-
Η Οpel κάποτε τουλάχιστον σχεδίαζε τα δικά της αυτοκινητα εξ ολοκλήρου. Τώρα καθε Οpel είναι ένα μεταμορφωμενο Peugeot.
Κακα τα ψέματα. Δεν έχει σχέση το πριν και το μετά. Ακόμα και εάν απέτυχαν έβγαζαν τα δικά τους μοτέρ, σασί κλπ -
@christostsp said in Suv Leasing:
criuser, δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι. Αν αναφέρεσαι σε κάτοχο Peugeot όμως ένα έχω να σου πω.
Μάλλον δεν τίθεται θέμα καντεμιας.
Θα σου πω μια ιστορία όμως.
Μαστορας, γνωστός, ξέρει καλά από Opel.
Mου είπε ότι τα νέα Opel, ναι αυτά από τότε που έγιναν ουσιαστικά Peugeot, βγάζουν
σημαντικά περισσότερα σε αριθμό προβλήματα.....ΥΓ Τυχαίο που σου απαντώ σε 2 ποστ η
Όχι ρε παιδιά...Σαφώς και βγάζουν πλέον λιγότερα προβλήματα..Ειδικά η περίοδος 2008-2016 για την Opel ήταν ιδιαίτερα προβληματική και πολύς κόσμος αγανάκτησε...Ένα θέμα με την μετάβαση ήταν οτι στους κινητηρες της PSA πλέον τοποθετούσανε λάδια προδιαγραφών GM, το οποίο όμως αφορούσε τα εδώ τζιμάνια...
Υ.Γ. Εάν είχες το Astra F, καμία σχέση με τα επόμενα από άποψη αξιοπιστίας...
-
@araxnis said in Suv Leasing:
criuser, δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι. Αν αναφέρεσαι σε κάτοχο Peugeot όμως ένα έχω να σου πω.
Mου είπε ότι τα νέα Opel, ναι αυτά από τότε που έγιναν ουσιαστικά Peugeot, βγάζουν
σημαντικά περισσότερα σε αριθμό προβλήματα.....ΥΓ Τυχαίο που σου απαντώ σε 2 ποστ η
Όχι ρε παιδιά...Σαφώς και βγάζουν πλέον λιγότερα προβλήματα..Ειδικά η περίοδος 2008-2016 για την Opel ήταν ιδιαίτερα προβληματική και πολύς κόσμος αγανάκτησε...Ένα θέμα με την μετάβαση ήταν οτι στους κινητηρες της PSA πλέον τοποθετούσανε λάδια προδιαγραφών GM, το οποίο όμως αφορούσε τα εδώ τζιμάνια...
Πάντως και το δικό μου Κ και άλλων Κ της ίδιας χρονιάς, βγάλανε το ίδιο πρόβλημα: έχασε το υδραυλικό σύστημα του συμπλέκτη. Ο συμπλέκτης έμενε πατημένος μέσα. Είχε κάνει κάποια στιγμή ανάκληση η όπελ, αλλιώς θα μου στοίχιζε άνω των 1000 όπως μου είπανε.Επίσης έβγαλε αρκετά προβλήματα στο ηχοσύστημα.
-
Μόλις αναφέρω "Opel" σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο φτύνει στον κόρφο του.. προσπαθώ το αντίθετο, δηλαδή να τους ξεκολλήσω από το αμαρτωλό παρελθόν, και δεν καταλαβαίνουν..
Εδώ προσπαθούσα να πείσω ότι το ΜΟΚΚΑ στα 18.000 (και 20 το diesel) ήταν τσάμπα όταν ήρθε, και δεν ήθελες να ακούσει κανείς! Stonic και Vitara πήραν μετά, και το Mokka 6-7.000 πάνω σε τιμή..η κλοπή του αιώνα..
Μήπως ο μάστορας, την έχει βρει με την προηγούμενη κατάσταση και απλά ξεβολευτηκε ο άνθρωπας;! Πότε πρόλαβε και είδε τα προβλήματα; 30 χρόνια δηλαδή, ήταν κορυφή η Opel, και σε 5 πρόλαβε και καταστράφηκε;!
Το Astra μόλις πέρυσι βγήκε..
-
Να ρωτήσω πριν καταρευσει ο υδραυλικός συμπλέκτης, σκορτσαρε στην πρώτη σχέση μεσα στην πόλη;
Ωχ ωχ ωχ!!!!
-
@dublin said in Suv Leasing:
Μόλις αναφέρω "Opel" σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο φτύνει στον κόρφο του.. προσπαθώ το αντίθετο, δηλαδή να τους ξεκολλήσω από το αμαρτωλό παρελθόν, και δεν καταλαβαίνουν..
Έχοντας κρατήσει ιστορικό συντήρησης σε Astra-G/Corsa-C/Corsa-D να πω ότι υπάρχει λόγος που φτύνουμε... Τώρα γιατί ως οικογένεια νομίζαμε ότι opel = γερμανικά = πρίμιουμ = ποιότητα... Άστο, σύνδρομο έλληνα.
Και μιλάμε προ εποχής στελλάντις... που λέγαμε με το μηχανικό που να χες πάρει γαλλικό. -
Και άλλος μηχανικός διάνοια που αδικείται με το σφυρί και το κατσαβίδι...
-
@antonakis said in Suv Leasing:
Έχοντας κρατήσει ιστορικό συντήρησης σε Astra-G/Corsa-C/Corsa-D να πω ότι υπάρχει λόγος που φτύνουμε... Τώρα γιατί ως οικογένεια νομίζαμε ότι opel = γερμανικά = πρίμιουμ = ποιότητα... Άστο, σύνδρομο έλληνα.
Και μιλάμε προ εποχής στελλάντις... που λέγαμε με το μηχανικό που να χες πάρει γαλλικό.Εγώ και ο Cruise είχαμε πάρει Γαλλικά πάντως!
Κοίτα, όλοι είχαν πολύ κακές εμπειρίες με Opel/Fiat εκείνη την περίοδο, ενώ και τα VW δεν τα έλεγες και από τα καλύτερα. Πολλοί φίλοι γνωστοί είχαν θέμα με Renault επίσης.
Όλοι γενικά είχαν θέματα τώρα που το σκέφτομαι. Το Focus Ι επίσης μου είχε βγάλει πολλά μετά τα 100.000, περισσότερα από κάθε αυτοκίνητο μάλιστα, οπότε ο καθένας στο υποσυνείδητό του έχει καταγεγραμμένα διάφορα περιστατικά/αναμνήσεις και κάνει τις επιλογές του.
Ας πούμε εγώ που έχω μεγαλώσει μέσα στα συνεργεία αυτοκινήτων, μου είχε κάνει τρελή εντύπωση ότι μπαλωναμε για δεκαετίες (ακόμη μερικά!) αγροτικά Datsun από δεκαετία του 70 και λίγο μεταγενέστερα Mazda! Ειδικά μας τα έφερναν πριν τον τρύγο, τα μαζεύαμε, και μόλις τελείωναν και οι ελιές, συνήθως πριν τα Χριστούγεννα, τότε τα πέταγαν σε μία γωνία, και πάλι τον Ιούλιο/Αύγουστο! Μου είχε μείνει αυτό..Datsun αρκεί να βγάλει 6 μήνες, και έχουν βγάλει πάνω από 50χρονια!
-
@criuser said in Suv Leasing:
Μη σου θίξουμε τα γαλλικά και το Χαλάνδρι ε?
-
Μη σου θίξουμε τα γαλλικά και το Χαλάνδρι ε?
..και την Αγία Παρασκευή..τα έχουμε πει αυτά!
-
Ενώ οι μηχανικοί psa έχουν γίνει όλοι διάννοιες με λαπτοπς. Παίζουν τον κώδικα στα δάχτυλα.
Κρούζερ σου χτυπάω παλι το καμπανάκι! Βγάλε τις παρωπίδες. -
Δεν είπα ότι οι μηχανικοί πιεσει είναι καλύτεροι.
Αλλά επειδή έχω 40 χρόνια νταραβέρια με τεχνίτες κάθε λογής και πολλοί είναι αγράμματοι μεν , ξερόλες δε και το παίζουν ξύπνιοι , κάνουν βλακείες . Και όταν τους λες γιατί το έκανες, σου λένε ... σκέφτηκα ότι...
Μα ρε μάστορα δεν είσαι εδώ για να σκέφτεσαι. Είσαι για να εκτελείς αυτά που ξέρεις καλά.
-
Εγώ απλά είπα ότι οι μηχανικοί opel κάποτε γελάγανε με τα γαλλικά.
Και τώρα πρέπει αντί για ecotec να φτιάχνουν puretech και να μη λένε κουβέντα. Πως τα φέρνει ο καιρός. -
Εγώ απλά είπα ότι οι μηχανικοί opel κάποτε γελάγανε με τα γαλλικά.
Και τώρα πρέπει αντί για ecotec να φτιάχνουν puretech και να μη λένε κουβέντα. Πως τα φέρνει ο καιρός...και μάλιστα, πάλι καλά, γιατί αλλιώς θα είχαν κρεμάσει τα - Γαλλικά και Γερμανικά - κλειδακια στις επιτοίχιες εργαλειοθήκες τους και θα είχαν αλλάξει βιομηχανία..
-
@spiros75 said in Suv Leasing:
@araxnis said in Suv Leasing:
Πάντως και το δικό μου Κ και άλλων Κ της ίδιας χρονιάς, βγάλανε το ίδιο πρόβλημα: έχασε το υδραυλικό σύστημα του συμπλέκτη. Ο συμπλέκτης έμενε πατημένος μέσα. Είχε κάνει κάποια στιγμή ανάκληση η όπελ, αλλιώς θα μου στοίχιζε άνω των 1000 όπως μου είπανε.Επίσης έβγαλε αρκετά προβλήματα στο ηχοσύστημα.
GM era...
-
Εγώ και ο Cruise είχαμε πάρει Γαλλικά πάντως!
Όλοι είχαμε και έχουμε γαλλικά αυτοκίνητα. Η διαφορά είναι πως εσείς είστε οπαδοί.
-
Σε λίγο δε θα μπορούμε να αρπαχτούμε ούτε γι αυτό!
Τα opel/jeep έγιναν psa. Tα mitsu έγιναν ρενώ. Τα nissan/dacia renault πάλι. Κάτι merc Daimler/Renault-Nissan-Mitsubishi και πάει λέγοντας. Θα βλέπουμε μόνο μπάσταρδα μέχρι να υπάρχει μόνο ένα μοντέλο με διαφορετικό σήμα μόνο. Τρα-γι-κό!
Χαρείτε ότι έχετε γιατί η αυτοκίνηση πέθανε ήδη... -
Επαναλαμβάνω, για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν.
Ο μάστορας, ο τεχνικός, που δεν είναι μορφωμένος αλλά έβγαλε τεχνική σχολή δεν είπε ότι ΔΕΝ ΈΒΓΑΖΑΝ ΒΛΑΒΕΣ
τα Opel. Eιπε, σε εμένα προσωπικά, ότι τελευταία βγάζουν πολλές βλάβες μέσα στην εγγύηση- δεν έχει πρόβλημα, δεν ξεβολευεται, ο νοών νοειτο, δεν μπορώ να το κάνω λιανά. Για να ξέρει θέματα εγγυήσεων......
Όσο για το σχόλιο περί αμορφωσιας: άλλωστε χρειάζεται να είναι πανεπιστημονας για να επισκευάζει αυτοκίνητο;
Είδαμε και ορισμενους μορφωμενους τι έχουν κανει σε αυτόν τον τόπο...Ή όπως ειπώθηκε πολύ ορθά, οι μηχανικοί που δουλεύουν psa είναι μορφωμένοι;
Η έκφραση αγγραματος είναι βαριά για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.
Όσο για το εαν ήταν καλός μάστορας ξέρω από το corsa του 2000 που μου το έφτιαξε μετά από "φλάτζα" ...
Από αυτό το αμαξι ξέρω και εγώ τι εστι... "αξιοπιστία" opel.... και πριν psa.... -
***Mου είπε ότι τα νέα Opel, ναι αυτά από τότε που έγιναν ουσιαστικά Peugeot, βγάζουν
σημαντικά περισσότερα σε αριθμό προβλήματα.....
ΥΓ Τυχαίο που σου απαντώ σε 2 ποστ η
Αυτό έγραψες.
Οτι από τότε που έγιναν γαλλικά βγάζουν πολλά περισσότερα προβλήματα.
Αρα ως όπελ είχαν λίγα προβλήματα.
Τώρα μας το στρογγυλεύεις...
Ο μάστορας, ο τεχνικός, που δεν είναι μορφωμένος αλλά έβγαλε τεχνική σχολή δεν είπε ότι ΔΕΝ ΈΒΓΑΖΑΝ ΒΛΑΒΕΣ
τα Opel. Eιπε, σε εμένα προσωπικά, ότι τελευταία βγάζουν πολλές βλάβες μέσα στην εγγύηση- δεν έχει πρόβλημα, δεν ξεβολευεται, ο νοών νοειτο, δεν μπορώ να το κάνω λιανά. Για να ξέρει θέματα εγγυήσεων......
Όσο για το σχόλιο περί αμορφωσιας: άλλωστε χρειάζεται να είναι πανεπιστημονας για να επισκευάζει αυτοκίνητο;
Είδαμε και ορισμενους μορφωμενους τι έχουν κανει σε αυτόν τον τόπο...Ή όπως ειπώθηκε πολύ ορθά, οι μηχανικοί που δουλεύουν psa είναι μορφωμένοι;
Όσο για το εαν ήταν καλός μάστορας ξέρω από το corsa του 2000 που μου το έφτιαξε μετά από "φλάτζα" ...
Από αυτό το αμαξι ξέρω και εγώ τι εστι... "αξιοπιστία" opel.... και πριν psa....Δεν αρνούμαι ότι έχει την κατάλληλη εκπαίδευση ως μάστορας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει και άποψη φανέλας και οπαδισμού.
Μπορεί να γούσταρε που έφτιαχνε γερμανικά αμάξια και να είχε απωθημένο που δεν δούλευε στην Μέρκ και τώρα τσαντίζεται που πρέπει να φτιάχνει γαλλικά. Ισως και επειδή πρέπει να μάθει νέα πράγματα και δεν είναι εύκολο να μάθεις νέα κόλπα σε γέρικο σκυλί που λένε και οι αμερικάνοι.
Το αγράμματοι όμως παίζει συχνά. Γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν απόψεις που βασίζονται σε ακούσματα, σε αντιπάθειες ή συμπάθειες, όχι σε πραγματικές γνώσεις, οι οποίες λοιπόν απόψεις είναι απόψεις αγραμμάτων.
-
Από αυτό το αμαξι ξέρω και εγώ τι εστι... "αξιοπιστία" opel.... και πριν psa....να σου πω....
μην σε κανει ο 0.60 της στελαντις θυμα....ναι ρε, τωρα που γινανε γαλλικα γινανε ντιπ για ντιπ χρεπια τα οπελ.
και οι μαστοροι το ξερουν και ο καθενας μας.
οι γαλλοι ειναι οι οι χειροτεροι σε αξιοπιστια και γενικα ειναι ξεκαθαροι απατεωνες.
Suv Leasing