-
Dogfight: Cupra Terramar e-Hybrid vs Renault Rafale Hyper Hybrid

-
Πάλι καλά που δεν ήταν καμιά δοκιμή με 10 μοντέλα, να μπει σε όλα τα topics!

-
Kia EV4 vs Toyota C-HR+: Αρχηγών παρόντων

https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkritikes-dokimes/kia-ev4-vs-toyota-c-hr-archigon-paronton/
-
Το ΚΙΑ εμφανισιακά είναι λες και πήρε κάποιος κομμάτια από διάφορα τροπέτα και τα ένωσε.
Τι χάλι είναι αυτό; -
Ασιατικό χάλι...

-
Audi Q3 1.5 TFSI vs BMW X1 sDrive 20i: Γερμανικό δίλημμα

https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkritikes-dokimes/audi-q3-1-5-tfsi-vs-bmw-x1-sdrive-20i/
-
[Fanis75 mode on] Αίσχος να μπαίνουν τέτοια διλλήματα [Fanis75 mode off]

-
Τα έδειξα στην φωτό στην σύζυγο και μου λέει τέστ αυτοκινήτων 20ετίας κάνουν ? Για ποιό λόγο...

-
-
Να πω την αλήθεια η αισθητική του τεσλα είναι ουσιώδης . Εχει συνέπεια και αφήγημα.
Του Ζίκρ είναι λίγο αχταρμάς.
-
@lap said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Να πω την αλήθεια η αισθητική του τεσλα είναι ουσιώδης . Εχει συνέπεια και αφήγημα.
Του Ζίκρ είναι λίγο αχταρμάς.
Εννοείται, φαίνεται και εδώ άλλη μία φορά αυτό που λέμε φοβερά μελετημένο προϊόν για το Tesla.
Δεν λέω , φοβερές οι ανταγωνιστικές Κινεζικές προτάσεις, αλλά δεν έχουν αυτό τον ξεχωριστό παράγοντα διαφοροποίησης που θα σε τραβήξει εύκολα από τον ηγέτη στην κατηγορία του.
Σχεδιαστικά και εργονομικά τερτιπια δεν φτάνουν για να κάνουν την διαφορά.
Και το σημαντικότερο από όλα είναι η τιμή τους, και μιλάμε τώρα για εκτός Κίνας έτσι , νομίζω κανένα αντίστοιχο ηλεκτρικό προς κάθε μοντέλο της Tesla είναι τόσο φθηνότερο ώστε να σε κάνει να το απορρίψεις ως επιλογή, τουναντίον μάλιστα λες αξίζει το 5-10% παραπάνω για το Tesla.
Και αυτή είναι κατά την άποψη μου η υπέρτατη μαγκιά της Tesla και το δομικό, το θεμέλιο που λέμε της εμπορικής επιτυχίας της , αυτή η κορυφαία τιμολογιακή στρατηγική της που είναι αποτέλεσμα της συνολικής της ύπαρξης ως επιχειρηματικής οντότητας , δεν αφορά απλά το κόστος αυτοκίνητο προς αυτοκίνητο.
Μοναδικό παράθυρο αφήνω σε μια άλλη καταπληκτική επιχειρηματική οντότητα που ακούει στο όνομα Xiaomi, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών.
Θεωρώ πως τα δύο αυτοκίνητα που έχει βγάλει είναι ότι πιο ελκυστικό ως πακέτο που μπορεί να συγκριθεί με τα Tesla στα ίσια , και έχει και στοιχεία διαφοροποίησης που μπορούν να σε κάνουν να τα προτιμήσεις σε σχέση με τα Tesla.
Καταπληκτική σχεδίαση - νομίζω κάνεις δεν μπορεί να ισχυριστεί με αρνητική χροιά πως αντέγραψαν τα αντίστοιχα Porsche και Ferrari από την στιγμή που κατάφεραν τέτοιο υπέροχο αποτέλεσμα στο μυαλό και το μάτι του παρατηρητή - και ουσιαστικά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού και λογισμικού.
Και τέλος κατάλληλη τιμολόγηση, ακριβώς στα ίδια πλαίσια στρατηγικής της Tesla, η Xiaomi μέσα μπαίνει για κάθε αυτοκίνητο και αποσβένει την διαφορά από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της.
-
-
Opel Frontera vs BYD Atto 2: Ευρωπαϊκό SUV ή κινεζική τεχνολογία;
https://carselectric.gr/opel-frontera-vs-byd-atto-2-evropaiko-suv-i-kineziki-technologia/
-
@a-d-p said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Opel Frontera vs BYD Atto 2: Ευρωπαϊκό SUV ή κινεζική τεχνολογία;
https://carselectric.gr/opel-frontera-vs-byd-atto-2-evropaiko-suv-i-kineziki-technologia/
Επέλεξαν το frontera με τη μικρή μπαταρία για να βρουν ένα πλεονέκτημα στη σύγκριση με το atto2;
Mε τη μεγάλη μπαταρία, χάνεται το πλεονέκτημα της τιμής, όμως το frontera πάλι έχει μικρότερη αυτονομία, πιο αργή φόρτιση, απουσία αντλίας θερμότητας και επιδόσεις ΚΑΠΗ.
Αστεία σύγκριση. -
Που να μην είχαν και 30% δασμούς οι Κινέζοι!
-
Η μικρή μπαταρία μας τελείωσε. Υπάρχει μόνο η μεγάλη με 400 χλμ αυτονομία οπότε η διαφορά τιμής της κινεζιάς μειώνεται στις 4000 από 6000 που είναι στο τέστ.
Οπως διαβάσαμε τα συστήματα στο Αττο δεν δουλεύουν μπερδεύουν τον οδηγό, ενώ η ανάρτηση του είναι για κλωτσιές.
Δηλαδή σε σύγκριση με την άνετη ανάρτηση του ακόμα φτηνότερου 3 αιρκρος η κινεζιά θα έχει χορηγούς όλους τους ορθοπεδικούς.
Επίσης σε χώρους η κινεζιά χάνει πανηγυρικά και της μένουν τα ψεύτικα άλογα, αφού κανένα ηλεκτρικό δεν τα χρησιμοποιεί, και όλα πάνε με ταχύτητες υπέρβαρης νταλίκας και η αντλία θερμότητας.
Αντε ας της βάλουν και ένα ηλιακό, να έχει και ζεστό νερό...

-
@criuser said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
ενώ η ανάρτηση του είναι για κλωτσιές.
Αυτή στο τέστ, πλέον έβαλαν πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Και σημειώνω ότι και ο ημιάκαμπτος ναι ήταν σκληρή, αλλά όχι τόσο χάλια. Δεν ήταν π.χ. Puma ή Σιτροέν, αλλά ήταν ανεκτή. Πλέον με τους πολλαπλούς θα ειναι σούπερ.
Και μπόνους, το Αττο 2 βλέπεται ενώ το Φροντέρα όχι!
-
Δεν θα κάνουμε στέρεο απαντήσεις, μία στο ένα θέμα, μία στο άλλο.
Σύγκριση αυτοκινήτων