-
Η νέα mercedes έρχεται σε λίγους μήνες με ηλεκτρική έκδοση σε αρχιτεκτονική 800V. Θα είναι ικανή να διανύσει έως και 792 χλμ. – και στον αυτοκινητόδρομο έως και 693 χλμ. Να σημειωθεί ότι η νέα αυτή μονάδα κίνησης συνεργάζεται με ένα κιβώτιο δύο σχέσεων, ala Porsche electric.
θα έρθει σε δύο εκδόσεις- πισωκίνητη CLA 250+
- τετρακίνητη CLA 350 4Matic
-
The price of the 2026 Mercedes-Benz CLA-Class EV is expected to start around $55,000 and go up to $65,000 depending on the trim and options.
-
@bekiaris said in Νέα Mercedes CLA:
depending on the trim and options.
τσαμπα πράγμα δηλαδη
που πιστευω ότι αν βαλεις full extra ανετα θα πάει στα 100K
στα 55Κ δεν θα έχει ουτε android auto, μπορει ουτε και οθονη multimedia
Ωραιο πάντως το πίσω φανάρι με το σημα της merc
Σε design είναι πολύ καλοι οι άτιμοι
-
@cirus said in Νέα Mercedes CLA:
depending on the trim and options.
τσαμπα πράγμα δηλαδη
που πιστευω ότι αν βαλεις full extra ανετα θα πάει στα 100K
στα 55Κ δεν θα έχει ουτε android auto, μπορει ουτε και οθονη multimedia
Ωραιο πάντως το πίσω φανάρι με το σημα της merc
Σε design είναι πολύ καλοι οι άτιμοι
Auto δεν εχουν πουθενα. Το πλερο extra μετά. Μη σου πω και το φναρακι θα ειναι εχτρα με το πακετο με τα led
-
@k-m said in Νέα Mercedes CLA:
Auto δεν εχουν πουθενα. Το πλερο extra μετά. Μη σου πω και το φναρακι θα ειναι εχτρα με το πακετο με τα led
αμα ξεκινάει στα 55, με 70-75 θα μπορεις να πάρεις μια πολύ καλή έκδοση, τα 100 τα θεωρώ υπερβολή. Επίσης, ο σκοπος ειναι να χτυπήσουν την tesla, θα ακολουθήσουν βελτιωμένη τιμολογιακή πολιτική για να πάρουν μερίδιο αγοράς.
-
@k-m said in Νέα Mercedes CLA:
αμα ξεκινάει στα 55, με 70-75 θα μπορεις να πάρεις μια πολύ καλή έκδοση, τα 100 τα θεωρώ υπερβολή. Επίσης, ο σκοπος ειναι να χτυπήσουν την tesla, θα ακολουθήσουν βελτιωμένη τιμολογιακή πολιτική για να πάρουν μερίδιο αγοράς.
η bmw i4 και τα αντιστοιχα polestar ειναι ο αντιπαλος της, οχι τα model s/3. Δεν εχει κανεναν λογο να ακολουθησει επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη.
-
@dettol said in Νέα Mercedes CLA:
η bmw i4 και τα αντιστοιχα polestar ειναι ο αντιπαλος της, οχι τα model s/3. Δεν εχει κανεναν λογο να ακολουθησει επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη.
η bmw i4 υπάρχει? γιατι εγώ δεν την βλέπω πουθενά. Εβγαλαν και green bonus ανα huyndai στα 7 χιλιάρικα. Αμα είχαν τόσο καλές πωλήσεις, δεν θα έδιναν (ακόμα και το stock). Η τιμή εκκίνησης του οχήματος (αν επιβεβαιωθεί βέβαια) για το απλο 250+ ακούγεται οτι θα ειναι λιγο πάνω απο 45, αρκετά καλή τιμή για τα δεδομένα της μάρκας κ του μοντέλου. ΟΙ πωλήσεις δεν πάνε και τόσο καλό, και τα περισσότερα ηλεκτρικά mercedes , δεν ειναι εφάμιλα του ονόματος αυτή την στιγμή.
-
η bmw i4 υπάρχει? γιατι εγώ δεν την βλέπω πουθενά. Εβγαλαν και green bonus ανα huyndai στα 7 χιλιάρικα. Αμα είχαν τόσο καλές πωλήσεις, δεν θα έδιναν (ακόμα και το stock). Η τιμή εκκίνησης του οχήματος (αν επιβεβαιωθεί βέβαια) για το απλο 250+ ακούγεται οτι θα ειναι λιγο πάνω απο 45, αρκετά καλή τιμή για τα δεδομένα της μάρκας κ του μοντέλου. ΟΙ πωλήσεις δεν πάνε και τόσο καλό, και τα περισσότερα ηλεκτρικά mercedes , δεν ειναι εφάμιλα του ονόματος αυτή την στιγμή.
βεβαιως και υπαρχει η i4! Την βλεπεις σπανια στην ελλαδα, διοτι ειναι αρκετα ακριβη. Προσωπικα εχω δει 2-3 μονο στο δρομο, την μια σε φορτιστη (σπαθοβουνι ή νεστανη, οπου ανεβαινε απο καλαματα).
Απο ηλεκτρικες merc στην ελλαδα εχει πουλησει πολυ καλα η eqa και λιγοτερο η eqb. Εχω δει μια eqs ταξι και καμμια eqc.
-
βεβαιως και υπαρχει η i4! Την βλεπεις σπανια στην ελλαδα, διοτι ειναι αρκετα ακριβη. Προσωπικα εχω δει 2-3 μονο στο δρομο, την μια σε φορτιστη (σπαθοβουνι ή νεστανη, οπου ανεβαινε απο καλαματα).
Απο ηλεκτρικες merc στην ελλαδα εχει πουλησει πολυ καλα η eqa και λιγοτερο η eqb. Εχω δει μια eqs ταξι και καμμια eqc.
ναι, και εγώ εχω δει, δεν ειναι θέμα ομως η τιμή, ως ηλεκτρικό θεωρείται πετυχημένο αμάξι? EQA έχω προσωπική εμπειρία, εχει ο θείος μου (μεσω leasing ως παροχή απο την εταιρία που δουλευει). Για mercedes, απλά τραγική, πλαστικούρα. και ως ηλεκτρικό, πάλι, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Η Mercedes το κατάλαβε και για αυτό βγάζει την cla με τρομερή αυτονομία (αν ισχύσουν βέβαια αυτα που λένε) και ταχύτητα φόρτισης, ειναι η πρώτη προσπάθεια για σοβαρό ηλεκτρικό (με βάση τον ανταγωνισμό)
-
ναι, και εγώ εχω δει, δεν ειναι θέμα ομως η τιμή, ως ηλεκτρικό θεωρείται πετυχημένο αμάξι? EQA έχω προσωπική εμπειρία, εχει ο θείος μου (μεσω leasing ως παροχή απο την εταιρία που δουλευει). Για mercedes, απλά τραγική, πλαστικούρα. και ως ηλεκτρικό, πάλι, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Η Mercedes το κατάλαβε και για αυτό βγάζει την cla με τρομερή αυτονομία (αν ισχύσουν βέβαια αυτα που λένε) και ταχύτητα φόρτισης, ειναι η πρώτη προσπάθεια για σοβαρό ηλεκτρικό (με βάση τον ανταγωνισμό)
ετσι και αλλιως, το αν αμαξι θεωρειται πετυχημενο εμπορικα, δεν θα κριθει απο το ποσα βλεπουμε στους ελληνικους δρομους
Και cla, οταν με το καλο βγει, θα δουμε ελαχιστες. Λογικη μου φαινεται η τιμη του αρθρου αν και σε δολλαρια. -
ετσι και αλλιως, το αν αμαξι θεωρειται πετυχημενο εμπορικα, δεν θα κριθει απο το ποσα βλεπουμε στους ελληνικους δρομους
Και cla, οταν με το καλο βγει, θα δουμε ελαχιστες. Λογικη μου φαινεται η τιμη του αρθρου αν και σε δολλαρια.προφανώς, δνε το ειπα ομως για την Ελλάδα. Δες για παράδειγμα την Νορβηγιά, την χώρα με παρα πολλές πωλήσεις ηλεκτρικών, το I4 ειναι στη θέση 13, το Q4 e tron καλύτερα τα πάει. Δεν εχει πείσει η bmw. Για κάποιο λόγο πιστεύω οτι θα δούμε περισσότερα cla παρά i4, ειναι πολύ όμορφο, πολύ καλό ηλεκτρικό, και ειναι και mercedes.
Tesla Model Y - 16858
Tesla Model 3
Volvo EX30
Volkswagen ID.4
Toyota bZ4X
Skoda Enyaq
Nissan Ariya
Volkswagen ID.3
Toyota Yaris
Audi Q4 e-tron
Hyundai Kona
MG MG4
BMW i4 -
Το i4 δεν ειναι σπανιο, εχει πολλα στην Αθηνα, ομως δεν ξεχωριζουν απο τα θερμικα 420 κλπ γιαυτο σου φαινοντε σπανια.
-
@wantone said in Νέα Mercedes CLA:
Το i4 δεν ειναι σπανιο, εχει πολλα στην Αθηνα, ομως δεν ξεχωριζουν απο τα θερμικα 420 κλπ γιαυτο σου φαινοντε σπανια.
Συνολικά η BMW το 24 πούλησε 399 μονάδες, σε όλα τα μοντέλα της ομως. Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν, αλλά δεν τα λές και πολλά, πχ Tesla, BYD, Volvo βλέπεις παντού, bmw βλέπεις λίγα στο δρόμο. Στο θέμα μας, για να δούμε τι θα κάνει η mercedes πάντως με την CLA, εγώ δεν την συγκρίνω με το I4, καμία σχέση, και με δεδομένο οτι το I4 δεν ειναι και φθηνό (ακόμα και με το bonus που δίνουν-που κακά τα ψέματα, αν ήταν καλές οι πωλήσεις, δεν θα το έδιναν)
Πωλήσεις Αμιγώς Ηλεκτρικών 2024
Tesla 1.987
BYD 1.553
Volvo 1.232
BMW 399
VW 344
Audi 327
Mercedes 260
MG 240
Peugeot 228
MINI 227
Hyundai 213
Citroen 201
Jeep 197
Opel 153
Ford 147
CUPRA 121
Fiat 119
Dacia 117
Skoda 112
KIA 102 -
Το i4 ειναι συγκρισιμο με το Seal. Εχω δει 2-3 Seal, πανω απο 20 i4 ισως και περισσοτερα. Η BMW παντοντε εδινε τεραστιες εκπτωσεις στις τιμες καταλογου δεν εχει σχεση αν πανε καλα οι πωλησεις ετσι δουλευει γενικα και επηδη εισαγει μονη της τα αυτοκινητα μπορει να παιξει με το που θελει να δημιουργησει κερδη.
-
Το i4 ειναι συγκρισιμο με το Seal. Εχω δει 2-3 Seal, πανω απο 20 i4 ισως και περισσοτερα. Η BMW παντοντε εδινε τεραστιες εκπτωσεις στις τιμες καταλογου δεν εχει σχεση αν πανε καλα οι πωλησεις ετσι δουλευει γενικα και επηδη εισαγει μονη της τα αυτοκινητα μπορει να παιξει με το που θελει να δημιουργησει κερδη.
αυτη η κουβέντα πραγματικά δνε βγάζει νόημα, και το seal ειναι συγκρίσιμο με το 3 και απο αυτό εχει βρομίσει ο τόπος... έδειξα τις πωλήσεις της bmw στην ελλάδα, και στην Νορβηγία, αν θεωρείται τωρα επιτυχία το συγκεκριμένο μοντέλο, δικαίωμα σας. Εγώ στα ίδια χρήματα θα προτιμούσα μία cla (αν κάνει φυσικά αυτά που λένε)
-
Το i4 ειναι συγκρισιμο με το Seal. Εχω δει 2-3 Seal, πανω απο 20 i4 ισως και περισσοτερα.
Μηπως βλεπεις το ιδιο στην ιδια διαδρομη;
Στα bmw που ανεφερε ο bekiaris παρα πολλα ειναι τα suv, ειδικα ix1, ix3, που τετοια οντως εχω δει αρκετα να κινουνται.
-
Το i4 ειναι συγκρισιμο με το Seal. Εχω δει 2-3 Seal, πανω απο 20 i4 ισως και περισσοτερα.
Στα bmw που ανεφερε ο bekiaris παρα πολλα ειναι τα suv, ειδικα ix1, ix3, που τετοια οντως εχω δει αρκετα να κινουνται.
οχι ειναι πολλα τα ι4. προφανως τα τεσλα 3 ειναι υπερπολλαπλασια, αλλα το ι4 το συγκρινεις με τα αλλα αυτοκινητα πχ Μερσεντες Σηαλ κλπ επηδη ειναι ιδιο με τα θερμικα ενω το τεσλα πχ εχει τελειως διαφορετικο εσωτερικο.
-
οχι ειναι πολλα τα ι4. προφανως τα τεσλα 3 ειναι υπερπολλαπλασια, αλλα το ι4 το συγκρινεις με τα αλλα αυτοκινητα πχ Μερσεντες Σηαλ κλπ επηδη ειναι ιδιο με τα θερμικα ενω το τεσλα πχ εχει τελειως διαφορετικο εσωτερικο.
και byd seal εχω δει πραγματικα ελαχιστα. Ισως ειναι θεμα απλα περιοχων που κυκλοφορουμε
-
και byd seal εχω δει πραγματικα ελαχιστα. Ισως ειναι θεμα απλα περιοχων που κυκλοφορουμε
seal νομίζω πραγματικά δεν υπάρχουν, δεν είναι θέμα περιοχής, από byd πωλήσεις έχει το atto 3 και το δελφίνι.
-
seal νομίζω πραγματικά δεν υπάρχουν, δεν είναι θέμα περιοχής, από byd πωλήσεις έχει το atto 3 και το δελφίνι.
92 Seal εχουν πουληθεί μέχρικαι τον Φεβρ. 2025 (2024 και 2025).
Εγώ έχω δει αρκετές φορές στα Βόρεια. Μπορεί βέβαια να βλέπω και τα ίδια...χαχα!
Νέα Mercedes CLA