-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Όχι όλοι. Έχω πραγματικά παράδειγματα που δεν πήραν τίποτα. Αλλά και πάλι ακόμα και με φακελάκι είναι πολύ λίγα όσα τους δινουν
πληρωνεις μια ζωη φορους και θελουν και φακελακι, ειδικα τα τελευταια χρονια αν δεν πληρωσεις ρισκαρεις, παλαιοτερα ηταν καλυτερα.
αν δεν πληρωνουν καλα γιατρους και νοσοκομους ας κοψουν απο αλλους ΔΥ που δεν κανουν τιποτα και ας τα δωσουν σε αυτους που κανουν, αλλα βεβαια ετσι θα χασουν ψηφους
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Η ταρίφα στις πόλεις έχει πάει 1200 ευρώ ακατέβατα. Ποιος βγάζει ρε 1200 την εβδομάδα ;;;
Οι υδραυλικοί λέμε! Και οι ηλεκτρολόγοι και οι ψυκτικοί και οι αισθητικοί. Θες και άλλους? Και οι μπαλονάδες και οι πλαστικατζήδες και ένας εστιάτορας και ένας με rooms to let.
Θα έλεγα και οι νυχουδες αλλά είναι λίγα τα 1200 την βδομαδα , βγάζουν παραπάνω
-
Που να δεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία που κυκλοφορούν διάφοροι τύποι που πουλάνε ασφάλειες υγείας ακόμα και σε ηλικιωμένους και δέχονται και σπίτια οικόπεδα ως αμοιβή.
-
@cirus said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Η ταρίφα στις πόλεις έχει πάει 1200 ευρώ ακατέβατα. Ποιος βγάζει ρε 1200 την εβδομάδα ;;;
Οι υδραυλικοί λέμε! Και οι ηλεκτρολόγοι και οι ψυκτικοί και οι αισθητικοί. Θες και άλλους? Και οι μπαλονάδες και οι πλαστικατζήδες και ένας εστιάτορας και ένας με rooms to let.
-
Που να δεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία που κυκλοφορούν διάφοροι τύποι που πουλάνε ασφάλειες υγείας ακόμα και σε ηλικιωμένους και δέχονται και σπίτια οικόπεδα ως αμοιβή.
στο Υγεια πριν χρονια ο χειρουργος ηθελε 7 χιλ μαυρα και πληρωθηκε αδρα και το Υγεια. Σε αυτη την χωρα ζεις/ζουμε
-
Και όταν μάθουν πως δεν έχεις δεν σε αφήνουν να φύγεις αλλά σε περιμένει στο σαλόνι ο τύπος με την ασφάλεια υγείας, όπου η συμμετοχή σου θα ναι μονάχα 1000-2000 ευρώ...αλλά εκείνο το οικοπεδακι που το κρατούσες για τα εγγόνια σου, καλο είναι να έχει θέα.
-
Και όταν μάθουν πως δεν έχεις δεν σε αφήνουν να φύγεις αλλά σε περιμένει στο σαλόνι ο τύπος με την ασφάλεια υγείας, όπου η συμμετοχή σου θα ναι μονάχα 1000-2000 ευρώ...αλλά εκείνο το οικοπεδακι που το κρατούσες για τα εγγόνια σου, καλο είναι να έχει θέα.
δεν ξερω για αυτο.
Ενα αλλο παραξενο της Αθηνας ειναι οτι δεν βρισκεις ευκολα καθαριστρια, ενω σε αλλες ακριβες χωρες ειναι πανευκολο.
-
Όχι σε αυτο, γενικα στα ιδιωτικά και στις κλινικές.
-
Τα έβαλε στο φορτηγάκι του τα μπάζα και σκουπίδια διότι πλέον αν σε πιάσουν να πετάς μπάζα σε ξεσκίζουν μου είπε. Τα πήγε στον δήμο. Εγώ τον πίστεψα. Τι τα έκανε δεν ξέρω.
Αλλά γενικα το έκανε το ανσασερ σαν να πέρασε εκσκαφέας. Καθόμουν και σκούπιζα εγώ ενώ έσκασα 1400 ευρώ για εργασία. Τα έξτρα ήταν για τον ηλιακό που τελικά δεν μας επιδότησαν διότι είμαστε πλούσιοι.
Σίγουρα τα πήγε στο δήμο, σίγουρα, μην το συζητάς!
Και τι ειναι ο Δήμος δηλαδή, χωματερή ; -
Είναι επειδή έχουμε οικονομία βαρβάτη που φυσάει.
-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Τα έβαλε στο φορτηγάκι του τα μπάζα και σκουπίδια διότι πλέον αν σε πιάσουν να πετάς μπάζα σε ξεσκίζουν μου είπε. Τα πήγε στον δήμο. Εγώ τον πίστεψα. Τι τα έκανε δεν ξέρω.
Αλλά γενικα το έκανε το ανσασερ σαν να πέρασε εκσκαφέας. Καθόμουν και σκούπιζα εγώ ενώ έσκασα 1400 ευρώ για εργασία. Τα έξτρα ήταν για τον ηλιακό που τελικά δεν μας επιδότησαν διότι είμαστε πλούσιοι.
Και τι ειναι ο Δήμος δηλαδή, χωματερή ;Αυτός είπε ότι έτσι κάνει και ότι καπου τα πάει και αναλαμβάνει ο Δήμος. Δεν θυμάμαι αν μέσα στα χιλιάρικα, πλήρωσα κατι και για την υπηρεσία αυτή διοτι τώρα που το σκέφτομαι κάτι μου είπε για χρεώσεις από τον δήμο ή κάτι τέτοιο. Εντωμεταξύ όπως πάντοτε τα μισά εγώ τα σήκωσα και τα κουβαλούσα διότι τον ειδα να κουράζεται και με έπιασαν τα φίλοεργατικά μου, το παλικάρι που είχε μαζί του την έκανε νωρίς όποτε ο κλήρος πέφτει .....στον λαπ.... τεσπα
Offtopic -
This post is deleted! -
Ο ρυπαινων πληρώνει, κοντολογίς, την ευθύνη για τα προϊόντα καθαίρεσης την έχει παντα ο παραγωγός, εσυ λαπακο
-
Τις έβαλα, αλλά το έγραχα σικ "αισθητικοί". Ήρθε μια εξαιρετική στο νησί για σεζόν, από σπόντα τελείως. 11 με 11 δουλεύει, δεν προλαβαίνει ανάσα να πάρει. Καθαρίζει 300 (μαύρα φυσικά)/ημέρα. Κυριακή παίρνει ρεπό ή δουλεύει μόνο εκτός, μέχρι το μεσημέρι. Της βγαίνει ο πάτος βέβαια και ειναι εποχιακή δουλειά.
@wantone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ενα αλλο παραξενο της Αθηνας ειναι οτι δεν βρισκεις ευκολα καθαριστρια, ενω σε αλλες ακριβες χωρες ειναι πανευκολο.
Γιατί έχουν πολύ χαμηλό μεροκάματο και έτσι υπάρχουν λίγες πλέον. Στις άλλες χώρες οι τιμές δεν ειναι αυτές που έχουμε εδώ και συνήθως ειναι μέσω γραφείων καθαριότητας, Facility Management στην καθομιλουμένη.
Ρώτα εδώ να βρείς καθαρίστρια, αλλά να είσαι προετοιμασμένος να πληρώσεις: https://www.all-experts.gr/
-
Στο Λονδινο μεσω γνωστων εβρισκα γιατι εκει ο κοσμος εχει αναγκη να δουλεψει.
-
@wantone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Στο Λονδινο μεσω γνωστων εβρισκα γιατι εκει ο κοσμος εχει αναγκη να δουλεψει.
Ποια εποχή? Και τι έβρισκες, νόμιμους ή μαύρα λεφτά? Παντού βρίσκεις, και εδώ βρίσκεις εαν ψάξεις και μέσω γραφείων, και από τα γνωστά sites και στην ζούλα (αλλά χωρίς να ξέρεις εαν κάνουν καλή δουλειά). Οι καλές καθαρίστριες πάντως ειναι δυσεύρετες, σε λογικά χρήματα.
-
Και τι ειναι ο Δήμος δηλαδή, χωματερή ;τα παιρνουν μεχρι καποιο οριο. Στο δημο μου δεχονται μεχρι 10 τσουβαλακια μπλε μικρα (τη φορα). Στο δήμο του εξοχικού εχουν 2 μεγαλα μεταλλικά καλάθια στα ορια του δημου και επιτρέπουν να πας μεχρι 15 τσουβαλακια
τηλεφωνικός διάλογος:
- καλημερα, καναμε εργασιες αλλαγης σωλήνων ομβρίων, ξαναφτιάξαμε το πεζοδρόμιο αλλα εχουμε 20 τσουβαλακια μπαζα. Μπορει να περασει να τα παρει ο δήμος ?
- καλημερα. μεχρι 10 περνουμε. βγάλτε 10 τωρα και τα αλλα 10 παρτε μας ξανα σε ενα μηνα γιατι αν τα δει ολα το φορτηγάκι δεν θα τα παρει.
Να τονισω ότι η υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ευγενική και ήθελε να βοηθήσει.
-
Ο ρυπαινων πληρώνει, κοντολογίς, την ευθύνη για τα προϊόντα καθαίρεσης την έχει παντα ο παραγωγός, εσυ λαπακο
Κανένα πρόβλημα, να πληρώσω ότι μου αναλογεί. Συμφωνώ, απλά επειδή δεν έχω φορτηγό πληρώνω τον εργολάβο/υδραυλικο που αναλαμβάνει το έργο.
-
Κανένα πρόβλημα, να πληρώσω ότι μου αναλογεί. Συμφωνώ, απλά επειδή δεν έχω φορτηγό πληρώνω τον εργολάβο/υδραυλικο που αναλαμβάνει το έργο.
Εσύ πληρώνεις επαγγελματία για να κάνει αυτή τη δουλειά, δηλαδή να έχει ένα μπαζο κάδο των 140 € και μια σύμβαση με εταιρία ανακύκλωσης προς 7,5 € / ton. Τον κάδο τον έχει κοντά στην έδρα του ή κοντά στο έργο αν καλύπτει την ποσότητα.
Είναι τόσο φοβερό ; Όχι
Είναι τόσο γυφτοι ; ΝΑΙ ! -
Εγώ πήρα τηλέφωνο στον δήμο για να μου φέρουν κάδο. Μου ειπαν ότι την σύμβαση την αναλαμβάνει ο εργολάβος. Μάλλον εννοούσαν αυτό που είπες με την εταιρία ανακύκλωσης. Εγώ ως πολίτης του δήμου πληρώνω το πεζοδρόμιο. Μαλιστα πήγα κι πλήρωσα για δυο εβδομάδες το χώρο που θα τον έβαζα. Στον δήμο μου ειπαν οτι πληρώνω για δυο εβδομάδες και αν θέλω και άλλο πρέπει να ανανεώσω την ενοικίαση του χώρου. Εν τέλη δέκα δώδεκα σακια ηταν και είπε θα τα πάρει αυτός δεν χρειάζεται κάδο. Το ποσο που ενοικίασα το πεζοδρόμιο το εκανα δώρο στον Δήμο γιατί είμαι large. 4 τμ μπάνιο είναι. Σιγά.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;