-
Καλησπέρα σας. Είμαι μεταξύ των δύο μοντέλων. Μου αρέσουν πάρα πολύ και τα δύο και είναι μέσα στο budget των 22.000 που διαθέτω. Θα ήθελα γνώμες ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο. Κρίσιμο ρόλο στο ποιο θα επιλέξω θα παίξει, ο χρόνος παράδοσης. Αν κάποιος Γνωρίζει στο περίπου τους χρόνους αναμονής ειδικά για το Hyundai θα ήθελα να μου το πει. Μιλάμε για αυτόματα και τα δύο. Σας ευχαριστώ πολύ.
-
@dennis77 said in Hyundai i20 η Skoda fabia:
Καλησπέρα σας. Είμαι μεταξύ των δύο μοντέλων. Μου αρέσουν πάρα πολύ και τα δύο και είναι μέσα στο budget των 22.000 που διαθέτω. Θα ήθελα γνώμες ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο. Κρίσιμο ρόλο στο ποιο θα επιλέξω θα παίξει, ο χρόνος παράδοσης. Αν κάποιος Γνωρίζει στο περίπου τους χρόνους αναμονής ειδικά για το Hyundai θα ήθελα να μου το πει. Μιλάμε για αυτόματα και τα δύο. Σας ευχαριστώ πολύ.
Για τους χρόνους παραδοσης’ καλύτερα να ρωτήσεις τις αντιπροσωπείες. Το Fabia έχει λίγο καλύτερους χώρους,καλύτερο αυτόματο κιβώτιο,και ο κινητήρας, έχει πιο καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας,εάν μιλάμε για τον χιλιάρι με τα 110 άλογα. Επίσης συνολικά στα δικά μου μάτια είναι πιο όμορφο, με καθαρές γραμμές,και ουδέτερο εσωτερικό. Το i20 έχει μεγαλύτερη εγγύηση,καλύτερη μεταπώληση και μάλλον και καλύτερο εξοπλισμό! Σαν value of money δείχνει πιο καλό. Μάλιστα σε κάποιες εκδόσεις προσφέρεται και με ήπιο υβριδικό σύστημα,που εάν κινήσει συχνά στην πόλη βοηθάει λίγο στο κομμάτι της κατανάλωσης. Δύσκολη επιλογή
-
Πιο αξιόπιστος ο κορεατης
-
Τιμές, κινητήρας, εξοπλισμός, και χρόνος παράδοσης αφού σε καίει;
Να συγκρίνουμε πράγματα που φανταζόμαστε ή αυτά που είναι διαθέσιμα;
-
Καλά αυτοκίνητα και τα δύο νομίζω (από το γκρουπ βαγκ μόνο τη σκοντα εκτιμω να πω την αληθεια). Προσωπικά αν αγοραζα θα πήγαινα Κορέα λόγω αξιοπιστίας και μόνο. Οδηγησε τα ομως και τα δυο έστω ενα 10λεπτο τεστ ντραιβ. Μπορει πχ το πατημα του ενος ή η εργονομια να σε ξενερωσει.
Επίσης αν καποιο απ τα δυο δεν ειναι υβριδικο ισως να εχεις λιγο πιο δυσκολη μεταπωληση.
-
Fabia γιατί φλερτάρει με τη μεγαλύτερη κατηγορία από θέμα χώρων κλπ.
Φοράει και καλό μοτεράκι το οποίο σε συνδυασμό με το dsg δουλεύει πολύ καλά.
Δε ξέρω από αξιοπιστία πώς θα σου βγει. -
Κοντά στο όριο των 22000 είναι και μεσαία έκδοση του υβριδικού 208.
https://www.peugeot.gr/our-models/208/configurator.html/summary
Λέει 23900, θα παίξει και κάποια έκπτωση.
Σε χώρους για ψηλούς υστερεί λίγο σε σχέση με τα άλλα δύο, αλλά αν κάποιος είναι πολύ ψηλός, θα κοίταγε Β σουβ.
-
@criuser said in Hyundai i20 η Skoda fabia:
Σε χώρους για ψηλούς υστερεί λίγο σε σχέση με τα άλλα δύο, αλλά αν κάποιος είναι πολύ ψηλός, θα κοίταγε Β σουβ.
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απάντησή σας. Σε γαλλικό αυτοκίνητο δεν θα πάω οι λόγοι Είναι αρκετή. Ένα μόνο θα πω όταν είχα ένα Citroen c4 Έκανα κουμπάρο τον ιδιοκτήτη του συνεργείου. Το μόνο που ψάχνω αυτή τη στιγμή είναι ένα αξιόπιστο μικρό δεύτερο αυτοκίνητο
-
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απάντησή σας. Σε γαλλικό αυτοκίνητο δεν θα πάω οι λόγοι Είναι αρκετή. Ένα μόνο θα πω όταν είχα ένα Citroen c4 Έκανα κουμπάρο τον ιδιοκτήτη του συνεργείου. Το μόνο που ψάχνω αυτή τη στιγμή είναι ένα αξιόπιστο μικρό δεύτερο αυτοκίνητο
Ωχ....
Και τα δύο αυτοκίνητα είναι καλά και το καθένα έχει τις αρετές του. Σαν σύνολο εγώ προσωπικά προτιμώ το Fabia και δε μου αρέσει ο κινητήρας του Hyundai. Αλλά αν πρωταρχικός σου στόχος είναι η αξιοπιστία, ίσως θα έπρεπε να πας προς τον Κορεάτη.
Το Mazda 2 δε σε ενδιαφέρει; Είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο από όλα, μάλλον πιο ποιοτικό στην καμπίνα και βγαίνει νομίζω κάτω από 20.000 (σε αυτόματο) ενώ το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι είναι πιο αδύναμο από τα άλλα (ατμοσφαιρικός κινητήρας 90 αλόγων) -
Αν δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα ο χώρος επιβατών, γιατί σε σύγκριση με τα άλλα δύο που ανέφερες υστερεί, ρίξε μια ματιά και σε mazda 2 αφού σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία.
-
Hyundai από εμένα, πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, με χώρους που αγγίζουν την επόμενη κατηγορία. Ακόμα βρίζω τον εαυτό μου που δεν το τσίμπησα όταν κόστιζε στα 16 και κάτι (1.0T premium). Θα απέφευγα απλά το αυτόματο.
Παρατήρηση για το mazda2 και 208: και τα δύο είναι από τα πιο στενόχωρα μικρά, ο φίλος αν κατάλαβα καλά θέλει και χώρους.. -
Εμένα το μόνο που με ενοχλεί στο i20 είναι οτι κατασκευάζεται τουρκία
αν δεν σε ενοχλει αυτό το βλέπω καλύτερο μιας και έχει καλύτερο εξοπλισμό και εγγυηση. Και το fabia ομως είναι ενα καλό αμάξι με περισσότερους χώρους από το i20
καλές επιλογές και οι 2
-
Εγώ πάντως έχω ένα C4 1.6 του 2005 και πάω μόνο για το ετήσιο σέρβις στο συνεργείο.
Και παίρνω μόνο γαλλικά, έχω πάρει 11 και τώρα έχω 4 από 1 έως 26 χρόνων, καθότι 3 φορές που άλλαξα όντως γνώρισα τα συνεργεία.
-
Εγώ πάντως έχω ένα C4 1.6 του 2005 και πάω μόνο για το ετήσιο σέρβις στο συνεργείο.
Και παίρνω μόνο γαλλικά, έχω πάρει 11 και τώρα έχω 4 από 1 έως 26 χρόνων, καθότι 3 φορές που άλλαξα όντως γνώρισα τα συνεργεία.
Άσε, εγώ έτρεχα και με τα δυο στα συνεργεία το τελευταίο 15ήμερο….για σέρβις…
-
Αμα οδηγείς συνετά, δεν κανείς καγκουριες, κανείς τα service στην ώρα τους και σε εξειδικευμένο συνεργείο, με ανταλλακτικά που ορίζει ο κατασκευαστής, οτι και να πάρεις καλο θα σου βγει! Εαν υπάρχει κάποια αστοχία, θα βγει πάνω στον χρόνο, και θα είσαι μέσα στην εγγύηση. Από εκεί και πέρα ειναι καθαρά θέμα χρήσης και σωστής συντήρησης! Σου μιλάει κάποιος που εχει αλλάξει τουλάχιστον δεκα αυτοκίνητα, και όχι και τα πιο αξιόπιστα στα χαρτιά πάντα. Πάντως μάλλον το i20 θα έπαιρνα , διότι εχει καλύτερη σχέση τιμής αξίας! Αλλα σε αυτά τα λεφτα θα κοίταγα και το Clio το 208, η το Yaris που ειναι πιο ολοκληρωμένα!
-
@atari70 said in Hyundai i20 η Skoda fabia:
Αλλα σε αυτά τα λεφτα θα κοίταγα και το Clio το 208, η το Yaris που ειναι πιο ολοκληρωμένα!
το κλιο έχει και με εργοστασιακο LPG που αν κανεις πολλα χλμ είναι μεγαλο προσον. Στριμωκολο ομως αν εισαι λιγο ψηλος/η.
-
Σας ευχαριστώ όλους που κάνατε τον κόπο να μου απαντήσετε. Μάλλον προς το Hyundai θα κατευθυνθώ. Μετά το Πάσχα θα Όμως πάω να το κάνω κι ένα τεστ drive όπως και το Φάμπια. Για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Κοιτάζοντας όμως το website της Toyota για το για το Γιάρις , έπεσε το μάτι της συζύγου στο Corola Σεντάν που κι αυτό είναι στα ίδια λεφτά!!! Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να κατευθυνθώ προς τα εκεί Μιας και είναι τελείως άλλη κατηγορία, θα ήθελα κανα δύο γνώμες Μιας και άρεσε πολύ στην σύζυγό .σας ευχαριστώ και πάλι
-
...Μιας και άρεσε πολύ στην σύζυγό...
Θεωρώ το θέμα λήξαν, τι Χιουντάι και Φάμπια τώρα...
-
Και κάτι ακόμα Όσον αφορά τα αυτόματα κιβώτια επειδή έχω χρόνια να οδηγήσω αυτόματο. ποιος είναι περίπου ο βαθμός αξιοπιστίας τους;
-
Σας ευχαριστώ όλους που κάνατε τον κόπο να μου απαντήσετε. Μάλλον προς το Hyundai θα κατευθυνθώ. Μετά το Πάσχα θα Όμως πάω να το κάνω κι ένα τεστ drive όπως και το Φάμπια. Για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Κοιτάζοντας όμως το website της Toyota για το για το Γιάρις , έπεσε το μάτι της συζύγου στο Corola Σεντάν που κι αυτό είναι στα ίδια λεφτά!!! Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να κατευθυνθώ προς τα εκεί Μιας και είναι τελείως άλλη κατηγορία, θα ήθελα κανα δύο γνώμες Μιας και άρεσε πολύ στην σύζυγό .σας ευχαριστώ και πάλι
Μακρυά από corolla sedan.
Hyundai i20 η Skoda fabia