-
Καλησπέρα, μιας και δεν έχω τρομερή εμπειρία θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας ως προς αυτό που μου συμβαίνει..
Εδώ και ένα εξάμηνο πλένω μόνος μου το αμάξι το δικό μου και της γυναίκας μου. Χρησιμοποιώ καθαριστικό για αυτοκίνητα, σφουγγάρι με μικροινες που δε χαράζει και πετσέτα μεγάλη σκουπισματος(αρκετά καλής ποιότητας αξίας 20 ευρώ). Στην αρχή μουσκευω αρκετά το αμάξι,έπειτα χρησιμοποιώ την κατάλληλη αναλογία του καθαριστικού ,τρίβω και μετά ξεπλενω με άφθονο νερό.
Το αποτέλεσμα και εδώ θέλω την βοήθεια σας ως προς τι κάνω λάθος είναι, πως μετά από κάθε πλύσιμο φεύγει σε ορισμένα μικρά σημεία το χρώμα του αμαξώματος, σαν να φεύγει το μεταλλικό χρώμα....και δε ξέρω τι ακριβώς να κάνω ..να πάψω να το πλένω μόνος? Χεχεχε
Κάθε απάντηση θα μου είναι πολύ χρήσιμη!!!
Ευχαριστώ -
@petrotos said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Καλησπέρα, μιας και δεν έχω τρομερή εμπειρία θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας ως προς αυτό που μου συμβαίνει..
Εδώ και ένα εξάμηνο πλένω μόνος μου το αμάξι το δικό μου και της γυναίκας μου. Χρησιμοποιώ καθαριστικό για αυτοκίνητα, σφουγγάρι με μικροινες που δε χαράζει και πετσέτα μεγάλη σκουπισματος(αρκετά καλής ποιότητας αξίας 20 ευρώ). Στην αρχή μουσκευω αρκετά το αμάξι,έπειτα χρησιμοποιώ την κατάλληλη αναλογία του καθαριστικού ,τρίβω και μετά ξεπλενω με άφθονο νερό.
Το αποτέλεσμα και εδώ θέλω την βοήθεια σας ως προς τι κάνω λάθος είναι, πως μετά από κάθε πλύσιμο φεύγει σε ορισμένα μικρά σημεία το χρώμα του αμαξώματος, σαν να φεύγει το μεταλλικό χρώμα....και δε ξέρω τι ακριβώς να κάνω ..να πάψω να το πλένω μόνος? Χεχεχε
Ευχαριστώοταν τριβεις το αμαξι εχει πανω σκονη/λασπη οπως βαζεις νερο αλλα και μικροπετραδακια. Αυτα τα μικροπετραδακια σου γρατζουνανε το χρωμα.
Καταρχας θελεις 2 κουβαδες. Εναν κουβα να ξεπλενεις το σφουγγαρι που τριβεις το αμαξι και αυτος θα μαζευει ολη την βρωμα.Και ενα κουβα για να το γεμιζεις παλι καθαρο αφρο. Ετσι ξεπλενεις τα μικροπετραδακια στον 1ο κουβα και δεν τα μεταφερεις παντου στο αμαξι.
-
Ακόμα και έτσι που το πλένει ο φίλος δε νομίζω πως θα έφευγε ποτέ το χρώμα. Απλά θα γέμιζε αράχνη.
Μήπως έχει σκάσει το βερνίκι από τον ήλιο και φεύγει σε κομμάτια; Είναι παλιό το αυτοκίνητο;
-
Οταν λες καθαριστικο για αυτοκινητα , εννοεις σαμπουαν ή κατι αλλο ?
-
@georgemit said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Ακόμα και έτσι που το πλένει ο φίλος δε νομίζω πως θα έφευγε ποτέ το χρώμα. Απλά θα γέμιζε αράχνη.
Μήπως έχει σκάσει το βερνίκι από τον ήλιο και φεύγει σε κομμάτια; Είναι παλιό το αυτοκίνητο;
Το ένα είναι παλιό..το άλλο 7ετιας και φυλαγμένο μέσα σε γκαραζ
-
@alexandros-k said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Οταν λες καθαριστικο για αυτοκινητα , εννοεις σαμπουαν ή κατι αλλο ?
https://www.skroutz.gr/s/11714481/Arexons-Super-Shampoo-13867-1000ml.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Αυτό εδω χρησιμοποιω -
Το ένα είναι παλιό..το άλλο 7ετιας και φυλαγμένο μέσα σε γκαραζ
Δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να φεύγει το χρώμα από ένα αυτοκίνητο. Με νερομπογιά είναι βαμμένο; το βερνίκι ναι ξεφλουδίζει. Αν μπορείς ανέβασε καμια φώτο.
Πάντως αν φεύγει τόσο εύκολα το χρώμα στο πλύσιμο με το χέρι, αν το πας σε πλυντήριο και το πλακώσουν με το πλυστικό βλέπω να φεύγει και το αστάρι. -
Μήπως πλένεις με πιεστικό με μεγάλη πίεση ή από κοντινή απόσταση?
-
@thodoris91 said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Με λάστιχο πλένω...Βασικά και τα δύο αυτοκίνητα είναι κόκκινα και αυτονπνεννοω είναι ότι φεύγει το κόκκινο και μένει το μαύρο από κάτω σαν μια μεγάλη ελιά.θα ανεβάσω αύριο φωτό, ευχαριστώ
-
Με λάστιχο πλένω...Βασικά και τα δύο αυτοκίνητα είναι κόκκινα και αυτονπνεννοω είναι ότι φεύγει το κόκκινο και μένει το μαύρο από κάτω σαν μια μεγάλη ελιά.θα ανεβάσω αύριο φωτό, ευχαριστώ
Στους προφυλακτήρες ή στη λαμαρίνα;
-
ΕυχαριστώΑν εκει που πλένεις ξεφλουδιζει, είναι ελλατωμα του χρώματος. Αν είναι καινουργιο το αυτοκινητο η εγγυηση καλύπτει ξεφλουδίσματα. Μου εχει τυχει σε focus σε προφυλακτηρα και μου το καλυψανε 6 μηνων αμάξι ηταν
Δεν γινεται να φευγει το χρώμα με απλό πλύσιμο
Τα παραπάνω που λέω είναι αν ξεφλουδιζει το χρώμα. Θα βοηθουσε να βαλεις καμια φωτο να δουμε και να καταλάβουμε
-
@gtsartsal said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Λαμαρίνα του καπό και σε μια πορτα
-
τα παλια κοκκινα νομιζω δεν ειχαν βερνικι γιαυτο γινονταν ροζ. τι αμαξια μιλαμε?
-
Υπάρχει το κόκκινο μονής που το βερνίκι αναμιγνύεται με το χρώμα και το κόκκινο διπλής που το βερνίκι πέφτει πάνω από το χρώμα.
Ευαίσθητα είναι τα μονής, το γυαλίζεις και σου γίνεται κόκκινη η πετσέτα, κομμάτια όμως δε φεύγουν. -
@wantone said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
τα παλια κοκκινα νομιζω δεν ειχαν βερνικι γιαυτο γινονταν ροζ. τι αμαξια μιλαμε?
Suzuki Baleno 2017 Kai Aygo 2008 κόκκινα και τα δύο
-
Υπάρχει το κόκκινο μονής που το βερνίκι αναμιγνύεται με το χρώμα και το κόκκινο διπλής που το βερνίκι πέφτει πάνω από το χρώμα.
Ευαίσθητα είναι τα μονής, το γυαλίζεις και σου γίνεται κόκκινη η πετσέτα, κομμάτια όμως δε φεύγουν.Αύριο θα ανεβάσω φωτό...είναι σαν να έχει ξεφλουδίσει ένα μικρό κόκκινο και φαίνεται μαύρο από κάτω..όχι ξεθωριασμένα...απώλεια Κοκκίνου χρώματος σαν να έφυγε τσόφλι και βλέπεις το μέσα του αυγου
-
Έχουν ξαναβαφτεί τα συγκεκριμένα κομμάτια; αν ναι τότε το βάψιμο προφανώς ήταν ότι να ναι και θα χρειαστεί εκ νέου.
-
Έχουν ξαναβαφτεί τα συγκεκριμένα κομμάτια; αν ναι τότε το βάψιμο προφανώς ήταν ότι να ναι και θα χρειαστεί εκ νέου.
Όχι στο ένα αμάξι δεν έχουν βαφτεί...αυτά είναι ..
Και σήμερα το πρωί είδα 1-2 περισσότερα σημεία -
Αυτα φαίνονται χτυπήματα από πετραδάκια δεν είναι ξεφλούδισμα ουτε νομιζω μπορούν να γινουν από πλύσιμο
-
@cirus said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Αυτα φαίνονται χτυπήματα από πετραδάκια δεν είναι ξεφλούδισμα ουτε νομιζω μπορούν να γινουν από πλύσιμο
Σωστα και να προσθεσω οτι θα μπορουσαν να ειναι και απο ψιλα σκαγια κυνηγετικου οπλου απο μακρια .
Πλύσιμο Αυτοκινητου