-
@araxnis said in Peugeot 5008 (SUV):
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Θελω να ρωτησω κατοχους Peugeot με κινητηρα 1.5 diesel 130 Hp του 2018 αν εχουν παρατηρησει τι χρωμα παραφλου εχουν στο δοχειο πληρωσης. Οταν το πηρα καινουργιο το 5008 με τον 1.5 diesel 130Hp ειχε κοκκινο παραφλου.
Οταν ομως πριν 2 χρονια που ειχα θεμα με την καδενα χρονισμου και την επισκευασανε ειδα οτι μου αλλαξανε το παραφλου και βαλανε πρασινο. Ξερω οτι το πρασινο οτι το βαζανε σε πιο παλια αμαξια.
Και επειδη ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα μου πειτε οτι παραλου δεν βαζουν πια στα αμαξια κι οτι χρησισμοπιουν αντιψυκτικο σας προλαβαινω και ανααφερω οτι το παραφλου ειναι το αντιψυκτικο που εχει αραιωθει με νερο απεσταγμενο και ειναι ετοιμο για χρηση.
Κανενα αντιψυκτικο δεν χρησιμοποιειτε αδιαλυτο για τον λογο του οτι ειναι πιο πηκτο αλλα ειναι και αναλογα σε τι εξωτερικες και εσωτερικες θερμοκρασιες δουλευει ο κινητηρας.
Υπαρχουν διαφορα ετοιμα προς χρηση διαλυμενα αντιψυκτικα(παραφλου) διαφορων χρωματων αναλογα τι συνιστα ο κατασκευαστης του κινητηρα.
Στο εγχειριδιο του αυτοκινητου μου δεν αναφερει τιποτα για το χρωμα και τον τυπο του αντιψυκτικου(παραφλου). Μαλλον το εχουν αναλαβει τα συνεργεια αυτο το θεμα.
Στον Χανιαδακη που ειχαν κανει την ολη αλλαγη τοτε της καδενας ρωτησα τον μηχανικο μου ειπε οτι το αλλαξανε το χρωμα γιατι δεν εχουμε ακραιες θερμοκρασιες στην χωρα μας.
Παντως δεν εχω προβλημα ουτε διαρροης αλλα ουτε και θερμοκρασιας στον κινητηρα.
Φυσικα θα πρεπει να βαζω το ιδιο χρωμα αν θελει συμπληρωμα το δοχειο πληρωσης αλλιως θα πρεπει να αδειασεις ολο το συστημα ψυξης και να το πλυνεις καλα και μετα να κανεις την αλλαγη υγρου με αλλες προδιαγραφες.
Καλο ειναι λενε να μην ανακατευεις τα χρωματα μεταξυ τους οταν θελεις συμπληρωμαΣε ίδιο κινητήρα σε Opel, το 2022 το παρέλαβα με το πράσινο...
Ευχαριστω για την απαντηση.
-
-
Καλησπέρα σε όλους και θα σας ζητούσα την βοήθειά σας. Λόγω τριτεκνίας ειμαι σε άμεση αλλαγή αυτοκινήτου και το 5008 είναι μέσα στις επιλογές μου. (Έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστες για 3 καρεκλάκια) θα ήθελα την άποψή σας και για πετρέλαιο και για βενζίνη κι αν έχετε άποψη για σύγκριση με s max και touran ή αν έχετε κάποια άλλη επιλογή για 3 isofix. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Touran diesel manual
-
@mike-2 said in Peugeot 5008 (SUV):
Καλησπέρα σε όλους και θα σας ζητούσα την βοήθειά σας. Λόγω τριτεκνίας ειμαι σε άμεση αλλαγή αυτοκινήτου και το 5008 είναι μέσα στις επιλογές μου. (Έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστες για 3 καρεκλάκια) θα ήθελα την άποψή σας και για πετρέλαιο και για βενζίνη κι αν έχετε άποψη για σύγκριση με s max και touran ή αν έχετε κάποια άλλη επιλογή για 3 isofix. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η επιλογη εενος 7θεσιου αυτοκινητου ειναι λιγες στν Ελλαδα αλλα σαν κατοχος του 5008 diesel 1.5 παρατηρησα οτι η 3η σειρα καθισματων στα περισσοτερα μοντελα δεν ειναι για μονιμη χρηση.
1ον αφαιρει μεγαλο χωρο απο το πορτ μπαγκαζ.
2ον ο χωρος για τα ποδια της 3ης σειρας ειναι περιοριορισμενος.
3ον η προσβαση δεν την λες και πρακτικη.
Εαν καποιος εχει μεχρι 3 παιδια καλο ειναι να επιλεξει μια 5θεσια εκδοση που να εχι 3 isofix στα πισω καθισματα. (υπαρχουν μοντελα με μεγαλο μεσαιο καθισμα).
Επεισης οι 7θεσιες εκδοσεις το αμαξωμα τους ειναι πιο μεγαλο σε μηκος που το καθιστα δυσκινητο μεσα στην πολη αλλα και στο παρκαρισμα. Εκτος αν καποιος μενει εκτος πολης και δεν κανει χρηση με το αμαξι στο κεντρο.
Εγω μενω επαρχια και δεν εχω τετοιο θεμα αλλα οταν κατεβαινω Αθηνα για δουλειες το 5008 δεν ειναι φτιαγμενο για χρηση στο κεντρο και δυσκολευομαι να βρω παρκιν.
Η επιλογη καυσιμου ειναι θεμα χρησης του καθενος παλι.
Για χρηση στην πολη η επιλογη βενζινης ειναι καλυτερη. Το πετρελαιο θελει ανοικτους δρομους. Μισει τα μποτιλιαρισματα γιατι μπουκωνει το DPF.
Προσωπικα δεν θα επελεγα αμαξι με μεγαλο μηκος και βαρος παντως με 3 κυλινδρο κινητηρα διοτι δεν αποδιδει σωστα και ζοριζεται ασχετα εν εχει turbo.
Παντως απο τοτε που πηρα αυτοματο δεν ξαναγυριζω σε manual κιβωτιο ειδικα με την κινηση που εχουν πια οι δρομοι. Εχω κλεισει τα 7 χρονια χρησης με το 8ταχυτο του 5008 και δε ειχα κανενα προβλημα. -
Μα πως συμβαίνουν αυτά ?
7 χρόνια πεζώ χωρίς πρόβλημα ?
Θα σου την πέσουν οι χέητερς τώρα...
-
Συγνωμη ,αλλα ο φιλος που εγραψε για 7 χρονια απροβληματιστης συμβιωσης , δεν ειναι αυτος που του εσπασε η καδενα και ειχε κατι θεματακια με το adblue;
Θυμαμαι λαθος; -
@teo-mak said in Peugeot 5008 (SUV):
Συγνωμη ,αλλα ο φιλος που εγραψε για 7 χρονια απροβληματιστης συμβιωσης , δεν ειναι αυτος που του εσπασε η καδενα και ειχε κατι θεματακια με το adblue;
Θυμαμαι λαθος;7 χρόνια απροβληματιστο το κιβώτιο της aisin έγραψε, όχι γενικά το αυτοκίνητο
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Μα πως συμβαίνουν αυτά ?
7 χρόνια πεζώ χωρίς πρόβλημα ?
Θα σου την πέσουν οι χέητερς τώρα...
Γράφει επί λέξη:
Εχω κλεισει τα 7 χρονια χρησης με το 8ταχυτο του 5008 και δε ειχα κανενα προβλημα.
-
Παιδιά μην ανησυχείτε εδώ εγώ ελλαχε σύντομα να είμαι δοκιμαστής του νέου υβριδικού συστήματος της Στελλαντις καθώς και του κιβωτίου. Καλά να είμαστε θα σας ενημερώνω, αν δω τα σκούρα στην 7ετια το πουλάω και πάω σε κάτι άλλο
-
Ε ρε πανικός στους χέητερς μην τύχει και αλλάξει κάτι άλλο.
Είπαμε καδένα, την αλλάξαμε εγγύηση και αντμπλού, το αλλάξαμε εγγύηση και οδεύουμε στον 6ο χρόνο.
Οι βαγκίτες μιλάνε για πόσο λάδι καίνε οι φριτέζες τους...
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Ε ρε πανικός στους χέητερς μην τύχει και αλλάξει κάτι άλλο.
Είπαμε καδένα, την αλλάξαμε εγγύηση και αντμπλού, το αλλάξαμε εγγύηση και οδεύουμε στον 6ο χρόνο.
Οι βαγκίτες μιλάνε για πόσο λάδι καίνε οι φριτέζες τους...
Άρα 6 χρόνια χωρίς πρόβλημα στο 8αρι αυτόματο
Είχα την εντύπωση ότι είναι μοντέλο 2021 το c3 σου;; -
Φεβρουάριος του 20 είναι μαζί με του Πήλιου.
Απλά ήταν εταιρικό της Σιτροέν και εγώ το αγόρασα τον Ιούλιο του 2021.Ο Πήλιου το πήρε στον κορωνοιό σε προσφορά, εγώ το πήρα μτχ στην ίδια τιμή, που δεν είχε προσφορά, αλλά ήταν 3000 κάτω από το καινούργιο.
Ετσι από τα 85000 χλμ που έχει τώρα, τα 77500 είναι δικά μου.
Peugeot 5008 (SUV)