@sabas_thess said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Προσωπική εμπειρία, ίδιο ακριβώς όχημα, ίδια ακριβώς χιλιόμετρα, μηχανικό κιβώτιο αμφότερα και οδηγώ αμφότερα συστηματικά (ακόμα και το χρώμα είναι ίδιο!). 308 MK2 puretech 1.2T (3cyl) δικό μου vs της δουλείας το αντίστοιχο 1.5 blueHDI (4cyl σωστά;). Συγνώμη αλλά σε κραδασμούς, τραχύτητα, θόρυβο (αυτά δεν αποτελούν το σύνολο του NVH;) τα οχήματα είναι μέρα με την νύκτα.
Πολιτισμένος/ραφιναρισμένος ο blueHDI για diesel (σε σχέση πχ με το προηγούμενο Corsa by GM diesel του κουνιάδου μου αλλά και το Golf 7 1.6 Tdi κολλητού) αλλά ο puretech είναι σαν γατάκι που σου κάνει νάζια μπροστά του. Μεγάλη διαφορά υπέρ του puretech σύμφωνα τουλάχιστον με την δική μου αντίληψη. Θα έλεγα μάλιστα ότι ο blueHDI κρύος με ενοχλεί και χαίρομαι που δεν τον επέλεξα στην αγορά του 308. Ε, δεν είναι δα και 3008 να πεις ότι τον χρειάζεται.
Και οι 2 αυτοί κινητήρες είναι από τους πιο πολιτισμένους στην κατηγορία τους.
Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε review (κυρίως τα παλιότερα όταν είχαν βγει) και θα το διαπιστώσεις. Θυμάμαι αναφερόταν σχεδόν σε όλα και ακόμη δηλαδή βλέπω ότι το αναφέρουν.
Όλα τα Β diesel που οδήγησα το 2019 ήταν περισσότερο θορυβώδη και τραχειά από τον PSA, ακόμη και στο Mini, αν και ένας φίλος εδώ κάποτε διαφώνησε σε αυτό και το αναφέρω γιατί δεν είχα αρκετό δείγμα πέρα από ένα test drive (π.χ το Arona diesel το είχα πάρει μία εβδομάδα για διακοπές γιατί εκείνη την εποχή είχαν ξεμείνει πολλά μοντέλα B suv από το 2013 και 14 και 15 και δεν ήταν όλα σύγχρονα. Ανέκδοτο. Το Arona είχε θέμα με το χειρόφρενο! Δεν έπιανε υπό συνθήκες! Παραλίγο να ρίξω την οικογένεια σε γκρεμό χιλίων μέτρων..το είπα στην εταιρεία ενοικιάσεων και δεν με πίστεψαν. Μετά κάποιες λίγες εβδομάδες είδα ανάκληση!).
Παρόμοια αίσθηση και στους μικρούς 3κυλινδρους τότε. Προσπαθώ να θυμηθώ πιο πολιτισμένο, αλλά δεν τα είχα οδηγήσει όλα γιατί κάποιο σημείο και μετά εστίασα σε diesel.