@gtsartsal said in Suzuki Baleno II:
Πόσο θα σου κοστίσει αν πας σε μια αντιπροσωπεία να σου συμπληρώσουν;
Δυστυχώς μένω Μύκονο και η αντιπροσωπεία είναι Σύρο αλλά με την ευκαιρία θα αλλάξω και ένα ρουλεμάν που ήθελα...
Δυστυχώς μένω Μύκονο και η αντιπροσωπεία είναι Σύρο αλλά με την ευκαιρία θα αλλάξω και ένα ρουλεμάν που ήθελα...
@cirus said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
@petrotos said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
@otso said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Αυτα φαίνονται χτυπήματα από πετραδάκια δεν είναι ξεφλούδισμα ουτε νομιζω μπορούν να γινουν από πλύσιμο
Σωστα και να προσθεσω οτι θα μπορουσαν να ειναι και απο ψιλα σκαγια κυνηγετικου οπλου απο μακρια .
Παιδιά αυτά χτες δεν υπήρχαν... Σήμερα και μετά από κάθε πλύσιμο φαίνονται...
Το είπες σωστα στο τέλος, οχι στην αρχή
Αυτά χθες υπήρχαν αλλα μετά από το πλύσιμο φαίνονται
Αυτά δεν γινονται με πλύσιμο ειναι χτυπηματάκια
Πλεον όλα τα αυτοκίνητα εχουν πολυ λεπτη στρώση χρώματος και ακόμα πιο λεπτή στρώση βερνικιού
και για να κάνει τα πράγματα ακομα χειρότερα οι βαφές είναι οικολογικες
με λίγα λόγια καμια σχεση σε αντοχη το χρώμα των αυτοκινήτων. Εδώ και αρκετα χρόνια αυτό
Με ενα πετραδάκι εκτοξευμένο με δυναμη στο δρόμο γινεται αυτο που έβαλες
Αυτά σε παλια αμάξια δεν γινόντουσταν. Δεν μασαγαν τίποτα από τετοια μικροκτυπήματα από πετραδάκια.
και να ξέρεις δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια θα βρεις τα περισσότερα στο καπό αντε και κανενα στις πόρτες. Δεν θα δεις στο πίσω μέρος του αυτοκινητου. Οπως κινησαι με ταχύτητα κυρίως στο μπροστά μερος πετάγονται γιαυτο κυριως το καπό και ο προφυλακτήρας έχουν τέτοια συνήθως σε αυτοκίνητα
Ολα τα αμάξια το έχουν αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και αυτοί που κάνουν κεραμικη δεν προστατεύονται από αυτό!!! Αν νομίζουν οτι το γλιτωνουν ειναι βαθιά γελασμένοι. Η κεραμική δινει υδροφοβία , γυαλάδα και δρα σαν εξτρα βερνικι προστατεύοντας το χρώμα από τον ήλιο. Από πετραδάκια γιοκ μπελντιμ
Μονο ενα πραγμα προστατεύει από αυτό και λέγεται PPF μεμβρανη αλλα είναι πολύ ακριβη να κάνεις wrap.
Σε ακούσα πολύ προσεκτικά και ευχαριστώ,αλλά το αμάξι δε το κούνησα από εχτές...
εγώ απλά εγραψα τι νομίζω με βαση 2 φωτογραφίες
δεν εγραψα για να κάνω τον εξυπνακια. μπορει να έχω λάθος τι να πω αλλα με βαση αυτά που είδα εγραψα τι νομίζω
Σιγουρα μια πιο ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη αποψη μπορει να σου προσφέρει ένας επαγγελματίας του χώρου car detailing αφού του το πας να το δει.
Δεν είμαι ειδικος του χώρου να μπορώ να πω με σιγουρια, απλά να βοηθησω σε εξηγηση ήθελα
Ναι ναι σε καταλαβαίνω και ευχαριστώ! Θα το πάω το επόμενο άμεσο διάστημα να δούμε...
Καλησπέρα παιδιά,πριν ένα μήνα αγόρασα Suzuki Baleno GLX 1.2 του 2017...Ωστόσο έχω βιβλίο σέρβις αλλά δεν έχω το manual του.Που μπορώ να το βρω? Μόνο ένα αγγλικό βρήκα στο διαδίκτυο.. Ευχαριστώ πολύ!
Χωρίς να ξέρω προσωπικά και χωρίς παρεξήγηση αλλά διαβάζοντας 89 σελίδες θα επικαλεστώ τον Θεό @lap !
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
Πρόσεχε λίγο με αυτό.. Το λίγο πάνω από το Min μέχρι το max είναι ελάχιστα γραμμάρια. Τσέκαρε την τάπα του ψυγείου και δες αν είναι οκ εκει.
Εντάξει θα το δω ευχαριστώ! Έτσι το πήρα οπότε σε ένα τρίμηνο δεν έχει πέσει....
Βλέπω να κάνω ολική αλλαγή για να μαι σιγουρος
@ilias-a said in Suzuki Baleno II:
@groover1972 said in Suzuki Baleno II:
@petrotos said in Suzuki Baleno II:
Αναλογα με το ποσοστο συμπληρωσης, δηλαδη αν θελει μισο λιτρο βαζεις μονο νερο, βρυσης ή απιονισμενο αναλογα με τι αραιωνει το αντιψυκτικο του ο κατασκευαστης, καλο θα ειναι να μη συμπληρωσεις ή αντικαταστησεις το προτεινομενο αντιψυκτικο με αλλου τυπου, ψυξη θα εχεις βεβαια αλλα και πιθανες αλλοιωσεις μεταλλων απο ηλεκτρολυση.
Εκεί είναι μπορεί ούτε μισό λίτρο ...γτ είναι λίγο πάνω από το low...
Καλά είσαι αν είναι πάνω από το low. Ο δείκτης είναι ανάμεσα στο low και στο max. Δεν είναι πάνω πάνω.
Και το νεράκι βρύσης σκουριάζει το ψυγείο και παγωνει το χειμώνα. ΌΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΉΣ ΒΆΖΟΥΜΕ ΌΧΙ ΧΥΔΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟ κατασκεταστης προτεινει αναμειξη με νερο βρυσης συνηθως ή απιονισμενο, αν ειχες διαβασει παραπανω το νημα ή τις οδηγιες πανω στο μπουκαλι θα τα ειχες δει και τα δυο, αν.
Πάντως στο βιβλίο κατασκευαστή λέει αναλογία 50/50 με απιονισμένο χωρίς να λέει κάποια συγκεκριμένη οδηγία για G11,G12 κτλ...
Αναλογα με το ποσοστο συμπληρωσης, δηλαδη αν θελει μισο λιτρο βαζεις μονο νερο, βρυσης ή απιονισμενο αναλογα με τι αραιωνει το αντιψυκτικο του ο κατασκευαστης, καλο θα ειναι να μη συμπληρωσεις ή αντικαταστησεις το προτεινομενο αντιψυκτικο με αλλου τυπου, ψυξη θα εχεις βεβαια αλλα και πιθανες αλλοιωσεις μεταλλων απο ηλεκτρολυση.
Εκεί είναι μπορεί ούτε μισό λίτρο ...γτ είναι λίγο πάνω από το low...
@groover1972 said in Suzuki Baleno II:
@petrotos said in Suzuki Baleno II:
Kαλησπέρα παιδιά.
Έχω θέμα με το αντιψυκτικό του Baleno μου (2017, 90PS, 1,2).
Δεν μπορώ να βρω ούτε το πράσινο ούτε το μπλέ. που μπορώ να απευθυνθώ? Έστειλα μνμ στον Σφακιανάκη (Suzuki ,όχι Νότη). Δσστυχώς μένω εκτός Αττικής..
Επειδή είμαι στο όριο καλύτερα να μην αναμίξω άλλο αντιψυκτικό σωστά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΣωστά φίλε. Δεν το ανακατεύουμε ποτέ. Αν έχεις κόκκινο, μόνο κόκκινο. Τι ίδιο ισχύει και για το πράσινο. Μπορείς να βρεις πιο έχεις και να το παραγγείλεις από το skroutz. Φθηνότερα θα σου έρθει.
Πώς μπορώ να δω τι χρώμα είναι? Γενικά κοιτάμε νομίζω τη σύνθεση και όχι απαραίτητα το χρώμα σωστά?
Kαλησπέρα παιδιά.
Έχω θέμα με το αντιψυκτικό του Baleno μου (2017, 90PS, 1,2).
Δεν μπορώ να βρω ούτε το πράσινο ούτε το μπλέ. που μπορώ να απευθυνθώ? Έστειλα μνμ στον Σφακιανάκη (Suzuki ,όχι Νότη). Δσστυχώς μένω εκτός Αττικής..
Επειδή είμαι στο όριο καλύτερα να μην αναμίξω άλλο αντιψυκτικό σωστά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
@lap said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Δεν πέρασε καθόλου βερνίκι. Θα το πέρασε με τίποτα μπογιές που περιέχουν κάτι σαν βερνίκι.
Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Μονάχα εάν το βάψεις σε καλό μάστορα
Αν το αφήσω και το βάψω όταν περάσει ο καιρός ως τότε λες να γίνει χειρότερο από σκουριά ,άλατα κτλ?
οχι δεν θα παθει τιποτα αν μιλάς για λίγα χρόνια. Και σκουρια επιφανιακα να πιασει λίγο δεν έγινε και τίποτα, το τριβουν μετα στο βαψιμο ετσι και αλιως όλο και φεύγει και μετα το βάφουν.
Εναλλακτικα παίρνεις λίγο χρώμα από αντιπροσωπία σε ενα μπουκαλάκι με βερνικι και το περνας μονος σου με ενα πολυ λεπτο πινελακι. Θα φαίνεται μια μικρη διαφορα από κοντά, από μακρια τιποτα. Το κόστος είναι μικρό και το εχεις και για μελλοντικα χτυπηματακια
Σχεδον όλες οι αντιπροσωπίες εχουν τέτοια κιτ με μπουκαλάκια χρώματος και βερνικιού, εχω αγοράσει και γω από την ford για το puma το agate black που είναι βαμενο το δικο μου
Ο ανιψιος εκλεισε την πόρτα μαζι με την ζώνη ασφαλείας και εκανε ενα τέτοιο στο εσωτερικο της πορτας μου (παιδι είναι δεν πειραζει συμβαινουν αυτα, τον λατρευω). Το περασα με χρωμα και βερνικι από την αντιπροσωπεία και είναι μπόμπα. Μονο αν ξερεις οτι είναι εκει το βλέπεις.
Τέλεια κατάλαβα! Ευχαριστώ!!
@lap said in Πλύσιμο Αυτοκινητου:
Δεν πέρασε καθόλου βερνίκι. Θα το πέρασε με τίποτα μπογιές που περιέχουν κάτι σαν βερνίκι.
Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Μονάχα εάν το βάψεις σε καλό μάστορα
Αν το αφήσω και το βάψω όταν περάσει ο καιρός ως τότε λες να γίνει χειρότερο από σκουριά ,άλατα κτλ?
Αυτα φαίνονται χτυπήματα από πετραδάκια δεν είναι ξεφλούδισμα ουτε νομιζω μπορούν να γινουν από πλύσιμο
Σωστα και να προσθεσω οτι θα μπορουσαν να ειναι και απο ψιλα σκαγια κυνηγετικου οπλου απο μακρια .
Πλεον όλα τα αυτοκίνητα εχουν πολυ λεπτη στρώση χρώματος και ακόμα πιο λεπτή στρώση βερνικιού
με λίγα λόγια καμια σχεση σε αντοχη το χρώμα των αυτοκινήτων. Εδώ και αρκετα χρόνια αυτό
Αυτά σε παλια αμάξια δεν γινόντουσταν. Δεν μασαγαν τίποτα από τετοια μικροκτυπήματα από πετραδάκια.
και να ξέρεις δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια θα βρεις τα περισσότερα στο καπό αντε και κανενα στις πόρτες. Δεν θα δεις στο πίσω μέρος του αυτοκινητου. Οπως κινησαι με ταχύτητα κυρίως στο μπροστά μερος πετάγονται γιαυτο κυριως το καπό και ο προφυλακτήρας έχουν τέτοια συνήθως σε αυτοκίνητα
Ολα τα αμάξια το έχουν αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και αυτοί που κάνουν κεραμικη δεν προστατεύονται από αυτό!!! Αν νομίζουν οτι το γλιτωνουν ειναι βαθιά γελασμένοι. Η κεραμική δινει υδροφοβία , γυαλάδα και δρα σαν εξτρα βερνικι προστατεύοντας το χρώμα από τον ήλιο. Από πετραδάκια γιοκ μπελντιμ
Μονο ενα πραγμα προστατεύει από αυτό και λέγεται PPF μεμβρανη αλλα είναι πολύ ακριβη να κάνεις wrap.
Σε ακούσα πολύ προσεκτικά και ευχαριστώ,αλλά το αμάξι δε το κούνησα από εχτές...
εγώ απλά εγραψα τι νομίζω με βαση 2 φωτογραφίες
δεν εγραψα για να κάνω τον εξυπνακια. μπορει να έχω λάθος τι να πω αλλα με βαση αυτά που είδα εγραψα τι νομίζω
Σιγουρα μια πιο ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη αποψη μπορει να σου προσφέρει ένας επαγγελματίας του χώρου car detailing αφού του το πας να το δει.
Δεν είμαι ειδικος του χώρου να μπορώ να πω με σιγουρια, απλά να βοηθησω σε εξηγηση ήθελα
Ναι ναι σε καταλαβαίνω και ευχαριστώ! Θα το πάω το επόμενο άμεσο διάστημα να δούμε...