-
@elteo said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@v_a said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@elteo said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Είχα μπροστά μου χτες ένα λευκό hybrid Yaris (leasing από την διαφήμιση στην πίσω πινακίδα) το οποίο πήγαινε σαν χελώνα 40km/h στην αριστερή της λ. Μαραθώνος. Eγώ από πίσω υπομονετικά χωρίς να του κάνω τίποτα. Φαίνονταν ότι κάτι έψαχνε στο κινητό, στην οθόνη δεν ξέρω. Λέω άστον. Σταματάμε σε κόκκινο. Και με το που ανάβει πράσινο πατάει μία και εξαφανίζεται. Τρελή επιτάχυνση το κουβαδάκι. Ξεκινάμε και οι υπόλοιποι χαλαροί και τον συναντάμε πιο κάτω να έχει κόψει. Τι ψυχολογικά είχε ένας θεός ξέρει.
Όχι δεν ήμουν εγω - leasing δεν έχω, ψυχολογικά έχω ναι
δεν είπα ότι ήσουν εσύ απλά μιας και το ανέφερες μου θύμησες το σκηνικό γιατί μου έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα έφυγε το κουβαδάκι από στάση....
Η φάση είναι οτι για μερικά sec νιώθεις ότι σε σπρώχνουν 200 hp και οχι 116. Έχει πλάκα ειδικά η εκκίνηση. Σκέψου οτι το εβαλα δίπλα στο παλιό μου 207 rc, και το άφησα πισω για αρκετά δεύτερα (ούτε εγώ το πίστευα).
Τι να πουν και οι Teslaίοι ομως... -
Εδώ δείχνει 10 δευτερόλεπτα.
Και στο κρος που έκανα μια εκκίνηση, μονο ηρεμία ένιωθα.
Έχετε μπει ποτέ σε αμάξι με 200 άλογα; έστω με 150 ; -
Επειδή έχω μεγαλώσει δεν με νοιάζουν πλέον αυτά. Θέλω ηρεμία.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έχετε μπει ποτέ σε αμάξι με 200 άλογα; έστω με 150 ;
1ον. Έχει επίσημα 9.7 (όχι 10, μην μας υποτιμάς )
2ον. Μίλησα απλά για γρηγορη εκκίνηση (όχι 0-100)
3ον. Δεν πρόσεξες ότι είχα στην κατοχή μου, το 🇨🇵 RC (ανεβασμένο στα 200hp από 175), άρα ναι έχω μπει.
Θα μας διαβάζει κανένας Teslaios και θα σκάει στα γέλια τώρα, γι αυτό το λήγω εδώ. -
Το δικό μου είναι 1.8 220 άλογα, 25 κιλά ροπής.
-
Νομίζω για το φαινόμενο του οδηγού που σέρνεται πρέπει να κοιτάξουμε αλλού. Έπεσε κι άλλο η τιμή της βενζίνης διεθνώς. Πως γίνεται ρε παιδιά και είναι κολλημένη εδώ στο 1.85 ρε γμτ;
-
Σέρνομαι και εγω ιδίως όταν το φανάρι 200 μέτρα μπροστά είναι κόκκινο , έρχονται οι άλλοι φουριόζοι απο πίσω ,μέσα στην πόλη δεν το καταλαβαίνω.
Όταν το φανάρι γίνεται πράσινο τρώνε την σκόνη μου ακόμη και μεγάλα σκούτερ απορούν μεχρι τα 50-60 μετα δεν πατάω αλλο γιατί και το επόμενο φανάρι κόκκινο είναι ,το αφήνω να ρολλάρει να φορτίσω την μπαταρία να είμαι ετοιμος και πάλι το ίδιο ,εχει πλάκα ιδίως όταν βλέπεις τη κατανάλωση διαδρομής στο 3,5
Ναι σαν 200 άλογα φεύγει το άτιμο και ξέρω πως είναι τα 200 άλογα
-
Εγώ είχα κάνει δοκιμή το απλό yaris full hybrid. Ναι στα πρώτα δλ φεύγει πολύ δυνατά σε σημείο που να λες ουαου, λόγω ηλ μοτέρ, μετά μπαίνει ο θερμικός κινητήρας και πέφτει η επιταγχυνση. Αλλά ναι μέχρι τα 60 χλμ/ώρα λες πως έχει παραπάνω από 116 άλογα.
Η αλλαγή ταχυτήτων ρίχνει πολύ την επιταγχυνση διότι όχι μόνο χάνει επιταγχυνση από την ίδια την αλλαγή αλλά και από το ότι το μοτέρ πέφτει σε χαμηλότερες ιπποδυνάμεις λόγω λιγότερων σαλ -
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εδώ δείχνει 10 δευτερόλεπτα.
Και στο κρος που έκανα μια εκκίνηση, μονο ηρεμία ένιωθα.
Έχετε μπει ποτέ σε αμάξι με 200 άλογα; έστω με 150 ;αμέ το προηγούμενο που είχα ήταν 2λιτρο tfsi 200 αλογάκια μαμά και με προγραμματάκι revo 260, αλλά είτε συμφωνούμε είτε δε συμφωνούμε άλλη η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα και τα yaris 4 γενιάς που έχουν μικρό βάρος και 80 ίππους ηλεκτρικό μοτεράκι είναι διαολάκια άμα το πατήσεις.
-
Αυτό μου είπε ένας φίλος που το έκανε test-drive, οτι "τραβάει" απρόσμενα καλά. Γενικά αν είμασταν σοβαροί σε τέτοια αυτοκίνητα έπρεπε να δίνουμε κίνητρο αγορών, θερμικά υβριδικά χαμηλών ρύπων που εξυπηρετούν τους πάντες αντι να ρίχνουμε όλο το βάρος στα τάμπλετ αλλά που μυαλό;
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
βάρος στα τάμπλετ αλλά που μυαλό;
Δώσε μας λιγο από το δικό σου...... Θα είχαμε μια υπέροχη χώρα.
Παρεμπιπτόντως έχουν κίνητρα όπως μη καταβολή τελών ταξινόμησης, μηδέν ετήσια τελη κτλ
-
@bassstarlet said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Σχετικο-άσχετο (γιατί αφορά υβριδικά) έχουμε τώρα το φαινόμενο, να σσσσσεεεερνονταιιιιιιι μερικοί στο δρόμο, προκειμένου να κάνουν οικονομία στο ρεύμα και μην αρχίσουν τα πιστόνια να ρουφάνε βενζίνη!
Είναι κόλπο. Σε υποτιμούν στο φανάρι, και μέχρι να κουμπωσουν 1ή - 2α, ο τύπος με το λευκό yaris έχει εξαφανιστεί. Δε φαντάζεσαι ποση πλάκα εχω ριξει σε φανάρια σε καγκουροφιμεγαμπρους..
Mα δεν μιλάω για στήσιμο στο φανάρι, όπου το παίζουν αδιάφοροι, αλλά εν κινήση, όπου αγανάκτησα και τον προσπέρασα.
-
Σχετικο-άσχετο (γιατί αφορά υβριδικά) έχουμε τώρα το φαινόμενο, να σσσσσεεεερνονταιιιιιιι μερικοί στο δρόμο, προκειμένου να κάνουν οικονομία στο ρεύμα και μην αρχίσουν τα πιστόνια να ρουφάνε βενζίνη!
Είναι κόλπο. Σε υποτιμούν στο φανάρι, και μέχρι να κουμπωσουν 1ή - 2α, ο τύπος με το λευκό yaris έχει εξαφανιστεί. Δε φαντάζεσαι ποση πλάκα εχω ριξει σε φανάρια σε καγκουροφιμεγαμπρους..
Mα δεν μιλάω για στήσιμο στο φανάρι, όπου το παίζουν αδιάφοροι, αλλά εν κινήση, όπου αγανάκτησα και τον προσπέρασα.
Δε θα σε πετύχω και εσένα σε κάνα φανάρι, που θα πάει...
-
Και τι θα έχεις να καυχιέσαι;Πως πέρασες τον τάφο με το καρμπυρατέρ;
Μόνο να μην έχω κέφια και βαράει κόφτες ο monoblock...χιχιχι! -
Εμενα δεν μου φανηκε ιδιαιτερα γρηγορο, ουτε στην εκκίνηση απο σταση . Ειδικα σε συγκριση με ενα υγιες 207 rc , δεν εχει καμια ελπιδα πουθενα
Σαν ενα αμαξι 115 ιππων επιταχυνει , δεν ενιωσα κατι καλυτερο -
Ok όχι για το rc αλλά μέχρι τα 60χλμ/ώρα είναι μαζί με το Rallye.
https://zeperfs.com/en/fiche1365-peugeot-207-1-6-thp.htm
https://zeperfs.com/en/fiche8761-toyota-yaris-iv-hybride.htm
Στα 80χλμ/ώρα έχουν μια μικρή διαφορά μισής καρότσας υπέρ του Rallye και μετά ανοίγει η ψαλίδα.
Το θέμα είναι όμως πως το yaris σε κάθε επιταγχυνση πιάνει αυτά τα νούμερα, ενώ το Rallye απαιτεί άριστες αλλαγές ταχυτήτων στον κόφτη.
Καθημερινά στις ευθείες των λεωφόρων που πιάνεις μέχρι τα 90χλμ/ώρα όντως σου δίνει την αίσθηση ενός rallye, ενω μπορεί να κινηθεί με μικρότερη κατανάλωση από παπακι
-
Ετσι είναι .
Ειδικά στην επιτάχυνση 0 έως 47,635 χαω ρίχνει κολώνες στα άλλα...
-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ετσι είναι .
Ειδικά στην επιτάχυνση 0 έως 47,635 χαω ρίχνει κολώνες στα άλλα...
Φτάνεις στο όριο ταχύτητας πόλης πρώτος.
-
Ω ναι, αν είσαι σε στενό, γιατί στις λεωφόρους έχει 70 και εκεί έχεις χάσει...
-
Γελάτε, γελάτε... όταν πάρω το model2 θα ψάχνετε όλοι τα μωρομάντηλά σας στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Άντε ρε Ελον, βγαλτο επιτέλους (γ@#₩τη μπαλαντεζα μου μέσα)
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση