-
Καλησπέρα.
Θα ήθελα της γνώμες σας σχετικά με ενα περίεργο πρόβλημα που εχω.
Το αμάξι εχει αέριο, Και το σφάλμα που εχω ειναι P0301 (misfire cilynder No1)
Στην βενζίνη κάνει πολλά μπερδέματα αλλά δεν βγάζει κάποιο σφάλμα, δουλευει περίεργα δεν τραβάει και δεν εχει καθόλου απόδοση,
Οταν ομμος γυρνάει στο άεριο βγάζει κατευθείαν αυτό το σφάλμα, και το αμάξι φαίνετε οτι δουλεύει 3κύλινδρο.
Εχω αλλάξει μέχρι στιγμής μπουζί, Μπέκ αερίου, μπέκ βενζίνης, πολλαπλασιαστή και το σφάλμα συνεχίζει χωρίς καμία βελίωση:
Στην βενζίνη δεν τράβει και στο άεριο P0301,..
μπεκ απλά το αλλαξα με το δίπλα δεν αγόρασα άλλα, πολλαπλασιαστή είχα δεύτερο απο παλιότερα.
Εάν ειχα καμένη βαλβίδα δεν θα είχα σιμάδια και σε΄αλλα πράγματα? κάποιο αλλο σφάλμα πχ? -
Σίγουρα δεν έχει σύστημα απενεργοποιησης κυλινδρων;
-
@giannis_007 said in Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport:
Καλησπέρα.
Στην βενζίνη κάνει πολλά μπερδέματα αλλά δεν βγάζει κάποιο σφάλμα, δουλευει περίεργα δεν τραβάει και δεν εχει καθόλου απόδοση,
Οταν ομμος γυρνάει στο άεριο βγάζει κατευθείαν αυτό το σφάλμα, και το αμάξι φαίνετε οτι δουλεύει 3κύλινδρο.
Εχω αλλάξει μέχρι στιγμής μπουζί, Μπέκ αερίου, μπέκ βενζίνης, πολλαπλασιαστή και το σφάλμα συνεχίζει χωρίς καμία βελίωση:
μπεκ απλά το αλλαξα με το δίπλα δεν αγόρασα άλλα, πολλαπλασιαστή είχα δεύτερο απο παλιότερα.
Εάν ειχα καμένη βαλβίδα δεν θα είχα σιμάδια και σε΄αλλα πράγματα? κάποιο αλλο σφάλμα πχ?Γιατί δεν κάνεις έλεγχο συμπίεσης στους κυλίνδρους;
-
@super-t said in Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport:
Καλησπέρα.
Εάν ειχα καμένη βαλβίδα δεν θα είχα σιμάδια και σε΄αλλα πράγματα? κάποιο αλλο σφάλμα πχ?Γιατί δεν κάνεις έλεγχο συμπίεσης στους κυλίνδρους;
Δεν εχω μηχάνημα για αυτό... προς το παρόν το φτιάχνω μόνος μου δεν πήγα σε κάποιο συνεργείο, πρώην μηχανικός στα καράβια είμαι ,κάνω και το χομπι μου ετσι
-
@georgemit said in Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport:
Σίγουρα δεν έχει σύστημα απενεργοποιησης κυλινδρων;
Δεν γνωρίζω, πώς μπορώ να το σιγουρέψω αυτό να το δοκιμάσω?
αν βγάλω ρευμα θα κάνει ρεσετ εάν εχει κάποιο τέτοιο αυτοματισμό οπως λές?
Το περίεργο επίσης που ξέχασα να αναφέρω ειναι οτι το κάνει πολλές μέρες τώρα αλλά είχε κάνα 2 μέρες που δεν το έκανε δουλευε ρολόι και τώρα ξανα άρχισε, γιαυτό δεν πιστέυω οτι εχει θέμα με βαλβίδες, κάτι ηλεκτρονικό είναι αλλά εγώ δέν εχω άλλες ιδέες -
Καλησπέρα.
Εάν ειχα καμένη βαλβίδα δεν θα είχα σιμάδια και σε΄αλλα πράγματα? κάποιο αλλο σφάλμα πχ?Και εδώ κάτοχος Corsa C z12xe όμως .
Ίδιο σφάλμα και σε εμένα μαζί με τυχαία αστοχία ανάφλεξης κυλίνδρων p0300 λύθηκε με αλλαγή και πολλ/στη . Αρχικά είχα αλλάξει μόνο μπουζί.
Ο 2ος πολλ/στης πως είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά ; Bosch έβαλα ξανά εγώ . -
@margm said in Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport:
Καλησπέρα.
Εάν ειχα καμένη βαλβίδα δεν θα είχα σιμάδια και σε΄αλλα πράγματα? κάποιο αλλο σφάλμα πχ?Και εδώ κάτοχος Corsa C z12xe όμως .
Ίδιο σφάλμα και σε εμένα μαζί με τυχαία αστοχία ανάφλεξης κυλίνδρων p0300 λύθηκε με αλλαγή και πολλ/στη . Αρχικά είχα αλλάξει μόνο μπουζί.
Ο 2ος πολλ/στης πως είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά ; Bosch έβαλα ξανά εγώ .Καλημέρα, Δουλευει τον είχα αλλάξει παλιότερα για άλλη βλάβη που τελικά Δεν ήταν απο εκεί και τον κράτησα καβάντζα.
Παρατήρησα πεσμένα αρκετά τα λάδια μου προχθές, λογο σκ δεν το κούνησα το αμάξι, θα προσθέσω σημερα να δω μπάς και είναι λόγο χαμηλής πίεσης λαδιού, μήπως εχουν επειρεαστεί τα υδραυλικά ωστήρια. αλλιώς μετά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω -
Καλησπέρα.
Ο 2ος πολλ/στης πως είσαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά ; Bosch έβαλα ξανά εγώ .Καλημέρα, Δουλευει τον είχα αλλάξει παλιότερα για άλλη βλάβη που τελικά Δεν ήταν απο εκεί και τον κράτησα καβάντζα.
Παρατήρησα πεσμένα αρκετά τα λάδια μου προχθές, λογο σκ δεν το κούνησα το αμάξι, θα προσθέσω σημερα να δω μπάς και είναι λόγο χαμηλής πίεσης λαδιού, μήπως εχουν επειρεαστεί τα υδραυλικά ωστήρια. αλλιώς μετά δεν ξέρω τι άλλο να κάνωΔες τη στάθμη και τη βαλβίδα πίεσης λαδιού.
Αλλά για το ρεταρισμα που γράφεις κάτι άλλο είναι . -
Καλησπέρα.
Παρατήρησα πεσμένα αρκετά τα λάδια μου προχθές, λογο σκ δεν το κούνησα το αμάξι, θα προσθέσω σημερα να δω μπάς και είναι λόγο χαμηλής πίεσης λαδιού, μήπως εχουν επειρεαστεί τα υδραυλικά ωστήρια. αλλιώς μετά δεν ξέρω τι άλλο να κάνωΔες τη στάθμη και τη βαλβίδα πίεσης λαδιού.
Αλλά για το ρεταρισμα που γράφεις κάτι άλλο είναι .Τα τσέκαρα το πρωί τα λάδια και εχουν κανονικά στάθμη, τελικά.
Σήμερα μου εβγαλε άλλο σφάλμα πάλι οχι P301 αλλά P0313 (misfire with low fuel)
εντομεταξύ άλλαξα πνέυμονα στο αέριο πρίν κάνα 20ημερο γιατί χάλασε και τώρα που το σκέφτομαι λίγες μέρες μετά ξεκίνησαν όλα αυτα,
μήπως δεν εγινε κάποια σωστή ρύθμηση
θα μιλήσω με τονμ εγκατατάτη μου. -
Μπήκε βγήκε το αμάξι συνεργείο, τίποτα
Ο εγκαταστατης αερίου τα βλέπει όλα οκ, δοκίμασε μπεκ, μπουζί πολλαπλασιαστή τίποτα,
Μου είπε να πάω να κάνω μέτρηση συμπίεσης στους κυλίνδρους γιατί ενδέχεται να έχω θέμα εκεί σε κάποια βαλβίδα.
Εγώ δεν πιστεύω ότι έχει κάποιο θέμα σε βαλβίδες, αν είναι βαλβίδες γιατί όταν πρώτο ξεκίνησε να το κάνει είχε μέρες που δούλευε ρολόι? Και άλλες μέρες το έκανε?
Πείτε καμιά ιδέα -
Αυτος ο εγκαταστατης συμπιεσομετρο δεν ειχε?
-
@ilias-a said in Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport:
Αυτος ο εγκαταστατης συμπιεσομετρο δεν ειχε?
Γενικά μου είπε ότι από θέμα υγραερίου είναι κομπλέ το αμάξι..
Αλλά τώρα που ρωτάς έχεις δίκιο θα έπρεπε να έχει
Τέλος πάντων γι'αυτό εξαρχής δεν πάω συνεργεία δεν έχω μάστορα που να εμπιστευτώ 100%
Θέμα συμπίεσης αν έπαιζε στην βενζίνη θα έκανε τα ίδια δεν εξηγείται με το που γυρνάει αέριο να ξεκινάει το ρεταρισμα!!
Άντε τώρα να βγάλω άκρη
Θα αλλάξω λάδια μπας και, ποτέ δεν ξέρεις μπορεί όντος να έχει πέσει το ιξώδες τού λαδιού και τα υδραυλικά καπέλα από τα ωστηρια να χάνει καύσεις, τι να πω δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω -
Στην βενζίνη κάνει πολλά μπερδέματα αλλά δεν βγάζει κάποιο σφάλμα, δουλευει περίεργα δεν τραβάει και δεν εχει καθόλου απόδοση.
Βρε Γιαννη μια τα λες ετσι, μια αλλιως.
-
Στην βενζίνη κάνει πολλά μπερδέματα αλλά δεν βγάζει κάποιο σφάλμα, δουλευει περίεργα δεν τραβάει και δεν εχει καθόλου απόδοση.
Βρε Γιαννη μια τα λες ετσι, μια αλλιως.
Έχεις δίκιο, δεν τα διατυπώνω σωστά.
Ας το αναλύσω λίγο, πέρα από όλα αυτά είχε θέμα και ο αισθητήρας θερμοκρασίας υγραερίου αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γυρνάει κατευθειαν στο αέριο με κρύο μοτέρ αλλά πριν γυρίσει λόγο του ότι δούλευε με κρύο αέριο έκανε τρελό ρεταρισμα.
Το γυρναγα εγώ ξανά βενζίνη αλλά το ρεταρισμα συνεχιζόταν (προφανώς ακυρώνει κυλίνδρους) αλλά χωρίς επιπλέον σφάλμα.
Έπρεπε να το σβήσω να ξανά βάλω προς με κλειστό το αέριο, απλά εγώ νόμιζα ότι έχει θέμα και στην βενζίνη (γιατί ενώ το γυρνούσα συνέχιζε να ρεταρει)
Έτσι λοιπόν στην βενζίνη με κλειστό το αέριο δουλεύει ρολόι, αν όμως γυρίσει αέριο ξεκινάει το ρεταρισμα το οποίο δεν σταματάει και να γυρίσω βενζίνη ξανά εκτός αν σβησω και ξανά βάλω μόνο με βενζίνη, προφανώς έχει πρόγραμμα να ακυρώνει κυλίνδρους όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω.
Δεν έχω καλή ευχέρεια λόγου και δεν τα διατυπώνω σωστά.Τώρα λοιπόν σκέτη βενζίνη δουλεύει καλά (πάντα έτσι πρέπει να ήταν αλλά τώρα που αλλάξαμε αισθητήρα και δεν γυρνάει αέριο γρήγορα το συνειδητοποίησα)
-
Παρατήρησα το εξής,
Τα γραφήματα του fuel trim sort term έχουν διαφορά όταν γυρνάει βενζίνη.
Στη πρώτη εικόνα είναι το γράφημα με το αμάξι να δουλεύει ρελαντί στην βενζίνη.
Στην δεύτερη είναι να δουλεύει ρελαντί στο αέριο
Στην τρίτη φαίνεται ανεβαίνει απότομα είναι η στιγμή που το γυρνάω στην βενζίνη.
Μπορούμε από εδώ να καταλάβουμε τι συμβαίνει?
-
Ο χαρτης του αεριου δεν εχει πατησει σωστα στον χαρτη βενζινης.
Σκαντζαρισε μπεκ αεριου 1ου με 4ου κυλινδρου και κοιτα την καλωδιωση του αεριου στον 1ο κυλινδρο εκει που εχει κλεψει το σημα για τον εγκεφαλο αεριου, τα κοληματα και μην υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα απο καμια τριχα καλωδιου. Θεωρω οτι το προβλημα ειναι οτι το μπεκ αεριου του 1ου ψεκαζει περισσοτερο απο οτι πρεπει, αν τα κοιταξεις αυτα μετα δοκιμασε εναν αλλο εγκεφαλο αεριου.
Το προγραμμα και ακλωδιο του εγκεφαλου αεριου το εχεις? -
Ο χαρτης του αεριου δεν εχει πατησει σωστα στον χαρτη βενζινης.
Σκαντζαρισε μπεκ αεριου 1ου με 4ου κυλινδρου και κοιτα την καλωδιωση του αεριου στον 1ο κυλινδρο εκει που εχει κλεψει το σημα για τον εγκεφαλο αεριου, τα κοληματα και μην υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα απο καμια τριχα καλωδιου. Θεωρω οτι το προβλημα ειναι οτι το μπεκ αεριου του 1ου ψεκαζει περισσοτερο απο οτι πρεπει, αν τα κοιταξεις αυτα μετα δοκιμασε εναν αλλο εγκεφαλο αεριου.
Το προγραμμα και ακλωδιο του εγκεφαλου αεριου το εχεις?Αλλαγές μπεκ έχουν ήδη γίνει κανένα αποτέλεσμα.
Και ο εγκαταστατης είπε δοκίμασε με καινούριο μπεκ, επίσης άλλαξε σετ σέρβις και στα 4 μπεκ.
Σήμερα που βγήκα κέντρο μου έβγαζε 3 σφάλματα κάνα δυο φορές αφού τα έκανα ρεσετ τα ξανά έβγαζε.
P0301 P0302 και P0300
Είναι ποίο γενικευμένο το πρόβλημα, όχι μόνο στον 1ο κύλινδρο, ίσος ο πρώτος είναι ποίο "ευαίσθητος" και χτυπάει πρώτα εκεί
Πρόγραμμα και καλώδιο εγκεφάλου όχι δεν έχω. -
Γιάννη, το corsaki έχει μίγμα full πλούσιο στο υγραέριο, και "υποφερτά" πλούσιο στη βενζίνη. Από περιέργεια, δες το βράδυ με φακό, γύρω από ποιο μπεκ τυχόν δεν έχει σκόνη, αλλά κάπως γυαλίζει στο φως. Εχεις φτάσει τα 250.000 km?
-
@dimau said in Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport:
Γιάννη, το corsaki έχει μίγμα full πλούσιο στο υγραέριο, και "υποφερτά" πλούσιο στη βενζίνη. Από περιέργεια, δες το βράδυ με φακό, γύρω από ποιο μπεκ τυχόν δεν έχει σκόνη, αλλά κάπως γυαλίζει στο φως. Εχεις φτάσει τα 250.000 km?
Δεν κατάλαβα τι εννοείς αυτό με τη σκόνη, εχω περάσει τα 250!
Εντωμεταξύ με αυτό πού αναφέρεις έφαγα φλασιά, στο τελευταίο κτέο πρίν κάνα 3 μηνο μου είπαν οτι εχει ραγίσει κάπου η εξάτμιση μου και λόγο αυτού δεν εβγαζε καλά αποτελέσματα στα καυσαέρια και οτι το βοήθησε αυτός με κάποιο τρόπο (με αέρα κάτι τετοιο)
Βεβαια τότε δουλευε κανονικά το αμάξι.
Νομίζω στην ένωση με το καζανάκι είναι το ράγισμα
Ο δέυτερος λάμδα ομμος είναι πρίν το καζανάκι αν δεν κάνω λάθος, θα μπορούσε να το επειρεάσει? -
για βάλε από το torque διάγραμμα με τους 2 λ, πάντως το πρόβλημα σε πρώτη εκτίμηση είναι τροφοδοσίας. Να το ρυθμίσει να μην είναι πλούσιο , μπορεί?
φώτισε με φακό, όποιο σημείο τριγύρω από μπεκ γυαλίζει, είναι πρόβλημα
Μηχανικό πρόβλημα Opel Corsa C 1.4 twiport