-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μάλλον το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Tesla θα είναι οι φορτιστές της, τουλάχιστον για αρχή, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα προσφέρουν κάποια εναλλακτική οι Γερμανοί, ή οι Stellantαιοι.
Νομιζω οτι το πιο σημαντικό ειναι η τεχνολογία των μπαταριών, υπάρχουν Tesla με 350Κ χιλιόμετρα και η μπαταρία να ειναι στο 84% σε σχέση με την αρχική απόδοση. Ενας σημαντικότατος παράγοντας επίσης ειναι και η ασφάλεια. Για την Ελλάδα το δίκτυο των chargers ειναι μικρό οπότε δεν το θεωρω καν πλεονέκτημα, σίγουρα Αμερική κτλ μετράει πάρα πολύ. Το μόνο που με χαλάει στην Tesla ειναι οτι ένα προιόν τεχνολογίας προσπαθούν να το κάνουν αυτοκίνητο, ενώ οι παραδωσιακές βιομηχανίες έχουν την αντίθετη αρχή.
Πάντως να ειμαι ειλικρινής, με την πτώση των 10K στο Y, έχω μετανιώσει που πήρα το Kona Electric και δεν περίμενα λίγο αν πάρω ένα Tesla Y AWD. Σίγουρα το Kona ειναι αρκετά τίμιο, αλλά το Tesla ειναι άλλο πράγμα και η διαφορά στα λεφτά δεν ειναι τρομερή. -
Η tesla εχει πολλά πράγματα πολλά χρόνια μπροστά
Δικά της εργοστάσια παραγωγής μπαταριών
Το δίκτυο των ταχυφορτιστών
τεχνικές παραγωγής στα εργοστάσια που ρίχνουν τους χρόνους παραγωγής και τα κοστολόγιακαι πράγματα που οι Κινέζοι μόνο με βιομηχανική κατασκοπεία θα τα δουν όπως οι μικροεπεξεργαστές των Tesla που είναι ...Tesla!
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μάλλον το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Tesla θα είναι οι φορτιστές της, τουλάχιστον για αρχή, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα προσφέρουν κάποια εναλλακτική οι Γερμανοί, ή οι Stellantαιοι.
Νομιζω οτι το πιο σημαντικό ειναι η τεχνολογία των μπαταριών, υπάρχουν Tesla με 350Κ χιλιόμετρα και η μπαταρία να ειναι στο 84% σε σχέση με την αρχική απόδοση. Ενας σημαντικότατος παράγοντας επίσης ειναι και η ασφάλεια. Για την Ελλάδα το δίκτυο των chargers ειναι μικρό οπότε δεν το θεωρω καν πλεονέκτημα, σίγουρα Αμερική κτλ μετράει πάρα πολύ. Το μόνο που με χαλάει στην Tesla ειναι οτι ένα προιόν τεχνολογίας προσπαθούν να το κάνουν αυτοκίνητο, ενώ οι παραδωσιακές βιομηχανίες έχουν την αντίθετη αρχή.
Πάντως να ειμαι ειλικρινής, με την πτώση των 10K στο Y, έχω μετανιώσει που πήρα το Kona Electric και δεν περίμενα λίγο αν πάρω ένα Tesla Y AWD. Σίγουρα το Kona ειναι αρκετά τίμιο, αλλά το Tesla ειναι άλλο πράγμα και η διαφορά στα λεφτά δεν ειναι τρομερή.Υπάρχουν πολλοί παίχτες που φτιάχνουν μπαταρίες, το Avenger των 27.500€ δίνει+400χλμ και 550+ μέσα στην πόλη.. λίγο ακόμη δηλαδή να φτάσουν τα 550 σε κάνα 2 χρόνια (οπότε στην χειρότερη πας με οποιαδήποτε συνθήκη γύρω στα 400) θα είναι όλα σούπερ για Ελλάδα.. βέβαια τα 300 τα τωρινά (περσινά) που εν δυνάμει είναι 150-180 αγχώνουν..
Τι διαφορά στα χρήματα έχουν πλέον;
Με 29.500 θα έπαιρνες την 2η έκδοση του Avenger έναντι του Kona; Είναι παραπλήσια σε χώρους και μάλλον σε όλα λίγο μεγαλύτερο το Jeep και 50λιτρα παραπάνω στις αποσκευές.
-
Πάντως να ειμαι ειλικρινής, με την πτώση των 10K στο Y, έχω μετανιώσει που πήρα το Kona Electric και δεν περίμενα λίγο αν πάρω ένα Tesla Y AWD. Σίγουρα το Kona ειναι αρκετά τίμιο, αλλά το Tesla ειναι άλλο πράγμα και η διαφορά στα λεφτά δεν ειναι τρομερή.Υπάρχουν πολλοί παίχτες που φτιάχνουν μπαταρίες...
ακόμα και αν δεχθούμε οτι θα φτιάχνουν ισάξιες της Tesla ή της BYD έστω να δούμε ποιος θα πρωτοπάρει σειρά , κάτι σαν τα F-16 viper , την άλλη δεκαετία ...
-
Υπάρχουν πολλοί παίχτες που φτιάχνουν μπαταρίες, το Avenger των 27.500€ δίνει+400χλμ και 550+ μέσα στην πόλη..
Θεωρώ οτι το εκλαμβάνεις με λάθος τρόπο. Με δεδομένο οτι οι μπαταρίες ειναι το πολυτιμότερο και πιο ακριβό σημείο στο αυτοκίνητο, δεν έχουν σημασία τα χιλιόμετρα που βγάζουν στην αρχή, αλλά τα χιλιόμετα που θα βγάλουν μετά από αρκετά χιλιόμετρα (εφόσον κάποιος αγοράσει ηλεκτρικό για να κάνει αρκετά χιλιόμετρα και να έχει και απόσβεση κόστους). Το όφελος ειναι μετά από αρκετά χρόνια πχ 10, να ειναι οι μπαταρίες σε καλή κατάσταση και να μην χρειάζονται αλλαγή. Το avenger προσωπικά δεν μου λεει κάτι, ειναι δοκιμασμένο αντίστοιχα οπως ένα tesla (ως3 προς την διάρκεια των μπαταριών)?
-
Υπάρχουν πολλοί παίχτες που φτιάχνουν μπαταρίες, το Avenger των 27.500€ δίνει+400χλμ και 550+ μέσα στην πόλη..
Θεωρώ οτι το εκλαμβάνεις με λάθος τρόπο. Με δεδομένο οτι οι μπαταρίες ειναι το πολυτιμότερο και πιο ακριβό σημείο στο αυτοκίνητο, δεν έχουν σημασία τα χιλιόμετρα που βγάζουν στην αρχή, αλλά τα χιλιόμετα που θα βγάλουν μετά από αρκετά χιλιόμετρα (εφόσον κάποιος αγοράσει ηλεκτρικό για να κάνει αρκετά χιλιόμετρα και να έχει και απόσβεση κόστους). Το όφελος ειναι μετά από αρκετά χρόνια πχ 10, να ειναι οι μπαταρίες σε καλή κατάσταση και να μην χρειάζονται αλλαγή. Το avenger προσωπικά δεν μου λεει κάτι, ειναι δοκιμασμένο αντίστοιχα οπως ένα tesla (ως3 προς την διάρκεια των μπαταριών)?
Το αναφέρω το μοντέλο επειδή είναι B suv.. τώρα δεν θα πω πως διαλέγει ένα αυτοκίνητο ο καθένας, αλλά η μπαταρία είναι το σημαντικότερο μέρος ενός power bank, επειδή κάνει κυρίως αυτό, φορτίζει, σε ένα αυτοκίνητο φαντάζομαι κοιτούν και άλλα πράγματα..
Επίσης αν ήθελες Tesla και τελικά πήρες Kona είσαι πολύ μακριά..
-
Το αναφέρω το μοντέλο επειδή είναι B suv.. τώρα δεν θα πω πως διαλέγει ένα αυτοκίνητο ο καθένας, αλλά η μπαταρία είναι το σημαντικότερο μέρος ενός power bank, επειδή κάνει κυρίως αυτό, φορτίζει, σε ένα αυτοκίνητο φαντάζομαι κοιτούν και άλλα πράγματα..
Επίσης αν ήθελες Tesla και τελικά πήρες Kona είσαι πολύ μακριά..
- δεν άνέφερα οτι το μοναδικό κριτήριο επιλογής ειναι η μπαταρία, είναι όμως ένα βασικός παράγωντας απόσβεσης κόστους, καθώς και το φθηνότερο ηλεκτρικό να πάρεις, αν χρειαστεί σύντομα να αλλάξεις μπαταρία, στο τέλος θα το χρυσοπληρώσεις συνολικά.
- μάλλον έχεις λάθος εικόνα για τις τιμές, το 64 kona που έχω έχει 45 χιλιάρικα, το tesla model 3 με τις μειώσεις τιμών...έχει την ίδια ακριβώς τιμή, αρα οχι απλά δνε ειμαι μακριά, απλά είμαι πλέον στα ίδια. Βέβαια εμένα με ενδιαφέρει η έκδοση Y AWD long range που ειναι στα 53990, αν ήταν σε αυτά τα επίπεδα τον Σεπτέμβριο που έκανα την αγορά, θα το είχα επιλέξει καθώς τα 9 χιλιάρικα παραπάνω τα έδινα για ένα Tesla.
-
Πότε επιτέλους, θα κυκλοφορήσουν LiPo 25,2volt, 3 ως 4Αh, μεγέθους σπιρτόκουτου;
Αυτό «καίει» εμάς τους τηλεκατευθυνόμενους!Πάντως, ενώ το κρυφό (και φανερό, ταυτόχρονα) απωθημένο πολλών, είναι οι ακαριαίες ρεπρίζ (πόσες ώρες έχουμε περάσει με το περιοδικό ανά χείρας, να κάνουμε συγκρίσεις 80-110 π.χ;) εν τούτις δεν με φαντασιώνομαι να οδηγώ ένα Τέσλα, και να τους πατάω όλους.
-
Είναι που οδηγείς παλιό σταρλετ. Τι να σε εξιταρει περισσότερο;
-
Αποδέχομαι το δούλεμα!
-
https://www.carandmotor.gr/new-mobility/toyota-neo-ilektriko-podilato-me-portmpagkaz
Μίας και αναφέραμε την Toyota..
-
Και οι 2 πλευρές των πατινιων, η σκοτεινή, και η φωτεινή!
-
Από το άρθρο παραπάνω
Τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για επικίνδυνη οδήγηση με ηλεκτρικό πατίνι ή ταχύτητες που ξεπερνούν τα 50χλμ την ώρα, μπορεί να υπερβούν και τα 200€.
Συγνώμη, επιτρέπονται πατίνια με τελική 50?
Αν ναι, να το ξανασκεφτώ. -
Μπακ του δα φιούτσουρ!
https://www.carandmotor.gr/new-mobility/toyota-neo-ilektriko-podilato-me-portmpagkaz
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπακ του δα φιούτσουρ!
Πιο οικολογικό το παλιό που πουλούσε σάμαλι...
-
Επίσης το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο παίρνει και καλάθι επιβατών, μην ξεχνάμε πόσο μπροστά είναι η ΤΟΥΟΤΑ και οι εταιρείες του e-mobility
-
Συνεχίζω με το επόμενο περίεργο οχηματακι.
Είναι βαλίτσα; Είναι γραφείο; Είναι οθόνη; Είναι μεταφορικό μέσο; Δεν ξέρω τι είναι, αλλά φέρε μου 4 μαζί με την ηλιακή φόρτιση!
Σημειωτέον ότι έχουν μία τιμή ενδεικτική για Αμερική 3999$, αλλά αναφέρουν ότι μπορεί να μειωθεί. Αν πάει μαζικά και από μεγάλη εταιρεία σίγουρα μπορεί να πέσει αρκετά, μπορεί και 1/3 αυτής της αρχικής πιστεύω.
-
Θα αγόραζες ένα τέτοιο;
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα αγόραζες ένα τέτοιο;
Άμα κάνει μαζικά 800€, εννοείται..δεν υπάρχει καλύτερη φάση για camping για να πηγαίνεις να παίρνεις νερά, προμήθειες, τηλεκαρτες, γραμματόσημα από το κοντινό χωριό.
Σκέψου σε ένα Berlingo να χωράει βάση με φωτοβολταϊκά για 2 τέτοια, που λειτουργούν και σαν power bank, θα κάνει θραύση στους campers όλου του πλανήτη, και ξέρεις ασχολείται πολύς κόσμος με αυτό το lifestyle.
Τώρα στα 2999$ δεν θα ασχοληθεί κανείς, αλλά εύκολα αν το αγοράσει καμία Honda ή Piaggio το βγάζει 800€ ή και λιγότερα.
-
Οκ αλλά γιατί να μην πας με το berlingo να ψωνίσεις;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης