-
Ποσο είναι ; Η Τέσλα έχει ένα ωραίο πακετακι....το φέρνει και εδώ;
-
Επίσης σε αυτόνομο σύστημα οι εγκαταστατες μου λένε ότι τίθενται θέματα ασφάλειας αν παραμείνεις ταυτόχρονα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.
Μου το εξήγησαν τεχνικά, το ξέχασα ήδη βέβαια για να το μεταφέρω ορθά
-
Και δηλαδή τι, θα πρέπει να γίνεις τελείως αυτόνομος;
-
Ναι. Δεν ξέρω τεχνικά ποιο είναι το πρόβλημα (φαντάζομαι δλδ), αλλά σίγουρα δεν παίρνεις άδεια για ρεύμα από ότι είχα διαβάσει. Τώρα, αν δεν το μάθει κανείς...
-
Υπάρχει πιθανότητα σε διακοπή ρεύματος εσύ με το αδήλωτο αυτόνομο να επιστρέψεις λέει ρεύμα στο δίκτυο και εκεί που νομίζει ο τεχνικός που θα κάνει επισκευή ότι είναι κομπλέ να τον σκοτώσεις. Μπακαλίστικα αλλά αυτό ξέρω
-
Αυτόνομος γίνεται κάποιος που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Π.χ. το κτίριο βρίσκεται σε περιοχή εκτός δικτύου, σε βραχονησίδα, σε ξερονήσι, σε εθνικό δρυμό..., είναι εκτός σχεδίου και δεν δικαιούται, έχει χτίσει χωρίς άδεια,κοκ.
Αν το ακίνητο δικαιούται ρευματοδότησης και υπάρχει δίκτυο συνδέεσαι με αυτό. Είναι ΜΑΚΡΑΝ φθηνότερο, σιγουρότερο και πρακτικά ξέγνοιαστο.
Αλλιώς ξεκινάς με τον γολγοθά της αυτονομίας. -
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ποσο είναι ; Η Τέσλα έχει ένα ωραίο πακετακι....το φέρνει και εδώ;
Δεν ξέρω για την τεσλα αλλά αν θες να βάλεις 10kw φ/β με 10kw μπαταρία μιλάμε για +22.οοο, να υπολογίζεις περίπου 1200€/kwh στις μπαταρίες .
Αν εξαιρέσουμε την αυτονομία που πολύ σωστά λέει ο @dstou ότι είναι μόνο για μερικές ακραίες καταστάσεις, τότε η επένδυση σε μπαταρίες είναι πεταμένα λεφτά.
Αν υποθέσουμε ότι θα αντέξουν 7-10 χρόνια βαριάς χρήσης τότε θα έχεις ένα κοστολόγιο 1000€-1500€ ανά έτος μόνο το κόστος της μπαταρίας, βάλε στα 10 χρόνια και κανένα καμμενο inverter και την ετήσια ασφάλεια των φ/β και όλα αυτά χωρίς να χρειαστείς να βάλεις μπροστά γεννήτρια τον χειμώνα τις μέρες που έχει πολύ συννεφιά. -
@dstou said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Αυτόνομος γίνεται κάποιος που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Π.χ. το κτίριο βρίσκεται σε περιοχή εκτός δικτύου, σε βραχονησίδα, σε ξερονήσι, σε εθνικό δρυμό..., είναι εκτός σχεδίου και δεν δικαιούται, έχει χτίσει χωρίς άδεια,κοκ.
Αν το ακίνητο δικαιούται ρευματοδότησης και υπάρχει δίκτυο συνδέεσαι με αυτό. Είναι ΜΑΚΡΑΝ φθηνότερο, σιγουρότερο και πρακτικά ξέγνοιαστο.
Αλλιώς ξεκινάς με τον γολγοθά της αυτονομίας.οπως ακριβως το έγραψες
+100 -
Εγκριθηκε η επιδότηση και βαλαμε σήμερα τα πάνελ με βασεις χωρις διατρηση (με βαρος από πλάκες). Συνολο θα είναι το σύστημα 3,3KW.
Αν στο μέλλον θέλουμε μπορουμε να το επεκτεινουμε με εξτρα πάνελ και αλλαγη inverter
Τωρα σε κάνα μήνα θα γίνει και η εγκατασταση inverter, μπαταριών , καλωδίωσης και από του χρόνου που θα είναι έτοιμο θα ξεκινήσουμε να γίνει απόσβεση
-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Αν στο μέλλον θέλουμε μπορουμε να το επεκτεινουμε με εξτρα πάνελ και αλλαγη inverter
Ωραίος , είχες πει πως δεν μπήκες καν στην διαδικασία της επιδότησης και το έκανες με τον κουμπάρο σου σωστά?
Θα υπήρχε πρόβλημα αν έβαζες εξαρχής πχ. 5αρι inverter έτσι ώστε να σε καλύψει σε αναβάθμιση ?
Τι κατανάλωση έχετε ? Σας καλύπτει το 3άρι?
-
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ωραίος , είχες πει πως δεν μπήκες καν στην διαδικασία της επιδότησης και το έκανες με τον κουμπάρο σου σωστά?
Θα υπήρχε πρόβλημα αν έβαζες εξαρχής πχ. 5αρι inverter έτσι ώστε να σε καλύψει σε αναβάθμιση ?
Τι κατανάλωση έχετε ? Σας καλύπτει το 3άρι?
ειχα πει ότι δεν θα βαλω μπαταρίες στην αίτηση που θα έκανε ο μπατζανάκης μου. Και δεν είχαμε βάλει αλλά μετα εμαθε ότι οι μπαταρίες επιδοτουνται σχεδόν 90% οπότε εκανε τροποποιητική και έβαλε και μπαταρίες μέσα
Είχα πει ότι δεν ασχολούμαι και πολύ γιατι τα κάνει όλα εκείνος
μου άρεσε που βρήκε βάσεις με πλάκες που μπορείς να αλλαξεις θεσεις ευκολα (στο μέλλον μπορεί να βάλουμε περισσότερα πάνελ) και δεν χρειάζονται τρύπες πουθενα για να μπαλώνεις μετα την μόνωση
ναι το 3,3 μας καλύπτει τώρα. βαση των μετρήσεων καλύπτει την μηνιαια μας καταναλωση. αν βαζαμε μεγαλύτερους ουσιαστικά θα χαρίζαμε το επιπλέον ρεύμα στην δεη, τσαμπα τα χρήματα δηλαδη
-
Σκέπασε τα για όσους μήνες δε δουλεύουνε.
Φθείρονται αν είναι στον ήλιο μη συνδεδεμένα. -
@cirus
Κι εγώ όλο λέω να το κάνω και όλο το αναβάλλω. Εντωμεταξύ τα πάνελ πρέπει αν είναι στο ναδίρ. Πόσο θα κοστίσει όλη η εγκατάσταση;
Επίσης το κάθε πάνελ τι εμβαδόν έχει; -
@georgemit said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@cirus
Κι εγώ όλο λέω να το κάνω και όλο το αναβάλλω. Εντωμεταξύ τα πάνελ πρέπει αν είναι στο ναδίρ. Πόσο θα κοστίσει όλη η εγκατάσταση;
Επίσης το κάθε πάνελ τι εμβαδόν έχει;κανα 7ρι θα πάει ολα μαζί δεν θυμαμαι ακριβώς νούμερα. Ομως είναι ο μπατζανάκης μου εγκαταστατης δεν πληρωνω εργατικα και το δουλευουμε παρεα όποτε βρισκει χρόνο και μπορεί. Δεν μπορω να του πω παρατα τις αλλες δουλειες σου και ελα να το φτιαξουμε. Γιαυτο και δεν ξερω ποτε θα το ολοκληρώσουμε. Οταν είσαι πελάτης και πληρώνεις παίρνεις ημερομηνίες είναι αλλιώς
-
Χτύπα κι ένα ηλεχτρικό και είσαι κομπλέ.
-
Χτύπα κι ένα ηλεχτρικό και είσαι κομπλέ.
ηλεκτρικο θελω ενα μικρο.
Αλλά δεν είναι λογικες οι τιμές ακόμα για μενα. Δεν είμαι early adopter, θα περιμένω τα επόμενα χρόνια που ειμαι σίγουρος ότι τα ηλεκτρικα θα είναι πολύ πιο φτηνα (τα μικρα που με ενδιαφέρουν) και τοτε θα τσιμπίσω ενα.
τωρα για ενα fiat 500e πχ θες 25K
είναι γελοιο να δώσεις τόσα χρήματα για ενα μικρο αμαξακι και αρνουμαι να τα δώσω. Οταν γινουν mainstream δεν θα έχουν τόσο. Θέλει υπομονη μια χαρά οικονομικό είναι το dieseλακι ka μεχρι τότε
-
Συμφωνώ, κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Οι τιμές τους ακόμα είναι υψηλές, δεν έχεις κάποιο οικονομικό όφελος. Όταν φτάσει ένα αντίστοιχο του MG4 204ps να κοστίζει 25 με 28k θα το σκεφτώ σοβαρά να πάρω ένα.
-
Συμφωνώ, κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Οι τιμές τους ακόμα είναι υψηλές, δεν έχεις κάποιο οικονομικό όφελος. Όταν φτάσει ένα αντίστοιχο του MG4 204ps να κοστίζει 25 με 28k θα το σκεφτώ σοβαρά να πάρω ένα.
κοιτα στα πιο μεγαλα είναι πιο λογικες οι τιμές. Τα tesla και το MG4 που λες δεν είναι τοσο χαλια η τιμή για αυτό που παίρνεις. Γνωμη μου πάντα. Απλά δεν θελω μεγαλο αμαξι χωρις δικτυο.
Αντιθετως στα μικρα δεν σε νοιαζει το δίκτυο, σπιτι θα φορτιζω και μονο μες στην πόλη θα το κυκλοφορώ δεν με νοιαζει και πολύ η αυτονομία
Ομως οι τιμές στα μικρά ειναι τραγικά ακριβες για αυτό που παίρνεις και δεν σκοπεύω να δώσω τόσα για ενα κουβαδάκι για την δουλεια κυρίως.
Δεν μιλάω για ανεκδοτα τύπου ami μιλάω για σοβαρά αυτοκινητακια πόλης
-
Εγώ από την άλλη θα ήθελα κάποιο οικογενειακό για καθημερινή χρήση και ταξίδια. Μια αυτονομία της τάξης των 450χλμ πιστεύω είναι μια χαρά. Το μικρό της συζύγου κάνει πολύ λίγα χλμ, μιλάμε για 3 - 4k /χρόνο οπότε δεν υπάρχει λόγος να είναι ηλεκτρικό.
Ναι στα πιο μεγάλα οι τιμές είναι πιο λογικές. 25 για το MG με την επιδότηση τα έδινα. 33 χωρίς την επιδότηση είναι αρκετά πιστεύω, στην ουσία έχεις προπληρώσει τις βενζίνες σου. -
Εγώ από την άλλη θα ήθελα κάποιο οικογενειακό για καθημερινή χρήση και ταξίδια. Μια αυτονομία της τάξης των 450χλμ πιστεύω είναι μια χαρά. Το μικρό της συζύγου κάνει πολύ λίγα χλμ, μιλάμε για 3 - 4k /χρόνο οπότε δεν υπάρχει λόγος να είναι ηλεκτρικό.
Ναι στα πιο μεγάλα οι τιμές είναι πιο λογικές. 25 για το MG με την επιδότηση τα έδινα. 33 χωρίς την επιδότηση είναι αρκετά πιστεύω, στην ουσία έχεις προπληρώσει τις βενζίνες σου.καλα και γω δεν θα το πάρω για οικονομία αλλά γιατι είναι αλλη εμπειρια να οδηγας ηλεκτρικο ειδικά μεσα στην πόλη. Αλλα δεν θα σκασω και ενα κάρο χρηματα για να κάνω το κομμάτι μου, μέχρι ένα σημείο φτανω.
Σιγουρα παντως τα επόμενα χρόνια θα πέσουν κατακόρυφα οι τιμές, θέλει υπομονή
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα