-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Παρατηρησες την αποτομη αισθηση του φρενου? Ειναι ετσι και στο COROLLA? Σε ολα? Μπορει να ρυθμιστει αλλιως? Η το δικο ειναι ετσι αραγε? Παντως το 'ξεγελαω' πολλες φορες με το ACC, δηλαδη αν ειναι ενεργοποιημενο, πρωτα μειωνω ταχυτητα απο αυτο και μετα παταω φρενο.
Τι εχει να μας πει για το παραπανω και ο Προεδρος @a65 (θα απαντησω στο δικο σχολιο συντομα) αλλα και ο @monman2?
Σε πρώτη επαφή τα φρένα είναι απότομα , τώρα όμως μπορώ και το κάνω να κινείται τόσο αργά που το ταχύμετρο δείχνει 0 χλμ χωρίς να μπει το hold.
Αιτία: ο χώρος που παρκάρω είναι δύσκολος και πρέπει να το "ακουμπάω" απαλά στα αφρώδη πλαστικά που εχω βάλει , η εκπαίδευση απέδωσε και πλέον στα φανάρια μπορώ και το σταματάω χωρίς να μπουν τα κανονικά φρένα πράγμα που το νοιώθεις στο πεντάλ.
Γενικά το YC hybrid δεν είναι βαρετό όπως λένε μερικοί μερικοί αντίθετα δίνει σε εναν οδηγό που του αρέσουν τα αυτοκίνητα πολύ υλικό για να περνάει την ώρα του απο το μποτιλιάρισμα μεχρι την οδήγηση στην ΕΟ.
Εχω βάλει στόχο πχ να αλλάξω μπροστινά τακάκια μετά τα 120,000 χλμ ,θέλει να κατανοείς την λειτουργεία του μηχανήματος για να το επιτύχεις πράγμα που μου αρέσει.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ πάντως ψαρωσα...
Καλό ψέμα @gatoz !
Έγινες γαυρακι;
#kalo_mina
#pote -
Παρατηρησες την αποτομη αισθηση του φρενου? Ειναι ετσι και στο COROLLA? Σε ολα? Μπορει να ρυθμιστει αλλιως? Η το δικο ειναι ετσι αραγε? Παντως το 'ξεγελαω' πολλες φορες με το ACC, δηλαδη αν ειναι ενεργοποιημενο, πρωτα μειωνω ταχυτητα απο αυτο και μετα παταω φρενο.
Τι εχει να μας πει για το παραπανω και ο Προεδρος @a65 (θα απαντησω στο δικο σχολιο συντομα) αλλα και ο @monman2?
- εδω ηθελα να αναφερω και κατι που γινοταν αναφορα και μια σχετικη αντιπαλοτητα σε προηγουμενες σελιδες απο την 310 αλλα ας μη το κανουμε μεγαλο το σεντονι και με 'μαλωνει' ο Προεδρος. Και δε θυμαμαι τι ακριβως κιολας
Πως να ρυθμιστεί?
Μόνο το πόδι μπορείς να ρυθμίσεις, όντως μου είχαν κάνει εντύπωση τα φρένα από τη πρώτη μέρα αλλά ασφαλή συμπεράσματα πιστεύω θα βγάλω με το hybrid assistant πότε είναι αποδοτικό το φρενάρισμα, άμα το παραλάβω θα επανέλθω. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@pgp737ng said in Toyota Yaris Cross:
Έχεις σκεφτεί να βάψεις και τις ζάντες μαύρες?
Ναι, αλλα με διχρωμια... Για να ειναι οπως σε καποιες ζαντες που υπηρχαν στη διαμορφωση του αυτοκινητου στην ιστοσελιδα της ΤΟΥΟΤΑ. Ειχα επικοινωνησει μετα την αποφαση την αγορας με δυο φανοποιια αλλα δεν απαντησαν ποτε... Και αφου ηρθε το αυτοκινητο 4 μηνες πιο μπροστα και δεν ξαναασχοληθηκα... Γιατι μου αρεσε η αντιθεση με το μαυρο χρωμα δια ζωσης. Πριν μονο σε φωτογραφιες και σε ενα bronze ειχα δει που κυκλοφορουσε κοντα απο Γεναρη του 22... Ολα τα αλλα ηταν ADVENTURE, STYLE & PREMIER στις αντιπροσωπειες...
Θα με κανετε τωρα αν βρω χρονο να ψαχνω να δω πως δειχνουν ετσι...
Καλά κάνανε και δε σου απαντήσανε γιατί τα φανοποιεία δεν κάνουν ηλεκτροστατικές βαφές, άμα αποφασίσεις να τις βάψεις πρέπει να ψάξεις αλλού.
π.χ.https://www.nikospettas.com/el/Ερώτηση: ετήσιο σέρβις έκανες? πόσο πλήρωσες?
καθαριστικό για το σύστημα καυσίμου σου δώσανε?Μηπως δε τα ονομαζομαι φανοποιεια? Ηταν εξειδικευμενα για αναλογες βαφες... Ειχαν και κατι εντονες οπως στην ιστοδελισαπου μου εστειλες. Αν θυμαμαι καλα το ενα ηταν Θεσ/νικη και το αλλο Λαρισα, Βολο? Δεν θυμαμαι θα προσπαθησω να δω το αρχειο e-m@ils & messages.
Τελικα πολυ καλα κανανε
Εφτασα τα 15.000 χλμ. το φθινοπωρο, σε κανενα μηνα λογικα θα κανω το δευτερο των 30.000. Νομιζω κοστισε 128 ευρω. Οχι δε νομιζω. Καπου αναφερε και κατι αλλο αλλα επειδη διαβαζω το forum απο τις σελιδες που εμεινα και τη ροη του τελος 'χανω τη μπαλα'. Επρεπε? Να το ζητησω. Θα προσπαθησω να το θυμαμαι. Θα μπορουσα να βαλω και ενα μονος μου?
Βy the way σχετικα με τα φιμε... Δε μου ειναι ευκολο απο αποψη χρονου να κανω re-size της φωτογραφιες για να τις σηκωσω εδω επομενως θα ποσταρω συντομα το πως φαινεται το αυτοκινητο (μετα τις δικες μου παρεμβασεις) απο μια που ειχα βρει @ wikipeida... Το θεμα ειναι να βρω αν ειναι ακομα online η που η την αποθηκευσα...
Σαν μικρο-μπαμπας ο χρονος του μπαμπα σκετου ειναι ελαχιστος ως μηδενικος...
-
- εδω ηθελα να αναφερω και κατι που γινοταν αναφορα και μια σχετικη αντιπαλοτητα σε προηγουμενες σελιδες απο την 310 αλλα ας μη το κανουμε μεγαλο το σεντονι και με 'μαλωνει' ο Προεδρος. Και δε θυμαμαι τι ακριβως κιολας
Πως να ρυθμιστεί?
Μόνο το πόδι μπορείς να ρυθμίσεις, όντως μου είχαν κάνει εντύπωση τα φρένα από τη πρώτη μέρα αλλά ασφαλή συμπεράσματα πιστεύω θα βγάλω με το hybrid assistant πότε είναι αποδοτικό το φρενάρισμα, άμα το παραλάβω θα επανέλθω.Ε δε ξερω, ελεγα μηπως - ασχετος ετσι, μη με γιαουρτοσετε - χαλαρωνοντας κατι, ντιζα? Η με καποια ψηδιακη ρυθμιση? Εκτος αν παιζουν ρολο μεγαλο και οι κλιματολογικες συνθηκες. Πχ. Σε μηχανημα που χειριζομαι οταν εχει υγρασια. βροχη κοκκαλωνει...
Τωρα το εχω συνηθησει, ειναι μερικες φορες που το νιωθω εντονο.
Προσπαθω μερικες φορες να βλεπω αμεσα το MyT τι γραφει, οπως προχθες που το σπινιαρα για πρωτη φορα, ακουσα λαστικα, αναψε λαμπακι και εκανε και τουτ-τουτ τι θα ελεγε το application αλλα μου 'εφαγε τη διαδρομη''...
Γραφει πολλες φορες για το φρενο, να ειμαι πιο προσεκτικος αλλα δε γινεται να εισαι με το οριο ταχυτητας με 50 - 60 και να το ακουμπας και να το γραφει αυτο! Αν το πατησεις πολυ εχει κοκκαλωσει το αμαξι... Οπως επισης, σταματαω για καφε. Ξεκιναω και σε 100 μετα εχει κυκλικο κομβο και μου λεει μετα οτι πρεπει απο 90 μετρα να κοβω!!! Σας το ειχα ξαναφερει αυτο...
Ειναι τρελοι αυτοι οι Ρωμαιοι... Ασχετο...
Τι να παραλαβεις? Γκατζετακι εξτρα?
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Σε πρώτη επαφή τα φρένα είναι απότομα , τώρα όμως μπορώ και το κάνω να κινείται τόσο αργά που το ταχύμετρο δείχνει 0 χλμ χωρίς να μπει το hold.
Αιτία: ο χώρος που παρκάρω είναι δύσκολος και πρέπει να το "ακουμπάω" απαλά στα αφρώδη πλαστικά που εχω βάλει , η εκπαίδευση απέδωσε και πλέον στα φανάρια μπορώ και το σταματάω χωρίς να μπουν τα κανονικά φρένα πράγμα που το νοιώθεις στο πεντάλ.
Γενικά το YC hybrid δεν είναι βαρετό όπως λένε μερικοί μερικοί αντίθετα δίνει σε εναν οδηγό που του αρέσουν τα αυτοκίνητα πολύ υλικό για να περνάει την ώρα του απο το μποτιλιάρισμα μεχρι την οδήγηση στην ΕΟ.
Εχω βάλει στόχο πχ να αλλάξω μπροστινά τακάκια μετά τα 120,000 χλμ ,θέλει να κατανοείς την λειτουργεία του μηχανήματος για να το επιτύχεις πράγμα που μου αρέσει.
Αργα, ακουμπαω, εχω βαλει, νιωθεις, δινει σε εναν... υλικο για να περναει την ωρα... μου αρεσει...
Μας φτιαχνεις! Εσυ δεν οδηγεις! Κυκλοφορεις με japanese idol!!!
-
Τα βάζεις ανακατεμένα τα θέματα, θα προσπαθήσω να απαντήσω.
- Μου δώσανε στο ετήσιο σέρβις ένα petrol fuel system cleaner, παρόλο που δε μου έχει βουλώσει το gpf ή κάτι άλλο. Αυτό το βάζεις μόνος σου σε γεμάτο τεπόζιτο, σχετικό βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=4EXpdxN2vNg
- κι εγώ έχω μπερδευτεί με το φρενάρισμα και επειδή μου αρέσουν τα gatzetakia παράγγειλα ένα obd link για
να παίζωνα έχω πιο πολλές πληροφορίες http://hybridassistant.blogspot.com/p/dashboard.html
άμα δουλέψει και βγάλω συμπεράσματα θα ενημερώσω.
-
Η δωρεάν εφαρμογή Hybrid Assistant (για Android συσκευές) είναι εξαιρετική.
Τη χρησιμοποιώ χρόνια στα υβριδικά Toyota που είχα και έχω και πραγματικά βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης ενός υβριδικού αυτοκινήτου, ενώ μαθαίνεις πολλά πράγματα, χρησιμοποιώντας την.
Θέλει καλό αντάπτορα OBD (προσωπικά χρησιμοποιώ τον OBDLink LX) για να δουλέψει απροβλημάτιστα. -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μας φτιαχνεις! Εσυ δεν οδηγεις! Κυκλοφορεις με japanese idol!!!
Αφιερωμένο
Youtube Video -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Τη χρησιμοποιώ χρόνια στα υβριδικά Toyota που είχα και έχω και πραγματικά βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης ενός υβριδικού αυτοκινήτου, ενώ μαθαίνεις πολλά πράγματα, χρησιμοποιώντας την.
Θέλει καλό αντάπτορα OBD (προσωπικά χρησιμοποιώ τον OBDLink LX) για να δουλέψει απροβλημάτιστα.Σωστά
αυτό παράγγειλα γιατί έχω android κινητό, ελπίζω να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το φρενάρισμα και γενικά. -
Θέλει καλό αντάπτορα OBD (προσωπικά χρησιμοποιώ τον OBDLink LX) για να δουλέψει απροβλημάτιστα.Σωστά
αυτό παράγγειλα γιατί έχω android κινητό, ελπίζω να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το φρενάρισμα και γενικά.Δίνει απίστευτο όγκο πληροφοριών, τόσο real time, όσο και σε μορφή report μετά από κάθε διαδρομή.
Θα πάθεις πλάκα.
Όσο για τα φρεναρίσματα, θεωρεί efficient (με σήμα την πράσινη δισκόπλακα), όσα είναι απαλά και δίνουν ενέργεια στην μπαταρία. Εάν είναι πιο απότομα, παροτι παλι δίνουν ενέργεια, δεν τα θεωρεί efficient, οπότε η δισκόπλακα γίνεται κόκκινη.
Βρες μια ωραία μαγνητική βάση για να στερεωσεις το κινητό.
Μέσω mirroring μπορείς να βλέπεις την εφαρμογή και από την κεντρική οθόνη, αλλά χάνεις Android auto κλπ. -
αυτό παράγγειλα γιατί έχω android κινητό, ελπίζω να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το φρενάρισμα και γενικά.Δίνει απίστευτο όγκο πληροφοριών, τόσο real time, όσο και σε μορφή report μετά από κάθε διαδρομή.
Θα πάθεις πλάκα.
Όσο για τα φρεναρίσματα, θεωρεί efficient (με σήμα την πράσινη δισκόπλακα), όσα είναι απαλά και δίνουν ενέργεια στην μπαταρία. Εάν είναι πιο απότομα, παροτι παλι δίνουν ενέργεια, δεν τα θεωρεί efficient, οπότε η δισκόπλακα γίνεται κόκκινη.
Μέσω mirroring μπορείς να βλέπεις την εφαρμογή και από την κεντρική οθόνη, αλλά χάνεις Android auto κλπ.Αυτό το προγραμμα δούλευει μονο με τα νεας γενιάς υβριδικά ; Ή θα μπορούσα να δω πληροφοριες και στο παλιό γιαρις ;
-
το πρόγραμμα (app) είναι δωρεάν στο playstore, έχει λίστα με τα συμβατά μοντέλα
https://hybridassistant.blogspot.com/p/cars.html
το obd link για να διαβάσει τα δεδομένα δεν είναι δωρεάν (κάνα 100ρικό) αυτό είναι για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν θύρα και υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Θα πάθεις πλάκα.
Μέσω mirroring μπορείς να βλέπεις την εφαρμογή και από την κεντρική οθόνη, αλλά χάνεις Android auto κλπ.Αυτό το προγραμμα δούλευει μονο με τα νεας γενιάς υβριδικά ; Ή θα μπορούσα να δω πληροφοριες και στο παλιό γιαρις ;
Κατά 99% θα δουλέψει και σε παλιό Yaris.
Αν είσαι Αθήνα, χαρά μου να το δοκιμάσουμε στο αυτοκίνητό σου. -
το obd link για να διαβάσει τα δεδομένα δεν είναι δωρεάν (κάνα 100ρικό) αυτό είναι για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν θύρα και υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογέςΕπίσης εξαιρετική εφαρμογή της ίδιας ομάδας developers, το Tire assistant, που διαβαζει real time σε ακινησία πίεση αέρα και θερμοκρασία ελαστικών, αρκεί να είναι εγκατεστημένοι στους τροχούς οι κατάλληλοι αισθητήρες
-
Έχω obd adaptors. Έναν Bt και έναν WiFi. Έχω ρίξει πολύ coding με τη Χ1.
-
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
τσουρ με παραδοση 11ο.
και 27000 του γατου θα πανε στη μισητη....ουτε για πρωταπριλιά!!!!
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
τσουρ με παραδοση 11ο.
και 27000 του γατου θα πανε στη μισητη....ουτε για πρωταπριλιά!!!!
Το πρωταπριλιάτικο φάνηκε και από το χρόνο παράδοσης και από την τιμή.
27 ούτε με σφαίρες bt adventure.
Τσιμπάει 29 πια. -
το obd link για να διαβάσει τα δεδομένα δεν είναι δωρεάν (κάνα 100ρικό) αυτό είναι για όλα τα αυτοκίνητα που έχουν θύρα και υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογέςΕπίσης εξαιρετική εφαρμογή της ίδιας ομάδας developers, το Tire assistant, που διαβαζει real time σε ακινησία πίεση αέρα και θερμοκρασία ελαστικών, αρκεί να είναι εγκατεστημένοι στους τροχούς οι κατάλληλοι αισθητήρες
Τις κατεβασα και τις 2 εφαρμογές!
Εχω τον OBDLink LX που βλέπω είναι και ο πρώτος προτεινόμενος από την ομάδα!
Ισως το βράδυ κατσω να το δοκιμάσω στο γιαράκι! Για τα λαστιχα τι συστημα πρέπει να έχεις; Το γιαρις έχεις αισθητήρες που απλά ειδοποιεί στο καντράν αν εχεις μειωμενη πίεση... δεν δείχνει ανα λάστιχο τις ενδειξεις! Εκει θα παίξει;
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Τις κατεβασα και τις 2 εφαρμογές!
Εχω τον OBDLink LX που βλέπω είναι και ο πρώτος προτεινόμενος από την ομάδα!
Ισως το βράδυ κατσω να το δοκιμάσω στο γιαράκι! Για τα λαστιχα τι συστημα πρέπει να έχεις; Το γιαρις έχεις αισθητήρες που απλά ειδοποιεί στο καντράν αν εχεις μειωμενη πίεση... δεν δείχνει ανα λάστιχο τις ενδειξεις! Εκει θα παίξει;
Δοκίμασε το, μπορεί και να δείξει πιέσεις-θερμοκρασίες, ανεξαρτήτως που δεν τις βλέπεις στο αυτοκίνητο.
Toyota Yaris Cross