-
Αμάν!!!
-
Μια πολυκατοικια που ειχα βαλει πιο πισω, κεντρο αθηνας που ηταν παρατημενη 20 χρονια (διπλη, ειχε χτιστει μονο η πισω και την ειχαν αφησει στα τουβλα), τωρα την αγορασαν και την τελειωνουν χτιζοντας και την μπροστινη. Παλι καλα, ηταν αθλιο το θεαμα..
-
Στον Βόλο κάναν το ίδιο στη γειτονιά μου. Το πωλητήριο του σκελετού είχε επάνω πενταψήφιο αριθμό τηλεφώνου...
Απορώ αν ο σκελετός δεν είχε πρόβλημα μετά από τόσο καιρό και πώς μπόρεσε να ολοκληρωθεί με την παλιά στατική μελέτη. Έστι ξαφνικα΄αποκτήσαμε ένα 6ώροφο μέσα στα 3ώροφα. -
Οι σοβάδες στην ουσία είναι η προστασία του φέροντα οργανισμού! Χωρίς προστασία με τον καιρό το σκυρόδεμα αποκτά μικρό ρωγμές που δεν φαίνονται με το μάτι! Αυτές διοχετεύουν υγρασία στον οπλισμό και έτσι ξεκινά η εσωτερική ηλεκτροχημική διεργασία λόγω των χημικών στοιχείων του σκυροδέματος, αυτό οδηγεί σε σταδιακή οξείδωση του οπλισμού !
Η οξείδωση αναλόγως την φάση που βρίσκεται δημιουργεί στην αρχή μικρή πρόσφυση μεταξύ σκυροδέματος και οπλισμού (θυμάστε εκείνες τις ραβδώσεις στον οπλισμό;;; Εκεί) μέχρι στο σοβαρό σημείο να σπάσει το σκυρόδεμα και να αποκολληθεί
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οι σοβάδες στην ουσία είναι η προστασία του φέροντα οργανισμού! Χωρίς προστασία με τον καιρό το σκυρόδεμα αποκτά μικρό ρωγμές που δεν φαίνονται με το μάτι! Αυτές διοχετεύουν υγρασία στον οπλισμό και έτσι ξεκινά η εσωτερική ηλεκτροχημική διεργασία λόγω των χημικών στοιχείων του σκυροδέματος, αυτό οδηγεί σε σταδιακή οξείδωση του οπλισμού !
Ρε μιλά καθαρά και άσε την επιστημονική ορολογία όταν μιλάμε σε χαλαρό βαθμό!!!
Όταν μιλάμε σε επιστημονικό βαθμό, δώσε πόνο!
Πες απλά
Αν δεν είναι σοβατισμένο το μπετό, η υγρασία περνάει μέσα και σκουριάζουν τα σίδερα!!!
Οπότε όλα αυτά τα κτήρια που είχαν παρατηθεί σε κατάσταση κολώνες για χρόνια, έχουν θέμα με σκουριασμένα σίδερα από μέσα! -
Σιγά το επιστημονικό ρε συ! Απλώς περιγράφω το γιατί συμβαίνει
Δεν ξέρουνε εάν έχουν σοβαρό θέμα, πρέπει να κάνουν σχετική μελέτη …. Αλλά οι πιθανότητες είναι υψηλότερες έως πολύ υψηλότερες
-
@nickthetrib said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ρε μιλά καθαρά και άσε την επιστημονική ορολογία όταν μιλάμε σε χαλαρό βαθμό!!!
Όταν μιλάμε σε επιστημονικό βαθμό, δώσε πόνο!
Πες απλά
Αν δεν είναι σοβατισμένο το μπετό, η υγρασία περνάει μέσα και σκουριάζουν τα σίδερα!!!
Οπότε όλα αυτά τα κτήρια που είχαν παρατηθεί σε κατάσταση κολώνες για χρόνια, έχουν θέμα με σκουριασμένα σίδερα από μέσα!Για να μιλάς σε επιστημονικό βαθμό πρέπει να είσαι επιστήμονας, αλλιώς είσαι άλλος ενας τσαρλατάνος. Ασε που θα καταλάβουν αμέσως τη γύμνια σου και θα σε πάρουν με τις πέτρες
Και προφανώς για άλλη μια φορά γράφει πίπες με περισπούδαστο ύφος απόφοιτου δημοτικού !
-
Πες μου που διαφωνείς και ανέλυσε το μας να μάθουμε. Ως τότε χαμήλωσε την μπάλα
Εμείς γράφουμε και εκτιθέμεθα στην κριτική. Εσύ θα γράψεις ώστε να εκτεθείς στην κριτική;
-
Πες μου που διαφωνείς και ανέλυσε το μας να μάθουμε. Ως τότε χαμήλωσε την μπάλα
Εμείς γράφουμε και εκτιθέμεθα στην κριτική. Εσύ θα γράψεις ώστε να εκτεθείς στην κριτική;
Εσύ σαν τι γράφεις; Είσαι πολιτικός μηχανικός, έστω εργολάβος, οικοδόμος, σοβατζης;; Σύμφωνα με το Α2 του φόρουμ, έχεις σπουδάσει οικονομικές επιστήμες..... οπότε
-
Οπότε ας κριθούν αυτά που γράφω χωρίς χαρακτηρισμούς. Διότι και ο από πάνω μηχανολόγος μηχανικός ειναι, όχι πολιτικός μηχανικός οπότε δεν έχει γνώσεις να κρίνει στον βαθμό που αφήνει να εννοηθεί.
Εάν δεν ισχύουν όσα λέω με χαρά να μάθαμε το τι ισχύει. Αυτό είναι το forum…καφενείο συζητήσεων.
Άλλωστε δεν δίνω τεχνικές συμβουλές και αξιολογήσεις ως ειδικός για κατασκευές, που επενδύει ο άλλος τα χρήματα του, χωρίς να έχω το κατάλληλο δίπλωμα…..…. λέμε τώρα…..

Κάνω απλή συζήτηση. Έχω κάποιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις σε αυτήν τη ζωή από το περιβάλλον μου και τις συναναστροφές μου και στην συζήτηση τις αναφέρω. Δεν ισχύουν;;;;;;......οκ το σέβομαι….ας γράψουν οι ειδικοί το τι ισχύει και τι όχι.
Το να απαξιώνουν όσα γράφει κάποιος χωρίς να ακολουθεί μια επεξήγηση και μια παράθεση του ορθού, για εμένα ισούται με εμμονή.
-
νομιζω υπαρχουν χιλιαδες ταρατσες με μπετον αρμε χωρις καμμια προστασια και με σιδερα να εξεχουν για τον επομενο οροφο μηπως φτιαχτει καμμια δεν εχει διαβρωθει
περα απο το μπετον αρμε το βαζουν σε πεζοδρομια δρομους κλπ που τρωει αφθονο νερο χιονια κλπ δεν σκαει τοσο ευκολα
σε σπιτι στο Λαυριο που επεσε προσφατα ειχε σοβαδες
αρα δεν ισχυει αυτο που λες
θελει ελεγχο ο σκελετος αν δεν εχει προβλημα το τελειωνεις αν εχει σημαδια διαβρωσης που δεν φτιαχνονται το κατεδαφιζεις.
-
Οπότε ας κριθούν αυτά που γράφω χωρίς χαρακτηρισμούς. Διότι και ο από πάνω μηχανολόγος μηχανικός ειναι, όχι πολιτικός μηχανικός οπότε δεν έχει γνώσεις να κρίνει στον βαθμό που αφήνει να εννοηθεί.
Εάν δεν ισχύουν όσα λέω με χαρά να μάθαμε το τι ισχύει. Αυτό είναι το forum…καφενείο συζητήσεων.
Άλλωστε δεν δίνω τεχνικές συμβουλές και αξιολογήσεις ως ειδικός για κατασκευές, που επενδύει ο άλλος τα χρήματα του, χωρίς να έχω το κατάλληλο δίπλωμα…..…. λέμε τώρα…..

Κάνω απλή συζήτηση. Έχω κάποιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις σε αυτήν τη ζωή από το περιβάλλον μου και τις συναναστροφές μου και στην συζήτηση τις αναφέρω. Δεν ισχύουν;;;;;;......οκ το σέβομαι….ας γράψουν οι ειδικοί το τι ισχύει και τι όχι.
Το να απαξιώνουν όσα γράφει κάποιος χωρίς να ακολουθεί μια επεξήγηση και μια παράθεση του ορθού, για εμένα ισούται με εμμονή.
Κατά δήλωση του είναι απόφοιτος Λυκείου

Ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας δεν υποχρεούται να δίνει δωρεάν συμβουλές στο φόρουμ.
Οι χαρακτηρισμοί ήταν στα πλαίσια του καφενείου συζητήσεων, νομίζω ότι αν ήταν βράδυ θα ήταν περισσότερο απαξιωτικοι

-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
νομιζω υπαρχουν χιλιαδες ταρατσες με μπετον αρμε χωρις καμμια προστασια και με σιδερα να εξεχουν για τον επομενο οροφο μηπως φτιαχτει καμμια δεν εχει διαβρωθει
περα απο το μπετον αρμε το βαζουν σε πεζοδρομια δρομους κλπ που τρωει αφθονο νερο χιονια κλπ δεν σκαει τοσο ευκολα
Χωρίς να γνωρίζεις οτιδήποτε άλλο πως βγάζεις συμπερασμα ότι έπεσε από αυτό που συζητούμε;;
Δεν ισχύει λόγω του σπιτιού στο Λαύριο;;;;
θελει ελεγχο ο σκελετος αν δεν εχει προβλημα το τελειωνεις αν εχει σημαδια διαβρωσης που δεν φτιαχνονται το κατεδαφιζεις.
Αυτό λέμε.
-
Εδώ ένας πραγματικός πολιτικός μηχανικός (?)
Χοντρικά αναφέρει ότι ανέφερα πιο πάνω ενώ μας αναλύει περισσότερο τον μηχανισμό που συμβαίνει
-
@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Κατά δήλωση του είναι απόφοιτος Λυκείου

Ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας δεν υποχρεούται να δίνει δωρεάν συμβουλές στο φόρουμ.
Δεν υποχρεούται αλλά όταν εν τέλη δίνει θα πρέπει να αναφέρει ότι δεν έχει σχετική πιστοποίηση για αυτό που λέει. Ότι είναι εμπειρικός γνωστής και μαστρο Μήτσος της γειτονιάς. Διότι όταν διαβάσουν αυτά που λέει πραγματικοί επαγγελματίες μηχανικοί ρωτάνε ποιος τα γράφει αυτα.
Οι χαρακτηρισμοί ήταν στα πλαίσια του καφενείου συζητήσεων, νομίζω ότι αν ήταν βράδυ θα ήταν περισσότερο απαξιωτικοι

-
CO2 + Ca(OH)2 —> CaCO3 + H2O
-
Άρα βρε παλικάρι μου το co2 (λογικά ατμοσφαιρικό) που αναφέρεις ως στοιχείο αντίδρασης δεν μειώνεται και περιορίζεται μεσω των επιχρισματων όπως ο σοβάς;
Οπότε εάν στο πρώτο μέρος της αντίδρασης που μας παραθέτεις προσθέσεις co2 από την ατμόσφαιρα χωρίς κάποιο επίχρισμα και H2O ως υγρασία από τις ρωγμές έχουμε ανθρακικό οξύ; Σωστά; Αυτό σε συνδιασμό με όσα ακόμα αναφέρεις οδηγεί σε οτι γράφεις στο δεύτερο μέρος της αντίδρασης.
Άρα, με απλά λόγια.
Εάν δεν έχει επίχρισμα και εισχωρήσει υγρασία μέσω των μικρορωγμών, έχουμε μια χημική αντίδραση οξέος και βάσεως. Η οποία ρίχνει το ph του σκυροδέματος και οδηγεί με τη σειρά της σε μια ηλεκτροχημική διεργασία του οπλισμού όπως αναφέρει το βίντεο που παρέθεσα άνωθεν με την λεγόμενη οξείδωση του.
Σωστά;
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Χωρίς να γνωρίζεις οτιδήποτε άλλο πως βγάζεις συμπερασμα ότι έπεσε από αυτό που συζητούμε;;
Δεν ισχύει λόγω του σπιτιού στο Λαύριο;;;;
Αυτό λέμε.
είδα στην τηλεόραση καθ πανεπιστημίου που εξήγησε γιατί έπεσε...
επίσης πως ξέρεις ότι δεν γνωρίζω; για μέταλλα έχω αρκετή βιβλιογραφία
-
Το ότι έπεσε από μια αιτία δεν σημαίνει πως αποκλείονται οι αιτίες που δημιουργούν υψηλές πιθανότητες για οξείδωση του οπλισμού σε άλλες κατασκευές που είναι εκτεθειμένες επι δεκαετίες χωρίς κάποια προστασία.
Πολύ απλοϊκή προσέγγιση και κατανόηση του τι συζητούμε.
Δες το βίντεο που ανήρτησα και εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα ψάξε στο διαδύκτιο, υπάρχουν ωραίες επεξηγήσεις από πολιτικούς μηχανικούς
-
Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που πέφτουν τα μπαλκόνια.
Λάθος όπλιση προβόλου
Πάτημα οπλισμού κατά τη σκυροδέτηση
Διακοπή σκυροδέτησης
Χαινοντας αρμός στη ζώνη των μεγάλων θετικών ροπών
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