-
Κάπου έλεγες πως απαγορεύουν σε γραφικα χωριά να έχουν φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Ανεμογεννήτριες όμως;;;
Έχουν βγει πολύ ωραίες ακόμα και ελληνικές, φθηνές με 38-39db παραγωγή θορύβου, που με δύο τρεις σε κάποιες γωνίες έχεις την ίδια παραγωγή ενέργειας με ένα κλασικό φωτοβολταϊκό σύστημα και μάλιστα όλο το 24ωρο ανεξάρτητου εποχής.
Είναι σταθερές, σαν σχέδιο δεν έχουν πτερύγια που φαίνονται να κινούνται. Σε μέγεθος είναι σαν κλειστές παχουλές ομπρέλες
Κάποιες ξεκινούν να λειτουργούν από 1,5-2 μποφόρ λόγω ειδικών ρουλεμάν του ρότορα οπου μειώνουν στο ελάχιστο τις τριβές.
-
Δεν κάνεις δουλειά με αυτές τις ανεμογεννήτριες.
Αν έχεις χώρο, χτυπάς μια 10αρα μπαταρια από τον Κινέζο μαζί με τον Growatt 5kw που τα δίνει σετακι,
https://www.basengreen.com/product/10kw-wall-mounted-51-2v-200ah-lifepo4-battery-pack-for-solar-energy-storage/
βάζεις 8-12 πάνελ, ένα μεταγωγικό διακόπτη στον πίνακα, και έχεις μια σχετικά καλη αυτονομία. -
Γιατί δεν κάνει; έχεις δει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους;
Σε κάποιες αναλύσεις που διάβαζα έχουν υψηλότερη αποδοση κατά τη διάρκεια του έτους από αντίστοιχης δυναμικοτητας πανελς.
Οι νεότερες έχουν βελτιωθεί αισθητα.
Η ανεμογεννήτρια είναι μία λύση είτε εναλλακτική είτε συμπληρωματική.Μάλιστα λόγω του ότι κινείται όλο το 24 Ώρο προστατεύει την μπαταρία
-
-
Δεν είναι πολύ μεγάλες. Ακόμα και στον κήπο να την βαλεις κάνει δουλειά.
Μια μέση με καλή απόδοση έχει ύψος 1,90μ περίπου
-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Η ανεμογεννήτρια είναι μία λύση είτε εναλλακτική είτε συμπληρωματική.
Αν μπλέξεις με κανονισμούς "καλωπισμού" ίσως έχεις προβλήματα.
Δεν ξέρω τι προβλέπει ο κανονισμός για ανεμογεννήτριες σε ταράτσες. Ίσως τον κυνηγάνε μέσω πολεοδομίας μετά.Δεν είναι μόνο θέμα καλλωπισμού.
Σε ταράτσες απαγορεύεται λόγω ίσως του θορύβου που θα κάνει, αν υπάρξει μεγαλύτερος αέρας και υπάρχει θέμα καταστροφής της ανεμογεννήτριας υπάρχει και φόβος να χτυπήσει κανέναν περαστικό κλπ.
Πουλούσα μικρές ανεμογεννήτριες και με όσους είχαν ασχοληθεί με εγκαταστάσεις Φ/β μου έλεγαν το ίδιο. -
Παίδες μου ήρθε μέιλ από τον πάροχό μου (elpedison) για επιλογή μεταξύ κίτρινου και πράσινου τιμολογίου.
Τι προτείνετε να επιλέξω όσοι γνωρίζετε; -
Τι είναι αυτό;;;;;
-
@georgemit said in Περί ΔΕΗ:
Παίδες μου ήρθε μέιλ από τον πάροχό μου (elpedison) για επιλογή μεταξύ κίτρινου και πράσινου τιμολογίου.
Τι προτείνετε να επιλέξω όσοι γνωρίζετε;Το ρεζουμέ μάλλον είναι, ότι μπορούμε να διαλέξουμε κυμαινομενη τιμή που ορίζεται στο τέλος του μήνα, μετά την κατανάλωση, ή "σταθερή" τιμή που ορίζεται στην αρχή του μήνα πριν την κατανάλωση, στην οποία όμως εφαρμόζεται ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή είναι μια ακόμη παπαρι@ απ αυτές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνώντες, για αποπροσανατολισμο απ το ότι πλέον δεν υπάρχει καμία κρατική επιδότηση και υπάρχει περίπτωση να έρθουν υπερογκοι λογαριασμοί.
-
-
-
Τι προτείνετε να επιλέξω όσοι γνωρίζετε;πράσινο μέχρι να δούμε που θα κάτσει.
-
Παλι ΠΑΣΟΚ
-
Κανονικά τώρα σε μια ελεύθερη αγορά, δεν θα έπρεπε και ο φούρναρης ή το καθαριστηριο ή κάθε μαγαζί με ψυγεία, φώτα, μοτερια κλπ, να έχουν κυμαινόμενες τιμές και να χρεώνουν τους πελάτες στο τέλος του μήνα ανάλογα με τα έξοδά τους, όταν λάβουν το λογαριασμό ρεύματος;
Το ξέραμε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι για τον Μπέο, χειρότερη από κάθε άλλη που πέρασε απ τη Μεταπολίτευση, αλλά το που μπορεί να φτάσει η ανικανότητα, δηλαδή η θεσμική διαφθορά της, δεν το έχουν συνειδητοποίησει ούτε οι Α και ΟΥ ψηφοφόροι. -
Πού το στηρίζεις; Η εταιρεία στο μέιλ θέλει να σπρώξει ξεκάθαρα τους καταναλωτές προς το κίτρινο. Έχει και παράδειγμα για τον μήνα Αύγουστο όπου για 300kWh πληρώνεις 56€ στο κίτρινο και 68€ στο πράσινο. Βέβαια στο κίτρινο όπως το έκοψα είναι περισσότερο το ρίσκο. Δε ξέρω μπορεί να κάνω λάθος.
-
Πού το στηρίζεις; Η εταιρεία στο μέιλ θέλει να σπρώξει ξεκάθαρα τους καταναλωτές προς το κίτρινο. Έχει και παράδειγμα για τον μήνα Αύγουστο όπου για 300kWh πληρώνεις 56€ στο κίτρινο και 68€ στο πράσινο. Βέβαια στο κίτρινο όπως το έκοψα είναι περισσότερο το ρίσκο. Δε ξέρω μπορεί να κάνω λάθος.
Αρχή είναι ακόμα όπως γράφω, περίμενε να δούμε. Στο κίτρινο όποιο ανεβοκατέβασμα προκύψει το χρεώνεσαι όλο εσύ, εκτός αν έχεις μάθει πως θα κυμανθούν οι τιμές αγοράς από τους παρόχους ή το μαντέψεις σωστά.
Αν μπαίνεις insomnia, έχουν γραφεί 100δες ποστ για αυτό το θέμα. -
Το τελειότερο δυνατό σύστημα, είναι αυτό στο οποίο τζογαρεις... κι αν σου κάτσει!
-
Πολύ ωραίο το πρόγραμμα θα μάθεις την χρέωση όταν τελειώσει ο μήνας.
-
Τι είναι αυτά ρε σεις;;;; πω πω.
Ρε σεις σταματήστε επιτέλους τον υπολογισμό του κόστους του φα στο σύνολο του μίγματος και τελειώνει η υπόθεση. Να επιβαρύνει μονάχα στο ύψος της συμβολής του.
Τι πιο απλό;;;
-
Και να χάσουν μασαμπουκα δισεκατομμυρίων, ενώ έβγαλαν κυβέρνηση με σαρανταένα τακατό;!
Κρίμα δεν είναι;
Που θα ξαναβρούν τέτοια μπίζνα;
Οι άλλοι δεν ιδιωτικοποιούσαν τη ΔΕΗ, επειδή ήταν κομμουνισταί.
Περί ΔΕΗ