΣΕΝΑ!
-
αναρωτιέμαι τι θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση με τις Φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων?
-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
αναρωτιέμαι τι θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση με τις Φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων?
Τι εννοεις να εκτελεσουν αλλους 200 τα γλυφτροπιπονια των γερμανων κουλης και σια ;
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τι εννοεις να εκτελεσουν αλλους 200 τα γλυφτροπιπονια των γερμανων κουλης και σια ;

εμένα με γράφετε το δέχομαι
το ΚΚΕ δε πήρατε χαμπάρι οτι δεν ασχολείται με την απάτη με ΑΙ που πάει να κάνει ενας Γερμανός ... -
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
το ΚΚΕ δε πήρατε χαμπάρι οτι δεν ασχολείται με την απάτη με ΑΙ που πάει να κάνει ενας Γερμανός ...
είναι όντως απάτη? δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να αποδειχτεί αν είναι γνήσιες ή AI, όπως και να έχει το θέμα θέλει προσοχή
-
Ρε συ πως ξέρεις τι ορίζει τον πρόσφυγα;
Σου ειπε ένας βλάκας ακροδεξιός αμόρφωτος ότι είναι η εμπόλεμη ζωή γιατί αυτό τον βόλευε εκείνη την στιγμή
ΠΟΤΕ δεν ήταν ΜΟΝΑΧΑ η εμπόλεμη ζώνη!
Πολλά στοιχεία χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο ως πρόσφυγα τα οποία είναι απότοκο της ιστορικης ανάλυσης σε μια σειρά ανθρώπινων τραγωδιών που έχουν συμβεί στην σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία!
Ρε συ λαπ, πολύ καλό φίλος, ήταν στην υπηρεσία ασύλου και τώρα στον ΔΟΜ. Ένας άνθρωπος ψιλοαριστερίζων και ψυχοπονιάρης που έφτασε να λέει οι κωλομετανάστες... Άλλος φίλος που είναι λιμενικός, όποτε συζητάμε περί αυτών, γίνεται σαν μελιτζάνα από τα νεύρα του, καθώς έχει αντιληφθεί πλήρως το δούλεμα που παίζει...
Να στο θέσω αλλιώς... Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος κινδυνεύει επειδή γίνεται πόλεμος στη χώρα του, σπάει το καρπό του ή πιστεύει σε διαφορετική θρησκεία από τη κυρίαρχη στη χώρα του, αν η χώρα του δεν συνορεύει με τη δική μου. Είναι πολύ απλό! Δεν έχουμε την ευθύνη για ότι στραβό συμβαίνει ανά την υφήλιο! Πρόσφυγας (εφόσον έχεις τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να ονομαζεσαι έτσι), είσαι μέχρι να φτάσεις σε χώρα που δεν κινδυνεύεις. Ο Αλγερινός/Μαροκινός, πόσες χώρες περνάει για να φτάσει Ελλάδα και τι είναι αυτό που μπορεί να επικαλεστεί που τον κάνει πρόσφυγα; Ο Αφγανός, ακόμη και αν θεωρείται πρόσφυγας για άλλο λόγο από αυτό του πολέμου (μιας και δεν υπάρχει πόλεμος), πόσες χώρες περνάει για να φτάσει Ελλάδα; Όλες αυτές είναι μη ασφαλείς; Για ποιο λόγο; Αν δεν είναι ασφαλείς, γιατί συμμετέχουν κανονικά σε όλα (τραπεζικό σύστημα, εμπόριο, πτήσεις κλπ) εκτός από αυτά που επιβάλλουν ανάληψη ευθύνης; Τη κοροϊδία δεν τη μπορώ, ούτε την υποκρισία.
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
το ΚΚΕ δε πήρατε χαμπάρι οτι δεν ασχολείται με την απάτη με ΑΙ που πάει να κάνει ενας Γερμανός ...
είναι όντως απάτη? δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να αποδειχτεί αν είναι γνήσιες ή AI, όπως και να έχει το θέμα θέλει προσοχή

-
@sette said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ρε συ πως ξέρεις τι ορίζει τον πρόσφυγα;
ΠΟΤΕ δεν ήταν ΜΟΝΑΧΑ η εμπόλεμη ζώνη!
Πολλά στοιχεία χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο ως πρόσφυγα τα οποία είναι απότοκο της ιστορικης ανάλυσης σε μια σειρά ανθρώπινων τραγωδιών που έχουν συμβεί στην σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία!
Ρε συ λαπ, πολύ καλό φίλος, ήταν στην υπηρεσία ασύλου και τώρα στον ΔΟΜ. Ένας άνθρωπος ψιλοαριστερίζων και ψυχοπονιάρης που έφτασε να λέει οι κωλομετανάστες... Άλλος φίλος που είναι λιμενικός, όποτε συζητάμε περί αυτών, γίνεται σαν μελιτζάνα από τα νεύρα του, καθώς έχει αντιληφθεί πλήρως το δούλεμα που παίζει...
Να στο θέσω αλλιώς... Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος κινδυνεύει επειδή γίνεται πόλεμος στη χώρα του, σπάει το καρπό του ή πιστεύει σε διαφορετική θρησκεία από τη κυρίαρχη στη χώρα του, αν η χώρα του δεν συνορεύει με τη δική μου. Είναι πολύ απλό! Δεν έχουμε την ευθύνη για ότι στραβό συμβαίνει ανά την υφήλιο! Πρόσφυγας (εφόσον έχεις τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να ονομαζεσαι έτσι), είσαι μέχρι να φτάσεις σε χώρα που δεν κινδυνεύεις. Ο Αλγερινός/Μαροκινός, πόσες χώρες περνάει για να φτάσει Ελλάδα και τι είναι αυτό που μπορεί να επικαλεστεί που τον κάνει πρόσφυγα; Ο Αφγανός, ακόμη και αν θεωρείται πρόσφυγας για άλλο λόγο από αυτό του πολέμου (μιας και δεν υπάρχει πόλεμος), πόσες χώρες περνάει για να φτάσει Ελλάδα; Όλες αυτές είναι μη ασφαλείς; Για ποιο λόγο; Αν δεν είναι ασφαλείς, γιατί συμμετέχουν κανονικά σε όλα (τραπεζικό σύστημα, εμπόριο, πτήσεις κλπ) εκτός από αυτά που επιβάλλουν ανάληψη ευθύνης; Τη κοροϊδία δεν τη μπορώ, ούτε την υποκρισία.
Και εγώ τη βλακεία!!
Το ότι μια χώρα δεν θεωρείται για κάποιους ανθρώπους ασφαλής τι ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με το ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας αυτής; Δηλαδή ένας μετανάστης θα κλείσει τις τράπεζες επειδή διώκεται για ας πούμε πολιτικούς λόγους;;;
Τι αχταρμάς εννοιών και καταστάσεων είναι αυτός;;;
Πες μου σε παρακαλώ που αναφέρει αυτό που γράφεις όσον αφορά τις συνορεύουσες χώρες;
https://www.ohchr.org/en/instruments-mechanisms/instruments/convention-relating-status-refugees
Το ότι εμείς η Ιταλία και όλοι οι νότιοι είμαστε η είσοδος της Ευρώπης από την Αφρική δεν σου περνά από το μυαλό ότι ειναι ο λόγος που ζούμε ότι ζούμε;
Για αυτό βλέπουμε να δεχόμαστε ανθρώπους από μακρινές χώρες
-
Οι άλλες χώρες της Ευρώπης γιατί έκλεισαν τα σύνορά τους;
-
Γιατί κοιτούν τον εαυτό τους και εκεί θα πρέπει να πατήσουμε πόδι εμείς!
Έχουμε πολιτικά εργαλεία να το πράξουμε! Αλλα όταν οι δικοί μας γλύφουν για ευρωπαϊκές θέσεις και αξιώματα κάνουν την πάπια!
Να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους, να γίνει ισομερής και αναλογικός επιμερισμός των μεταναστών σε όλες τις χώρες!
Και αντ αυτού έχουμε τους πανιβλακες έλληνες να χειροκροτούν αυτούς που μας κλείνουν την είσοδο στους μετανάστες δημιουργώντας πρόβλημα στη χώρα μας
Είπα ξανά μερικοί από τον πολύ πατριωτισμό και την υποστήριξη ξένων εθνικών πολιτικών στρέφονται κατά των συμφερόντων της χώρας
-
Αν όντως δεν κατάλαβες τι γράφω, θα στο εξηγήσω...
Δεν νοείται για εμένα μη ασφαλής χώρα για πρόσφυγες, ενώ είναι ασφαλής για τουρίστες, για διεθνές εμπόριο, για διεθνείς μεταφορές και φυσικά για πλήρεις σχέσεις με τον 'πολιτισμένο' κόσμο. Μη ασφαλής, μπορεί να είναι μόνο μια χώρα παρίας. Μια χώρα που συμμετέχει σε όσα γράφω παραπάνω, μόνο προσχηματικά μπορεί να παρουσιάζεται ως μη ασφαλής. Πάμε στη Τουρκία τώρα... Η βασική νομική εκκρεμότητα που επικαλούνται πολλοί νομικοί και οργανώσεις είναι η γεωγραφική επιφύλαξη που διατηρεί η Τουρκία στη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες του 1951.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Η Τουρκία:
Έχει υπογράψει τη Σύμβαση του 1951.
Έχει επικυρώσει και το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967.
Όμως διατηρεί γεωγραφικό περιορισμό:
Αναγνωρίζει ως «πρόσφυγες» (με πλήρη καθεστώς) μόνο όσους προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες.Άρα τι γίνεται με Σύρους, Αφγανούς κ.λπ.;
Πρόσφυγες από:
Συρία
Αφγανιστάν
Ιράκ
Πακιστάν κ.ά.
δεν λαμβάνουν πλήρες καθεστώς πρόσφυγα, αλλά καθεστώς «προσωρινής προστασίας» ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας, το οποίο:
Δεν παρέχει πάντα μόνιμη εγκατάσταση
Δεν διασφαλίζει ισότιμα κοινωνικά δικαιώματα
Επιτρέπει θεωρητικά την επιστροφή τους όταν κριθεί ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν
Γιατί αυτό συνδέεται με τον χαρακτηρισμό «μη ασφαλής χώρα»;
Για να θεωρηθεί μια χώρα «ασφαλής τρίτη χώρα» (π.χ. από κράτη της ΕΕ), πρέπει:Να παρέχει πρόσβαση σε διαδικασία ασύλου
Να τηρεί την αρχή της μη επαναπροώθησης (non-refoulement)
Να παρέχει προστασία αντίστοιχη της Σύμβασης
Η διατήρηση της γεωγραφικής επιφύλαξης δημιουργεί νομικά ερωτήματα για το αν:
Η προστασία είναι πλήρης και ισοδύναμη
Υπάρχει κίνδυνος επαναπροώθησης σε τρίτες χώρες
Γι’ αυτό το ζήτημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα τα ελληνικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Συμπέρασμα
Η Τουρκία δεν έχει αποσύρει τη γεωγραφική επιφύλαξη στη Σύμβαση της Γενεύης.
Αυτό είναι το βασικό νομικό σημείο που χρησιμοποιείται ως επιχείρημα ότι δεν παρέχει πλήρες καθεστώς πρόσφυγα σε μη Ευρωπαίους αιτούντες άσυλο.Δεν μπορεί μια χώρα σαν τη Τουρκία, να πειστεί να άρει αυτές τις 'επιφυλάξεις', ειδάλλως θα αντιμετωπίσει συνέπειες στις εμπορικές πχ σχέσεις με όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ;
Αντίστοιχα, γιατί πχ η Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι και λοιπές ζάπλουτες μουσουλμανικές χώρες, αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στο προσφυγικό (όχι γενικά λαθρομεταναστευτικό); Δεν υπάρχουν και εκεί μοχλοί πίεσης για συμμόρφωση;
-
Βλέπεις λοιπόν ότι έχουμε μπλέξει!
Είμαστε μια μικρή χώρα σε ένα σταυροδρόμι!
Έχουμε από τη μία τους μεν να κλείνουν την πόρτα, τους άλλους να μην αναγνωρίζουν το καθεστώς του πρόσφυγα στον μισό πλανήτη!!!!
Και τα συμφέροντα όλων αυτών απέναντι στα δικά μας και την διασφάλιση των κεκτημένων και των διπλωματικών μας άσσων
Βλέπεις ότι είναι μια πολυπαραγοντικη συνάρτηση και δεν λύνεται με ακραίες λύσεις οι οποίες θα ικανοποιήσουν κάποιους ακραίους για μια ημέρα και την επόμενη η χώρα βασικά θα χάσει διπλωματικό κεφάλαιο, θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις που θα διαμορφώνουν άλλοι χωρις να συμμετέχει και θα στρώνει το αφήγημα όσων μας διαβουλεύονται !!!!
Έχουμε αποφασίσει ότι στρατηγικός μας άξονας είναι το διεθνές δίκαιο και στην βάση αυτού θα διεκδικούμε τη θέση μας στον κόσμο!
Πέρα από το ανθρώπινο του πράγματος όπως το να βλέπεις να πνίγονται άνθρωποι και εσύ να πίνεις την μπυρα σου!!! Αυτό είναι θέμα ενσυναίσθησης και οποιος την διαθέτει τότε κατανοεί, όποιος δεν την έχει δεν κατανοεί το τι λένε οι άλλοι, έχει έλλειψη στον τομέα αυτόν!
-
Βλέπεις λοιπόν ότι έχουμε μπλέξει!
Είμαστε μια μικρή χώρα σε ένα σταυροδρόμι!
Έχουμε από τη μία τους μεν να κλείνουν την πόρτα, τους άλλους να μην αναγνωρίζουν το καθεστώς του πρόσφυγα στον μισό πλανήτη!!!!
Και τα συμφέροντα όλων αυτών απέναντι στα δικά μας και την διασφάλιση των κεκτημένων και των διπλωματικών μας άσσων
Βλέπεις ότι είναι μια πολυπαραγοντικη εξίσωση και δεν λύνεται με ακραίες λύσεις οι οποίες θα ικανοποιήσουν κάποιους ακραίους για μια ημέρα και την επόμενη η χώρα βασικά θα χάσει διπλωματικό κεφάλαιο, θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και θα στρώνει το αφήγημα όσων μας διαβουλεύονται !!!!
Έχουμε αποφασίσει ότι στρατηγικός μας άξονας είναι το διεθνές δίκαιο και στην βάση αυτού θα διεκδικούμε τη θέση μας στον κόσμο!
Πέρα από το ανθρώπινο του πράγματος όπως το να βλέπεις να πνίγονται άνθρωποι και εσύ να πίνεις την μπυρα σου!!!
Από όσα έγραψα, καταλήγεις ότι ο στρατηγικός 'άξονας' μας, αποδίδει; Συμμετέχουμε στην ΕΕ; Μπορούμε (ή μπορούσαμε μέχρι πρόσφατα) να μπλοκάρουμε ότι σχετικό με Τουρκία (άμεσα ή έμμεσα), χωρίς κιόλας να μπορούν να μας εμποδίσουν με σοβαρά επιχειρήματα (γιατί ο κάθε ευρωπαίος έχει πολιτικό κόστος στα γκόιμ που τον ψηφίζουν); Μη μου γράφεις παπαριές για χάσιμο διπλωματικού κεφαλαίου, γιατί μου θυμίζεις τις μαλακίες των Συριζίστας που τάχα μου απελευθέρωσαν διπλωματικό κεφάλαιο με τη συμφωνία της λίμνης... Το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας, οφείλει να προασπίζει τα δικαιώματα της και να προκαλεί τη μέγιστη ζημία στους εχθρούς της. Όχι να λουφάζει, ούτε να ξεκοκκαλίζει δημόσιο χρήμα με μηδενική ανταπόδοση... Να θυμίσω τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία της παράδοσης Οτσαλάν μιας και η 'επέτειος' ήταν πρόσφατα...
-
Πάλι τα κάνεις όλα έναν αχταρμά!
Άσχετα γεγονότα και συμβάντα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους να προσαρμόζονται στο αφήγημα ότι όλοι οι μετανάστες είναι εδώ με ένα υποχθόνιο σχέδιο και δεν είναι μετανάστες!
Και μας λες ότι δεν χρειάζεται να εχουμε ως άξονα το διεθνές δίκαιο! Λες και είμαστε μεγάλη δύναμη και μπορούμε να αντέξουμε το διπλωματικό σοκ και χτύπημα από τις υπόλοιπες χώρες!
Αυτοί που τα λένε αυτά, γιατί δεν βάζουν υποψηφιότητα να βγουν και να τα εφαρμόσουν με το σκαμνί να είναι μια πιθανή κατάληξη;
Μήπως φοβούνται ότι ενδέχεται να κάνουν και λάθη;;;
Εάν είμαι ικανοποιημένος με όσα συμβαίνουν θα πω όχι!
Μπορούν να γίνουν καλύτερα…. Το εύχομαι και το ελπίζω!
Εσυ δηλαδή γνωρίζεις τι συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες στα μεγάλα τραπέζια και πως ξοδεύουμε το διπλωματικό μας κεφάλαιο;
Εγώ δεν γνωρίζω…
-
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το Διπλωματικό μας κεφάλαιο, είναι όχι μόνο αξόδευτο, αλλά και αχρησιμοποίητο... Έτσι άλλωστε καταπίνονται και οι φάπες που τρώμε ως χώρα διαχρονικά... Δεν είναι θέμα άχρηστων διπλωματών (τουλάχιστον δεν είναι αυτή η κύρια αιτία), αλλά κεντρικής (εκάστοτε) κυβερνητικής επιλογής. Μην ενοχλείτε, εκτός και αν υπάρχει (πολύ) μεγάλη φασαρία στο εσωτερικό...
Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει σχέδιο (υποχθόνιο ή μη) ή η όλη κατάσταση είναι τυχαία. Με ενδιαφέρει ότι δεν κάνουμε τα μέγιστα για την αλλαγή αυτής.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3