-
Αν κάποιος χρειάζεται ένα απ τα δύο σετ, να γράψει. Αν είναι Βόλο ας κεράσει καφέ. Έξοδα αποστολής για αλλού, του πελάτη
-
Εγώ έχω 205/55 R17, οπότε λογικά το 215/50 R17 της δεύτερης θα ταιριάζει!
-
@tgd said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Αν τις θες, θα ανταλλάξουμε μήνυμα πως θα τις παραλάβεις.
Εκτός κι αν τις θέλει κι άλλος να μας πει για αμπεμπαμπλομ... -
@piliourits said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Μπραβο βρε πηλιου.
-
Γιου χαβ ουαν πραιβετ μεσατζ.
-
Γιου χαβ ουαν πραιβετ μεσατζ.
Έστειλα
-
Οπότε μένει αυτό το μέγεθος αν το θέλει κάποιος.
(μη κάνουμε και μπάνιο για τη φωτογραφία κύριε διαχειριστά...)Εννοείται είναι "καινούργιες" οι Αλυσίδες και τις προσφέρω δωρεάν.
Ίσως μια καλή ιδέα είναι, οποιος τις πάρει, κάνετε μια μικρή δωρεά, αν θέλετε, στις αγγελίες βοήθειας που ανεβάζει ο γάτος. -
Τελικά, Χιονοκουβέρτες ή Αλυσίδες;
Κάνουν δουλειά οι χιονοκουβέρτες ή είναι προτιμότερες οι αλυσίδες; με όλο το μπελά που απαιτεί το πέρασμά τους. -
@metoikos said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Κάνουν δουλειά οι χιονοκουβέρτες ή είναι προτιμότερες οι αλυσίδες; με όλο το μπελά που απαιτεί το πέρασμά τους.Για φρέσκο και ελαφρά πατημένο χιόνι είναι μια χαρά, σε πάγο χάνουν (καλύτερα από γυμνό λάστιχο βέβαια)!
Το λέει και το όνομά τους.
Χιονοκουβέρτες.
Αντίστοιχα το όνομα είναι
Αντιολισθητικές αλυσίδες.
Έχοντας δοκιμάσει και τα 2, προτείνω αντιολισθητικές αλυσίδες -
Αν δεν πατας στο χιονι, απλα αν σε πιασει μεχρι να γυρισεις σπιτι και δεν εχεις εντονες ανηφοριες και για την τροχαια τοτε κουβερτες. Σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις αλυσιδες.
-
Κάνουν δουλειά οι χιονοκουβέρτες ή είναι προτιμότερες οι αλυσίδες; με όλο το μπελά που απαιτεί το πέρασμά τους.Οι χιονοκουβέρτες είναι μόνο για να πατάς πάνω σε χιόνι. Αν η διαδρομή σου είναι mix με άσφαλτο αλυσίδες.
-
Κρίνοντας κι από τις τρείς παραπάνω χρήσιμες γνώμες, η απάντηση πάει προς αλυσίδες αφού όπως κατάλαβα οι κουβέρτες είναι μάλλον για κα'να σύντομο "πικ-νικ με ολίγη από χιόνι"
Βέβαια καθότι κινούμενος συνήθως στους νότιους παραλλήλους της επικράτειας όπου το χιόνι το αγναντεύουμε από μακρυά (Πάρνηθες κι Αράχωβες είναι εκτός κάδρου από χρόνια). οπότε και η χρήση είναι ευκαιριακή 3-4 φορές, κι αν τύχει, σε καμμιά εξόρμηση στα βόρεια, έλεγα μήπως πάω σε λύση κουβέρτας για να γλιτώσω το βάρος της αλυσίδας και κυρίως να αποφύγω την μανούρα της τοποθέτησης.
(κι όσο θυμάμαι πριν από 3-4 χρόνια το τι τράβηξα να της φορέσω στο γέρο-λέοντα (307) στο έμπα του Μετσόβου υπό χιονοθύελλα!, μια κρυάδα με πιάνει --κι όπου αν δεν βρισκότανε ένας έμπειρος γηγενής (βλάχος κατά δήλωση του) να βοηθήσει, μπορεί να πάγωνα εκεί χάμου λέμε).
Τεσπά, επειδή δεν ξέρεις πότε θα κάτσει η κρίσιμη στραβή, (καθώς όπως λέει κι ο μέρφης οπωσδήποτε θα συμβεί και μάλιστα την χειρότερη δυνατή στιγμή), πάμε μάλλον για αλυσίδες για πιό σίγουρα αποτελέσματα κι ας ζορίζει λίγο η τοποθέτηση. -
αφού δεν της θέλεις για να τις χρησιμοποιείς συχνά και επίσης σε απασχολεί η τοποθέτηση των αλυσίδων γιατί δεν κοιτάς την λύση της Michelin που συζητάμε πιο πάνω; αν το κόστος δεν σου είναι απαγορευτικό πάντα.
