-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Καλημέρα!
Η ιδέα μιας ομάδας στο facebook πως θα είχε ενδιαφέρον;Υπάρχουν πολλές σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κλπ αλλά εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει στην Ελλάδα
Count me in.
-
No facebook εγω...
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Καλημέρα!
Η ιδέα μιας ομάδας στο facebook πως θα είχε ενδιαφέρον;Υπάρχουν πολλές σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κλπ αλλά εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει στην Ελλάδα
Θεωρώ ότι για τους περισσότερους θα είχε ενδιαφέρον και λόγω του μέσου μεγαλύτερη συμμετοχή - επισκεψιμότητα.
Υπάρχει κάποιος πρόθυμος να την δημιουργήσει και να βάλει εδώ τα στοιχεία;
Εγώ από την πλευρά μου προσφέρομαι για βοήθεια σε διαχείριση ή ότι άλλο χρειαστεί. -
Παρέλαβα το λαστιχένιο πάτωμα για το πορτ-μπαγκάζ από την Mazda, αρκετά βαρύ και ποιοτικό φαίνεται και με το logo του. Made in Poland. Περιμένω ότι θα βολέψει αρκετά ειδικά τα καλοκαίρια με άμμους κλπ, να ξεπλένεις εύκολα με λάστιχο, με κανένα τενεκέ λάδι κλπ.
Έπιασα τα 4000 χιλιόμετρα, ο κινητήρας ανοίγει σιγά σιγά, είναι απολαυστικός.
Μέσα στην πόλη δεν ακούς τίποτε, μάλιστα πριν ένα μήνα μου έτυχε σκηνικό, κάπου σε στενό στην Βασιλίσσης Σοφίας προσπαθώ να βγω Μιχαλακοπούλου και είναι στον δρόμο 2 κυρίες και περπατάνε μέσα στην μέση ακριβώς. Δεν με έχουν αντιληφθεί, αλλά δεν κορνάρω κιόλας, περιμένω να το καταλάβουν μόνες τους και να κάνουν στην άκρη. Μετά από μισό λεπτό πέρνουν πρέφα ότι είναι ένα αυτοκίνητο και τσουλάει ακριβώς από πίσω τους. Μου κάνουν νεύμα να κατεβάσω το παράθυρο και μου λένε συγγνώμη αρχικά και ότι το αυτοκίνητο σας δεν ακούγεται καθόλου.
Μόλις το γκαζώσεις και περάσεις τις 3000 στροφές αλλάζουν όλα.
Δεν ξέρω πώς θα ακούγεται με ένα πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα ή και με μια εξάτμιση πιο ελεύθερη αλλά εμένα ο ήχος με καλύπτει κι έτσι. Επίσης η δύναμη είναι εκεί. Πήγα να πάρω το 316 του πατέρα μου μια μερα που χρειάστηκε και σκέφτηκα Παναγία μου πόσο αργό μπορεί να είναι. Καταπληκτικό μοτέρ από την Mazda.
Μετά από χρόνια βγήκα να κάψω βενζίνη βολτάροντας με αυτοκίνητο έτσι για την απόλαυση της οδήγησης, αγχολυτικά. Τα τελευταία χρόνια αυτόν τον ρόλο τον παίζει αποκλειστικά η μηχανή μου.Από πλαίσιο, θα το ξαναγράψω. το αυτοκίνητο είναι τανκ. Πολύ στιβαρό, πολύ δεμένο, "μασίφ". Νιώθεις ότι μπορεί να σηκώσει διπλάσια ιπποδύναμη άνετα. Αν μπεις σωστά στο apex βγαίνεις με όσα μπήκες. Σηκώνει και διορθώσεις μέσα στην καμπή.
Επίσης, δεν τρίζει τίποτε.Ο ημιάκαμπτος πίσω είναι πολύ καλά σεταρισμένος, δεν κοπανάει. Μπροστά, είναι εξαιρετική η ανάρτηση. Οι 18αρες ζάντες είναι ακριβώς στο όριο της άνεσης/πληροφορίας κλπ. Ευτυχώς δεν έχει μεγαλύτερες.
Τα φρένα είναι υπεραρκετά για την χρήση του αυτοκινήτου. Ίσως έβαζα ένα άλλο τακάκι στην αλλαγή, έτσι για την δοκιμή.
Το τιμόνι και το χειροκίνητο κιβώτιο είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία, απ' όσα έχω οδηγήσει. Το πιο δυνατά στοιχεία του αυτοκινήτου μαζί με τον κινητήρα και το design του. Ευτυχώς που πήρα το χειροκίνητο.
Κατανάλωση μέση με αστική κίνηση στην Αθήνα και λίγο πέριξ 3500 χλμ και ένα ταξίδι 500 χλμ, στα 7.2 λτ/100. Βάζω πάντα 98αρα από εταιρικά.
Οι ευκολίες που δεν είχα πριν και έχω, πλέον τις θεωρώ δεδομένες:
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματο CarPlay, ηλεκτρικό άνοιγμα πορτμπαγκάζ κλπ.Τα φώτα (όχι Matrix) είναι παραπάνω από επαρκή. Κάνουν την νύχτα μέρα. Μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το Compact που είχα πριν. Πραγματικά θα ήθελα να δω πόσο καλύτερα είναι τα Matrix.
Οι χώροι πίσω είναι περιορισμένοι, ειδικά για ψηλούς όπως εγώ (1.87) και η γυναίκα μου (1.82). Τώρα με το μωρό που ήρθε, που η γυναίκα κάθεται πίσω μου, αναγκάζομαι να βάζω το κάθισμα λίγο πιο μπροστά απ 'οτι με βολεύει για να χωράει κι αυτή. Ευτυχώς όχι πολύ συχνά. Αυτά μέχρι να σταματήσει να χρειάζεται το αυγό το μωρό αλλά να μπορεί να μπει σε κανονικό παιδικό κάθισμα που θα μπορώ να το έχω πίσω από το κάθισμα μου. Θα ζήσουμε με αυτό, δεν μας πειράζει.
Πορτμπαγκάζ αρκετά άνετο για μας, τώρα με καρότσι κλπ πρέπει να παίζεις λίγο τέτρις, να βάλεις και πράγματα μπροστά αλλα οκ. Μπαγκαζιέρα δεν μπαίνει πάντως με τίποτε
Τι θα ήθελα? Λίγο καλύτερους χώρους πίσω. Δεν τους ανταλλάσσω με τίποτε όμως με την οδηγική ευχαρίστηση που μου δίνει αυτό το αυτοκίνητο. 10 χρόνια πριν θα έπαιρνα το 3αρι. Τώρα νέος οικογενειάρχης προτίμησα το CX-30.
Στο μυαλό μου έχω ότι θα του βγάλω πινακίδες ΦΙΛΠΑ σε 30 χρόνια, το τελευταίο βενζινοκίνητο, "ανόθευτο" αυτοκίνητό μου. Να έχω να το βολτάρω και να το ξεμπουκώνω μια στο τόσο όταν θα ακούμε μόνο βζζζζιν βζζζιιιν από τα ηλεκτροκίνητα που πλέον θα είναι παντού. -
Τελικά με τα εργοστασιακά φώτα θέσης που δεν είναι λευκά LED αλλά κίτρινα έχει κάνει κάποιος κάποια αλλαγή; Δεν ξέρω, κάπως μου έκανε αυτές τις μέρες που τα είδα και είπα να τα αλλάξω με λευκά LED να δένει με το υπόλοιπο σύνολο.
-
Οι λίγο παραπάνω χώροι πίσω, το λίγο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ και το γεγονός ότι επί σειρά ετών έκανε το ίδιο με το Cx-5, με έκαναν επί σειρά ετών να προτείνω το ,Cx-5 σε μερικούς ενδιαφερόμενους.
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Τελικά με τα εργοστασιακά φώτα θέσης που δεν είναι λευκά LED αλλά κίτρινα έχει κάνει κάποιος κάποια αλλαγή; Δεν ξέρω, κάπως μου έκανε αυτές τις μέρες που τα είδα και είπα να τα αλλάξω με λευκά LED να δένει με το υπόλοιπο σύνολο.
Ο φίλτατος @ms33 μπορεί να σου απαντήσει καθώς έχει αλλάξει τα δικά του. Προσωπικά, ήταν από τα μεγαλύτερα turnoff και ακολουθώντας τη συμβουλή του αγόρασα κάποια led τα οποία όμως η αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονική αρνήθηκε να μου αλλάξει προφασιζόμενη φαιδρές δικαιολογίες περί φιλοσοφίας, αλλοίωσης εικόνας κτλ. Παρόλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως το feedback που παίρνω -για τα υφιστάμενα πάντα- από φίλους είναι ακραία θετικό καθώς κατά τη γνώμη τους συμβάλει επιπλέον στην premium εικόνα του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά θα επισκεφτώ ηλεκτρολόγο για να κάνω τη δοκιμή. Τονίζω πως το βράδυ δουλεύουν μόνο τα led και την ημέρα αν βγάλεις το αυτόματο και επιλέξεις τα φώτα θέσης σβήνουν τα κίτρινα και ανάβουν μόνο οι led μπάρες από κάτω. Τουλάχιστον για το Homura MY2025 που έχω.
-
Κι εγώ Homura MY25 έχω φίλε Naud! Το βράδυ όντως είναι μόνο τα λευκά LED. Τα έχω πάντα στο αυτόματο τα φώτα να πω την αλήθεια, το θεωρώ από τις μεγαλύτερες ευκολίες στο αμάξι. Μπαίνεις και οδηγάς, δεν ασχολείσαι καν με το ανοιξε/κλεισε θεσης/μεσαια, μπηκα/βγηκα απο το τουνελ κλπ.
Απ'όσο είδα, οι λάμπες που θέλουμε είναι W21/5W. Σωστά;
-
Για ποιό λόγο να βγάλεις τα φώτα από το αυτόματο.
Είναι τεχνολογία 30 χρόνων και είναι απαραίτητη στα αυτοκίνητα.
-
Ακόμα τριγυρνάμε τα βουνά…
-
εμ, ανοιξε νωρις φετος και εφτασες
κανονικα απο μεσα ιουνιου ειναι.... -
Είναι στα TODO με την μηχανή όμως
-
@gatoz said in Mazda CX-30:
εμ, ανοιξε νωρις φετος και εφτασες
κανονικα απο μεσα ιουνιου ειναι....Δεν είχε πολλά χιόνια γι αυτο.
Πριν 15 μέρες άνοιξε.@babisstinson Με μοτο όλες οι διαδρομές είναι ποοοοολυ καλύτερες!!! Αλλά ήθελα να το δουν και τα παιδιά.
-
Πασχαλινή χαλάρωση τέλος. Τα κεφάλια μέσα…
1520χλμ με το ματσουντα σε 5 μερούλες. Μια χαρά βολτάραμε πάλι. 7.4λτ στο σύνολο καλά ήταν. Δεν είμαι και από τους πιο ήρεμους στο δρόμο.
Κάτι χαλαρό…
Κάτι λιγότερο χαλαρό…ακούς @gtsartsal
Απολαμβάνω να το στρίβω… δεν του φαίνεται αλλά το έχει πολύ.
-
Πορτοχελι και επιστροφη Αθήνα με αρκετες διαδρομες εκεί. Τελειως γεματος με 5 ατομα πίσω και βγαλμένη εταζέρα.
Ταχύτητες χαμηλότερες απο τα συνηθισμένα μου λόγω κίνησης ,αλλά αρκετά προσπεράσματα στη διαδρομή, ειδικά στον επαρχιακό απο Επιδαυρο μεχρι Πορτο.
Ενδειξη κατανάλωσης 7,0 lt/100km.530 km μεχρι να ανάψει φωτάκι ρεζέρβας.
Περιττο να πω οτι στις στροφές ειδικά εκει πριν τα διδυμα ζωγραφιζε... Μεχρι και η συζυγος εντυπωσιαστηκε απο το κράτημα..
Mazda CX-30