-
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
@panos2171 σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Δεδομένου πως έχω μετακομίσει, τα κριτήρια για αγορά αυτοκινήτου έχουν πλέον αλλάξει. Σταδιακά όλο και εναρμονίζομαι με την κίνηση του Ηρακλείου και πλέον σπάνια μετακινώ το αυτοκίνητο. Προτιμώ πόδια και συγκοινωνία.. Αντε να κάνω 15km μέσα στην πόλη και τα Σ/Κ κάνω κάποιο ταξίδι αρκετών km (για τα δεδομένα του micra είναι ίσως και πολλά).
Δυστηχώς - χωρίς να προσβάλω τους οδηγούς στην Κρήτη, τους φοβάμαι πολύ. Τους θυμάμαι απ τα γενοφάσκια μου να είναι κουζουλοί στην οδήγηση, αλλά τα τελευταία χρόνια το κακό έχει παραγίνει. Οι δρόμοι είναι χάλια, οι οδηγοί τρέχουν. Επειδή είχα παλιά ένα ατυχημα με το micra φοβάμαι πλέον αρκετά (από θέμα ασφάλειας), και δευτερευόντος καίει αρκετά σε κάθε ταξίδι. Δεν τρέχω, και προσπαθώ γενικά να κάνω οικονομικό ταξίδι.
Παρακολουθώ τα όσα γράφετε στο forum και σταδικά με τις γνώσεις και με την βοήθεια σας, όλο και κάθε ημέρα ξεκαθαρίζει το τοπίο.
να μην πάρεις τίποτα θα κάνεις και καλό στη τσέπη σου αλλά και στην υγεία σου...
-
Αρκεί να μην τρακάρει βέβαια.
-
Αν ξαναπείς τους κουζουλούς οδηγούς του Ηρακλείου... κουζουλούς, θα τσακωθούμε άσχημα ε?
-
Εγώ πάντως που έζησα 2 χρόνια στα Χανιά έχω να πω πως με εξαίρεση κάποιους γιδοβοσκους που κατέβαιναν από τα χωριά, οι υπόλοιποι μια χαρά οδηγούσαν, σίγουρα οχι χειρότερα από μας.
Υπάρχουν πολλά κλισέ για τους κρητικούς. -
Είχα μάθει σε άλλες κυκλοφοριακές συνήθειες, τώρα καλούμαι να προσαρμοστώ. Πλέον, το Ηράκλειο έχει αλλάξει συγκριτικά με το πως ηταν αρκετά χρόνια πίσω (15+). Χωρίς να θέλω να προσβάλω τους οδηγούς στο Ηράκλειο, δεν έχουν και την καλύτερη οδηγική "παιδεία", ιδίως σε εθνικούς/επαρχιακούς δρόμους.
-
To πρόβλημα στην Κρήτη είναι πως εκτός του ότι οδηγούν όπως ο κλασσικός Έλληνας μπορεί να είναι και πιωμένοι οποιαδήποτε ώρα κάτι που κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Επίσης οι γιδοβοσκοί είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με άλλα μέρη. -
Ενώ εμείς εδώ έχουμε λίγους πιωματαρέους...
-
@georgemit said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Ενώ εμείς εδώ έχουμε λίγους πιωματαρέους...
Κορινθία! Πολιτισμός...
-
Παιδιά καλημέρα,
Το micra ξεκινάει και "ζητάει". Μου μπαίνουν σκέψεις για αντικατάσταση. Κατά πόσο θα πιστώ τελικά να προχωρήσω σε αγορά, ακόμα δεν το γνωρίζω. Σαν ιδέα πάντως ξεκινά και ωριμάζει στο μυαλό μου.
Εχουμε κάποια γνώμη για τα παρακάτω;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Το πρώτο έχει πολύ μικρή αυτονομία, είναι καθαρά αστικό μοντέλο. Είσαι εντάξει με αυτό;
-
Η Fabia TDI πάσχει λίγο στο θέμα του μοτέρ.
-
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Εχουμε κάποια γνώμη για τα παρακάτω;
Από τα συγκεκριμένα που παρέθεσες, προφανώς αυτό!
Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου