@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βασίλη θα συμφωνήσω ότι υπάρχει ρίσκο και όσο μεγαλώνει το ποσό της επένδυσης, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το ρίσκο.
Σε κάθε επένδυση και κάθε δουλειά υπάρχει.
Αλλά θα τα ξαναπώ.
Στον ευρύτερο περίγυρο μου υπάρχουν αρκετοί εργολάβοι και μηχανικοί εργολάβοι.
Η κρίση ξέσπασε το 2009 , 10 χρόνια σχεδόν δεν έκαναν τίποτα, αλλά μια χαρά ζούσαν, σπούδασαν παιδιά, διακοπές πήγαιναν, αμάξια αγόρασαν και τώρα πια μόλις άνοιξε η αγορά ξαναχτιζουν.
Αυτό, εμένα μου δείχνει ότι μια χαρά λεφτά έβγαζαν και συνεχίζουν να βγάζουν με τις κατασκευές και πωλήσεις κατοικιών.
Επίσης γνωρίζω πολλούς μηχανικούς που δούλευαν σε τεχνικές εταιρείες και την περίοδο της κρίσης ξενιτεύτηκαν....
Υπήρχαν πολλοί μικροί κατασκευαστές.
Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν νοικοκυραίοι, δηλαδή δεν πέταγαν τα λεφτά τους σε σπατάλες.
Ετσι μέσα στην κρίση, όσοι δεν βρέθηκαν με πολλά απούλητα, απλά έπαιξαν άμυνα.
Κάποιοι βέβαια που ήταν πολλά χρόνια στον χώρο και είχαν και λεφτά όταν ξεκίνησαν, άλλοι ήταν δεύτερη γενιά, είχαν μαζέψει αρκετό χρήμα.
Αλλωστε όταν δουλεύεις με μεγάλα ποσά βγάζεις και αρκετά, εφ΄ όσον όλα σου πάνε καλά και είσαι συνετός.
Από την άλλη πάρα πολλοί έπαθαν μεγάλες ζημιές, βγήκαν από το επάγγελμα, ενώ η υπερδεκαετής κρίση έβγαλε και αρκετούς λόγω ηλικίας και μη ύπαρξης διαδόχων.
Δεν μπορείς να γενικεύεις. Τα ίδια έγιναν και με το εμπόριο. Εκλεισαν μαγαζιά που ήταν 3η - 4η γενιά πάνω από 100 χρόνια. Αλλα επιβίωσαν.
Είναι θέμα πως θα σε βρει η στραβή.