-
Καλησπέρα. Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο θέμα για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου από Γερμανία. Από πλευράς αξιοπιστίας συγκλινω προς hyundai και από πλευράς ποιότητας εσωτερικού και κινητήρα προς bmw. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και όποιος είναι γνώστης φυσικά θα ήθελα να μου πουν την γνώμη τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
@pulse7 said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Καλησπέρα. Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο θέμα για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου από Γερμανία. Από πλευράς αξιοπιστίας συγκλινω προς hyundai και από πλευράς ποιότητας εσωτερικού και κινητήρα προς bmw. Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και όποιος είναι γνώστης φυσικά θα ήθελα να μου πουν την γνώμη τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
TUCSON από μένα.
Πιο αξιοπιστο, λιγοτερο δαπανηρο σε service και πιο συχρονο design(για μένα πάντα αυτό)
-
2019, άρα προηγούμενη γενιά και τα δύο.
Tucson λογικά λιγότερο δαπανηρό και η φήμη το θέλει και πιθανόν πιο αξιόπιστο.
Χ1 καλύτερο αυτοκίνητο. Ανώτερο οδηγικά και πιο ποιοτικό εσωτερικά αλλά και γενικώς.
Χρειάζεται όμως να έχεις οικονομική δυνατότητα να το συντηρείς. -
Εξαρτάται τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο. Επίσης δεν μας λες εκδόσεις, δεν ειναι όλα ίδια. Σε κάθε περίπτωση, εαν μιλάμε για αντίστοιχες εκδόσεις, ανάμεσα στα 2, προφανώς η Χ1 ειναι καλύτερο αυτοκίνητο.
-
@fanis75 said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Εξαρτάται τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο. Επίσης δεν μας λες εκδόσεις, δεν ειναι όλα ίδια. Σε κάθε περίπτωση, εαν μιλάμε για αντίστοιχες εκδόσεις, ανάμεσα στα 2, προφανώς η Χ1 ειναι καλύτερο αυτοκίνητο.
BMW sdrive16d κοιτάζω και το αντίστοιχο tucson 1.6 crdi. Μου κάνει εντύπωση πως στις επιδόσεις φαίνεται λίγο καλύτερη η bmw με τόση διαφορά στην ροπή και στα άλογα των δύο κινητηρων. Λόγω του αυξημένου βάρους ίσως του tucson ?
-
@katafractos17 said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Χ1 καλύτερο αυτοκίνητο. Ανώτερο οδηγικά και πιο ποιοτικό εσωτερικά αλλά και γενικώς.
Χρειάζεται όμως να έχεις οικονομική δυνατότητα να το συντηρείς.Στο τελευταίο που ανέφερες κόλλησα λίγο. Έχεις κάποια προσωπική εμπειρία?
-
@katafractos17 said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Χρειάζεται όμως να έχεις οικονομική δυνατότητα να το συντηρείς.Στο τελευταίο που ανέφερες κόλλησα λίγο. Έχεις κάποια προσωπική εμπειρία?
Ο κουμπάρος μου δουλεύει χρόνια σε αντιπροσωπείες της BMW ως προϊστάμενος είτε φανοποιείου είτε συνεργείου.
Οι τιμές είναι γενικώς τσουχτερές και στα service και στα ανταλλακτικά, αλλά ιδιαίτερα στα προβλήματα που μπορεί να τύχουν.
Και στα BMW γενικώς όλο και κάτι μπορεί να ψιλό τύχει. -
Ανάμεσα σε μια X1 και ένα τουσον δεν υπάρχει σύγκριση. Ένα μήνα κάποτε με την Χ1 του 19 και κατάλαβα πως αξίζει κάθε ευρώ που ζητάει.
-
@spi_duster said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Ανάμεσα σε μια X1 και ένα τουσον δεν υπάρχει σύγκριση. Ένα μήνα κάποτε με την Χ1 του 19 και κατάλαβα πως αξίζει κάθε ευρώ που ζητάει.
Ισχύει για αυτά που κοστίζει για αγορά.
Δεν ισχύει για αυτά που ζητάει σε χρήματα μετά την αγορά.
Προσωπική άποψη τα παραπάνω.
-
Εννοείς προφανώς ποιότητας κύλισης και κατασκευής να υποθέσω?
-
Η Χ1 είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο σαν όλα τα άλλα, κυκλοφόρησε πολύ, υπάρχουν πολλά ανταλλακτικά από πολλούς επώνυμους κατασκευαστές και αρκετά συνεργεία εκτός αντιπροσωπείας.
Συμφωνώ σίγουρα θα είναι πιο ακριβή στη συντήρηση αλλά μάλλον όχι απαγορευτικά πιο ακριβή.
-
@civil357 said in Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?:
Η Χ1 είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο σαν όλα τα άλλα, κυκλοφόρησε πολύ, υπάρχουν πολλά ανταλλακτικά από πολλούς επώνυμους κατασκευαστές και αρκετά συνεργεία εκτός αντιπροσωπείας.
Συμφωνώ σίγουρα θα είναι πιο ακριβή στη συντήρηση αλλά μάλλον όχι απαγορευτικά πιο ακριβή.
Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα. Έχω ένα audi και ολα τα σέρβις τα κάνω εκτός αντιπροσωπείας και γενικά τα ανταλλακτικά πάντα τα πιο επωνυμα τα αγοράζω από ίντερνετ.
Σε γενικές γραμμές τα ανταλλακτικά δεν έχουν τρομερές διάφορες μεταξύ διαφόρων μοντέλων.
Αυτό που ρωτάω ειδικά αν διαβάζουν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων εάν είναι ζημιάρικα. -
Η Χ1 δεν είναι ένα αυτοκίνητο σα τα υπόλοιπα της κατηγορίας της. Έχει την πρακτικότητα σε χώρους ενός νταστερ, σπορ χαρακτήρα και σπιρτοζικο στήσιμο ως να ήταν στριτ Καρ, ποιότητα εφάμιλλη της μερκ, ντιζάιν και ομορφιά εφάμιλλη του 3008 και οικονομία στην κατανάλωση ως να ήταν Φεβ και πολύ καλύτερη οπωσδήποτε του τουσσον.
Αξιόπιστο? Οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να είναι αξιόπιστο αρκεί να το πας εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Δηλαδή με ραν φλατ ελαστικά με στόχο τη σπορ οδήγηση δε την πας εκτός. Γιατί? Μα φυσικά εκτός από το οφθαλμοφανές πως θα τους φεύγουν κομμάτια, οι φθορές στην ανάρτηση θα είναι αναπόφευκτες. Το αμάξι το ταξίδεψα, το φόρτωσα ογκώδη αντικείμενα, το πήγα σε στροφιλικια και ήταν άψογη. Δεν είναι για καροδρομους. Γιατί το Τουσσον μήπως είναι?
Τέλος τα συστήματα ασφαλείας της λειτουργούν σπάνια,όπως και της Μερκ καθώς δεν τα έχει για διαφήμιση μα για όταν χρειαστούν πραγματικά.
Αυτές οι διαφορές σε σχέση με άλλα αμάξια της κατηγορίας της γίνονται διακριτές μόνο αν τις αντιληφθεί κάποιος μέσα από τεστ μακράς διαρκείας. Με τσεκ Λιστ που κάνουν οι περισσότεροι κάτι Τουσσον cc kia κλπ πάντα βγαίνουν πολύ καλύτερα ως προτάσεις. Όμως δεν είναι. -
Εννοείς προφανώς ποιότητας κύλισης και κατασκευής να υποθέσω?
Και πολύ περισσότερα φίλε μου. Πχ η εργονομία της Χ1 μα και γενικά της bmw απλά είναι στην κορυφή. Τα πάντα βρίσκονται εκεί που τα θέλει ο οδηγός. Όρεξη να χουμε να γράφουμε για την Χ1 . Δεν λέω ως κακό αμάξι το ΚΙΑ . Λέω πως όσο καλό και να ναι δεν έχει τπτ που να το θεωρήσω καλύτερο της Χ1. Υπόψη πως δεν θεωρουμαι ούτε καν θιασώτης της bmw.
-
Κάποτε είχε βγάλει ένα σποτάκι η bmw , που έλεγε < γιατι όλα τα άλογα δεν είναι ίδια>. Και πράγματι είχα οδηγήσει την 118 f40 με τα 136 άλογα , και το Hyundai i30 με τα 156. Και παρότι είκοσι άλογα διαφορά υπέρ τοι ι30 , ο άσσος μου φαινόταν πιο γεμάτος σε επιτάχυνση παντού. Είτε χαμηλά είτε ψηλά. Σε αίσθηση πάντα εννοώ. Νούμερα δεν μέτρησα. Τώρα όσον αφορά το δίλημμα , συμφωνώ με τους προλαλήσαντες,ότι το Tuscan λογικά έχει πιο λογικό κόστος συντήρησης,και ίσως πιο αξιόπιστο. Από την άλλη η x1 πιο οδηγοκεντρικη και πιο premium σε αίσθηση.
-
Πολύ σωστά φίλε Αταρι70. Όλα τα άλογα δεν είναι ίδια. Φαντάσου να έχω παράλληλα gla 200 με 163 και X1 με 136 και η σπορ συμπεριφορά της Χ1 ήταν το κάτι άλλο. Σόρρυ αλλά ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται.
-
Η Χ1 δεν είναι ένα αυτοκίνητο σα τα υπόλοιπα της κατηγορίας της. Έχει την πρακτικότητα σε χώρους ενός νταστερ, σπορ χαρακτήρα και σπιρτοζικο στήσιμο ως να ήταν στριτ Καρ, ποιότητα εφάμιλλη της μερκ, ντιζάιν και ομορφιά εφάμιλλη του 3008 και οικονομία στην κατανάλωση ως να ήταν Φεβ και πολύ καλύτερη οπωσδήποτε του τουσσον.
Αξιόπιστο? Οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορεί να είναι αξιόπιστο αρκεί να το πας εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Δηλαδή με ραν φλατ ελαστικά με στόχο τη σπορ οδήγηση δε την πας εκτός. Γιατί? Μα φυσικά εκτός από το οφθαλμοφανές πως θα τους φεύγουν κομμάτια, οι φθορές στην ανάρτηση θα είναι αναπόφευκτες. Το αμάξι το ταξίδεψα, το φόρτωσα ογκώδη αντικείμενα, το πήγα σε στροφιλικια και ήταν άψογη. Δεν είναι για καροδρομους. Γιατί το Τουσσον μήπως είναι?
Τέλος τα συστήματα ασφαλείας της λειτουργούν σπάνια,όπως και της Μερκ καθώς δεν τα έχει για διαφήμιση μα για όταν χρειαστούν πραγματικά.
Αυτές οι διαφορές σε σχέση με άλλα αμάξια της κατηγορίας της γίνονται διακριτές μόνο αν τις αντιληφθεί κάποιος μέσα από τεστ μακράς διαρκείας. Με τσεκ Λιστ που κάνουν οι περισσότεροι κάτι Τουσσον cc kia κλπ πάντα βγαίνουν πολύ καλύτερα ως προτάσεις. Όμως δεν είναι.Κατατοπιστικοτατος!
-
Αυτές οι διαφορές σε σχέση με άλλα αμάξια της κατηγορίας της γίνονται διακριτές μόνο αν τις αντιληφθεί κάποιος μέσα από τεστ μακράς διαρκείας. Με τσεκ Λιστ που κάνουν οι περισσότεροι κάτι Τουσσον cc kia κλπ πάντα βγαίνουν πολύ καλύτερα ως προτάσεις. Όμως δεν είναι.λιβανιστηρι για πριμια
οχι αδερφε, δεν θα μεγαλωσει ο γκιωνης με προπελα -
Τι θυμήθηκα τώρα φίλε γάτο? Είμαι στην παραλιακή με το βιτ που οδηγούσε ο αδερφός μου. Μιλάμε κατάσταση παγωτό. Σημειωτον. Ε λοιπόν το σύστημα προειδοποίησης μας τα είχε κάνει κουδούνια. Τάχα μου πως υπήρχε κίνδυνος να τρακαρουμε με 3 κμ/ ώρα. Ε στην Χ1 αντίστοιχα αυτό δεν παίζει. Ούτε στην gla.
Χαχαχα! -
Τι θυμήθηκα τώρα φίλε γάτο? Είμαι στην παραλιακή με το βιτ που οδηγούσε ο αδερφός μου. Μιλάμε κατάσταση παγωτό. Σημειωτον. Ε λοιπόν το σύστημα προειδοποίησης μας τα είχε κάνει κουδούνια. Τάχα μου πως υπήρχε κίνδυνος να τρακαρουμε με 3 κμ/ ώρα. Ε στην Χ1 αντίστοιχα αυτό δεν παίζει. Ούτε στην gla.
Χαχαχα!εμελε ενα απο τα δυο αγορια να βγει αντρας
Hyundai tucson 2019 ή bmw x1 2019?