-
@n-k-9 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έστω υπόψιν ότι η μεταφορά παράνομων μεταναστών δεν θεωρείται δουλεμπόριο.
Ποιος το λέει;
Οι ναυτικοί λένε πως υπάρχει η ευθύνη του επιβλέποντα και η κατά τόπους κρίση του.
Δεν θα διαπράττει κάποιος ένα αδίκημα μπροστά στα μάτια του υπεύθυνου και θα ψάχνει τις λέξεις όταν είναι τόσο καταφανες. Ιδιαίτερα στην θάλασσα.
Οι ναύαρχοι γιατί αυτούς ακούω και εμπιστεύομαι, δεν λένε μονάχα αυτά. Υπάρχουν και άλλα άρθρα περί ασφάλειας ναυσιπλοΐας κτλ.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg προφανώς έχουμε διαφορετικό σύστημα αξιών.
Έχω άλλη οπτική.
Η κατάσταση είναι η εξής. Κάποιοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Εσύ είσαι υπεύθυνος για την διάσωση τους. Για Χ,ψ λόγους δεν τα κατάφερες και σώζεις λίγους. Οι διασωθέντες ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και κλαίνε. Ένα συγνώμη που δεν κατάφερες το καλύτερο αποτέλεσμα είναι μια φυσιολογική και ανθρώπινη αντίδραση, ιδιαίτερα σε πονεμένος ψυχές που δεν σταματά το μαρτύριο τους.
Όλα τα άλλα είναι πολιτική σπεκουλα.
Έχεις όμως λίγο επιλεκτική οπτική.
ΔΕΝ έχει ζητήσει συγγνώμη η Αίγυπτος από την οποία έφυγαν.
ΔΕΝ έχει ζητήσει συγγνώμη η δουλεμπορικη ΜΚΟ που τους έβαλε εκεί, ούτε καν ο ένας από τους εννιά συλληφθέντες που ομολόγησε την ενοχή του. Έχουμε και "διασωστρια" που αντί να κρυφτεί σε μια τρύπα από ντροπή, δίνει και συνεντεύξεις σε ιταλικά μέσα...
Και όλο το κρίμα πρέπει να το πάρει η χώρα και το λιμενικό επειδή δεν τους διέσωσαν. Ναι, δεν έχουμε ίδια οπτική, οκ, δεν πειράζει. -
Τι με νοιάζει ρε συ τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ κοιτώ δηλαδη ως χώρα εννοώ τις δικές μου αξίες. Τι είμαι το παιδάκια των άλλων να μου πουν τι πολιτισμό θα έχω και πως θα αντιδρώ σε ένα ανθρώπινο δραμα.
Άκου εκεί δεν ζήτησαν συγνώμη οι άλλες χωρες σε αντίστοιχα γεγονότα. Ντροπή τους. Εγώ κάνω αυτό που είναι ηθικό και σύμφωνα με τον πολιτισμό μου.
Τόση ώρα σπατάλατε φαιά ουσία για να αρνηθείτε μια φυσιολογική αντίδραση παρηγοριάς προς τους ναυαγούς από επίσημα χείλη.
Έχουμε άλλο σύστημα αξιών και είμαι περήφανος για αυτό.
-
Ποιος το λέει;
Οι ναυτικοί λένε πως υπάρχει η ευθύνη του επιβλέποντα και η κατά τόπους κρίση του.
Δεν θα διαπράττει κάποιος ένα αδίκημα μπροστά στα μάτια του υπεύθυνου και θα ψάχνει τις λέξεις όταν είναι τόσο καταφανες. Ιδιαίτερα στην θάλασσα.
Για πες πως το ξεχωρίζεις αυτο; 20 Τούρκοι σε θαλαμηγό είναι δουλεμπόριο η πολιτικοι μεταναστες; 80 συριοι σε ιστιοπλοϊκό είναι δουλεμπόριο η προσφυγες;
Και αν αυτό μπροστά στα μάτια του λιμενικού είναι δουλεμπόριο (που εγώ λέω ότι ειναι) μετά δεν πρέπει με την μια να μπουζουριασουν όλους τους κατά τόπους "ιασονες" διασώστες ως εκπροσώπους δουλεμπορων; -
Την εικόνα του σκάφους την είδες;
Κοινή λογική έχεις;
Και σε κάθε περίπτωση επειδή κάπου άκουσα αυτό το επιχείρημα σε συζητήσεις οι ναύαρχοι υποστηρίζουν ( τι να κάνω αυτούς καλούν και αυτοί τα αναλύουν) πως η ευθύνη είναι του επί τόπου επιβλέποντα οπως και η κρίση του. Για αυτό και δεν γίνονται όλοι πλοίαρχοι και επικεφαλείς επιχειρήσεων διάσωσης. Είναι άνθρωποι που έχουν υψηλή ικανότητα αξιολόγησης των συνθηκών.
Πέρα από αυτό, το σκάφος το συγκεκριμένο δεν είχε ούτε όνομα ούτε σημαία κτλ κάτι που οπως λένε υπαγορεύει την επέμβαση ειδικών αρχών
-
Ποιος το λέει;
Οι ναύαρχοι γιατί αυτούς ακούω και εμπιστεύομαι, δεν λένε μονάχα αυτά. Υπάρχουν και άλλα άρθρα περί ασφάλειας ναυσιπλοΐας κτλ.
Πρώτον, εγώ παρέθεσα το άρθρο 110, που αφορά αποκλειστικά και μόνο το θέμα της επέμβασης λόγω διάπραξης αδικημάτων. Τι λένε οι ναυτικοί δεν με αφορά. Το άρθρο είναι ξεκάθαρο.
Και δεύτερον, το ότι δουλεμπόριο και παράνομη μετανάστευση είναι διαφορετικα πράγματα, το λένε οι πάμπολλες νομικές ερμηνείες. Εάν ενδιαφέρεσαι περαιτέρω, ψάξε να βρεις τον ορισμό της δουλείας. Εκεί θα καταλάβεις γιατί είναι διαφορετικά πράγματα. Βασική διαφορά είναι ότι στην δουλεία δεν υπάρχει συναίνεση. -
Είσαι νομικός;;;;;
Παρεθεσες ένα άρθρο. Τα υπόλοιπα τι λένε;;; Καθε απόφαση πολλές φορές υιοθετείται στην βάση πολλαπλών άρθρων και στην αλληλοσυμπληρωση τους.
Έχεις ασχοληθεί ποτέ με νόμους και κανονισμούς;
Εσύ πέρα από τα πλάτσα πλουτσα στην θάλασσα τι σχέση έχεις με τη θάλασσα;;; Μπορείς να κρίνεις τους ναυάρχους και τους ναυτικούς εμπειρογνώμονες;
Μήπως κάποιες άλλες παραμέτρους υπερκαλύπτουν την απόφαση των ειδικών να επέμβουν;;; Ας πούμε η μη ύπαρξη σημαίας, η μη ικανότητα πλεύσης, κτλ;;;
Δηλαδή αλήθεια τώρα τόση ώρα για να μην δώσετε αυτό το συγνώμη στις μάνες που κλαίνε;;;;;
-
Είσαι νομικός;;;;;
Παρεθεσες ένα άρθρο. Τα υπόλοιπα τι λένε. Καθε απόφαση πολλές φορές υιοθετείται στην βάση πολλαπλών άρθρων και στην αλληλοσυμπληρωση τους.
Εσύ πέρα από τα πλάτσα πλουτσα στην θάλασσα τι σχέση έχεις με τη θάλασσα;;; Μπορείς να κρίνεις τους ναυάρχους και τους ναυτικούς εμπειρογνώμονες;
Συνεχίζεις να απαντάς με ειρωνείες...
Μάλλον μόνο έτσι ξέρεις...
Πλατσα-πλουτσα κλπ παιδαριώδεις εκφράσεις.
Mea culpa που συνέχισα την κουβέντα μου. -
Είσαι νομικός;;;;;
Παρεθεσες ένα άρθρο. Τα υπόλοιπα τι λένε. Καθε απόφαση πολλές φορές υιοθετείται στην βάση πολλαπλών άρθρων και στην αλληλοσυμπληρωση τους.
Συνεχίζεις να απαντάς με ειρωνείες...
Μάλλον μόνο έτσι ξέρεις...
Πλατσα-πλουτσα κλπ παιδαριώδεις εκφράσεις.
Mea culpa που συνέχισα την κουβέντα μου.Σε ερωτω έχεις καμία σχέση με την θάλασσα και μπορείς να κρίνεις την γνώμη των πλοιάρχων και ναυάρχων;
Συγνώμη αλλά είσαι προκλητικός απέναντι στην κοινή λογική.
Κολλάς στην έλλειψη αστικής ευγένειας απέναντι στην προσωπικότητα σου καθως επιχειρηματολογείς στο να μην ζητηθεί μια έστω τυπική συγχώρεση απέναντι σε οικογένειες που δεν κατάφεραν να τις σώσουν σε ένα ναυάγιο. Ανεξαρτήτως της ιδιότητας που είχαν αυτοί οι άνθρωποι σε νομικό επίπεδο.
Βρίσκεις την τυπική "συγνώμη" μια πολιτική σκοπιμότητα των αριστερών ενώ παράλληλα δεν θες να αποδοθεί στους ναυαγούς που έχασαν την οικογένεια τους. Συνεπώς, όντως υπάρχει ένα πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις δηλώσεις για μία "τυπική συγνώμη" όχι μόνο από τους αριστερούς αλλά και από τους δεξιούς. Απλώς, θίγονται τα πολιτικά σου/σας ένστικτα που τα κρύβεις/ετε πίσω από πολλές λέξεις.
-
Πρώτον, εγώ παρέθεσα το άρθρο 110, που αφορά αποκλειστικά και μόνο το θέμα της επέμβασης λόγω διάπραξης αδικημάτων
10 σελίδες τώρα λεμε για το περί αδικήματος...
Για το περί διάσωσης , δεν υπάρχει ρε παιδιά αντίστοιχη σύνθηκη, για την ζώνη ελέγχου μας στα διεθνή ύδατα;
-
Ίσως στα υπόλοιπα άρθρα αλλά και σε αλλες συμβάσεις. Αυτά τα γνωρίζουν αυτοί που είναι ειδικοί.
Όλα αυτά για ένα τυπικό "συγνώμη, κάναμε ότι καλύτερο."
Τι να πω; Έχουμε κοινωνική και ηθική κατάρευση
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρώτον, εγώ παρέθεσα το άρθρο 110, που αφορά αποκλειστικά και μόνο το θέμα της επέμβασης λόγω διάπραξης αδικημάτων
10 σελίδες τώρα λεμε για το περί αδικήματος...
Για το περί διάσωσης , δεν υπάρχει ρε παιδιά αντίστοιχη σύνθηκη, για την ζώνη ελέγχου μας στα διεθνή ύδατα;
Φίλε μου προφανώς και υπάρχουν συμβάσεις και συμφωνίες σχετικές με τα θέματα διάσωσης σε διεθνή ύδατα.
Το συγκεκριμένο άρθρο το παρέθεσα ως απάντηση σε επαναλαμβανόμενα ερωτήματα τύπου "αφού μετέφερε παράνομους μετανάστες, γιατί δεν το έλεγξε το λιμενικό μας'.
Δεν υπήρχε καμία σύννομη δυνατότητα ελέγχου.
Αυτό και τίποτα άλλο. -
Ποιος το λέει;;;;
Αυτό σου λέμε; Ποιος κρίνει τι είναι και τι όχι κάποιος πάνω στην θάλασσα; Ποιος δίνει την ιδιότητα του δουλέμπορα σε ένα πρόσωπο ή σε ένα πλοίο που εντοπίζει μπροστά του με τα χαρακτηριστικά του πλοίου που είδαμε; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν νομικα άρθρα που ορίζουν την πρακτική εφαρμογή της απόδοσης ιδιότητας ενός αδικήματος.
Ξέρεις όλες τις συμβάσεις της χώρας για το θέμα αυτό; Τις ευρωπαϊκες; Τις διεθνείς, τις διμερείς, Όλα τα άρθρα;
Προφανώς δεν είσαι νομικός με αυτά πού γράφεις
Προφανώς δεν είσαι ούτε ναυτικός ή αρμόδιος σε τέτοιες καταστάσεις.
Η ερώτηση μου είναι η εξής. Όλος αυτός ο ζήλος και η καταφανώς έκθεση σου σε τι αποσκοπεί ;;;
-
Αφού τα λένε καλά οι ναυαρχοι να τι λέει άλλος ένας. Το προφανές, ότι νηοψια (για ευνόητους λογους) σε τέτοιο πλοίο είναι επικίνδυνη και το ότι η χώρα κάλυπτε την υποχρέωση της για έρευνα και διάσωση με το να έχει μέσα κοντά στο σκάφος
Και ότι αυτο που μπορεις τελικα να κάνεις είναι να προετοιμαστεις για το τυχον μοιραίο. Δλδ πολλά καράβια στην περιοχή, σωσίβια κλπ. Πολύ σωστά τα λέει κατά την άποψή μου. Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω ότι με τέτοιο σκαρί (λογικά μηδέν στεγανα) να βουλιαζει τόσο γρήγορα, όλοι όσοι είχαν τοποθετηθεί εγκληματικά στα αμπαρια δεν θα την γλύτωναν και πάλι. Προδιαγραμμενο έγκλημα. -
Λαπ οι εξετάσεις που δώσαμε για την άδεια ταχυπλόου πάνω στον ΔΚΑΣ και στο ναυτικό δίκαιο μετράνε καθόλου ?
Πέρα από αυτά ας το πιάσουμε από την αρχή.
Ο Τσίπρας και οι λοιποί αριστερούληδες και όλοι οι αλληλέγγυοι του κώλου, μαζί με τους χρήσιμους ηλίθιους, ξεχνάνε ότι δεν κυβερνάει ο Κούλης, αλλά μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που πρέπει να κάνει μόνο την τρέχουσα διαδικασία και όχι αποφάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν πολιτικά προβλήματα που είναι επίφοβο να οδηγήσουν στην παραγωγή ντε φάκτο νομικών αποτελεσμάτων.
Αρα η εμφάνιση στα κοινωνικά δίκτυα από τα ρεμάλια αυτά της μούρης του Κούλη ότι φταίει για το ναυάγιο, είναι απαράδεκτη και χρήζει πλήρους εξευτελισμού.
Δεύτερον επειδή με το εμπόριο μεταναστών και τους δουλέμπορους, μαζί με τις ΜΚΟ που επίσης είναι στην πράξη δουλέμποροι, όπως η μαροκινή που μίλαγε με τους δουλέμπορους πάνω στο πλοίο, γιατί προφανώς δεν θα άφηναν οι δουλέμποροι τους μετανάστες να έχουν επαφή με κάποιον που μπορεί να χάλαγε την δουλειά, επειδή λοιπόν τα φράγκα είναι πολλά, έχουμε πολλούς που σκίζουν τα ιμάτια τους, γιατί μόνο έτσι πέφτει στην τσεπούλα τους ο ματωμένος παχυλός μισθός τους.
Πάμε τώρα στο πεδίο.
Το να κάνεις ντου σε ένα υπερφορτωμένο πλοίο, για να μην πάει εκεί που έχουν πληρώσει, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε αντιδράσεις και μετακινήσεις επί του σκάφους, που είναι εύκολο να οδηγήσουν στην ανατροπή του και εσύ να χρεωθείς την μαλακία που έκανες να επέμβεις.Επίσης το ντου θα ήταν στο όριο της νομιμότητας και έτσι θα είχες και πιθανά νομικά προβλήματα, ότι η δική σου η επέμβαση ανέτρεψε ένα καθ' όλα αξιόπλοο πλοίο, γιατί πως θα απεδείκνυες ότι δεν ήταν αξιόπλοο μετά από τόσα μίλια πορεία που είχε κάνει, ενώ αυτό θα ήταν στα 5 χλμ βάθος.
Αρα σε κάθε περίπτωση είσαι κερατάς και δαρμένος.
Σαν αποτέλεσμα λοιπόν, ναι θα μπορούσες να ζητήσεις συγνώμη από τα θύματα που δεν μπόρεσες να σώσεις, αφού έσωσες όσους μπόρεσες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεκινήσεις εθνικό πένθος.
Τέλος, όπως είδαμε όσοι σώθηκαν είναι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας, δηλαδή νέοι στα ντουζένια τους. Και αυτοί που σώθηκαν αλλά και αυτοί που βρέθηκαν πνιγμένοι.
Τόσοι άντρες λοιπόν, κανείς δεν πήγε στα αμπάρια να σώσει ένα παιδάκι, μία γυναίκα ?
Το βλέπετε λογικό ?
Εγώ όχι. Θεωρώ ότι κάθε άντρας αυτής της ηλικίας θα είχε αισθήματα να σώσει κάποιον.
Το ότι δεν υπήρξε ούτε ένας, μου κάνει πολύ πιθανό, να μην υπάρχουν γυναίκες και παιδιά στο πλοίο και απλά να είναι κόλπο των δουλεμπόρων μία νέα Μαρία με τον σκορπιό, για να συγκινήσουν την κοινή γνώμη και να γλυτώσουν την κατακραυγή.
Αλλωστε είναι τόσα πολλά τα λεφτά και τόσο αρπάχτρες οι ΑΡΔ διεθνώς, ώστε όλα είναι πιθανά.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αφού τα λένε καλά οι ναυαρχοι να τι λέει άλλος ένας. Το προφανές, ότι νηοψια (για ευνόητους λογους) σε τέτοιο πλοίο είναι επικίνδυνη και το ότι η χώρα κάλυπτε την υποχρέωση της για έρευνα και διάσωση με το να έχει μέσα κοντά στο σκάφος
Και ότι αυτο που μπορεις τελικα να κάνεις είναι να προετοιμαστεις για το τυχον μοιραίο. Δλδ πολλά καράβια στην περιοχή, σωσίβια κλπ. Πολύ σωστά τα λέει κατά την άποψή μου. Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω ότι με τέτοιο σκαρί (λογικά μηδέν στεγανα) να βουλιαζει τόσο γρήγορα, όλοι όσοι είχαν τοποθετηθεί εγκληματικά στα αμπαρια δεν θα την γλύτωναν και πάλι. Προδιαγραμμενο έγκλημα.Πρώτα από όλα....και παλι αλλάζετε τα επιχειρήματα σας κατά την κουβέντα.
Ας συνοψίσουμε την παράνοια.
- Η συζήτηση ξεκίνησε με το ότι δεν είναι εθνικό πένθος διότι είναι ένα δυστύχημα στα διεθνή ύδατα.
Τελικά σύμφωνα με την σύμβαση του Αμβούργου είναι χώρος έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας και μάλιστα επιμένουμε να είναι το ίδιο με το εφαϊαρ. Έγινε ναυάγιο στο γεωγραφικό μήκος και πλάτος που ανήκει στην αρμοδιότητα της Ελλάδας. Ο ρατσιστικός λόγος κάποιων πολιτικών αλλά και διαφόρων χρήσιμων ηλίθιων στον δημόσιο διάλογο που επικαλούνται πως δεν πρέπει να τρέξουμε να ερευνήσουμε και να διασώσουμε μπορει να δημιουργήσει και να επιφέρει συζητήσεις περί εθνικών θεμάτων.
- Μετά είπαμε ότι πέρα από την επιχείρηση και τρόπο που επιλέχθηκε να δράσουν οι αρχές το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα τραγικό σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά παρόλα αυτά μία τυπική δήλωση "συγνώμη κάναμε ότι μπορούσαμε" δεν χρειάζεται να την ακούσουν οι ναυαγοί και επιζήσαντες διότι ήταν στα διεθνή ύδατα και κανείς δεν τους κάλεσε.
Τελικά κηρύχθηκε εθνικό πένθος αναγνωρίζοντας το δράμα των ανθρώπων. Αν και παλι για πολλούς είναι λάθος. Διότι τα θύματα δεν ήταν Έλληνες.
- Μετά στην συζήτηση παρατέθηκε μια σειρά από ένα άρθρο και τίποτα άλλο για για να ερμηνευτεί πως οι μετανάστες στο πλοίο δεν ήταν υποκείμενα trafficking αλλά τουρίστες!!!!. Διότι εμείς το ξέρουμε μέσα από την άνεση του σαλονιού μας και την αμορφωσια που μας δέρνει τι μπορεί να ήταν οι άνθρωποι αυτοί.
Τελικά έπειτα από το τραγικό αποτέλεσμα οι άνθρωποι αποδεικνύεται ότι όντως ήταν θύματα trafficking και δουλεμπόρων κάτι που προφανώς αποδεσμεύει μια σειρά από δικαιοδοσίες και πρωτόκολλα για τις αρχές.
-
Human Trafficking is the recruitment, transportation, transfer, harbouring or receipt of people through force, fraud or deception, with the aim of exploiting them for profit.
https://www.unodc.org/unodc/en/human-Trafficking/Human-Trafficking.html -
Όπου σημαίνει τι;;;;
Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι θύματα απάτης και κυκλωμάτων διακίνησης;
Γνωρίζεις πως πληρώνουν τα ποσά που ζητούν αυτά τα κυκλώματα για να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη;;Εν ολίγοις τι προσπαθείς να μας πεις;;;;
-
Η ΕΡΤ2 έχει μία συναυλία του Μαρκόπουλου για τους ελεύθερους πολιορκημένους.
Τι περίεργος και αυτός ο Σολωμός και αυτοί οι Μεσολογγίτες μία χαρά δεν ζούσαν με τους Τούρκους και αυτοί τι θέλανε και τους ζορίζανε ;
Έτσι θα μας έλεγαν κάποιοι σήμερα που δεν γουστάρουν φράκτες και λιμενικό.
-
Η βλακεία πάει σύννεφο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2