-
Ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Εριξα μια γρήγορη ματιά σε αυτές: Michelin Easy GripEvolution Snow Chains
€131.60 για τις διαστάσεις μου (215χ55χ17), στο Αμαζον, δεν το λές και λίγο αλλά άμα κάνουν δουλειά ίσως αξίζει μια δεύτερη ματιά
-
Παιδιά, σε πάγο, συνειδητά δεν πας.
Δεν υπάρχει λύση ασφαλής.
Σε χιονισμένο, υποτιθεται ότι στρίβουν και φρεναρουν καλύτερα οι καλές κουβέρτες, χωρίς να φθείρονται τα λάστιχα κι ευκολότερη μεταφορά και τοποθέτηση.
Το πρόβλημα είναι όταν εναλλάσεται χιόνι, λάσπη, πέτρες, άσφαλτος ανά λίγα μέτρα, όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα, που οι κουβέρτες μπορεί να είναι "μιας χρήσης". -
Παιδιά, σε πάγο, συνειδητά δεν πας.
Δεν υπάρχει λύση ασφαλής.Λύση ασφαλής ασφαλώς δεν υπάρχει, όχι στον πάγο αλλά ούτε καί στο στεγνό και στο ίσωμα, όσο για πορεία συνειδητά σε πάγο δεν πάμε (μόνο ως θεατές καλλιτεχνικού πατινάζ από τηλεοράσεως καί από την ασφάλεια τού καναπέως)
Σε χιονισμένο, υποτιθεται ότι στρίβουν και φρεναρουν καλύτερα οι καλές κουβέρτες, χωρίς να φθείρονται τα λάστιχα κι ευκολότερη μεταφορά και τοποθέτηση.
Κάνοντας λιγο περισσότερο homework, διαβάζοντας κάποια άρθρα κλπ διαπιστώνω ότι οι γνώμες υπέρ τής κουβέρτας όλο και πληθαίνουν, ειδικά στο κράτημα (άρα ασφάλεια) όσο και στην βελτιωμένη αντοχή (υπό προυποθέσεις, όχι γυμνή ασφαλτο,χώμα/πέτρες).
Οπότε μπορεί κανείς να υποθέσει ότι με την δεδομένη εξέλιξη της τεχνολογίας των υλικών & μεθόδων κατασκευής κλπ
για μιά ήπια χρήση (και σε συνδυασμό με ευκολία και άνεση) οι κουβέρτες ίσως να αποτελούν επιλογή. Επίσης από ό,τι βλέπω γιά σχετικά καλές ποιότητες είτε αλυσίδων είτε κουβερτών οι τιμές μάλλον συγκλίνουν ή εν-πάση-περιπτώσει δεν είναι απαγορευτικά χαοτικές. Χμμ... άντε πάλι δίλημμα, νάχουμε να ψαχνόμαστε... -
Κάνουν δουλειά οι χιονοκουβέρτες ή είναι προτιμότερες οι αλυσίδες; με όλο το μπελά που απαιτεί το πέρασμά τους.Αν δεν είσαι από αυτούς που πάνε σε χιονισμένους χωματόδρομους για την περιπέτεια, δηλαδή αν είσαι ένας κοινός θνητός, πάρε χιονοκουβέρτες.
- Τις βάζεις και τις βγάζεις πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πολύ πιο απλά
- Μπορείς να πηγαίνεις πιο γρήγορα και πιο ομαλά
Δεν ξέρω κανέναν που να πήρε χιονοκουβέρτες και να το μετάνιωσε.
-
@alexandros-s said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Αυτός είναι σοβαρός ισχυρισμός υπέρ κουβέρτας και εάν βασίζεται σε προσωπική σου εμπειρία (ή άμεση γνώση από το περιβάλλον σου) τότε πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
-
Αλλιώς είναι κάποιος που κατοικεί στο Βόλο (χιονίζει 2 μέρες κάθε 3η χρονιά) και θέλει να παίξει με τα χιόνια στα Χάνια και 2 ταξίδια στις γιορτές, αλλιώς αυτός που κατοικεί Ζαγορά με 2 μήνες χιονοπτώσεις κάθε χρόνο, αλλιώς ένας στη Λαμία κι αλλιώς στη Φλώρινα.
Ανάλογα τη συχνότητα και βαρύτητα των φαινομένων που αντιμετωπίζει κάποιος, 1η λύση τα Winter Ελαστικά καλύτερα σε 2ο σετ ζάντες, μετά καλύτερα ίσως τα All Season λάστιχα, κουβέρτες στα θερινά λάστιχα για τον πολύ κόσμο και για αμάξια που θα πατήσουν και σε παλιοδρομο, αλυσίδες. -
@alexandros-s said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:
Αυτός είναι σοβαρός ισχυρισμός υπέρ κουβέρτας και εάν βασίζεται σε προσωπική σου εμπειρία (ή άμεση γνώση από το περιβάλλον σου) τότε πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
Ναι, είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Πήρα χιονοκουβερτες και δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι με τις αλυσίδες πια.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες