-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οικονομική κρίση έχουμε από το '10, είπε κανείς ότι τελείωσε; Aφού τελείωσαν τα δανεικά και η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Καμιά πρόταση για να βελτιωθεί η κατάσταση υπάρχει από κανέναν; Να τον ψηφίσουμε άμα είναι, από κριτική και κριτικούς έχει γεμίσει ο τόπος...
Ξέχασες του Κρητικούς, φτάνει, όχι άλλοι Κρητικοί!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Γιατί και στον ιδιωτικό τομέα, και πάλι σκατα πάμε! Πες μου μια ιδιωτική παροχή στην Ελλάδα που είναι σωστή και να πω οκ να την πληρώσουμε!
Οι περισσότερες! Ιδιωτικά σχολεία σούπερ, ιδωτικά ξενοδοχεία σούπερ, ιδιωτικές μεταφορές εξαιρετικές, δρόμοι επίσης πολύ καλοί. Ιδιωτική τηλεφωνία μια χαρά - εγώ ειμαι μεγάλος και έω ζήσει εποχές που ήθελες βύσμα για να βάλεις σταθερό τηλέφωνο σπίτι σου. Μόνο η Υγεία δεν ειναι καλύτερα (αλλά οι εγκαταστάσεις ειναι).
Ο Φανης είναι των άκρων! Σε οτιδήποτε από μουσική μέχρι τα πάντα επιλέγει τις εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές!
Είμαι των άκρων σε συγκεκριμένα πράγματα, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Γενικά ειμαι μεσαίων τόνων. Ειδικά στην μουσική καθόλου των άκρων, ίσα ίσα.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω συμφωνήσει, τόσο πολύ, με τον "κύριο" Άδωνη Σπυρίδωνα Γεωργιάδη:
100%!! Αλλά οι ηλίθιοι ΄Ελληνες πάλι θα ψηφίσουν τον Κυριάκο και όλο τον θίασο και το ΠΑΤΣΟΚ κλπ. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Γιατί και στον ιδιωτικό τομέα, και πάλι σκατα πάμε! Πες μου μια ιδιωτική παροχή στην Ελλάδα που είναι σωστή και να πω οκ να την πληρώσουμε!
Οι περισσότερες! Ιδιωτικά σχολεία σούπερ, ιδωτικά ξενοδοχεία σούπερ, ιδιωτικές μεταφορές εξαιρετικές, δρόμοι επίσης πολύ καλοί. Ιδιωτική τηλεφωνία μια χαρά - εγώ ειμαι μεγάλος και έω ζήσει εποχές που ήθελες βύσμα για να βάλεις σταθερό τηλέφωνο σπίτι σου. Μόνο η Υγεία δεν ειναι καλύτερα (αλλά οι εγκαταστάσεις ειναι).
Σε όλα διαφωνώ διότι έχω παραδείγματα. Ιδιωτική παιδεία τα βλέπουμε τα χαΐρια τους. Πολλοί απόφοιτοι είναι αστοιχείωτοι , βαρύγδουποι τίτλοι και γνωσεις κλητήρα δημόσιας υπηρεσίας, έχω και φίλους καθηγητές σε αυτά μου τα λένε από μέσα...ΟΛΑ μια μπιζνα εντυπωσιασμού. Εγκαταστάσεις πουλάνε. Τίποτα ουσιαστικό. Το παιδί που τα παίρνει θα τα πάρει, τα υπόλοιπα πάνε για δημόσιες σχέσεις των γονιών. Πολλοί εξ αυτών έτσι έγιναν προσωπικότητες. Νύφες και σωγαμπροι ειναι. Ολοι το ξέρουμε κανεις δεν το λέει επίσημα. Θα υπάρχουν και εξαιρέσεις εξαιρετικών σχολείων, όπως σε όλα. Συνήθως ένα -δύο στην Ελλάδα.
Κάποια ιδιωτικά, σχεδόν όλα, έχουν και κάποιες έξτρα μαθήματα δεξιοτήτων. Αυτό ναι είναι καλό. Οπως ρομποτική κτλ
Τηλεφωνία, η χειρότερη της Ευρώπης και η ακριβότερη. Το χειρότερο ίντερνετ της Ευρώπης. Τόσο χάλια που εμποδίζει το επιχειρείν
Δρόμοι, άθλιοι. Ιδιωτικοί δρόμοι χωρίς σωστή σήμανση, φωτισμό με καμένες λάμπες, λακούβες που διορθώνονται πρόχειρα και χωρίς σωστή λεα, και πανάκριβοι
Υγεία, ξενοδοχεία τα περισσότερα.
Ο Φανης είναι των άκρων! Σε οτιδήποτε από μουσική μέχρι τα πάντα επιλέγει τις εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές!
Είμαι των άκρων σε συγκεκριμένα πράγματα, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Γενικά ειμαι μεσαίων τόνων. Ειδικά στην μουσική καθόλου των άκρων, ίσα ίσα.
-
Κάποια ιδιωτικά, σχεδόν όλα, έχουν και κάποιες έξτρα μαθήματα δεξιοτήτων. Αυτό ναι είναι καλό. Οπως ρομποτική κτλ
Τηλεφωνία, η χειρότερη της Ευρώπης και η ακριβότερη. Το χειρότερο ίντερνετ της Ευρώπης. Τόσο χάλια που εμποδίζει το επιχειρείν
Δρόμοι, άθλιοι. Ιδιωτικοί δρόμοι χωρίς σωστή σήμανση, φωτισμό με καμένες λάμπες, λακούβες που διορθώνονται πρόχειρα και χωρίς σωστή λεα, και πανάκριβοι
Διαφωνώ σε όλα όσα γράφεις και δείχνει ότι εισαι εκτός του χώρου, ειδικά στην παιδεία που δεν έχεις παιδιά.
Επίσης, δεν συγκρίνω με Ευρώπη αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα πριν. Άρα δεν συγκρίνω τον δρόμο της Γερμανίας με τον δικό μας, αλλά τον δρόμο του 2025 με αυτόν του 1985. Το ίδιο και στην τηλεφωνία, τον ΟΤΕ του 1985 (που δεν απάνταγε ποτέ κανείς, που τηλέφωνο έπαιρνες μόνο εαν ήσουν του κόμματος, κλπ.) με την κατάσταση σήμερα, που ο τεχνικός έρχεται την επόμενη ημέρα. Την τράπεζα σήμερα με την Εθνικάρα του 1980 που σου έκαναν χάρη εαν σου μίλαγαν (και τους ξύπνησε η Εργασιας). Προφανώς εισαι πολύ μικρός για να τα γνωρίζεις όλα αυτά.
-
Πιο μέσα δεν έχει Φανή. Δεν λέω περισσότερα. Γελάνε οι εκπαιδευτικοί. Στο λέω επισήμως.
Οι δε απόφοιτοι κολεγίων, άσχετοι ασχέτων. Ενα πτυχίο αγορασμένο.
Και πάλι τονίζω κάποιες εξαιρέσεις.
-
Πιο μέσα δεν έχει Φανή. Δεν λέω περισσότερα. Γελάνε οι εκπαιδευτικοί. Στο λέω επισήμως.
Καλά.....
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@
Επίσης, δεν συγκρίνω με Ευρώπη αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα πριν. Άρα δεν συγκρίνω τον δρόμο της Γερμανίας με τον δικό μας, αλλά τον δρόμο του 2025 με αυτόν του 1985. Το ίδιο και στην τηλεφωνία, τον ΟΤΕ του 1985 (που δεν απάνταγε ποτέ κανείς, που τηλέφωνο έπαιρνες μόνο εαν ήσουν του κόμματος, κλπ.) με την κατάσταση σήμερα, που ο τεχνικός έρχεται την επόμενη ημέρα. Την τράπεζα σήμερα με την Εθνικάρα του 1980 που σου έκαναν χάρη εαν σου μίλαγαν (και τους ξύπνησε η Εργασιας). Προφανώς εισαι πολύ μικρός για να τα γνωρίζεις όλα αυτά.
Και πάλι κάνεις λάθος αναλύσεις. Το 1980 και ως ιδιωτικές υπηρεσίες και πάλι είχαν τόση καθυστέρηση διότι δεν υπήρχε η υλικοτεχνική δυνατότητα ακόμα και αν υπήρχε η θέληση. Σήμερα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον προφανώς οι χρόνοι μειώνονται.
Και πάλι όμως αυτό που μας ζητούν είναι ακριβότερο από ότι στις βαλκανικές χώρες. Έχουμε το ακριβότερο ιδιωτικό ίντερνετ από τα βαλκάνια και το πιο αργό από τις παλιές χωρες της Ευρώπης. Δηλαδή δεν επενδύουν οι ιδιωτικές εταιρίες. Τώρα τελευταία δε, χωρίζουν περιοχές ως ολιγοπώλιο.
-
Και πάλι κάνεις λάθος αναλύσεις. Το 1980 και ως ιδιωτικές υπηρεσίες και πάλι είχαν τόση καθυστέρηση διότι δεν υπήρχε η υλικοτεχνική δυνατότητα ακόμα και αν υπήρχε η θέληση. Σήμερα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον προφανώς οι χρόνοι μειώνονται.
Eσύ κοιτάς την θεωρία και όχι την πράξη. Που τότε (αγέννητος ήσουν) όλες οι Δημόσιες εταιρίες δούλευαν με μίζα και βύσμα. Είχες γνωστό? έβαζες τηλέφωνο - δεν είχες? δεν έβαζες. Το ίδιο με το ρεύμα, με την Ολυμπιακή κλπ. Δεν ήταν θέμα υποδομών αλλά νοοτροπίας - ήταν αρρωστημένο το σύστημα και τον ανθρώπινο δυναμικό, δεν μας φταίγανε οι υποδομές.
Το ότι ο άνθρωπος στον ΟΤΕ σήμερα απαντάει το τηλέφωνο ή ότι έρχεται ο τεχνικός την επόμενη ημέρα, δεν είναι θέμα υποδομών. Ειναι θέμα οργάνωσης, νοοτροπίας και φόβου απόλυσης.
-
Ως έναν βαθμό το δέχομαι.
Άλλα πέρα από τον τομέα της εξυπηρέτησης, ΔΕΝ γίνονται επενδύσεις που αντιστοιχούν με τα ΕΣΟΔΑ τους. Μας βρίσκουν μπόσικους.
Μιλούσα με επειχειρηματιες που πήγαν να εξετάσουν το ενεδεχομενο επέκτασης στα βαλκάνια. Έπαθαν πλάκα που λένε, από το ίντερνετ και τον τρόπο που γίνονται οι εργασίες.
Ενώ, το πιο τρελό που άκουσα. Βασικά πέρσι το άκουσα. Σε ΒΙΠΕ της Ελλάδος ΔΕΝ υπάρχει γρήγορο σταθερό ίντερνετ σε εργοστάσιο και έτσι πέφτει όταν μιλάνε μέσω zoom με πελάτες του εξωτερικού. Και αυτό διότι η ιδιωτική εταιρία έφτιαξε μια γραμμή ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις παρακείμενες βιοτεχνίες.
Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου.
-
Και αυτό διότι η ιδιωτική εταιρία έφτιαξε μια γραμμή ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις παρακείμενες βιοτεχνίες.
Οι γραμμές (χαλκός) δεν ειναι της κάθε ιδιωτικής εταιρίας, είναι κοινός και είναι από εποχές δημόσιου ΟΤΕ. Οπτική ειναι ειναι ΔΕΗ ή ΟΤΕ.
-
Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτικός εδώ και πολλά χρόνια.
Αλλά πέρα από αυτό έχουν κάνει αίτηση για οπτική ίνα. Τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Και είναι το κεντρικό εργοστάσιο επαρχίας, που τροφοδοτεί την οικονομία ολόκληρου νόμου.
Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό σε δημόσια υπηρεσία. Ναι ίσως με γρηγορόσημο αλλά τόσα χρόνια να αφήσουν το κεντρικό μεγάλο εργοστάσιο μιας περιοχής σε τέτοιο χάλι επικοινωνίας ,με τίποτα. Οι ίδιοι τα λένε. Για καλό τους φέραμε αυτούς εδώ (ιδιωτικές ξένες εταιρίες), αναρωτιούνται;
Έψαχναν να βρουν λύσεις. Εμ δεν πιάνει και το 5g εκεί καλά να βάλουν αυτές τις εξωτερικές κεραίες ως ενδιάμεση λύση.
Για να μη πω τι απάντηση έχουν πάρει για άλλα πρότζεκτ. Άστο αυτά από κοντά.
-
-
Υπαχει και το Σταρλινκ...
-
Αυτό το σκέφτηκα όταν το έγραφα. Αλλά τότε να σου πω ούτε εγώ το γνώριζα. Δεν είμαι σούπερ γνώστης των τεχνολογιών αυτών.
Ακούω από δύο μεριές για το ίντερνετ,
Ενα από βιοτεχνίες, βιομηχανίες και επιχειρήσεις
Και το άλλο από gamers φίλους μου.Και τα 100mbpsπου λένε μπούρδες είναι μου λένε. Τα 200 αξίζουν διότι ανεβάζεις σε πολλαπλάσιες ταχύτητες.
Εμένα μου φτάνουν και τα 10 mbps που πιάνω
Αυτά μου λένε, αυτά σας λέω. Δεν ξέρω εγώ.
-
Κανα 300αρι τα πιανει. Το upload δεν ειναι μεγαλο.
Αλλα αν δεν εχεις τιποτα... -
Αυτό τους λέω. Τι το θες ρε μπαγλαμά το upload. EEEEE;;;;;;
Μου τα μασάνε.
Άντε μη αρχίσω και για αυτούς.
Κληρονόμοι γαρ...έχουν λεφτά αλλά δεν πληρώνουν streaming
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ της εβδομάδας!
Ή της ημέρας ,πλέον πετάνε περισσότερες από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε!Επειδή μου φάνηκε και μένα περίεργη η δήλωση, την είδα σήμερα ολόκληρη στα Σιδηροδρομικά νέα.
Προφανώς τα δρομολόγια του μετρό σε συχνότητα λιγότερη των 4 -5 λεπτών απαιτεί και τα άλλα τρένα που θα έρθουν όταν βρούμε λεφτά να τα αγοράσουμε, αλλά η δήλωση αφορά τις αποβάθρες των σταθμών των γραμμών 2 και 3 στο Σύνταγμα, όπου το ΠΛΑΤΟΣ όχι το μήκος, το ΠΛΑΤΟΣ της αποβάθρας όταν μελετήθηκε πριν 30-35 χρόνια, δεν υπολογίστηκε για τόσο κόσμο που μαζεύεται.
Ετσι κάποιες ώρες της ημέρας υπάρχει συνωστισμός.
Και προφανώς 25 χρόνια μετά την λειτουργία του μετρό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Από την άλλη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον μελετητή εκείνης της εποχής γιατί τα δεδομένα που είχε δεν ήταν να περάσουν 35 - 40 χρόνια για να λειτουργήσει η γραμμή 4 που έχοντας σύνδεση με την 2 στο Πανεπιστήμιο και με την 3 στον Ευαγγελισμό, θα μοιραζόταν ο κόσμος.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ της εβδομάδας!
Ή της ημέρας ,πλέον πετάνε περισσότερες από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε!Επειδή μου φάνηκε και μένα περίεργη η δήλωση, την είδα σήμερα ολόκληρη στα Σιδηροδρομικά νέα.
Προφανώς τα δρομολόγια του μετρό σε συχνότητα λιγότερη των 4 -5 λεπτών απαιτεί και τα άλλα τρένα που θα έρθουν όταν βρούμε λεφτά να τα αγοράσουμε, αλλά η δήλωση αφορά τις αποβάθρες των σταθμών των γραμμών 2 και 3 στο Σύνταγμα, όπου το ΠΛΑΤΟΣ όχι το μήκος, το ΠΛΑΤΟΣ της αποβάθρας όταν μελετήθηκε πριν 30-35 χρόνια, δεν υπολογίστηκε για τόσο κόσμο που μαζεύεται.
Και προφανώς 25 χρόνια μετά την λειτουργία του μετρό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Από την άλλη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον μελετητή εκείνης της εποχής γιατί τα δεδομένα που είχε δεν ήταν να περάσουν 35 - 40 χρόνια για να λειτουργήσει η γραμμή 4 που έχοντας σύνδεση με την 2 στο Πανεπιστήμιο και με την 3 στον Ευαγγελισμό, θα μοιραζόταν ο κόσμος.
Σταματα να βάζεις πλυντήρια όλη μέρα,εκμεταλλεύσου το νυχτερινό!Ο τύπος είπε απίστευτη μαλακια,τα υπόλοιπα που γράφεις είναι για όσους έχουν να μπουν 50 χρόνια σε μετρό!Η συχνότητα των δρομολογίων είναι τραγική!Στα λεωφορεία τρισχειρότερα!Στην στάση του μετρό πχ στην Ανθούπολη έχει καμμιά 50αρια άτομα κάθε φορά να περιμένουν το λεωφορείο μήπως μπουν να κάνουν τις σαρδέλες!Εκει μάλλον φταινε τα πεζοδρόμια ,αν είχαν πλάτος 157 μέτρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα!Μετα κλαίγονται όλοι για την κίνηση και μπλα,μπλα μπλα.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ της εβδομάδας!
Σταματα να βάζεις πλυντήρια όλη μέρα,εκμεταλλεύσου το νυχτερινό!Ο τύπος είπε απίστευτη μαλακια,τα υπόλοιπα που γράφεις είναι για όσους έχουν να μπουν 50 χρόνια σε μετρό!Η συχνότητα των δρομολογίων είναι τραγική!Στα λεωφορεία τρισχειρότερα!Στην στάση του μετρό πχ στην Ανθούπολη έχει καμμιά 50αρια άτομα κάθε φορά να περιμένουν το λεωφορείο μήπως μπουν να κάνουν τις σαρδέλες!Εκει μάλλον φταινε τα πεζοδρόμια ,αν είχαν πλάτος 157 μέτρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα!Μετα κλαίγονται όλοι για την κίνηση και μπλα,μπλα μπλα.
Σου απάντησα για κάτι συγκεκριμένο, σου είπα ότι δεν έχουν έρθει και τα τρένα που είχαν προυπολογίσει ότι θα έρθουν γιατί δεν έχουν λεφτά, συν τις βλάβες λόγω ηλικίας, σου είπα ότι δεν έγινε η γραμμή 4 που είχε υπολογιστεί τότε στις παραδοχές των μελετών που τους είχαν δώσει και μου λες για το λεωφορείο στην Ανθούπολη, λες και σου έγραψα ότι οι συγκοινωνίες είναι τέλειες.
Απλά δεν μου αρέσουν τα σχόλια λαϊκισμού που γίνονται όπως και για τον ΟΣΕ, από κομματόσκυλα.
Εχεις να κράξεις για τα λεωφορεία και γιατί δεν ήρθαν τα τρένα και δεν έγινε η γραμμή.
Αλλά το να βάζεις την μισή είδηση όπως έκανε το σχόλιο, είναι προπαγάνδα και αυτή την αντιπαθώ όπως και τους προπαγανδιστές.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3