-
Πολύ χρήσιμο ποστ με την ανάλυση των λαδιών, 5 λίτρα λάδι 100 ευρώ ενώ κάνουν 45 πες. Τα κακά της αντιπροσωπείας. Εγώ ακόμα δεν έχω αποφασίσει πού θα πάω για πρώτο σερβις. Αλλά οκ αλλαγή λαδιών/φίλτρων δεν είναι πάνω από 1 ώρα δουλειά κανονικά, ειδικά αν έχεις να σηκώσεις το αμάξι εύκολα.
-
Γνωστά όλα αυτά για τις τιμές που χρεώνουν οι αντιπροσωπείες. Πάρτε τους δικά σας λάδια και ανταλλακτικά αν θέλετε να ρίξετε το κόστος.
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Πολύ χρήσιμο ποστ με την ανάλυση των λαδιών, 5 λίτρα λάδι 100 ευρώ ενώ κάνουν 45 πες. Τα κακά της αντιπροσωπείας. Εγώ ακόμα δεν έχω αποφασίσει πού θα πάω για πρώτο σερβις. Αλλά οκ αλλαγή λαδιών/φίλτρων δεν είναι πάνω από 1 ώρα δουλειά κανονικά, ειδικά αν έχεις να σηκώσεις το αμάξι εύκολα.
Αν δεν πάρεις τα supra x ναι βρίσκεις έξω φθηνότερα.
Αλλιώς ένα 95-100αρι αγορά σαν ιδιώτης και από καταστήματα εκτός αντιπροσωπείας.
Αλλά πας με άλλα λάδια στο συνεργείο να τους πεις βαλτά εσύ και παίρνω την ευθύνη; Έχοντας 6 χρόνια εγγύηση; Λογικά όχι.
Για εμένα ρώτα εργατοώρα-κόστος σε επίσημους αντιπροσώπους και πόσες είναι αυτές που αναφέρει η Mazda στο πρώτο /δεύτερο σερβίς.
Μια ώρα μπορεί να λέμε εμείς αλλά ο κατασκευαστής να θεωρεί ότι το δεύτερο σέρβις με δουλειά έλεγχο να χρειάζεται 2 ώρες.
Εγώ θα κάνω τώρα που έχω τα νούμερα στο χέρι 1-2 ερωτήσεις σε άλλα επίσημα να δω τι κοστολόγιο θα είχα. -
Αν είσαι Αττική κι σε εξυπηρετεί η Καλλιθέα, προτείνεται ο Επιτροπίδης
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Αν είσαι Αττική κι σε εξυπηρετεί η Καλλιθέα, προτείνεται ο Επιτροπίδης
Λογικα εχεις παει.
Τα κοστη ποια ηταν σε εργασια και ανταλλακτικα? -
Με βολεύει και πολύ κιόλας ο Επιτροπίδης. Όπως και ο Χρόνης στο Μοσχάτο.
Έχουμε καιρό ακόμα, θα το σκεφτώ. -
Γειά χαρά σε όλους. Μια ερώτηση σε όσους έχουν φώτα matrix (Adaptive LED Headlights ALH), αν είναι ευχαριστημένοι με τη λειτουργία. Και δεν αναφέρομαι στο να ανάβει και να σβήνει η μεγάλη σκάλα αυτόματα λόγω άλλων οχημάτων, αλλά να διατηρείται η μεγάλη σκάλα σε συνθήκες σκότους και απλά να κόβει μόνο τις δέσμες όπου αυτή ενοχλεί, για παράδειγμα σε προπορευόμενα οχήματα ή στο αντίθετο ρεύμα. Και τα παραπάνω σε δρόμο υψηλών ταχυτήτων όπως αυτοκινητόδρομο και όχι εντός πόλης.
Προσωπικά δεν έχω εντοπίσει τη χρήση του AHL όσα χρόνια το οδηγώ, παρά μόνο το άνοιγμα και κλείσιμο της μεγάλης σκάλας (σβήνει και ανάβει η μπλε ένδειξη στο ταμπλό). Στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου το ALH είναι ενεργοποιημένο και τα φώτα σε θέση auto. Θα βοηθούσε κάποιο σχόλιο σχετικά για να καταλάβω αν είναι γενικότερη αδυναμία του οχήματος ή αφορά μόνο στο δικό μου. Ευχαριστώ πολύ. -
Προσωπικά πολύ ευχαριστημένος με τα φώτα. Από το έξτρα πακέτο που βάζει κάποιος και λέει άξιζε τα λεφτά του!!
Κόβουν κανονικά την δέσμη και για τους απέναντι αλλά και όταν προπορεύονται οχήματα μπροστά μου.
Δείχνει που είναι ενεργοποιημένα τα μεγάλα (μπλε ένδειξη)και έχει αφήσει στο εξωτερικό κομμάτι κανονικά να χτυπάνε και στο κέντρο είναι κομμένη η δέσμη να μην τυφλώνει τον μπροστά.
Καλά σε επαρχιακούς τα κάνει όλα μέρα όπως και σε ταξίδια σε ΕΟ με πίσσα σκοτάδι κανείς ταξιδαρα χωρίς να κουράζεσαι από την έλλειψη φωτισμού.
Και στην ΕΟ με χαμηλό στηθαίο δεν ενοχλεί. Για το ψηλότερο είναι σίγουρο.Εσένα δεν σου κόβει δέσμες; Φαίνεται οπτικά αυτό ξεκαθαρα. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.
-
Ειναι τέλεια τα φωτα .Μαγικά.
Στην ΕΟ με στηθαιο όμως ενοχλεί τους φορτηγατζηδες. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Προσωπικά πολύ ευχαριστημένος με τα φώτα. Από το έξτρα πακέτο που βάζει κάποιος και λέει άξιζε τα λεφτά του!!
Κόβουν κανονικά την δέσμη και για τους απέναντι αλλά και όταν προπορεύονται οχήματα μπροστά μου.
Δείχνει που είναι ενεργοποιημένα τα μεγάλα (μπλε ένδειξη)και έχει αφήσει στο εξωτερικό κομμάτι κανονικά να χτυπάνε και στο κέντρο είναι κομμένη η δέσμη να μην τυφλώνει τον μπροστά.
Καλά σε επαρχιακούς τα κάνει όλα μέρα όπως και σε ταξίδια σε ΕΟ με πίσσα σκοτάδι κανείς ταξιδαρα χωρίς να κουράζεσαι από την έλλειψη φωτισμού.
Και στην ΕΟ με χαμηλό στηθαίο δεν ενοχλεί. Για το ψηλότερο είναι σίγουρο.Εσένα δεν σου κόβει δέσμες; Φαίνεται οπτικά αυτό ξεκαθαρα. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, ήταν άκρως βοηθητικό. Για τον ίδιο λόγο επέλεξα το συγκεκριμένο πακέτο αλλά δυστυχώς, αυτό ακριβώς με τις δέσμες είναι που δεν κάνει σε μένα. Αντίθετα, μου ρίχνει τη σκάλα. Σε λίγες μέρες έχω το τακτικό μου service και θα το δω με την αντιπροσωπεία.
-
Εμένα που δεν έχει τα matrix LED, ανεβοκατεβάζει την σκάλα μόνο του, ειδικά σε επαρχιακό είναι πολύ βολικό.
Δεν ξέρω αν θα είχε νόημα να δω/ρωτήσω μήπως κάποια στιγμή έβαζα και τα matrix ως έξτρα, αν και φαντάζομαι το κόστος θα είναι σοκαριστικό ως επίσημα ανταλλακτικά φανάρια από αντιπροσωπεία. -
@pit-1 said in Mazda CX-30:
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, ήταν άκρως βοηθητικό. Για τον ίδιο λόγο επέλεξα το συγκεκριμένο πακέτο αλλά δυστυχώς, αυτό ακριβώς με τις δέσμες είναι που δεν κάνει σε μένα. Αντίθετα, μου ρίχνει τη σκάλα. Σε λίγες μέρες έχω το τακτικό μου service και θα το δω με την αντιπροσωπεία.
Για κοίτα μήπως δεν ειναι ενεργοποιημένα απο το κεντρικό μενού.
-
-
Με βολεύει και πολύ κιόλας ο Επιτροπίδης. Όπως και ο Χρόνης στο Μοσχάτο.
Έχουμε καιρό ακόμα, θα το σκεφτώ.Ο Χρόνης δεν είναι εξουσιοδοτημένο
-
Εμένα που δεν έχει τα matrix LED, ανεβοκατεβάζει την σκάλα μόνο του, ειδικά σε επαρχιακό είναι πολύ βολικό.
Δεν ξέρω αν θα είχε νόημα να δω/ρωτήσω μήπως κάποια στιγμή έβαζα και τα matrix ως έξτρα, αν και φαντάζομαι το κόστος θα είναι σοκαριστικό ως επίσημα ανταλλακτικά φανάρια από αντιπροσωπεία.Εάν μάθεις κάτι για τιμή πες το κ εμένα θα με ενδιέφερε είναι από τα λίγα που θα άλλαζα στο αμάξι. Με τα βασικά στην χαμηλή σκάλα μου φαίνεται ότι κόβει πολύ απότομα κ χαμηλά τη δέσμη κ δεν είμαι ικανοποιημένος σε επαρχιακό. Στη μεγάλα σκάλα όλα καλά. Θα μπορούσε κ λίγο καλύτερα πλευρικά βέβαια.
Επίσης κάτι άλλο που αναρωτιομουν για όσους δεν έχουμε το lane centring στο τιμόνι. Μεσαίο κουμπί δεξιά. Είναι διαφορετικό software απλά η έχει κ hardware έξτρα κάμερες κτλ για να κρατάει κέντρο λωρίδας. Περίεργο πάντως να είναι hardware γιατί ούτως η άλλως επεμβαίνει σε τιμόνι κ διαβάζει λωρίδες με το lane assist.
-
Αν δεν κάνω λάθος το φανάρι όλο κοστίζει 1200€; Κάτι τέτοιο θυμάμαι. Μια τιμή άντε γεια…
Όταν είχα κλείσει το Homura σκεφτόμουν για μέρες την αλλαγή σε GT plus με Bose. Τα φώτα τα ήθελα.
Και πραγματικά λέω συνέχεια ευτυχώς τα έβαλα.
Τα ταξίδια μου πλέον είναι πολύ ξεκούραστα στο θέμα φωτισμού. -
Αν δεν κάνω λάθος το φανάρι όλο κοστίζει 1200€; Κάτι τέτοιο θυμάμαι. Μια τιμή άντε γεια…
Και σε Hyundai i20 τόσο κοστίζει. Είπαμε αξίζουν φουλ τα LED αλλά τα πληρώνεις όταν έρθει η ώρα.
-
@green-power said in Mazda CX-30:
Και σε Hyundai i20 τόσο κοστίζει. Είπαμε αξίζουν φουλ τα LED αλλά τα πληρώνεις όταν έρθει η ώρα.
Για την ωρα εγγυηση μεχρι την 6ετια και οσο παιζει μεικτη ειμαστε οκ.
Τα κοστη γενικα εχουν ξεφυγει. Καθρεπτης σπαει και ειναι ~600ευρω... -
Τα κοστη γενικα εχουν ξεφυγει. Καθρεπτης σπαει και ειναι ~600ευρω...
Ναι αλλά αν σκεφτεις τί τεχνολογίες έχουν ενσωματώσει στους καθρέπτες (αυτόματη ανάκληση, blind spot κλπ) είναι λογικό
-
Καλημέρα!
Η ιδέα μιας ομάδας στο facebook πως θα είχε ενδιαφέρον;Υπάρχουν πολλές σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κλπ αλλά εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει στην Ελλάδα
Mazda CX-30