-
Καλά περιμένεις να συμφωνήσει ο Λαπ ?
Και 3 λίτρα κατανάλωση να του δείξεις, θα πεί ότι έχει 2,9 αυτός.
Και βέβαια ξεχνάει ότι τα αιρκρος μας έχουν 9,5 0-100 και όχι 10,5.
-
Ο munro δεν του πολύ αρέσει αυτή η μέθοδος διότι λέει φοβάται τις επαφες τις μπαταρίας. Βγάλε-βαλε λέει θα παρουσιαστεί πρόβλημα. Προτιμά τις μόνιμες σταθερές. Χαρακτηριστικά έλεγε πως αν ένα πράγμα είναι να χαλάσει σε ένα ηλεκτρικό/νικό στοιχείο,τότε αυτό είναι οι επαφές του.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλά περιμένεις να συμφωνήσει ο Λαπ ?
Και 3 λίτρα κατανάλωση να του δείξεις, θα πεί ότι έχει 2,9 αυτός.
Και βέβαια ξεχνάει ότι τα αιρκρος μας έχουν 9,5 0-100 και όχι 10,5.
Όχι ρε με 4,8-5 λίτρα το υπολόγισα και με 1,85 τη βενζίνη που είδα σε ένα πρατήριο. Βάλε 1,92 μέσος όρος βγαίνει 63 ευρώ
Περίπου 3,5 ευρώ διαφορά στα 700 χλμ απόσταση....σιγά τα αυγά.... Μπροστά στο τράκα τρουκα.Και πληρώνω και διπλάσιο φόρο!!!!
Και όλων τον φόρο των diesel, πάλι εγώ τον πληρώνω!!!!!, Τα επιδόματα μου μέσα.
Η κατανάλωση αυτή για νορμάλ κίνηση και σε επαρχιακό είναι και υψηλή. Σε επαρχιακό μέχρι 90 χλμ/ώρα βλέπω από 3,5-4 λίτρα. Θυμάμαι καλοκαίρι χαλαρά σε επαρχιακό χωρίς κλίμα με ανοιχτά παράθυρα, έγραφε 3,2λ/100χλμ..
Σύμφωνα με τη τηλεμετρηση του drive στα 10,5 " είσαι.
-
Θα το πουλήσω να πάρω ένα Σουίφτ να ανακατεύω τη βενζίνη, να βάλω και 10 χιλιάρικα στη τσέπη για να πληρώνω μεταφορική για τα πράγματα και ΚΤΕΛ για τους υπόλοιπους επιβάτες, μία η άλλη θα μου έρθει.
-
Πάρε ένα Suzuki Swift 1.3 DDiS να μη ξέρει τι να πει ο λαπ μετά.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα το πουλήσω να πάρω ένα Σουίφτ να ανακατεύω τη βενζίνη, να βάλω και 10 χιλιάρικα στη τσέπη για να πληρώνω μεταφορική για τα πράγματα και ΚΤΕΛ για τους υπόλοιπους επιβάτες, μία η άλλη θα μου έρθει.
Πρώτα από όλα τέτοιο χλατσωτο ανακάτεμα η citroen δυστυχώς ούτε στα πιο αγωνιστικά της όνειρα. Καλά έκανες και πήρες ιαπωνικό αυτόματο, διότι στο χειροκίνητο δεν το κατέχει. Μόνο τα Μάζντα είναι ανώτερα από κάτι ιαπωνικά ζουζούνια και αυτό όχι κατά πάρα πολύ αλλά οκ είναι κάπως καλύτερα.
Καλά δεν μιλώ για αίσθηση οδήγησης σε σύγκριση με την βάρκα στο γιαλό. Αλλά τουλάχιστον έχεις άνεση.
Από χώρο επιβατών μη νομίζεις ότι απέχει πολύ στον χώρο των πίσω επιβατών. Δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά suzuki.Κατά τα άλλα εσύ αγόρασες.... Τώρα θα πας είπες σε ηλεκτρικό.
Αν αγοραζες σήμερα σαφέστατα ανώτερη η κορολλα κροςς στα πάντα.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πάρε ένα Suzuki Swift 1.3 DDiS να μη ξέρει τι να πει ο λαπ μετά.
Καλό, αλλά πολύ τρακτέρ....
-
Άσχετο, και δεν είμαι καν σίγουρος,
The reason diesels are never targetted is they only have 2-way cats, and don't have any rhodium in them, which is the big money metal; They only have Palladium and Platinum which by comparison are worthless (Which is a funny thing to say and shows just how ridiculously expensive rhodium is!).
-
Άσε που πολλοί dieselάδες τους βγάζουν έτσι κι αλλιώς... χαχαχαχα.
Νομίζω ότι στοχοποιούν καταλύτες που βγαίνουν εύκολα και είναι σίγουροι ότι έχουν μεγάλη ποσότητα μετάλλου. Η αρχή είχε γίνει με τα Prius, τώρα δεν ξέρω που παίζει η "αγορά", αλλά στην ελλάδα νομίζω τσιμπάνε πολύ vag και bmw. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άσε που πολλοί dieselάδες τους βγάζουν έτσι κι αλλιώς... χαχαχαχα.
Νομίζω ότι στοχοποιούν καταλύτες που βγαίνουν εύκολα και είναι σίγουροι ότι έχουν μεγάλη ποσότητα μετάλλου. Η αρχή είχε γίνει με τα Prius, τώρα δεν ξέρω που παίζει η "αγορά", αλλά στην ελλάδα νομίζω τσιμπάνε πολύ vag και bmw.Από ότι διάβασα στα φόρουμ έξω που λίγο το έψαξα, για κάποιο λόγο τα υβριδικά ήταν πρώτα (άρα Toyota) και ιδιαίτερα τα παλιότερα, γιατί στις καινούργιες γενιές έχουν μειώσει κάποιες σπάνιες γαίες. Επίσης παίζει ρόλο και το πως τοποθετούνται στο αυτοκίνητο. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, αλλά ανέφεραν κάποια μοντέλα που ήταν πανευκολο να βγουν, νομίζω το Prius ήταν ένα από αυτά, και η καινούργια Corolla λιγότερο (;), Κάτι τέτοιο..
Πάντως παρατηρώ τα προβλήματα πλέον είναι κοινά στον δυτικό κόσμο, και σε απανθρωπιά και σε μεθοδολογία..
Διάβαζα ότι στην ακμή του COVID, έμπαιναν σε πάρκινγκ νοσοκομείων και άρπαζαν των ανθρώπων που ήταν σε COVID κλινικές..
Επίσης για χαλκό και τα λοιπά τα ίδια με εμάς, και τελικά το περιόρισαν κατά 90% με μία μέθοδο καταγραφής με ψεκασμό DNA (Αγγλία/Γερμανία σίγουρα) ενεργή συμμετοχή της αστυνομίας με πολλές συλλήψεις συμμοριών και εμπόρων και αυστηροποιηση των ποινών.
Στην Αφρική είδα ότι σε κάποιες χώρες ήταν τόσο μεγάλη η κλοπή χαλκού, οπότε αναγκάστηκαν οι εταιρείες να βάλουν κατ'ευθειαν οπτικές ίνες (!) οπότε εκεί είχαν και ένα παράπλευρο όφελος με ταχύτερες και μεγαλύτερες ροές δεδομένων στα δίκτυά τους πλέον!
Επίσης έχει γίνει και αυτό, (Ελλάδα αυτό) έκλεψαν τεράστια Καρούλια οπτικών ινών επειδή νόμισαν ότι είναι με χαλκό, και τα έκαιγαν τσάμπα στους καταυλισμούς..τσάμπα καρκίνος..η ζημιά βέβαια τεράστια για την εταιρεία, αλλά και τσάμπα κόπος γι' αυτούς! Γενικά τσάμπα μάγκες!
Επίσης το "γδυσιμο" αυτοκινήτων και επιλεκτική κλοπή ανταλλακτικών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλο τον δυτικό κόσμο.
Α! Και το άλλο που διάβασα, για έξω που είναι πιο μπροστά από εμάς στα ηλεκτρικά, σπάνε το πίσω τζάμι στον χώρο αποσκευών και κλέβουν τα καλώδια φόρτισης! Αυτός είναι ο συνηθέστερος τρόπος κλοπής καλωδίων έξω, αφού όταν φορτίζουν κάνει τζιζ!
Μου έκανε εντύπωση πόσο κοινά ήταν τα προβλήματα γενικώς..
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είναι καλά 60€ για 700χλμ στην εθνική, στις μέρες μας?
Περιλαμβάνει και κίνηση πιο κεντρικά, στα αμιγή κομμάτια αυτοκινητοδρομου, που σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν για πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά για όρια, πλησίαζε τα 4λτ/100Πω ρε dieselαδες θα μας τρελάνετε!
Για 330χλμ προχθές με 8,5/100 πήγαινε-έλα Τρίπολη έδωσα 55 περίπου ευρώ ελληνικής 98άρας, της ακριβότερης του πλανήτη αλλά κορυφαία σε ποιότητα που λέει και ο Αδωνις. (τα έσπαγε ο κομπρέσσορας σε δυνατά ανοίγματα απο 2α μετά απο κάθε πληρωμή διοδίων)
Μάλλον τελικά έχετε δίκιο μαζί με τον @dublin ...το μέλλον στην δυστοπική Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2035 είναι το πετρελαιάκι!
Άντε να ξεφορτωθούν τα diesel του 2018-2019 οι Ευρωπαίοι και οι δικές μας Leasing τώρα που τελειώνει η τετραετία μίσθωσης να βγάλουν στο σφυρί τα δικά τους να πάρουμε κανα C3 , 2008 , 3008 να σωθούμε μέχρι τα γεράματα μας!
-
Πάρε υβρίδικο, ή υγραέριο ρενω
-
Εντωμεταξυ τα παράγωγα του dpf, ακόμα και όταν κάνει αναγέννηση.
Δηλαδή φορολογούμε λιγότερο ένα καύσιμο που παράγει αισθητά περισσότερη αιθάλη και στάχτη από ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα βενζίνης, καλά για τα υβρίδια δεν το συζητώ, που και ακόμα και με τα dpf να λειτουργούν άψογα, αναπνέουμε τα παράγωγα αυτά κατά την αναγέννηση τους.
"Soot particles form in the engine’s combustion chamber as the result of incomplete combustion. The particles glow and agglomerate in the exhaust system before reaching the DPF, where the particles are captured in the filter and oxidized during the regeneration process. Ash, which is the incombustible material left behind following the regeneration process builds up over long periods of time. In conventional diesel engines, only a small percentage of the soot is composed of ash, typically less than 5%
........
The ash, in comparison, is much lighter in color and is composed of primarily metallic components which are incombustible. Although many sources contribute to ash, the majority of the ash originates in the engine oil."
-
Λέτε να καταφέρει ο Λαπ λέγε λέγε, να το γυρίσουν κι άλλοι στο ντίζελ;
-
Εφόσον το φορολογούν λιγότερο πολλοί το σκέφτονται.
-
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είναι καλά 60€ για 700χλμ στην εθνική, στις μέρες μας?
Περιλαμβάνει και κίνηση πιο κεντρικά, στα αμιγή κομμάτια αυτοκινητοδρομου, που σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν για πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά για όρια, πλησίαζε τα 4λτ/100Πω ρε dieselαδες θα μας τρελάνετε!
Για 330χλμ προχθές με 8,5/100 πήγαινε-έλα Τρίπολη έδωσα 55 περίπου ευρώ ελληνικής 98άρας, της ακριβότερης του πλανήτη αλλά κορυφαία σε ποιότητα που λέει και ο Αδωνις. (τα έσπαγε ο κομπρέσσορας σε δυνατά ανοίγματα απο 2α μετά απο κάθε πληρωμή διοδίων)
Μάλλον τελικά έχετε δίκιο μαζί με τον @dublin ...το μέλλον στην δυστοπική Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2035 είναι το πετρελαιάκι!
Άντε να ξεφορτωθούν τα diesel του 2018-2019 οι Ευρωπαίοι και οι δικές μας Leasing τώρα που τελειώνει η τετραετία μίσθωσης να βγάλουν στο σφυρί τα δικά τους να πάρουμε κανα C3 , 2008 , 3008 να σωθούμε μέχρι τα γεράματα μας!
Μα θυμάσαι τότε που έτυχε να λέω για την Πάτρα;! Τελικά όχι μόνο κατέβηκα, όχι μόνο τελικά από το χαμό στη Πάτρα φύγαμε και πήγαμε λίμνη Τσιβλού και γύρω γύρω, όχι μόνο κάναμε έξτρα 2 μέρες βόλτες, τελικά βάλαμε πριν καμία δεκαριά μέρες πάλι..δεν θα ήθελα καθόλου να έχω ηλεκτρικό αυτές τις μέρες!
Τελευταίες μέρες έτυχε πάλι να δουλεύω Θυμάρι - Λαγονήσι, πήρα C3, την προηγούμενη εβδομάδα κέντρο Αθήνα (Σταδίου κιόλας) και Παγκράτι πήγα - και με εξοπλισμό! - με το 100σταρι..βαριόμουν καν να περπατήσω από το μετρό..
Ανάλογα την χρήση είναι όλα, δεν υπάρχει μία γενική οδηγία..ο τρόπος χρήσης, οι συνήθειες και οι επιλογές των άλλων είναι τόσο διαφορετικές που δεν μπορούμε να κρίνουμε ελαφρά την καρδία.. έτσι πιστεύω εγώ προσωπικά, και είμαι υπέρ της εξειδίκευσης και των πολλών επιλογών..
Για Ελλάδα, Βαλκάνια και λοιπές δημοκρατικές μη) δυνάμεις, ένα diesel- ακι συνήθως είναι πολύ βολικό για μία οικογένεια.
Δεν είναι τυχαίο που λίγο πριν το τέλος υπάρχει μία ανάκαμψη σε diesel. Βλέπει και ο κόσμος ότι τελειώνει η επιλογή αυτή και παίρνουν ίσως το τελευταίο τους diesel- ακι. Είδαμε Corsa/C3 που είναι και από τα φθηνότερα ξεπούλησαν κυριολεκτικά..100 άλογα σε αυτά τα αμαξώματα έχεις και καλές σχετικά επιδόσεις, αδιανόητη αυτονομία, και καλή οικονομία - δεν πληρώνουν συνήθως καν τέλη, έχουν ακόμη πλεονεκτήματα..το 2035, αν θα είναι και τότε το τέλος, βλέπει ο άλλος ότι είναι πολύ μακριά, αν κάνουν και πολλά χιλιόμετρα σε 2-3 χρόνια έχουν κάνει απόσβεση, και αν το κρατήσουν και μία 8ετία (μέχρι το 2031..) μετά και να το πετάξουν δεν τους νοιάζει..
Εγώ το C3 το έχω από το 12.. για παλιοσίδερα να το δώσω τα έχει βγάλει τα λεφτά του..
-
Γύρω στα 150 χλμ αστικα απ το τελευταίο γέμισμα και γύρω στα 600χλμ εθνική με διόδια, λίγο πατημένο στο πήγαινε για αεροδρόμιο, στα όρια ταχύτητας στο γυρισμό γιατί έριχνε τουλούμια, σύνολο 760 χλμ άναψε λαμπακι ρεζέρβα πρώτη φορά με υπόλοιπο 55χλμ στο Βόλο.
42 λίτρα γέμισμα σήμερα, χρέωση 67€, η αντλία μέτρησε δηλαδή 5.5λτ μέση κατανάλωση.Αυτά είναι τα καλά του ντίζελ.
Τα άσχημα τα λέει ο Λαπ, μαζί με αυτά που φαντάζεται... -
Δεν φαντάζεται τίποτα. Απλά εσύ έχεις εντυπωσιαστεί από την χαμηλή κατανάλωση που πλέον και τα βενζίνης έχουν. Το μυαλό σου έχει μείνει πίσω σε εποχές που τα βενζίνης έκαιγαν αρκετά....
Τα νούμερα που λες τα έχει άνετα ένα υβριδικό Τογιότα με 200 άλογα.
Ακόμα και ένα mild hybrid με 90 άλογα τα έχει ψωμοτυρι. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν φαντάζεται τίποτα. Απλά εσύ έχεις εντυπωσιαστεί από την χαμηλή κατανάλωση που πλέον και τα βενζίνης έχουν. Το μυαλό σου έχει μείνει πίσω σε εποχές που τα βενζίνης έκαιγαν αρκετά....
Τα νούμερα που λες τα έχει άνετα ένα υβριδικό Τογιότα με 200 άλογα.
Ακόμα και ένα mild hybrid με 90 άλογα τα έχει ψωμοτυρι.Ακόμα και ένα απλό βενζίνης προσεγγίζει αυτές τις τιμές (corolla βενζίνης 1.5)
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πάρε υβρίδικο, ή υγραέριο ρενω
Να είναι και φθηνό βρε Lap μου.
Με 17-18κ να παίρνεις B καλοεξοπλισμένο ή C basic diesel Euro6d μέχρι 100000χλμ το πολύ.
Και μέχρι 22κ αντίστοιχα SUV
Μέχρι εκεί φτάνει ο μέσος Έλληνας.Σήμερα στην αγορά μτχ άντε να υπάρχουω 2-3 ευκαιρίες σε hybrid.
Προχθές είδα σε αγγελία κάποιας αντιπροσωπίας Toyota corolla hybrid black edition 22.500€ με 17500χλμ.
Το λές και ευκαιρία πλέον εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές.
https://autoaggelies.gr/metaxeirismena/aggelia.asp?car=434375-TOYOTA-COROLLA
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά